Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
ПП по отношение на наемите окол 500Е това е оферирано около 500 в София в момента
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=3&slink=6jrmyy&f1=1
без значение от квартал и размер а по наем. интересна извадка е и си става ясно, че наемите са под натиск.
средно 498Е за средно 84кв. апартамент (ПО ОФЕРТА!) , повечето от които изглеждат сносно обзаведени и довършени.
ПП оправих филтъра, че имаше и офиси и магазини.
при средно ниво 17.5 (между 15 и 20) годишни наема излиза че квадрат би трябвало да струва около 1245Е м2
в този им вид.
при издаване на шакловка замазка около 1000Е за да може да се довърши до съответното ниво.
тук не съм включил пазарлък, който спокойно би свалил едни 5-10% от всички цени -особено ако се наеме за година+ с договор и предплащане.
като цяло ножицата между офертна цена и наемна цена се отваря и е въпрос на няколко месеца да разберем коя цена ще последва другата. наема да се повиши или оферта продажба да се понжи.
+ не съм смятал данъка върху наема, който собственика плаща и съответно прихода му не е 500Е, а по-малко
+ не съм смятал някакъв скромен процент от времето имота да седи празен за тези найсе години
ремонти и обновяване не ги смятам, защото те са разходи и при отдаване и при лично обитаване.
Коментар