Първоначално изпратено от marsianec1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
Въпреки това което сподели колегата, аз по бих купил в Брюксел от колкото в София. Но да оставим Белгия, кажи защо в София да купи човек.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Колегата по-долу написа. Безумие е да се купува имот за инвестиция в Белгия при транзакционните разходи, данъка при препродажба и ако не ме лъже паметта има и данък наследство. Макар и наемателите в Брюксел да се цели 60% , мисля на всички ни е ясо какъв ще бъде наемателя. А законите са наемателско позитивни - прецакващи наемодателите и поради това Белгия е единствената държава в Европа където процента наематели спада....
Няма по-лошо място за покупка от Белгия в Европа и поради това цените и са с пъти по-ниски от съседните държави...
Испания .... за пенсия става...., ако си здрав, че при Ковида за чужденците се оказа лека греда медицинското обслужване....действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
А аз не разбирам що се върнахте изобщо, като ви е толкова уредено, та да ни просите и имотите за без пари
аз не съм се върнал още. И всеки път като се прибирам, София ми се струва по-неприветлива. Дано Данчето като си замине, се пооправи малко. Мненията на песимистчо и лева ги уважавам, защото вкарват мисъл в тях, вместо да повтарят наизустени мантри кат Седларов.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
А аз не разбирам що се върнахте изобщо, като ви е толкова уредено, та да ни просите и имотите за без паридействителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
-
За мен вече не е оферта, щото скъсах връзките там отдавна и не съм сам .. ако нямах семейство, нямаше и секунда да седя тукаосвен това казахме, че там може да се цели хайлайфа , ако спечеля някой друг мельон .. ще зема, не там де, може би в Испания по топлите места ..
Няма по-лошо място за покупка от Белгия в Европа и поради това цените и са с пъти по-ниски от съседните държави...
Испания .... за пенсия става...., ако си здрав, че при Ковида за чужденците се оказа лека греда медицинското обслужване....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дървосекача Разгледай мнение
ама не разбирам защо мислиш, че и там хората много се мешат. Има си европейски училище, има си държавни училища по квартали без никакви неевропейски имигранти...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Аз не разбирам защо не купиш в Белгия ами си търкаш клавиатурата тукосвен това казахме, че там може да се цели хайлайфа , ако спечеля някой друг мельон .. ще зема, не там де, може би в Испания по топлите места ..
действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
-
На фона на другите европейски столици имотите в София изглеждат повече от добре, но само на фона на другите, а ние по никой показател не можем да се равняваме с тях . На фона на българската действителност обаче, в София по моето скромно мнение са поне на двойни цени и според мен повишаването още на цените на имотите в София ще е равно на близко до нулево купуване. Ще купуват само някакви мастити бизнесмени мелеонери, а те не са много , освен това пак да дойдем на думата, че мастития безнесмен ще купи имот в Белгия, Холанди, Германия и т.н. а не тука. Щото е по рентабилен и щото там опасност о пукане на балон няма или ако има е сведена до минимум . В Белгия има логика да купиш, там на 2 пъти по малка територия живеят 2 пъти повече хора. Пришълци има всякакви и нуждаещи има с лопата да ги ринеш и покупателна способност има населението . Тука кое от тези условия има ? Отрицателен прираст, емигранти да идват щот икономически сме много цъфнали не виждам, добро възнаграждение да се предлага тц , кое ? Единствено семейства с по добри възможности от провинцията да дойдат ама защо ? Хората с добри възможности в провинцията няма какво да дирят в София ? Остават гастърбайтери, които са странствали немили недраги по света, ама защо да купят в София, а не в родното си място, примерно ? Там и рода и приятли, защо ? Щото е много хай да имаш партамент в София .. грънци. Софиянци кореняци, да, те ще купят, ще продадат панела скъпо на някой по амбициозни студенти и ще идат в по нов тухлен партамент на по хубаво място, ама това стига ли ? Според мен не, ..... да видим де .... но моето лично мнение е, че по рентабилно е човек да вземе имот на южното черноморие от колкото в София .
- 1 like
Коментар
-
Дай да се върнем на тва с колко ще се надценят цените в София в близко време въпреки неприемането на реалността от доста колеги :-))))Last edited by marsianec1; 11.05.2021, 19:43.действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Нещо подухва вятъра и лихвата може и да е горе докрая на годината и тогаз песимисте ,зелено ,червено и бенбено , дали ще се радват майсторите строители. Народонаселението пак ще го яде то е ясно
Но ако се вдигнат лихвите / нещо, в което не вярвам както знаеш/ може да има драми особено за ипотечкените инвеститори - наемите са долу, а вноската горе...., търсенето също ще намалее драстично и в даден момент и цените....та отърването няма да е лесно....
- 1 like
Коментар
-
Излизаме много извън темата... Приеми, че съм глуповато селско момче/келнерче дето живее с разни лимити и заблуди, които не може да преодолее и затва децата му ще страдат :-) Другото би било прекалено дълго и офтопик....:-)
Коментар
-
Излизаме много извън темата... Приеми, че съм глуповато селско момче/келнерче дето живее с разни лимити и заблуди, които не може да преодолее и затва децата му ще страдат :-) Другото би било прекалено дълго и офтопик....:-)
Коментар
-
Имам невероятни спомени от това място, сега вероятно нещата не са така, но най отчетливо помня, че най хубавия бизнес по него време беше имотния бизнес . Държавата поемаше 50 % от стойността на ремонта на един стар имот .. Купуваш стара къща, реновираш и с помоща на българи и други работници я правиш под стойността на това, което държавата плаща за реставрацията. После същите българи ги настаняваш във вече новата къща на наем и си господ, ако не поне полубожество
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Задаваме си го..Но не знаем ще има ли четвърта и пета вълна на ковида....Ще се отъевем ли изобщо от него и от маските....И ако ковида се махне как ще живеем след него?Аз много се радвам че тия високи сгради не ги набутаха по Ъодор Александров....Там из папурете на Горубляне ще стоят като паметници на лакомията и простотията.А папурково и бучинищите си оставят крайни мизерни и грозни квартали.бизнеспарка утече и той...Моя приятел Венко сака у фотоволтаици да инвестира...препоръка е
Коментар
Коментар