Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by MorskiShop; 25.07.2024, 09:55.
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
И как ненужни 4% като те са задължителни? А лихвата по ипотечен кредит е 2.2 срещу 5 за потребителски?
ДДС-то ?? на 50 бона ддс-то е 8333 - строителят трябва да го внесе няма как да ти го върне под масата..не му е на сметка.
може и да се бъркам, но ги обмисли добре ако не си сключил още сделката и ипотеката.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
И как ненужни 4% като те са задължителни? А лихвата по ипотечен кредит е 2.2 срещу 5 за потребителски?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениетук съм изцяло на мнението на радев
не разбрах как някой иска да плати излишни 4% нотариус и данък + лихва по ипотечка
вместо да плаща само потернителски на около 5% гпр
и да го изтегли, когато му потрябва и колкото му е нужмосока може да вземе втора ипотека
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеКъщите и вилите около Албена, се дават за около 100 лв да ден, при тва говорим за къщи в самото село Кранево, откъдето може да отидеш на плаж. Фиш фиш е свлачище и трябва да вървиш 2-3 км през едни пътечки надолу.
Който желая нека сам да си направи справка, ето:
https://www.booking.com/searchresult...lt=ht_id%3D216
щом има вили, които се отдават там явно има и желаещи да ги наемат.
аз не бих си го причинил, но други биха ... иначе всички ще сме на едно място
ако не живееш в близост логистично е супер дърво да правиш сериозен туризъм, но си мисля, че лева ще ползва колегата за разни дейности по посрещане / изпращане и ако има нещо форсмажор като спукани тръби, нещо по тоците. Без съпорт (локален) след втория проблем с наемател ще се откаже да се занимава.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениетук съм изцяло на мнението на радев
не разбрах как някой иска да плати излишни 4% нотариус и данък + лихва по ипотечка
вместо да плаща само потернителски на около 5% гпр
и да го изтегли, когато му потрябва и колкото му е нужмо
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Тия номера с завищената оценка не се правят така.Съвсем безрисково е да вземе 300К и да си плати на строителя ,а после за останалите 50К втори кредит.Ако оценката и доходите позволяват банката няма да му откаже.А че се е изхвърлил е очевадно . за 5-6 години работа събрал 30К еуро.По малко от 1000 лв , на месец е спестявал. А сега му се очетава да плаща 30 години по 3000 на месец ако не му вдигнат лихвата.И тая цена за тристаен ми се види доста солена.
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
И аз се чудя, как някои хора се вкарват сами в такива схеми.
Трябва да си много наивен някой, който е получил 50К в сметката си да ти ги върне.
Договор имало... глупости.
Вече казаха, че договора не е гаранция, спечеленото дело-също. На фирма без активи може да вземеш само цървулите.
Просто строителят ще си продаде имота на страхотна цена + още един бонус от 50К пък други няма да имат пари за ремонт и ще плащат вноски. Бонус е и нот. и държавни такси на горницата:-)
Аз лично в такива съсипващо здравето схеми не бих влизал. Реална цена + ремонт с парите които изкарвам.
Ако не стигат значи съм се изхвърлил още на старта и дупе да ми е яко.Ако оценката и доходите позволяват банката няма да му откаже.А че се е изхвърлил е очевадно . за 5-6 години работа събрал 30К еуро.По малко от 1000 лв , на месец е спестявал. А сега му се очетава да плаща 30 години по 3000 на месец ако не му вдигнат лихвата.И тая цена за тристаен ми се види доста солена.
Last edited by nradev1111; 25.07.2024, 08:58.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Рецесийка нещо, а у?
$1 Trillion Rout Hits Nasdaq 100 Over AI Jitters in Worst Day Since 2022- Nvidia, Microsoft, Apple lead broader stock market declines
- Nasdaq 100 loses $1 trillion in market value in the selloff
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Ако строителят "забрави" да върне парите на морския, той от своя страна трябва заведе иск срещу него, нали? Това действие обаче, би го уличило в престъпление (измама) и то в особенно големи размери, отделно може да се квалифицира и като особенно тежък случай и да стане манджа с грозде. Хора опичайте си акъла и не се оставаяйте да ви въвличат в подобни схеми, защото има вероятност да изгорите или животът ви да се превърне в ад.
Трябва да си много наивен някой, който е получил 50К в сметката си да ти ги върне.
Договор имало... глупости.
Вече казаха, че договора не е гаранция, спечеленото дело-също. На фирма без активи може да вземеш само цървулите.
Просто строителят ще си продаде имота на страхотна цена + още един бонус от 50К пък други няма да имат пари за ремонт и ще плащат вноски. Бонус е и нот. и държавни такси на горницата:-)
Аз лично в такива съсипващо здравето схеми не бих влизал. Реална цена + ремонт с парите които изкарвам.
Ако не стигат значи съм се изхвърлил още на старта и дупе да ми е яко.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Играч си ти, играч...Как не те е угадила още професорката..., а има много още тънкости в отношенията между половете, които се усещат на момента и определят поведението и доста често завършват с успех.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Ако строителят "забрави" да върне парите на морския, той от своя страна трябва заведе иск срещу него, нали? Това действие обаче, би го уличило в престъпление (измама) и то в особенно големи размери, отделно може да се квалифицира и като особенно тежък случай и да стане манджа с грозде. Хора опичайте си акъла и не се оставаяйте да ви въвличат в подобни схеми, защото има вероятност да изгорите или животът ви да се превърне в ад.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Един познат така се беше пребил на слизане от фара на Емине...Минал целия маршрут от Ком и вместо да празнува края, той тръгнал да слиза към морето по сипея. А там е склон 80 градуса и нестабилен терен....Нямаше счупено но с набити камъчета подкожно и насинен, беше се тръкалял здраво.
Това на Фиш-Фиш има катогледам два варианта за слизане - или при подобен наклон през трънаците (там вероятно и се изливат септичните им ями) или директно през скалата, която си има леки откатервания, нещо като Злия Зъб по Южния Ръб откъм вр. Двуглав - кратко и лесно откатерване, но крайно опасно за неопитни.
Да, хората са предупредили с червена зона района, има точки, но всичко е законно, строи се, аз не бих желал, защото някои сгради са високи нагоре от мен, но това товари региона и целия рид. Но при наличие на съседи Варненски адвокат и местни фигури не съм аз човека който да предявява претенции. Поел съм риска, такава гледка и 15 години да имам ми е достатъчно. Казах ти къщите в Буджака - Созопол по 800 и нагоре хиляди евра са малко тези които си заслужават, другото е загрозено, презастроено, със скрити гледка, затворени улици. Не, мерси, за подобно нещо и 50К€ не бих дал. Аз имам естетически поглед и комплексна оценка за един имот. С всичките му качества и недостатъци.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Ти не я подсигуряваш за мен тая кака, а за теб, да се кефя и да и направя отстъпка. Не ти я искам за мен. Затова го казах.
А колкото аз да подсигуря кака за теб, може и да мога, но да ви запозная, да стане химията ако може. Аз не съм сутеньор. Даже съм ти и казвал, запознай ме с некое парче, да е комуникативно и засмяно същество, даже и сърдита да е, те тези сменят кадъра, просто стоят зад завеса, собствена защита. Усмихнатите са флиртуващи и несигурни, даже лицемерни, без да го осъзнават често. Аз съм този който го осъзнавам. Видял съм стотици, бил съм с десетки. Но...да, нека направим партия, затова ме е яд, имам неопределена във времето за Август уговорка с една кака, а отдадох къщата до 26ти Август. Но пък и няма проблем, тя е нова като мой гост и не смятам да я пресирам, ще дойде, ще се видим, ще остане/м другаде ако се случат нещата. Но...някак ми се искаше да дойде и да се чувства спокойна и да релаксира, защото прие, а аз да и кажа тук си защото се познаваме, но просто се наслаждавай, ще се видим утре на кафе....никога не пресирам жените, тя ще даде знак ако желае нещо повече.
Коментар
Коментар