IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Я кажи чисто счетоводно как ще стане "връщането" на парите и "оправянето" на ДДС-то, че нещо не схващам? Онзи трябва да му издаде кредитно известие (ами объркахме се и изповядахме на 389к, затова тези 89к му ги връщам..). Тук НАП няма изобщо да са съгласни да върнат 15к ДДС. Вторият вариант е да не му фактурира термопомпи и там каквото ще купува още..Но това ще е само за част от сумата, а и тук ще го ударят при една данъчна проверка.

Строителят изобщо няма намерение да му връща пари ми се струва.
    Ще стане с префактуриране и с моя фирма. Иначе вече ги изговорихме днеска нещата с него и ще си направим друго- изповядваме сделката на реалните 300 000, а ще вкараме в ипотечния кредит довършителни работи на база по-високата пазарна оценка и подобрението на имота. Така нито той ще плаща повече данъци, които да му връщам, аз няма да плащам 4% на горницата, а ремонта пак ще го пуснем през неговата фирма. Благодаря за критичното мислене на форума!

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
      събираш ябълки с круши
      4 процента е еднократна такса, другото е годишна лихва. Не може да ги събираш така
      Правиш си тънки сметки за някакви дребни лихви, а се набуваш в кофти схеми, където рискът да глътнеш вода е сериозен. Нищичко не можеш да спестиш, само може да заубиш и то много.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

за всеки влак си има пътници
        щом има вили, които се отдават там явно има и желаещи да ги наемат.

аз не бих си го причинил, но други биха ... иначе всички ще сме на едно място

ако не живееш в близост логистично е супер дърво да правиш сериозен туризъм, но си мисля, че лева ще ползва колегата за разни дейности по посрещане / изпращане и ако има нещо форсмажор като спукани тръби, нещо по тоците. Без съпорт (локален) след втория проблем с наемател ще се откаже да се занимава.
        Има поддръжка двор, храсти, треви, увивни растения...това е скъпо, само ако там живееш и имаш необходими инструменти и резачки и косачки трябва да отделяш време за поддръжка. А и отивам да почина когато ходя и да вляза на чисто, а не да се хвана от вратата за кое по-напред.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Тия номера с завишената оценка не се правят така.Съвсем безрисково е да вземе 300К и да си плати на строителя ,а после за останалите 50К втори кредит.Ако оценката и доходите позволяват банката няма да му откаже.А че се е изхвърлил е очевадно . за 5-6 години работа събрал 30К еуро.По малко от 1000 лв , на месец е спестявал. А сега му се очетава да плаща 30 години по 3000 на месец ако не му вдигнат лихвата.И тая цена за тристаен ми се види доста солена.
          Я кажи чисто счетоводно как ще стане "връщането" на парите и "оправянето" на ДДС-то, че нещо не схващам? Онзи трябва да му издаде кредитно известие (ами объркахме се и изповядахме на 389к, затова тези 89к му ги връщам..). Тук НАП няма изобщо да са съгласни да върнат 15к ДДС. Вторият вариант е да не му фактурира термопомпи и там каквото ще купува още..Но това ще е само за част от сумата, а и тук ще го ударят при една данъчна проверка.

Строителят изобщо няма намерение да му връща пари ми се струва.

Коментар

ако не живееш в близост логистично е супер дърво да правиш сериозен туризъм, но си мисля, че лева ще ползва колегата за разни дейности по посрещане / изпращане и ако има нещо форсмажор като спукани тръби, нещо по тоците. Без съпорт (локален) след втория проблем с наемател ще се откаже да се занимава.
            Не ми се търси на Бетера поста надолу, затова пиша под твой пост.
            Точно в Кранево всички къщи са далеч от морето, от моята до първата пясъчна ивица са 200-300 м. И после все с пясък откъм морето и алея с бетон достигаш Албена, не повече от 600 м е. А и хората идват за къщата, двора, гледката и всичките предимства от това. Отде да знам, може да си запалят колата и да идат където решат на плаж. Не се ходи някъде само заради плажа, който иска на Кранево има бая хотели на първа линия.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
              морски,
              4+2,2=6,2
              6,2>5
              събираш ябълки с круши
              4 процента е еднократна такса, другото е годишна лихва. Не може да ги събираш така

Коментар

Окей, ще си направя сметката и ще реша дали наистина не е по-добре да взема отделен потребителски, защото е вярно, че трябва да платя 4 процента на завишената оценка. ДДС-то ще го оправи още с довършителните работи и термопомпата и конвекторите като ги вземем от фирмата му. Затова споделям, за да намеря слаби звена в плана, а вие добре провокирате.
                Човече, планът е пълен със слаби звена. И извършваш измама, като рискът е изцяло при теб. Онзи е очевиден мошеник и явно той те е вкарал в тези схеми.

Тегли си заем от 270к, плати си 30к самоучастие, изповядай си сделката на реалната цена, после ремонтчето с текущи средства или потребителски, както там е удобно - дори да се забавиш, жена ти ще го преживее. Бъди чист и изряден от самото начало и не се подвеждай да правиш глупости.

Коментар

• морски,
                  4+2,2=6,2
                  6,2>5
                  препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Ами ще платиш 4% върху горницата бре.Я кажи тоя договор адвокат ли го писа или го сътворихте със строителя?
                    Прав си тука, това ми убягна в сметката. Нека да получа оценката та до края на седмицата и ще го калкулирам оферта ли ми е. Реално ще са 4к лева повече. Ще сметна и ще реша. Мерси за бележката.

Коментар

аз друго се чудя - банката да ти отпусне по-голяма ипотека не трябва ли сделката да мине на толкова

ДДС-то ?? на 50 бона ддс-то е 8333 - строителят трябва да го внесе няма как да ти го върне под масата..не му е на сметка.

може и да се бъркам, но ги обмисли добре ако не си сключил още сделката и ипотеката.
                      Окей, ще си направя сметката и ще реша дали наистина не е по-добре да взема отделен потребителски, защото е вярно, че трябва да платя 4 процента на завишената оценка. ДДС-то ще го оправи още с довършителните работи и термопомпата и конвекторите като ги вземем от фирмата му. Затова споделям, за да намеря слаби звена в плана, а вие добре провокирате.
                      Last edited by MorskiShop; 25.07.2024, 09:55.

Коментар

И как ненужни 4% като те са задължителни? А лихвата по ипотечен кредит е 2.2 срещу 5 за потребителски?
                        аз друго се чудя - банката да ти отпусне по-голяма ипотека не трябва ли сделката да мине на толкова

ДДС-то ?? на 50 бона ддс-то е 8333 - строителят трябва да го внесе няма как да ти го върне под масата..не му е на сметка.

може и да се бъркам, но ги обмисли добре ако не си сключил още сделката и ипотеката.
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

И как ненужни 4% като те са задължителни? А лихвата по ипотечен кредит е 2.2 срещу 5 за потребителски?
                          Ами ще платиш 4% върху горницата бре.Я кажи тоя договор адвокат ли го писа или го сътворихте със строителя?

Коментар

тук съм изцяло на мнението на радев
                            не разбрах как някой иска да плати излишни 4% нотариус и данък + лихва по ипотечка
                            вместо да плаща само потернителски на около 5% гпр
                            и да го изтегли, когато му потрябва и колкото му е нужмо
                            Даже ако оценката е висока може да вземе втора ипотека

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                              Къщите и вилите около Албена, се дават за около 100 лв да ден, при тва говорим за къщи в самото село Кранево, откъдето може да отидеш на плаж. Фиш фиш е свлачище и трябва да вървиш 2-3 км през едни пътечки надолу.

Който желая нека сам да си направи справка, ето:

https://www.booking.com/searchresult...lt=ht_id%3D216

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

тук съм изцяло на мнението на радев
                                не разбрах как някой иска да плати излишни 4% нотариус и данък + лихва по ипотечка
                                вместо да плаща само потернителски на около 5% гпр
                                и да го изтегли, когато му потрябва и колкото му е нужмо

Коментар

Working...
                                X