Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениесъбираш ябълки с круши
4 процента е еднократна такса, другото е годишна лихва. Не може да ги събираш така
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
за всеки влак си има пътници
щом има вили, които се отдават там явно има и желаещи да ги наемат.
аз не бих си го причинил, но други биха ... иначе всички ще сме на едно място
ако не живееш в близост логистично е супер дърво да правиш сериозен туризъм, но си мисля, че лева ще ползва колегата за разни дейности по посрещане / изпращане и ако има нещо форсмажор като спукани тръби, нещо по тоците. Без съпорт (локален) след втория проблем с наемател ще се откаже да се занимава.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Тия номера с завишената оценка не се правят така.Съвсем безрисково е да вземе 300К и да си плати на строителя ,а после за останалите 50К втори кредит.Ако оценката и доходите позволяват банката няма да му откаже.А че се е изхвърлил е очевадно . за 5-6 години работа събрал 30К еуро.По малко от 1000 лв , на месец е спестявал. А сега му се очетава да плаща 30 години по 3000 на месец ако не му вдигнат лихвата.И тая цена за тристаен ми се види доста солена.
Строителят изобщо няма намерение да му връща пари ми се струва.
- 2 Харесвания
Коментар
-
за всеки влак си има пътници
ако не живееш в близост логистично е супер дърво да правиш сериозен туризъм, но си мисля, че лева ще ползва колегата за разни дейности по посрещане / изпращане и ако има нещо форсмажор като спукани тръби, нещо по тоците. Без съпорт (локален) след втория проблем с наемател ще се откаже да се занимава.
Точно в Кранево всички къщи са далеч от морето, от моята до първата пясъчна ивица са 200-300 м. И после все с пясък откъм морето и алея с бетон достигаш Албена, не повече от 600 м е. А и хората идват за къщата, двора, гледката и всичките предимства от това. Отде да знам, може да си запалят колата и да идат където решат на плаж. Не се ходи някъде само заради плажа, който иска на Кранево има бая хотели на първа линия.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеморски,
4+2,2=6,2
6,2>5
4 процента е еднократна такса, другото е годишна лихва. Не може да ги събираш така
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
Окей, ще си направя сметката и ще реша дали наистина не е по-добре да взема отделен потребителски, защото е вярно, че трябва да платя 4 процента на завишената оценка. ДДС-то ще го оправи още с довършителните работи и термопомпата и конвекторите като ги вземем от фирмата му. Затова споделям, за да намеря слаби звена в плана, а вие добре провокирате.
Тегли си заем от 270к, плати си 30к самоучастие, изповядай си сделката на реалната цена, после ремонтчето с текущи средства или потребителски, както там е удобно - дори да се забавиш, жена ти ще го преживее. Бъди чист и изряден от самото начало и не се подвеждай да правиш глупости.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Ами ще платиш 4% върху горницата бре.Я кажи тоя договор адвокат ли го писа или го сътворихте със строителя?
Коментар
-
аз друго се чудя - банката да ти отпусне по-голяма ипотека не трябва ли сделката да мине на толкова
ДДС-то ?? на 50 бона ддс-то е 8333 - строителят трябва да го внесе няма как да ти го върне под масата..не му е на сметка.
може и да се бъркам, но ги обмисли добре ако не си сключил още сделката и ипотеката.Last edited by MorskiShop; 25.07.2024, 09:55.
Коментар
-
И как ненужни 4% като те са задължителни? А лихвата по ипотечен кредит е 2.2 срещу 5 за потребителски?
ДДС-то ?? на 50 бона ддс-то е 8333 - строителят трябва да го внесе няма как да ти го върне под масата..не му е на сметка.
може и да се бъркам, но ги обмисли добре ако не си сключил още сделката и ипотеката.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
И как ненужни 4% като те са задължителни? А лихвата по ипотечен кредит е 2.2 срещу 5 за потребителски?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениетук съм изцяло на мнението на радев
не разбрах как някой иска да плати излишни 4% нотариус и данък + лихва по ипотечка
вместо да плаща само потернителски на около 5% гпр
и да го изтегли, когато му потрябва и колкото му е нужмосока може да вземе втора ипотека
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеКъщите и вилите около Албена, се дават за около 100 лв да ден, при тва говорим за къщи в самото село Кранево, откъдето може да отидеш на плаж. Фиш фиш е свлачище и трябва да вървиш 2-3 км през едни пътечки надолу.
Който желая нека сам да си направи справка, ето:
https://www.booking.com/searchresult...lt=ht_id%3D216
ако не живееш в близост логистично е супер дърво да правиш сериозен туризъм, но си мисля, че лева ще ползва колегата за разни дейности по посрещане / изпращане и ако има нещо форсмажор като спукани тръби, нещо по тоците. Без съпорт (локален) след втория проблем с наемател ще се откаже да се занимава.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениетук съм изцяло на мнението на радев
не разбрах как някой иска да плати излишни 4% нотариус и данък + лихва по ипотечка
вместо да плаща само потернителски на около 5% гпр
и да го изтегли, когато му потрябва и колкото му е нужмо
Коментар
Коментар