IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
    а, а ддс-то ще си го делнем със строителя. Толкова по темата.
    Човече, ти искаш да си вгоричш живота още преди да си прекрачил прага на жилището:-)

Не се вкарвай в излишни схеми, изповядай си сделката на реална цена и дотам с продавача. Не ти трябват ДДСта, схеми и договори със строител.
    Той щом така действа с теб и с други е така или още по-мътни схеми.
    Дори ти да не светнеш в НАП или твоята фирма при една проверка на неговата фирма и ти ще попаднеш на мушката. Ще ти разкатаят играта за 5 години назад, Всяко банково движение ще видят.

Добършване, отопление и мебели и от други места може да ги поръчаш и дори да е по-евтино.
    ТП се купува и монтира от фирма специлизирана в тази дейност. Ще ти набутат едно китайско менте без документ и гаранция и ще гониш Михаля зимата с малко бебе.

Коментар

Смешно, но току що ми се обади кредитната консултантка и каза, че точно така ще стане- вкарват се парите в ипотечния, на база бъдещо подобрение на имота след ремонта и покачването на пазарната му оценка. Всичко ще си е чисто, без връщания на данъци, а след това ремонта ще мине през фирмата на строителя, защото той си се занимава точно с това. Парите за ремонта ще се покрият от кредита, а ддс-то ще си го делнем със строителя. Толкова по темата.
      Кое ще делнете че не разбрах.

Коментар

Смешно, но току що ми се обади кредитната консултантка и каза, че точно така ще стане- вкарват се парите в ипотечния, на база бъдещо подобрение на имота след ремонта и покачването на пазарната му оценка. Всичко ще си е чисто, без връщания на данъци, а след това ремонта ще мине през фирмата на строителя, защото той си се занимава точно с това. Парите за ремонта ще се покрият от кредита, а ддс-то ще си го делнем със строителя. Толкова по темата.
        Хихи, и ти клъвна?

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Ами ще платиш 4% върху горницата бре.Я кажи тоя договор адвокат ли го писа или го сътворихте със строителя?
          Не, адвоката на строителя му го пише,и като отиде при нотариус ще види, че трябва да плати и "такса юридически услуги" между 0,5-1%, т.е 3-4 к евра.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Какви усилия? Оплел се е тотално в разни схеми, тук се опитваме поне малко да го върнем в реалността.
            За всичко сте прави, само някои неща като договорките между мен и строителя няма как да ги знаете, но да. Затова и съм благодарен за критичното мислене, защото си дабълчеквам нещата преди да ударя големия подпис. Ето, сметнах си, че не си заслужава риска за 10к лева повече да ги правим тези шашми, защото вярно забравих че имам да плащам и 4% на горницата. И нагласихме нещата веднага с кредитната консултантка. Пак казвам- мнения и предложения са добре дошли, не толерирам само тъпи заядливи коментари.

Коментар

Виж дали банката не може да ти изплати директно на теб горницата над 300к. Това е единственият смислен и безопасен вариант за теб. Недей да вярваш на строителя, ще те изпързаля!
              Точно така ще е. Само в другия случай се правят големи врътки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Само гледай понижителите да не те откажат съвсем от сделката...все пак полагат всички усилия, ме са за подценяване
                Какви усилия? Оплел се е тотално в разни схеми, тук се опитваме поне малко да го върнем в реалността.

Коментар

Ще стане с префактуриране и с моя фирма. Иначе вече ги изговорихме днеска нещата с него и ще си направим друго- изповядваме сделката на реалните 300 000, а ще вкараме в ипотечния кредит довършителни работи на база по-високата пазарна оценка и подобрението на имота. Така нито той ще плаща повече данъци, които да му връщам, аз няма да плащам 4% на горницата, а ремонта пак ще го пуснем през неговата фирма. Благодаря за критичното мислене на форума!
                  Само гледай понижителите да не те откажат съвсем от сделката...все пак полагат всички усилия, ме са за подценяване

Коментар

ДДС от апартамента няма да взимам, споко
                    Виж дали банката не може да ти изплати директно на теб горницата над 300к. Това е единственият смислен и безопасен вариант за теб. Недей да вярваш на строителя, ще те изпързаля!

Коментар

• Първоначално изпратено от iavorsk Разгледай мнение

Това с твоята фирма може много бързо да ти докара проверка от НАП. Да не кажеш че не съм те предупредил. За 2024 двама такива познати дето си купуват жилище с ДДС-то през фирма веднага са светнали в ДДС системата на НАП като "различни" сделки от нормалния документооборот и познай дали не им цъфнаха напъри. Само казвам - да няма после оле, мале.
                      ДДС от апартамента няма да взимам, споко

Коментар

Ха сега пък и твоя фирма намесваш.И обзавеждането ли ще ти прави той? Нали уж горницата е предвиденото за целия ремонт с мебели и всичко? Така пак всичко постъпва по неговата сметка и той трябва да ти издаде фактура с ДДС за цялата сума. За префактурирания през фирми или каквото там си намислил просто забрави - пред НАП тези неща не минават.

Банката как ще "вкара" довършителните в ипотеката също не е ясно,след като същите все още не са извършени.

Коментар

Ще стане с префактуриране и с моя фирма. Иначе вече ги изговорихме днеска нещата с него и ще си направим друго- изповядваме сделката на реалните 300 000, а ще вкараме в ипотечния кредит довършителни работи на база по-високата пазарна оценка и подобрението на имота. Така нито той ще плаща повече данъци, които да му връщам, аз няма да плащам 4% на горницата, а ремонта пак ще го пуснем през неговата фирма. Благодаря за критичното мислене на форума!
                          Ха сега пък и твоя фирма намесваш.И обзавеждането ли ще ти прави той? Нали уж горницата е предвиденото за целия ремонт с мебели и всичко? Така пак всичко постъпва по неговата сметка и той трябва да ти издаде фактура с ДДС за цялата сума. За префактурирания през фирми или каквото там си намислил просто забрави - пред НАП тези неща не минават.

Банката как ще "вкара" довършителните в ипотеката също не е ясно,след като същите все още не са извършени.

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение

Ти не разбираш, това са класни форумни играчи, които са захлюпили не един и два имота. МЕлЕонери са в числа.
                            Ти не разбираш, два имота съм купил директно с кеш. Това ми е първия с ипотечен и ми е интересно какви инструменти мога да използвам при взимането му, за да ми е най-изгодно и комфортно. Навремето моите родители 2004 година взеха без 1 лев собствено вложение. Интересно ми е дали мога и сега д аго направя.
                            Last edited by MorskiShop; 25.07.2024, 12:20.

Коментар

Това с твоята фирма може много бързо да ти докара проверка от НАП. Да не кажеш че не съм те предупредил. За 2024 двама такива познати дето си купуват жилище с ДДС-то през фирма веднага са светнали в ДДС системата на НАП като "различни" сделки от нормалния документооборот и познай дали не им цъфнаха напъри. Само казвам - да няма после оле, мале.

Коментар

събираш ябълки с круши
                                4 процента е еднократна такса, другото е годишна лихва. Не може да ги събираш така
                                Ти не разбираш, това са класни форумни играчи, които са захлюпили не един и два имота. МЕлЕонери са в числа.

Коментар

Working...
                                X