If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да ти добре си направил, а аз закъснях с няколко месеца и сега ми е неприемливо. Все ми се струва / или иска/ пазара да не приеме ситуацията в момента и да върне малко назад. Щото може 10% да е ръста за годината средно, но на нещата които гледам е 20%+.... Не мога да се пречупя. Вече не ми идват толкова лесно парите....
така ще бъде, колкото и да отлагат ... вече трябваше да се е случило това .... трябва да се удари чертата отдолу и да се види какъв е резултата, а каквито и манипулации да правят, няма шанс да докарат нещата на плюс ... много бизнеси светят на червено и са пред фалит, тези които са оцелели ще погълнат клиентите на по малките и ще се утвърдят, всичко се окрупнява ... това е проблем защото концентрира голяма власт в отделни единици, които могат да манипулират в своя полза ситуацията .. иначе тръгването на цените надолу на имотите е неизбежно като смъртта .. въпроса е именно в това ... колко ще паднат при наличието на толкова налапали въдицата и с интерес в обратната посока ... влезе ли еврото при нас поне 50 % надолу
действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Къде са тези цени в Лозенец, Стрелбище, Бели Брези, Ив.Вазов, Г.Делчев, Мед. академия, Изток, Изгрев. Много вероятно да ги няма и в Борово, Хиподрума и т.н. Аз виждам смислени тристайни за по 1/2 милион само и то на ШЗ, еми не е нормално това, тез пари да не падат от небето. Не говоря за панели и някакви миризливи ЕПК-та с впиянчени съседи и изкукали бабички.
Поне си разбрал , че НЯМА имоти в устроените райони подходящи за относително спокоен живот . В тези райони има огромно количество стари гради,, по нещо и на поносима цена, но съседската и хигиенна среда не позволяват качествен живот.
Затва хората се бутат в калта.... не е от кеф по нея, а че понякога дори не идеално място с ок съседи е по-добро от идеалното място с непасващи на мисленето ти съседи....
Ти за София ли говориш или за два квартала в София?Я се уточни.В повечето квартали цените са много по ниски.Иначе време е да путърсиш качествена медицинска помощ
Къде са тези цени в Лозенец, Стрелбище, Бели Брези, Ив.Вазов, Г.Делчев, Мед. академия, Изток, Изгрев. Много вероятно да ги няма и в Борово, Хиподрума и т.н. Аз виждам смислени тристайни за по 1/2 милион само и то на ШЗ, еми не е нормално това, тез пари да не падат от небето. Не говоря за панели и някакви миризливи ЕПК-та с впиянчени съседи и изкукали бабички.
Ти ако не можеш да намериш нещо в което 50% не го даряваш директно в данъци и такси, по добре се отпиши. Написъл си ти - фирма се прави. Ако не си толкова голям - фондове, кооперативи.
Фирма .... За жилищни имоти е спорна ползата.... или да речем минимална....
Фондове, кооперативи за имоти ли имаш предвид ? Страхотно чувство за хумор.....
Абе ти малоумен ли си наистина? Колко пъти да повтарям, че понятието "доказани" тук пък "недоказани" там не съществува. Както и че си търся жилище за живеене, инвестициите ми са другаде и ми носят доходност 10-15 пъти над средната за имотите, поне едни 30-35 процента (ако там изобщо има доходност). От имоти за инвестиции (сиреч разни дребни мижави дупки за по 50.000 Евро) интерес нямам никакъв.
Вземи прочети малко данъчни закони...
Станало му било ясно...
Ми пробвай да купиш Версай бе колко пъти да ти повтарям?Бъкингамският дворец също може да се пробваш...Само това са имоти за тебе леле каките как ще ти се лепят мале мале чак ти завидях...
Ти ако не можеш да намериш нещо в което 50% не го даряваш директно в данъци и такси, по добре се отпиши. Написъл си ти - фирма се прави. Ако не си толкова голям - фондове, кооперативи.
Абе ти малоумен ли си наистина? Колко пъти да повтарям, че понятието "доказани" тук пък "недоказани" там не съществува. Както и че си търся жилище за живеене, инвестициите ми са другаде и ми носят доходност 15 пъти над средната за имотите (ако там изобщо има доходност).
Вземи прочети малко данъчни закони....
Станало му било ясно...
построй си...иначе животът ти ще мине в сравняване на български с немски квадратен метър зп
вземи си един парцел и си построй каквото ти харесва
За тебе вече ни стана ясно че пари доказани в Германия нямаш, остава въпроса дали и в БГ имаш щото и това е силно съмнително след всичките ти лъжи
Абе ти малоумен ли си наистина? Колко пъти да повтарям, че понятието "доказани" тук пък "недоказани" там не съществува. Както и че си търся жилище за живеене, инвестициите ми са другаде и ми носят доходност 10-15 пъти над средната за имотите, поне едни 30-35 процента (ако там изобщо има доходност). От имоти за инвестиции (сиреч разни дребни мижави дупки за по 50.000 Евро) интерес нямам никакъв.
Вземи прочети малко данъчни закони...
Станало му било ясно...
Last edited by RUBLA; 07.06.2021, 20:36.
Причина: Спазвайте добрия тон!
Стига лъга хората. Няма такова нещо като инвестиция в имот за повечето българи. Това като платиш по 50% ДДС, такси, комисионни, лихви и всички разходи не е инвестиция. Инвестиция е като си имаш фирма, отървеш ДДС-то и си приспадаш разходите. Другото е брокерски балон и разхищение. Ако това е най-удачната инвестиция за 90% от хората няма какво да се чудите че сме най-бедната държава. Има далеч по-добри начини за разпределяне на капитала и когато се ограмотят някои хора със смяната на поколенията до няколко години ще има много сериозен обрат.
Това го казвам паралелно на всички други фактори които напълно независимо от това правят тухлите в БГ загубена кауза - земетресения, демография, подпочвени води, градоустройство, съседи, фалшиви квадрати, нечестни брокери, правна рамка, имотна и друга мафия, лоши банкови условия, пари на ръка, неработеща администрация...
А къде чу да казвам че са много качествени евтини и с реални квадрати?
Но по важното което съм казал е че това че за някой инвестиция в Германия е по добър вариант не означава че е така за всички
За над 90% от българите инвестиция в имот в БГ е по удачна от такава в ЕС
За тебе вече ни стана ясно че пари доказани в Германия нямаш, остава въпроса дали и в БГ имаш щото и това е силно съмнително след всичките ти лъжи
Стига лъга хората. Няма такова нещо като инвестиция в имот за повечето българи. Това като платиш по 50% ДДС, такси, комисионни, лихви и всички разходи не е инвестиция. Инвестиция е като си имаш фирма, отървеш ДДС-то и си приспадаш разходите. Другото е брокерски балон и разхищение. Ако това е най-удачната инвестиция за 90% от хората няма какво да се чудите че сме най-бедната държава. Има далеч по-добри начини за разпределяне на капитала и когато се ограмотят някои хора със смяната на поколенията до няколко години ще има много сериозен обрат.
Това го казвам паралелно на всички други фактори които напълно независимо от това правят тухлите в БГ загубена кауза - земетресения, демография, подпочвени води, градоустройство, съседи, фалшиви квадрати, нечестни брокери, правна рамка, имотна и друга мафия, лоши банкови условия, пари на ръка, неработеща администрация...
1500 Евро за град като София е напълно разумна и достатъчна цена. Парите се изкарват с поемане на риск и с много труд. Няма как да напълня джобовете на разни паразити и да не получа нещо стойностно насреща.
Ти за София ли говориш или за два квартала в София?Я се уточни.В повечето квартали цените са много по ниски.Иначе време е да путърсиш качествена медицинска помощ
Коментар