If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
В обяснителен режим на лъжци няма да влизам !
Дадох ти линкове и то няколко пъти,ти не си правиш труда даже да ги погледнеш,пък искаш аз да те образовам....
Това даже не е и технически индикатор,но ти и това не разбра
И реагираш като 18 годишен на който са му били шамарите
Segato навремето ти показа,че нищо не разбираш от програмиране,сега аз те гледам ,че си гола вода икономически и пак продължаваш.
Аз ти отговарях достаътчно вече, повече няма да го правя.Ти кажи Голдман за които твърдиш уверено,че всичко знаели ,защо проспаха вчерашото клане по световните борси?
Защо проспаха върха в Нвидиа?
Хайде чао тогава, оставам с добри чувства към теб - по-свестен си от брокеразите тук. Хормоните ти бушуват, млад си, набележи там някоя кака в студентски и действай, оствави ме мен. В Голдман завалиите пък съвсем не ги мисли, не са ти на нивото горките.
Хаха, то се вижда кой от двама ни е сериозен. Реакцията ти тук е като на 18 годишен. Казах ти защо ми е такава прогнозата и няма да повтарям.
ПС: Като говорим за "лъжи". Дай ми конкретни примери, когато твоят индикатор на 100% е предсказал срив от 70%. Поне няколко такива примера, да ме убедиш все пак, че е 100% сигурно.....
В обяснителен режим на лъжци няма да влизам !
Дадох ти линкове и то няколко пъти,ти не си правиш труда даже да ги погледнеш,пък искаш аз да те образовам....
Това даже не е и технически индикатор,но ти и това не разбра
И реагираш като 18 годишен на който са му били шамарите
Segato навремето ти показа,че нищо не разбираш от програмиране,сега аз те гледам ,че си гола вода и икономически и финансово и пак продължаваш.
Аз ти отговарях достаътчно вече, повече няма да го правя.Ти кажи Голдман за които твърдиш уверено,че всичко знаели ,защо проспаха вчерашото клане по световните борси?
Защо проспаха върха в Нвидиа?
Нали всичко знаели и имали много по-"точни" "индикатори"
Стига си лъгал и ми преиначавай и слагай чужди думи в устата ! То ми омръзна да ти опровергавам лъжите.
Някъв комплекс ли имаш за заяждане?
И нищо не представяш ! Ако беше така, щеше да си казал твоята прогноза ,хем те питам 5 пъти вече ? Страх ли те е нещо?
Дай нещо в по-малък период,това не е сериозно
Хаха, то се вижда кой от двама ни е сериозен. Реакцията ти тук е като на 18 годишен. Казах ти защо ми е такава прогнозата и няма да повтарям.
ПС: Като говорим за "лъжи". Дай ми конкретни примери, когато твоят индикатор на 100% е предсказал срив от 70%. Поне няколко такива примера, да ме убедиш все пак, че е 100% сигурно.....
285млн лева е бюджета на софия за чистене. С език трябва да ги лижат улиците и пак ще останат пари
Точно така. Ромките на чистота пушат цигари и хвърлят фасове по цял ден, отстрани на улиците е като сметище. Като мине "шефът" и почват да метат по 5-6 листенца, докато той отмине. После пак. Затова се плаща минимана заплата.
Но съгласи се, че изказвания от сорта на "99,999% сигурен срив от 70% идните 2 години" заради индикатор, който познавал на 100% (какво и колко пъти точно е познал този индикатор също не е ясно) - доста повърхностно и без обосновка твърдение.
Стига си лъгал и ми преиначавай и слагай чужди думи в устата ! То ми омръзна да ти опровергавам лъжите.
Някъв комплекс ли имаш за заяждане?
И нищо не представяш ! Ако беше така, щеше да си казал твоята прогноза ,хем те питам 5 пъти вече ? Страх ли те е нещо?
След 20 години средната годишна доходност на MSCI World ще бъде около 8%-9%.
Нямам време и най-вече желание да убеждавам някой,който не може да бъде убеден
Приеми ,че това е една прогноза.И за да може да правим сравнение,кажи каква е твоята? Постояннен ръст и СП500 до 7-8к следващите 2-3г ?
п.с..Преди 2 дни каза ,че Голдмън били голямата работа,финансови Ванги едва ли не,предсказвали всичко ОТ-ДО и ти им се доверяваш.
Да ама напълно проспаха най-голямото клане на японския фондов пазар от близо 35г,както и върховете в УС индексите ,върха в Нвидия.....Все неща които едно момче от тоя форум ги предсказа на база знанията си.
И защо ми се струва,че имаш доста акции и те е страх. Не каза миналия път какви имаш,може да ти кажа повече.
Аз се опитвам да водя някаква дискусия и представям моята гледна точка. Поне ти дадох някави конкретни цифри и аругменти, на които базирам нещата. Нищо лично. Също не искам да убеждавам никого. Съгласи се обаче, че изказвания от сорта на "99,999% сигурен срив от 70% идните 2 години" заради индикатор, който познавал на 100% (какво и колко пъти точно е познал този индикатор също не е ясно) - доста повърхностно и без обосновка твърдение.
За акции - имам малко и те са без значителна тежест, дори да се изтрият на 100%. Голямата час е в ЕТФ-и - широка диверсификация.
За прогнози - няма как да давам такива. Добре, една ще дам все пак. След 20 години средната годишна доходност на MSCI World ще бъде около 8%-9%. Какво ще става в промеждутъка - никаква идея.
Сегашния бичи базар е сравнително ,, стар,, 15 години. Много сентимент , икономически индикатори и технически говорят че сме към края на цикъла на разширениена икономиката.
Според мен ще има още един финален рън 2025 преди по сериозно потапяне което ще продължи години. Кеша и облигациите няма да се решение , кризата ще е стагфлационна[/QUOTE]
Остават добрите стари традиционни активи - имоти, злато и собствен бизнес.
Българските имоти сега просто следват общия инфлационен поток. Докога не се наемам да прогнозирам.
От една страна е налична крещяща липса на инфраструктура в бг, но от друга - имаме внос на население идващо от “първата циливизационнна вълна”.
Какъвто и микс да се получи който има имот печели.
Специално за Иван - никой не “плюе” по бг. Сравнява се положението с по-развити икономики. Не може да се каже на черното бяло.
Картината сега е следната - няма плащане на данъци и няма контрол какво правят кметовете. Няма протести защо тротоари и пътища са разбити, защо няма нормална канализация, защо всичко е бавно и скъпо.
Между другото какво точно прави новият кмет на София не знам, но градът е мръсен и запуснат, а е имало добри години, в които наистина се радвах да се връщам. Сега е мръсно като в Рим - но Рим е доста по-голям и с огромен туристически поток. Толкова ли коства да се дадат на чистачките перилни препарати и да се пусне една вода по улици и тротоари???
Площад Славейков е неузнаваем от мръсотия.
Опитът сочи, че винаги след протести социална активност нещата са се подобрявали. Т.е. от нас си зависи и си е бавен процес. За някои чисто битови работи не са ни виновни “великите сили”.
285млн лева е бюджета на софия за чистене. С език трябва да ги лижат улиците и пак ще останат пари
Сегашния бичи базар е сравнително ,, стар,, 15 години. Много сентимент , икономически индикатори и технически говорят че сме към края на цикъла на разширениена икономиката.
Според мен ще има още един финален рън 2025 преди по сериозно потапяне което ще продължи години. Кеша и облигациите няма да се решение , кризата ще е стагфлационна[/QUOTE]
Остават добрите стари традиционни активи - имоти, злато и собствен бизнес.
Българските имоти сега просто следват общия инфлационен поток. Докога не се наемам да прогнозирам.
От една страна е налична крещяща липса на инфраструктура в бг, но от друга - имаме внос на население идващо от “първата циливизационнна вълна”.
Какъвто и микс да се получи който има имот печели.
Специално за Иван - никой не “плюе” по бг. Сравнява се положението с по-развити икономики. Не може да се каже на черното бяло.
Картината сега е следната - няма плащане на данъци и няма контрол какво правят кметовете. Няма протести защо тротоари и пътища са разбити, защо няма нормална канализация, защо всичко е бавно и скъпо.
Между другото какво точно прави новият кмет на София не знам, но градът е мръсен и запуснат, а е имало добри години, в които наистина се радвах да се връщам. Сега е мръсно като в Рим - но Рим е доста по-голям и с огромен туристически поток. Толкова ли коства да се дадат на чистачките перилни препарати и да се пусне една вода по улици и тротоари???
Площад Славейков е неузнаваем от мръсотия.
Опитът сочи, че винаги след протести социална активност нещата са се подобрявали. Т.е. от нас си зависи и си е бавен процес. За някои чисто битови работи не са ни виновни “великите сили”.
Имотите са в ръст, това е положението, ако ще хиляда причини да изтъкнете!
Имотите, като всеки друг актив рано или късно ще сгънат и те. Както сгънаха цирка 2009 година. Сега правя едно предсказание - ако фондовия пазар в САЩ падне с 50% смятам, че ще има и много сериозна корекция при нас в НИ. И в това няма нищо лошо, както се казва.
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
[QUOTE=Bailor;n4201133]Имотите са в ръст, това е положението, ако ще хиляда причини да изтъкнете![/QUOTE]
Country Garden sales drop 72% as China’s housing woes persist
Contracted sales for July dropped 72% from a year earlier to 3.41 billion yuan ($478 million), following a 73% slide in June, corporate filings show. The tally was 21% lower from the previous month.
Country Garden’s month-on-month decline in home sales is smaller than the 36% slide at the 100 biggest real estate companies tracked by China Real Estate Information Corp.
A recent rescue package has failed to revive China’s housing market, which remains a major drag on economic growth. New-home prices dropped at close to the fastest pace in almost a decade in June, giving people less reason to invest in property.
Ако имахме данни за този индикатор и да речем едни 1000 наблюдения, когато винаги е познавал, можем да говорим за някаква вероятност, интервали, статистики и пр. При наличните обстоятелства обаче това е нелепо. Може би след 10.000 години
Нямам време и най-вече желание да убеждавам някой,който не може да бъде убеден
Приеми ,че това е една прогноза.И за да може да правим сравнение,кажи каква е твоята? Постояннен ръст и СП500 до 7-8к следващите 2-3г ?
п.с..Преди 2 дни каза ,че Голдмън били голямата работа,финансови Ванги едва ли не,предсказвали всичко ОТ-ДО и ти им се доверяваш.
Да ама напълно проспаха най-голямото клане на японския фондов пазар от близо 35г,както и върховете в УС индексите ,върха в Нвидия.....Все неща които едно момче от тоя форум ги предсказа на база знанията си.
И защо ми се струва,че имаш доста акции и те е страх. Не каза миналия път какви имаш,може да ти кажа повече.
Ти защо заключваш, че всичките ми имоти са маломерката ми в Бургас? Аз имам толкова много имоти!
Имаш. Но колко струват - друг въпрос. И дори да струват нещо - каква е ползата ти от това? По-качествена храна ли ядеш, с по-хубави жени ли спиш, в по-скъпи хотели ли почиваш? Ако това се случва (надявам се), то е заради ръста на месечните ти доходи, няма нищо общо с имотите ти. Наемите там от магазинчето просто ги забрави, защото е смешно да говорим за тях.
Нали в крайна сметка целта на всеки е да подобри живота си по някакъв начин? Всяка втора баба в София има апартамент по офертни цени за поне 300-400к лева. Е и? Добре ли живее бабата с 500 лева пенсия и 150 лева за лекарства месечно?
Коментар