Първоначално изпратено от BONI
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Джони, ако случайно си проспал
месечната такса поддръжка е бая повече от наема който ще платиш в Гоцето, като добавиш и данъка стъпва горе долу на наема за 3 апарта в Гоцето... обзаведени....Колко яко е да си собственик на апарт и в същото време като такъв да плащаш троен наем.... Измислил го е Американеца :-)
Разбира се никой не те спира да си го купиш щом ти харесва. Ама питай преди това Бота защо този е на 4К квадратя, а в съседните сгради са по 10-15К....А пък Крети ще купува цела къща за 100К......Все тая - за всяка цена си има причина / и за тези в Гоцето/....
А таксите са само доказателство, че имот се купува, за да се ползва и за да се поддържа. Така е в нормалните държави. Така трябва да стане и тук. Ако всеки пишман инвеститор с по 3-4 излишни апартамента плащаше по няколко хиляди Евра поддръжка за кофторите си, повечето от тези кофтори нямаше да ги има изобщо и на тяхно място щяхме да имаме зелени площи.Last edited by ejonny2376; 18.11.2021, 09:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Сега като почнат да ни управляват падуанчетата на мустафа дали ще вкарат американските порядки ака данъци.
Аз съм 1000% за - трябва да се СПРЕ безумното трупане на НЕНУЖНИ тули и битоньОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Пак ти казах, нямаш представа как се движи ИТ бизнес. Има хора, които са го задвижили толкова добре, че за 1-2 часа на ден нагледат само кое как е, отговори тук и там и машинката си върви. А той е съдружник и мениджър на софийския офис, времето го прекарва основно в онлайн митинги. Много се заблуждаваш ако си мислиш, че собствениците и високото ниво мениджъри се счупват от работа.
Сигурно и в други браншове е така ако стигнеш до такова ниво, но за там не знам от първа ръка.
Пък и легълце мое да си сложи, некоя виртуална кака да "покани"...Last edited by BONI; 18.11.2021, 09:49.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Джони, ако случайно си проспал
месечната такса поддръжка е бая повече от наема който ще платиш в Гоцето, като добавиш и данъка стъпва горе долу на наема за 3 апарта в Гоцето... обзаведени....Колко яко е да си собственик на апарт и в същото време като такъв да плащаш троен наем.... Измислил го е Американеца :-)
Разбира се никой не те спира да си го купиш щом ти харесва. Ама питай преди това Бота защо този е на 4К квадратя, а в съседните сгради са по 10-15К....А пък Крети ще купува цела къща за 100К......Все тая - за всяка цена си има причина / и за тези в Гоцето/....
Аз съм 1000% за - трябва да се СПРЕ безумното трупане на НЕНУЖНИ тули и битоньНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
https://www.banker.bg/finansov-dnevn...imotniia-pazar
ЕЦБ предупреди за уязвимост на имотния пазар
В свой доклад ЕЦБ споменава уязвимости на имотните и финансовите пазари, като изтъква, че рисковете при небанковите институции и при увеличаващите се държавни и корпоративни дългове се натрупват. Конкретно за имотния пазар централната банка посочва, че в средносрочен план може да има корекции на цените на имотите, които се повишиха драстично и дори вече се забелязват надценки.
Коментар
-
Е да, онзи ми звучеше невероятно щото не познавам неговия бизнес, но ИТ бизнеса го познавам. Ще се учудиш колко много милионери има, включително и такива които сами си движат бизнес без нито един човек персонал.
- 1 like
Коментар
-
Пак ти казах, нямаш представа как се движи ИТ бизнес. Има хора, които са го задвижили толкова добре, че за 1-2 часа на ден нагледат само кое как е, отговори тук и там и машинката си върви. А той е съдружник и мениджър на софийския офис, времето го прекарва основно в онлайн митинги. Много се заблуждаваш ако си мислиш, че собствениците и високото ниво мениджъри се счупват от работа.
Сигурно и в други браншове е така ако стигнеш до такова ниво, но за там не знам от първа ръка.
така е, прав си.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеТе това май не е лошо. Ценово се конкурира с Гоцето:
https://www.zillow.com/homedetails/1...2062156_zpid/?
100-квадратовите Софийски кутийки изглеждат наполовина големи.
А това?
https://www.zillow.com/homedetails/7...4861434_zpid/?
Ха сега Бонка и Песимиста да ми обяснят колко са достъпни имотите в София.
Коментар
-
Хампарцумян: Би било тревожно жилищата в София да гонят цените на тези във Виена
“Пандемията накара много млади хора да искат да си купят по-голямо и удобно жилище. От друга страна има и такива, които купуват недвижими имоти с цел спекулация, но трябва да се има предвид, че тя може и да няма успешен край. В момента се надува един балон, който има голям шанс да доведе до крах, и трябва да сме внимателни.” Банкерът заяви, че реално няма причина апартаменти в София да струват колкото тези във Виена или Атина и ако цената на жилищата у нас стигне до тези нива, то това би било сериозна червена лампа.
“В моментът, в който централните банки започнат да се борят с инфлацията, то лихвите ще скочат.''
Хампарцумян също заяви, че сегашната ситуация в страната, комбинация от множество кризи, се дължи най-вече на културен упадък на обществото, а не толкова на грешки на управляващите.
Много културен упадък , много . Извадка , е излишно да давам .
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
а мен ме учудва, как въпреки, че обикаля света да развива бизнеса, намира време да огледа всички апартаменти в центъра, лозенец и вазов.
познава ги и то в детайли, квадратура, изложение, документи, собственици, разпределение и дори ги цитира за произволни обяви.
за мен си е брокер и ако много държиж да е ИТ, може и да отговаря за качването на снимките в сайта
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
А за тия петстотин май се обърках. Смятах ги върху продажна цена, а данъчната оценка е всъщност два пъти по-малка.
как ги смяташ върху продажната цена тия 500$ месечно?
данъчната оценка от кое е 2 пъти по-малка?Last edited by ratten; 18.11.2021, 09:06.препоръка е
Коментар
-
Е да, онзи ми звучеше невероятно щото не познавам неговия бизнес, но ИТ бизнеса го познавам. Ще се учудиш колко много милионери има, включително и такива които сами си движат бизнес без нито един човек персонал.
познава ги и то в детайли, квадратура, изложение, документи, собственици, разпределение и дори ги цитира за произволни обяви.
за мен си е брокер и ако много държиж да е ИТ, може и да отговаря за качването на снимките в сайтаLast edited by ratten; 18.11.2021, 08:43.препоръка е
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
бобка, тук във форума таван на заплатата няма
единствено границите на въображението могат да я лимитират.
не знам, дали следиш темата, но тук имаше един ник, дето имаше апартаменти на всяка централна улица в софия
московска, славянска и тн. а забравени по чекмеджетата си намираше акции на негови клиенти, с които си купуваше ресторанти в центъра.
Коментар
Коментар