IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение

Я гледай ти, какво точно за наемите коментирахте, че съм забравил? И какво излиза сега, офисите пълни, хора няма. А равнището на безработица в София измерено за 2020 г. е 3,3%.

От мен прогноза, ще се вдигат заплати доста тази година, а с тях и наемите вероятно.
    Гледам че пак си в същата заблуда, да те отрезвя - с какви пари ще вдигаш заплати, като бизнесите окапаха за 3та година вече?

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение

Я гледай ти, какво точно за наемите коментирахте, че съм забравил? И какво излиза сега, офисите пълни, хора няма. А равнището на безработица в София измерено за 2020 г. е 3,3%.

От мен прогноза, ще се вдигат заплати доста тази година, а с тях и наемите вероятно.
      Тези ниски нива на безработица които виждаш по скоро трябва да те притесняват ,защото те са основен показател когато от години на възход ,и прогрес ,икономиката обръща в обратна посока .

Коментар

• Над 95% от членовете на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради (АСБС) са подписали нови договори за наем със среден срок между три и пет години, съобщава асоциацията, позовавайки се на вътрешно проучване.

Last edited by pepe1234; 21.02.2022, 15:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Най-вероятно няма объркване. Прав е професор Ханке. Изсипаха се парите. Кандаеца раздава щедро и ще изсипе още пари. После и от фонда за "взстановяне" ще изсипят още пари па съвсем да цъфнем. Ако се докараме от еврозоната и резерва и лихвите шоково ще изпържат всизко останало. Ханке много добре го обясни това в едни лекции за прибалтийските. Щом кандаеца е решен да наводни с инфлация ще го направи явно. Единствения ни шанс е да го разкараме от правителството.

Имотите като защита от инфлация също ще изкарат на тея цени още поне 6 месеца няма какво да се лъжем. Киро Канадеца по примерa на цар Трюдо не го интересуват балони на пазара. Напротив имотите са най-лесния начин за надуване на БВП. Строиш имот и директно отива в БВП. Купуваш стар, ремонтираш и продаваш на 5 пъти по висока цена от когато е построен и пак отива в БВП-то. Строиш инфраструктура, разрушаваш го и пак всичко отива в БВП-то. Индиректно това раздува много отрасли. Много хубав пример с ламанша. Така бутат икономиката уж напред, ама само за богоизбраните със достъп до разрешителни и условия за инвестиране.

Трябва да започнем да се примиряваме че банките ще станат водещ инструмент за репресиране и контрол на населението със кредити и прочее. И привилегии като собственост на аквити и имоти ще са запазени само за близките на властта.
          Така като гледам всичко това дето си го написал е в минало време ,предвид настоящите комуникации от всички Централни банки.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
            Мисля да направя уточнение със Стив Ханке по въпроса с ипотеките ,балона и цикъла защото явно се получи объркване ,като имам време ще му пиша и ще върна отговора тук да се знае
            Най-вероятно няма объркване. Прав е професор Ханке. Изсипаха се парите. Кандаеца раздава щедро и ще изсипе още пари. После и от фонда за "взстановяне" ще изсипят още пари па съвсем да цъфнем. Ако се докараме от еврозоната и резерва и лихвите шоково ще изпържат всизко останало. Ханке много добре го обясни това в едни лекции за прибалтийските. Щом кандаеца е решен да наводни с инфлация ще го направи явно. Единствения ни шанс е да го разкараме от правителството.

Имотите като защита от инфлация също ще изкарат на тея цени още поне 6 месеца няма какво да се лъжем. Киро Канадеца по примерa на цар Трюдо не го интересуват балони на пазара. Напротив имотите са най-лесния начин за надуване на БВП. Строиш имот и директно отива в БВП. Купуваш стар, ремонтираш и продаваш на 5 пъти по висока цена от когато е построен и пак отива в БВП-то. Строиш инфраструктура, разрушаваш го и пак всичко отива в БВП-то. Индиректно това раздува много отрасли. Много хубав пример с ламанша. Така бутат икономиката уж напред, ама само за богоизбраните със достъп до разрешителни и условия за инвестиране.

Трябва да започнем да се примиряваме че банките ще станат водещ инструмент за репресиране и контрол на населението със кредити и прочее. И привилегии като собственост на аквити и имоти ще са запазени само за близките на властта.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Аз ипотека не съм сключвал.
              Как да сключиш, кат нямаш имот

Коментар

Ок ,просто пример дадох ,ипотека ,заем ,примера е за условия по заем -вече условията рязко се обърнаха и са по-скъпи/за Дания ми е примера/

Коментар

До декември месец 2021 година,ако беше изтеглил ипотека в Дания,по примера ти в Бургас,може би щеше да получиш най добрите условия за всички времена.
                  В момента,такива условия вече са минало.

Коментар

• Мисля да направя уточнение със Стив Ханке по въпроса с ипотеките ,балона и цикъла защото явно се получи объркване ,като имам време ще му пиша и ще върна отговора тук да се знае

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Не е бил 6-7, не се брои само възхода, цикълът включва и спада и платото. Предишния цикъл трябва да се брои от Виденовата катастрофа, значи 1997ма, спад до около 2001-2002 (да речем от 2001ва почва новия ръст), след това ръст до 2008, след това спад до 2013 и после нов цикъл. Значи поне 12 години е бил предишния цикъл, а може и повече.
                      Супер,аз смятам само ръста,по данни и на агенции(виждал съм графики,те го смятат от 2014 година).Това са 9 години.Без спада и рухването на пазара както ти смяташ до 2013 са ти 5 години.
                      9+5 -14 години.
                      Тези 14 години хващат фазите на рухването,възстановяването плюс балонизирането от последните 2 или 3 години...

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Не е бил 6-7, не се брои само възхода, цикълът включва и спада и платото. Предишния цикъл трябва да се брои от Виденовата катастрофа, значи 1997ма, спад до около 2001-2002 (да речем от 2001ва почва новия ръст), след това ръст до 2008, след това спад до 2013 и после нов цикъл. Значи поне 12 години е бил предишния цикъл, а може и повече.
                        Предишния цикъл не се забелязва платото, може би защото Виденов оформи толкова дълбоко дъно, че няма накъде повече.
                        На сегашния обаче може да се отбележи около 3-4 години плато - 2013-2017, после сериозен ръст, ако гледаме предишния цикъл и приемем че е 7 години - до 2024, после 5 години спад и т.н.

Коментар

Може би анализатори очаква датчаните да се обърнат срещу свързани курс заради последиците от отрицателните лихвени проценти, но изобщо не наблюдаваме подобно нещо“.

До декември месец 2021 година,ако беше изтеглил ипотека в Дания,по примера ти в Бургас,може би щеше да получиш най добрите условия за всички времена.
                          В момента,такива условия вече са минало.

Коментар

16 години е ,но по учебник.
                            Предишния в България беше 6 ,7 години.
                            В момента сме в 9 Тата година вече от както са тръгнали нагоре цените,2014 тя някъде е имало движения .
                            Пандемията може и да е била опит за ресет с инфлацията,но както виждаш ,сметките излизат криви,защото размера и се оказа проблем.
                            Да не говорим за други геополитически рискове от всякакъв сценарии.

Коментар

• Може би анализатори очаква датчаните да се обърнат срещу свързани курс заради последиците от отрицателните лихвени проценти, но изобщо не наблюдаваме подобно нещо“.

Коментар

• https://www.bloombergtv.bg/a/2-novin...tsatelni-lihvi

Действията на ЕЦБ ще прекратят най-дългия експеримент с отрицателни лихви
                                Датската централна банка беше първата в света, която свали лихвите си под 0

Много хора вярват, че отрицателните лихви са изключение и особено банките ще се радват, че този период приключва,“ казва Фредерик Енголм, глаевн стратег в Nykredit. Независимо от това, когато лихвите отново станат положителни има риск някои собственици на жилища да бъдат поставени под натиск.“
                                Last edited by nkavrakov1982; 21.02.2022, 13:11.

Коментар

Working...
                                X