Първоначално изпратено от pepe1234
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
Я гледай ти, какво точно за наемите коментирахте, че съм забравил? И какво излиза сега, офисите пълни, хора няма. А равнището на безработица в София измерено за 2020 г. е 3,3%.
От мен прогноза, ще се вдигат заплати доста тази година, а с тях и наемите вероятно.
Коментар
-
Над 95% от членовете на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради (АСБС) са подписали нови договори за наем със среден срок между три и пет години, съобщава асоциацията, позовавайки се на вътрешно проучване.
От мен прогноза, ще се вдигат заплати доста тази година, а с тях и наемите вероятно.Last edited by pepe1234; 21.02.2022, 15:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Най-вероятно няма объркване. Прав е професор Ханке. Изсипаха се парите. Кандаеца раздава щедро и ще изсипе още пари. После и от фонда за "взстановяне" ще изсипят още пари па съвсем да цъфнем. Ако се докараме от еврозоната и резерва и лихвите шоково ще изпържат всизко останало. Ханке много добре го обясни това в едни лекции за прибалтийските. Щом кандаеца е решен да наводни с инфлация ще го направи явно. Единствения ни шанс е да го разкараме от правителството.
Имотите като защита от инфлация също ще изкарат на тея цени още поне 6 месеца няма какво да се лъжем. Киро Канадеца по примерa на цар Трюдо не го интересуват балони на пазара. Напротив имотите са най-лесния начин за надуване на БВП. Строиш имот и директно отива в БВП. Купуваш стар, ремонтираш и продаваш на 5 пъти по висока цена от когато е построен и пак отива в БВП-то. Строиш инфраструктура, разрушаваш го и пак всичко отива в БВП-то. Индиректно това раздува много отрасли. Много хубав пример с ламанша. Така бутат икономиката уж напред, ама само за богоизбраните със достъп до разрешителни и условия за инвестиране.
Трябва да започнем да се примиряваме че банките ще станат водещ инструмент за репресиране и контрол на населението със кредити и прочее. И привилегии като собственост на аквити и имоти ще са запазени само за близките на властта.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеМисля да направя уточнение със Стив Ханке по въпроса с ипотеките ,балона и цикъла защото явно се получи объркване ,като имам време ще му пиша и ще върна отговора тук да се знае
Имотите като защита от инфлация също ще изкарат на тея цени още поне 6 месеца няма какво да се лъжем. Киро Канадеца по примерa на цар Трюдо не го интересуват балони на пазара. Напротив имотите са най-лесния начин за надуване на БВП. Строиш имот и директно отива в БВП. Купуваш стар, ремонтираш и продаваш на 5 пъти по висока цена от когато е построен и пак отива в БВП-то. Строиш инфраструктура, разрушаваш го и пак всичко отива в БВП-то. Индиректно това раздува много отрасли. Много хубав пример с ламанша. Така бутат икономиката уж напред, ама само за богоизбраните със достъп до разрешителни и условия за инвестиране.
Трябва да започнем да се примиряваме че банките ще станат водещ инструмент за репресиране и контрол на населението със кредити и прочее. И привилегии като собственост на аквити и имоти ще са запазени само за близките на властта.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Аз ипотека не съм сключвал.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Аз ипотека не съм сключвал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
До декември месец 2021 година,ако беше изтеглил ипотека в Дания,по примера ти в Бургас,може би щеше да получиш най добрите условия за всички времена.
В момента,такива условия вече са минало.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Не е бил 6-7, не се брои само възхода, цикълът включва и спада и платото. Предишния цикъл трябва да се брои от Виденовата катастрофа, значи 1997ма, спад до около 2001-2002 (да речем от 2001ва почва новия ръст), след това ръст до 2008, след това спад до 2013 и после нов цикъл. Значи поне 12 години е бил предишния цикъл, а може и повече.
9+5 -14 години.
Тези 14 години хващат фазите на рухването,възстановяването плюс балонизирането от последните 2 или 3 години...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Не е бил 6-7, не се брои само възхода, цикълът включва и спада и платото. Предишния цикъл трябва да се брои от Виденовата катастрофа, значи 1997ма, спад до около 2001-2002 (да речем от 2001ва почва новия ръст), след това ръст до 2008, след това спад до 2013 и после нов цикъл. Значи поне 12 години е бил предишния цикъл, а може и повече.
На сегашния обаче може да се отбележи около 3-4 години плато - 2013-2017, после сериозен ръст, ако гледаме предишния цикъл и приемем че е 7 години - до 2024, после 5 години спад и т.н.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеМоже би анализатори очаква датчаните да се обърнат срещу свързани курс заради последиците от отрицателните лихвени проценти, но изобщо не наблюдаваме подобно нещо“.
В момента,такива условия вече са минало.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
16 години е ,но по учебник.
Предишния в България беше 6 ,7 години.
В момента сме в 9 Тата година вече от както са тръгнали нагоре цените,2014 тя някъде е имало движения .
Пандемията може и да е била опит за ресет с инфлацията,но както виждаш ,сметките излизат криви,защото размера и се оказа проблем.
Да не говорим за други геополитически рискове от всякакъв сценарии.
Коментар
-
https://www.bloombergtv.bg/a/2-novin...tsatelni-lihvi
Действията на ЕЦБ ще прекратят най-дългия експеримент с отрицателни лихви
Датската централна банка беше първата в света, която свали лихвите си под 0
Много хора вярват, че отрицателните лихви са изключение и особено банките ще се радват, че този период приключва,“ казва Фредерик Енголм, глаевн стратег в Nykredit. Независимо от това, когато лихвите отново станат положителни има риск някои собственици на жилища да бъдат поставени под натиск.“Last edited by nkavrakov1982; 21.02.2022, 13:11.
Коментар
Коментар