IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://www.dnevnik.bg/photos/2022/0...bstrela/?pic=1

Ето снимки от киевския Гоце Делчев ,на заден план се вижда строежите на зелено ,където киевски приятели на Песимиста са инвестирали в имоти за инвестиция ....картинките са на 400 километра от България .
    Това е послание за всички инвестиращи в имоти в България

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Я, кажи ти искаш ли да купиш апартамент ? Защото, аз сега няма да купувам понеже имам много имоти в София, но няма да се откажа от хубав магазин Предполагам, че и на морето отново ще се отворят добри възможности. Видя ли нещо много хубаво което АЗ ще преценя дали ми е нужно няма да спра. Не си ме разбрал изобщо.
      Мнението ми е ,че много трудно ще има намаление на цените, само застой за апартаменти които не са ми интересни и застой в поскъпването за известно време.
      При положение ,че апартамента е за лично ползване днес е по-добре да купуваш отколкото утре
      След застоя ако се получи ситуация в която цените започнат да падат ?

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
        Нека обобщим : От групата на хората които бяха повишители един по един всички започват да очакват понижение на цените и стагнация на жилищния пазар :

И това са Дъри,Пасъмчо,Пинокио ,Tepxi, Boby B..дотук 5 повишителя за които знаем официално -Левчо също се оттегли от софийския пазар ,а Песимиста няма финансови възможности да го направи ...изводите за всеки купувач нека са ясни
        Я, кажи ти искаш ли да купиш апартамент ? Защото, аз сега няма да купувам понеже имам много имоти в София, но няма да се откажа от хубав магазин Предполагам, че и на морето отново ще се отворят добри възможности. Видя ли нещо много хубаво което АЗ ще преценя дали ми е нужно няма да спра. Не си ме разбрал изобщо.
        Мнението ми е ,че много трудно ще има намаление на цените, само застой за апартаменти които не са ми интересни и застой в поскъпването за известно време.
        При положение ,че апартамента е за лично ползване днес е по-добре да купуваш отколкото утре

Коментар

• Нека обобщим : От групата на хората които бяха повишители един по един всички започват да очакват понижение на цените и стагнация на жилищния пазар :

И това са Дъри,Пасъмчо,Пинокио ,Tepxi, Boby B..дотук 5 повишителя за които знаем официално -Левчо също се оттегли от софийския пазар ,а Песимиста няма финансови възможности да го направи ...изводите за всеки купувач нека са ясни

Коментар

• https://www.investor.bg/po-sveta/453...2019-g-348315/

ГОРЕЩА НОВИНА ОТ РУБИКАТА ДНЕС ТАМ ,А СКОРО ,МНОГО СКОРО И В БЪЛГАРИЯ !!!
            Лихвите по ипотечните кредити в САЩ надхвърлиха 4% за първи път от 2019 г.

Ерата на ултраниските лихви по ипотечните кредити в САЩ приключи, пише Wall Street Journal.

Рязък спад на рефинансиранията се очаква да забави тегленето на ипотечни кредити за еднофамилни жилища с почти 38% през първото тримесечие спрямо същия период на миналата година, съобщава Fannie Mae.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение
              Точно това обсъждахме с жената тоя уикенд.
              Тя иска да продължим да търсим, аз й казах, че точно в момента с тия цени сме вече извън пазара. Над 170к не съм навит да дам, а тая цена я подминахме още преди няколко месеца.
              Викам й "Като излезем от ЕС и НАТО и останем и двамата без работа (и двамата работим в западни фирми), какво ще я правим тая ипотека?"
              Засега не виждам изгледи да излезем от ЕС (освен ако не ни изхвърлят ), но дори да решите да се изнесете на запад:
              - можете да го продадете барабар с ипотеката на купувач, който може да докаже реалните си доходи пред банката (дори официално да се осигурява на минимална);
              - рентвате го на некадърните русофили, останали тук поради неспособност да се реализират навън;
              - може да пробвате опит за замяна на сходен имот навън с доплащане (по-труден сценарий).....
              p.s. Ако нещата поемат посока напускане на ЕС - и ние тука се изнасяме!

Въпросът е с каква цел го купувате - жилищни нужди или свободни пари?
              В турбулентни времена ликвидността е по-важна от доходността.
              (споделям виждането на Пинокио)

Ситуацията с петрола е по-непосредствена.
              Ако няма напредък в преговорите - ще скача /тая сутрин пак/, и е по-вероятно да се намерим в рецесия.
              Нашата икономика е високо енергоемка, но зависи все пак и ценовия шок колко продължи.
              А влезем ли в рецесия - спада в потреблението и натиска в/у цените е открит.

Но пък тогава по-трудно ще се класираш за ипотека си мисля /отделно предстоят две увеличения на капит. буфер, които също ще затегнат условията/. Освен да пробваш да си договориш кредитна линия за някакъв времеви период и докато трае периода да изчакаш с покупката и да видиш накъде поемат нещата?
              Last edited by Julius_BG; 21.03.2022, 12:12.

Коментар

Тя иска да продължим да търсим, аз й казах, че точно в момента с тия цени сме вече извън пазара.
                Над 170к не съм навит да дам, а тая цена я подминахме още преди няколко месеца.
                Викам й "Като излезем от ЕС и НАТО и останем и двамата без работа (и двамата работим в западни фирми), какво ще я правим тая ипотека?".
                Засега нямаме споразумение.
                А,така нужно е отрезвяване и собствениците да не се крият и да не бъркат настоящата ситуация с Ковид ,която им даде криле да алчнеят ,ами да продават и да свалят цените сега докато още има пазар ,после вече тръгне ли пързалката ще има рев .
                И какви са тези 170 000 -според мен това е огромна сума ,която си склонен да дадеш,намали я

Коментар

• Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение

Ами те объркали още от 2020 година, натам какво да ги четем

Според ГРАО населението по настоящ адрес е 1 277 411 души към 15 декември 2021 г.
                  По спомен тази прогноза е от 2015. Имаше някакви разлики за град, община, област в бройката. Не помня детайлите. Освен това едва ли са знаели за вируса и временните последствия от него - изселване към селата и ускорена смъртност с няколко години на уязвими групи.
                  За няколко години / да речем 5/ нещата ще се върнат в относителни релси по прогнозата им.

Коментар

Тя иска да продължим да търсим, аз й казах, че точно в момента с тия цени сме вече извън пазара.
                    Викам й "Като излезем от ЕС и НАТО и останем и двамата без работа (и двамата работим в западни фирми), какво ще я правим тая ипотека?".
                    Ситуацията наистина е много сериозна и много тревожна. В плен сме на преконфигуриране на света около нас и един Господ знае какво има да дойде и под чии обувки ще се намерим някой ден. Мисля, че е по-изгодно да продаваш в момента, отколкото да купуваш, макар и да изглежда обратното. Погледнато отвътре, в рамките на страната - по-добре е да купуваш. Но, погледнато отвън - по-добре е да продаваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
                      Аз, на тези прогнози на НСИ, като типичен българин, не им вярвам много. Добре, няма да са три милиона, а три милиона и половина. Какво ще е съотношението вътре като роми, мусюлмани и други, не смея да гадая. И на този фон някой да разправя за 30 години нормална среда, е направо изумително.
                      След 50 години дават НАД 5 милиона, а не 3.5. Има ''малка'' разлика. Не знам дали има прогнози по етноси. Моята на око е че Българите ще са 50% от тези 5 милиона. Това на база, че сега ражданията са мисля с подобен процент. В бъдеще ражданията на Българите ще са малцинство, но предните години са били малко повече
                      Иначе е така . На някой като не му харесват дадени цифри спрямо тезата винаги казва, че не може да са истина. Нито от неофициален източник като нумбео, нито от официалният като НСИ....
                      Тези брокери са превзели всичките цифри по света , за да прецакат купувачите с 3% комисион без ддс :–)

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Това не е вярно. освен ако не се има предвид като етнос, а не населението на държавата.
                        https://www.nsi.bg/bg/content/2994/%...B0%D1%81%D1%82
                        И 1 линк за тези дето очакват в София да изчезнат хората та да се освободят апарти люкс за тях. Прави са и след 2080 почва промото. Само трябва да почакат малко.... Едни 50-60 години само и пазара става на купувача :-)
                        https://www.nsi.bg/bg/content/2996/%...BF%D0%BE%D0%BB
                        Ами те объркали още от 2020 година, натам какво да ги четем

Според ГРАО населението по настоящ адрес е 1 277 411 души към 15 декември 2021 г.

Коментар

• Аз, на тези прогнози на НСИ, като типичен българин, не им вярвам много. Добре, няма да са три милиона, а три милиона и половина. Какво ще е съотношението вътре като роми, мусюлмани и други, не смея да гадая. И на този фон някой да разправя за 30 години нормална среда, е направо изумително.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                            Дойде ли времето да се спука балона? Мисля си за младите семейства, примерно сина ми е под наем сега и мислеше да си купува по някое време апартамент, но вече не. На фона на тази несигурност и риска за България да бъде нападната от "братушките", всеки вече отлага за неопределено бъдеще евентуални планове. Според мен ако някой продава сега, най-добре да побърза.

Коментар

Това в момента и последните 30 години, ако е нормална среда, значи наистина отиваме в пропастта, бавно и сигурно. Между другото, след 50 години българите ще са към 3 милиона, така че няма да останат много хора за превъзпитание, и изобщо хора. 30 години свободно развитие, с опостушено селско стопанство, никакво здравеопазване, нулево образование, мижава индустрия. Шегуваш се, нали?
                              Това не е вярно. освен ако не се има предвид като етнос, а не населението на държавата.
                              https://www.nsi.bg/bg/content/2994/%...B0%D1%81%D1%82
                              И 1 линк за тези дето очакват в София да изчезнат хората та да се освободят апарти люкс за тях. Прави са и след 2080 почва промото. Само трябва да почакат малко.... Едни 50-60 години само и пазара става на купувача :-)
                              https://www.nsi.bg/bg/content/2996/%...BF%D0%BE%D0%BB
                              Last edited by pesimist4o na kvadrat; 21.03.2022, 11:07.

Коментар

Това в момента и последните 30 години, ако е нормална среда, значи наистина отиваме в пропастта, бавно и сигурно. Между другото, след 50 години българите ще са към 3 милиона, така че няма да останат много хора за превъзпитание, и изобщо хора. 30 години свободно развитие, с опостушено селско стопанство, никакво здравеопазване, нулево образование, мижава индустрия. Шегуваш се, нали?
                                "30 години свободно развитие, с опостушено селско стопанство, никакво здравеопазване, нулево образование, мижава индустрия.

Добре описваш родната картинка

Коментар

Working...
                                X