IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Точно така, продължавай на минималната Като се сетиш защо е грешка, вече е късно.
    Ако беше във филма с фирмите, щеше да си наясно и как всичко може да е разход, включително ипотеката Докато пишеш колкото да не заспиш, няма как.
    Колега, може ли да ми обясните и на мен как да осчетоводя ипотека на жилище в България като фирмен разход? Счетоводителя ми ми препоръча да не се опитвам да осчетоводявам дори интернета и телефона тъй като фирмата е регистрирана на жилишен адрес, камо ли пък да се пробвам да изплащам жилище. Аз всъшност не съм го и питал за ипотека. Какво да питам след като ми каза ,че шом е собствено жилише , интернет, телефон , телевизия се смятат за лично ползване и въпреки , че има стая, която очевидно е отделена за офис, с бюра, принтери, компютри , че даже и шкаф за сервер не мога да си осчетоводявам наем, интернет, телефон, части от сметките за ток, части от режиийните за входа ... нищо. Щом е жилише , нъцки. Ако кажете , че счетоводитяля нишо не разбира с радост ше приема и препоръки за някой, който разбира повече. И аз, като колегата с минималната осигуровка, съм регистрирал фирма в България заради по-ниския данък и заради ДДС номера. Когато чужда фирма продава в ЕС може да се изисква да се плаща ДДС ако фирмата не е регистрирана по ДДС. Както може да се очаква регистрация по ДДС от фирма извън ЕС е пълен шит. Много по-лесно е да се регистрира фирма локално в ЕС и да се наеме местен счетоводител. За миналата година разходите са само осигуровки и заплати. Даже и тока не мога да осчетоводя въпреки, че фактурите очевидно се издават на компютри а те, доколкото знам и в България са на ток. За ипотека както се подразбира не съм си и помислял. Вероятно ако спомена нещо за ипотека, счеводителя ми ше стане агресивен. Разходите му са болна тема и човека се изнервя като спомена нещо за разходи. Та много ще Ви бъда признателен ако споделите как се осчетоводява ипотека на жилише като разход на фирма ( ако жилишето не се дава под наем) или кой Ви е счетоводителя та да мога да се свържа с него и да ме осветли как се прави. Иначе счетоводителя ми е добър човек, бих казал весел и позитивен в ежедневието , но много зъл като почнем да говорим по счетоводни въпроси. Всеки път след като си говоря с него по работа се депресеирам и решавам да емигрирам. Добре , че е жена ми да ми напомни, че вече съм емигрирал ... абе голям стрес.

П.С. Ако можете да дадете акъл и как да продавам онлайн и да приемам плащания с кредитна карта от България и да не влезна в проблеми с Наредба 18 цена няма да имате , ма това е друг въпрос.
    Last edited by segato; 18.05.2022, 04:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
      https://tavex.bg/ecb-raste-riskut-ot...45wYkRXONLUQM4

тази публикация е със 7 годишнен рожден ден.
      Ха, прочетете я и се успокойте докато стягате дисагите да вазирате в по-добрия запад.
      Купата е жив архив, ама и си взема поука, докато овцете блеят и се надяват на балони. Да те идват, но не когато ние искаме.
      Колега ти на какво си ? Какъв 7 годишен рожден ден ?От 18 Ноември 21 до 17 Май 22 са 6 месеца. Ако си в някакъв свой си свят с друга времева система може да е 7, най-много 8 месеца ... но 7 години ???
      Значи ЕЦБ преди 6 месеца са публикували доклад, че имотите са надценени, но не са познали а ? Баси понижителите, нищо не разбират.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дървосекача Разгледай мнение

Ми какво да ти кажа колега, аз съм един от тия. В Европата когато взимаш рейт от 800 евро на ден, държавата ти отдържа 40% данъци, трябва да си платиш и осигуровки и тн и накрая оставаш с нещо малко повече от стандартна заплата. В БГ обаче си правиш фирма и плащаш 10%, докато се осигуряваш на минимална заплата. Затова е далавера да си фрийлансър в БГ. Тези рейтове са стандартни, дават ги навсякъде.
        Точно така, продължавай на минималната Като се сетиш защо е грешка, вече е късно.
        Ако беше във филма с фирмите, щеше да си наясно и как всичко може да е разход, включително ипотеката Докато пишеш колкото да не заспиш, няма как.

Коментар

• https://fb.watch/d3OemUodfC/

Я вижте видеото,какво се случвало при банките и кредитите от буквално две седмици ,началото на Май!!!
          ​​​​2022 година била 2008,2009,та...от брокер с над 20 години опит на пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
            Абе пак се напълни с "преуспели" гастари, дето хем не живеят тука, хем не искат да живеят тука, ама все нашите цени и заплати гледат и ни оплакват. Бе оти плачете на чужд гроб? Нали вие сте си супер, заплати големи, яки инвестиции, космически доходи, нямате задръствания, имате готини комишии? Тука е гадно, скъпо, не е за вас. И още по-скъпо и недостъпно за вас ще става.
            Нас не ни интересува да е достъпно, а да продадем каквото идва от разни наследства на балъчора като вас - и то възможно най-скъпо

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
              https://tavex.bg/ecb-raste-riskut-ot...45wYkRXONLUQM4

тази публикация е със 7 годишнен рожден ден.
              Ха, прочетете я и се успокойте докато стягате дисагите да вазирате в по-добрия запад.
              Купата е жив архив, ама и си взема поука, докато овцете блеят и се надяват на балони. Да те идват, но не когато ние искаме.
              Запада е много зле, получаваме помощи
              Вие сте добре, получавате три пръста с превес на средния...

Коментар

Хехехе.. обясни го на кретена, той се е забил у немското село да кюей-ства. Май пак ще требе да дири седмица на море за четирма за петс'отин еврака..

Ма и твойта не е лесна, роботите-косачки стават все по-популярни, ще го закъсаш...
                Понеже си простичка - никой QA не си губи времето с юнит тестове, товарим девелоперчетата с тях Отде да знаеш, за теб тревица и водица само, беее бееее

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Издръжки плащат тия дето не дават пари ,обратното коийто е читав него за издръжка не го търсят и знаеш ли защо ?
                  Защото това което дава е много повече от една издръжка,ако и това може да го потвърди както бившата ми жена така и дъщеря ми която вече е голяма и вижда и оценява всяко едно нещо,направено за нея
                  Съмнявам се по скоро в твоето отношение ,към децата ти
                  Щом си си изпърдял семейството не ми ги разправяй!
                  Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

На този участник му личи, че 30 години е косил из USA. Покупка на имоти чрез тръстове, хахахаха, сетил се да се връща тук, пък и акъл да дава
                    Колега по какво личи? Наистина се опитах да го скрия , но Вашата прозорливост не познава граници (или поне границата САЩ/България).

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

За три години 100 000лв. са станали 70 000, ама влогарите оплакват ипотекари на 2,5% лихва...странна е душата понижителска
                      И пак зависи от гледната точка.
                      Ипотекарят си остава длъжник до гроб на банката и все някога ще изяде дървото.

Ако към тези 100к (70к) си добавил още 300к, едва ли ти пука особено за 30к загуба. 30к инфалционни са по-добър сценарии от покупката на двойно надценен кофтор - при такава покупка само нотариалните и брокерски такси изяждат 30к на секундата, да не говорим за завишената цена. Направо си на 50%-60% загуба още в момента на изповядването.

В момента държането на кеш в банка е лошо, не споря. Покупката на цена 3500 за стар кофтор в Яворов за пълен ремонт обаче е мноооого по-голяма минавка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение

При 14% инфлация и 0,06% средно за депозити от 1ден до 2 години, инфлацията засега определено засягя само депозантите.
                        За три години 100 000лв. са станали 70 000, ама влогарите оплакват ипотекари на 2,5% лихва...странна е душата понижителска

Коментар

Хехехе.. обясни го на кретена, той се е забил у немското село да кюей-ства. Май пак ще требе да дири седмица на море за четирма за петс'отин еврака..

Ма и твойта не е лесна, роботите-косачки стават все по-популярни, ще го закъсаш...
                          На този участник му личи, че 30 години е косил из USA. Покупка на имоти чрез тръстове, хахахаха, сетил се да се връща тук, пък и акъл да дава

Коментар

• Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение

И колко струва този имот сега?
                            Ще трябва да го попитам. По-важното е, че сега можеше да има два такива имота за това което ще плати.....не зная дали го е изплатил! А ако имаше парите през 2013 година можеше да купи четири такива имота!
                            Last edited by Laconic; 17.05.2022, 21:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

През 2008 мой роднина купи имот с кредит за да спаси 20000 лева спестявания от инфлацията, тогава в размер на 15%. След две години, когато цените на имотите паднаха ми се жалваше, че го е купил на двойна цена и щял да го изплати на четворна. Премислете добре нещата, за да не плащате цял живот!
                              И колко струва този имот сега?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение

При 14% инфлация и 0,06% средно за депозити от 1ден до 2 години, инфлацията засега определено засягя само депозантите.
                                През 2008 мой роднина купи имот с кредит за да спаси 20000 лева спестявания от инфлацията, тогава в размер на 15%. След две години, когато цените на имотите паднаха ми се жалваше, че го е купил на двойна цена и щял да го изплати на четворна. Премислете добре нещата, за да не плащате цял живот!

Коментар

Working...
                                X