If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Чиста носталгия колежке, и то от жена ми. Обикновено и минава на втория ден след кацането. Сега обаче попрочете изказванията на форумните капацитети за балъците, свещената простота и т.н. и нямаше нужда даже да се връщаме. Мога ли да Ви попитам, Вие защо не живеете в София?
Нали имате два апартамента за една носталгия не се купува трети още по-малко когато е над възможностите ви
Много често съм в София, но на мен са ми 2.30 ч. път и мога да си го позволя много пъти в годината. Обичам родният си град и винаги се радвам когато съм в София, намирам го за все по-красив и не съжалявам, че имам имоти в София Мисля ли като теб за да удовлетворя желанието на съпругата си щях да се опитам да я убедя ,че след като имаме апартаменти в София, е много по-добре да си купим нещо в някое чисто местенце в БГ, а такива има много .
Я се похвали с училищата, детските градини, градския транспорт, здравеопазването и наемите в райското кътче, което обитаваш. Да не се окаже, че софийските училища пращат повече студенти в топ 100 университети, че в държавните детски градини тук има повече места отколкото при теб, че прекосяването с градски транспорт на 2 милионен град тук е по-бързо, че достъпът до ЯМР или до световно признат хирург тук е в пъти по-лесен.
Колежке, ако обичате спрете с алабализмите. Вашите деца в топ университет ли ходят?
Доходността от имот все повече е под въпрос Покупката с цел пасивни доходи от наем в момента е нерентабилна. Риск поема всеки, ако не знае кога да излезе от инвестицията "покупка на имот за съхранение на пари".
Защо постоянно говорите за доходност? Нещата в в България са толкова прости, хората, които имат пари по банките гледат да ги набият в имот, защото инфлацията им яде парите. Това е. Никой не го интересува, дали ще падат, дали ще могат да го отдадат под наем, всеки гледа да си спаси кеша от обезценяването! А Българите имат кеш - много, много, много кеш.
Вчера пак при една акция хванаха 1 млн кешовица и 7 кила злато. Смятайте още колко хиляди такива има.
Ха, интересно ми стана да си призная. Нали писа, че искаш да купуваш апартамент в София, независимо ,че имаш два ? Защо ти е ? София, е гадна ,мръсна , висока престъпност , че няма нищо хубаво според теб. Защо изобщо искаш да купуваш имот на такова място ? Не ми пиши за носталгия защото вече си писал ,че имаш два апартамента в този "гаден " град ! Не разбирам причината да се занимаваш с имоти в София.
Чиста носталгия колежке, и то от жена ми. Обикновено и минава на втория ден след кацането. Сега обаче попрочете изказванията на форумните капацитети за балъците, свещената простота и т.н. и нямаше нужда даже да се връщаме. Мога ли да Ви попитам, Вие защо не живеете в София?
Сега не е зима и може би сте забравили, но се огледайте около Вас за останлото: училища, детски градини , градски транспорт, здравеопазване, заплати, наеми ... кое Ви кара да се чувствате че сте в позиция да гледате от високо ?
Я се похвали с училищата, детските градини, градския транспорт, здравеопазването и наемите в райското кътче, което обитаваш. Да не се окаже, че софийските училища пращат повече студенти в топ 100 университети, че в държавните детски градини тук има повече места отколкото при теб, че прекосяването с градски транспорт на 2 милионен град тук е по-бързо, че достъпът до ЯМР или до световно признат хирург тук е в пъти по-лесен.
Колега, май Вие бяхте този , който говореше за икономическа сегрегация. На няколко пъти споменах да си видите IPто, не зашото за мен има значение а за да се върнете в реалността. Вие сте сегрегиран. Осъзнайте го и се дръжте сполучливо. Казах го на Бони, казвам Ви го и на Вас. Вие живеете в зле уреден град, с нисък стандарт, висока престъпност и невероятно мръсен въздух. Всяка година, ПРЕЗ ЦЯЛАТА ЗИМА, София е в топ 10 на най-мръсните градове в Европа. Много често е и най-мръсния град в Европа за конкретния ден. Сега не е зима и може би сте забравили, но се огледайте около Вас за останлото: училища, детски градини , градски транспорт, здравеопазване, заплати, наеми ... кое Ви кара да се чувствате че сте в позиция да гледате от високо ?
Ха, интересно ми стана да си призная. Нали писа, че искаш да купуваш апартамент в София, независимо ,че имаш два ? Защо ти е ? София, е гадна ,мръсна , висока престъпност , че няма нищо хубаво според теб. Защо изобщо искаш да купуваш имот на такова място ? Не ми пиши за носталгия защото вече си писал ,че имаш два апартамента в този "гаден " град ! Не разбирам причината да се занимаваш с имоти в София.
Не е страшно като не разбираш нещо. Всеки в дадена област е така. Страшно е когато имаш претенции, че разбираш , а си един гол въздух.
Сега имаме случай номер 2 за темата след Фениксчо. За пореден път чул недочул нещо например за HP от 10К км. / Айпито е гоУема работа/... А тва за изнасянето особено в ИТ сектора е такава комедия, че няма накъде. Изнасяне има ама е към София от чужденци / ЗападноЕвропейци/ Айтита, телефонисти.... Всъщност миграцията мисля че от 2 години за страната е положителна.... Колегата живее 20 години назад в миналото....
Малеее о свещена простота.... :-)
[QUOTE=pesimist4o na kvadrat;n3925814]
Колега, май Вие бяхте този , който говореше за икономическа сегрегация. На няколко пъти споменах да си видите IPто, не зашото за мен има значение а за да се върнете в реалността. Вие сте сегрегиран. Осъзнайте го и се дръжте сполучливо. Казах го на Бони, казвам Ви го и на Вас. Вие живеете в зле уреден град, с нисък стандарт, висока престъпност и невероятно мръсен въздух. Всяка година, ПРЕЗ ЦЯЛАТА ЗИМА, София е в топ 10 на най-мръсните градове в Европа. Много често е и най-мръсния град в Европа за конкретния ден. Сега не е зима и може би сте забравили, но се огледайте около Вас за останлото: училища, детски градини , градски транспорт, здравеопазване, заплати, наеми ... кое Ви кара да се чувствате че сте в позиция да гледате от високо ?
Не е страшно като не разбираш нещо. Всеки в дадена област е така. Страшно е когато имаш претенции, че разбираш , а си един гол въздух.
Сега имаме случай номер 2 за темата след Фениксчо. За пореден път чул недочул нещо например за HP от 10К км. / Айпито е гоУема работа/... А тва за изнасянето особено в ИТ сектора е такава комедия, че няма накъде. Изнасяне има ама е към София от чужденци / ЗападноЕвропейци/ Айтита, телефонисти.... Всъщност миграцията мисля че от 2 години за страната е положителна.... Колегата живее 20 години назад в миналото....
Ще разберат истината като почнат редовно да показват фактите по новините. Нямах си и аз на идея колко бачкатор азиатец гледам из малките градчета. Все е нещо, това не са купувачи на имоти, но ще са наематели, а имотите има кой да ги купува. И това е ниската прослойка, а колко квалифицирани се озовават тук...е, нищо, в началото като наематели. А ,,стари кримки" като Дъри ще им подсигуряват и жилища, къв е проблема.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Данъчните закони в огромна част от света са на база уседналост. Така че къде ти е айпито е важно за определяна на дохода, ако не се изисква физическо присъствие в офиса всекидневно. Въпросът е такъв че преди 10 или 15 години имаше желаещи да ходят в САП Германия, сега с кран не можеш да ги помръднеш от България.... Най-много за някоя командировка.
Не разбирам от тези неща , но предполагам че е нормално форума да има достъп до ай-питата на пишещите.... Темата за АйПИ-то я повдигам защото Колегата искаше да се поФали откъде пише и колко голяма работа е на база местообитанието си..... и не само за него де.... въздух братче.....:-)
Ма на тех нещо им най-скъпи жилищата. И то поне от 4 години насам. Мъка!
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Не знам защо си мислиш, че кризите, фалитите и безработицата са проблеми, които тепърва ще мъчат основно източна Европа и в частност България.
В 'развития запад' има много вълна за стригане ако, че не знаят къде се намираме на картата. Корпоративен дълг, ипотеки за населението, дълг по кредитни карти - всичко се помпа в последните години с мантрата, че "лихвите няма да ги пипат".. да ама не..
Много просто - защото риска е по-голям в тия региони, необслужваните кредити са твърде голям процент. Развития запад стои много по-добре в това отношение. Това е и причината дългът на изтока да се обслужва по-скъпо от тоя на запада.
По отношение на безработицата драмата е пълна - на изток квалифицирани не останаха заради лесната миграция, което създава на пръв поглед хубава картинка с ниска безработица. Но от друга страна виждаме данни за стотици хиляди, които НЕ ИСКАТ да работят за стотинки и не са в статистиката през бюрата по труда Затова и БВП е в пъти по-нисък, при съизмерими разходи за живот - ей това води до криза, фалити и стагфлация в изтока и в момента, запада има "сланинки" и наистина не се вълнува къде сте на картата - твърде сте малки и без перспектива за развитие, за иновации, за правене на бизнес и т.н. Какво говоря, България е печално известна с крадене на бизнеси...
Някои дадоха фира в източна посока и IPтата им са на 5,3К км по въздуха (ако не ползват VPN). Поне такава е приказката в мрежата.
И един страничен въпрос - да разбираме ли, че по някакъв начин е видим IP адреса на пишещите във форума?
Данъчните закони в огромна част от света са на база уседналост. Така че къде ти е айпито е важно за определяна на дохода, ако не се изисква физическо присъствие в офиса всекидневно. Въпросът е такъв че преди 10 или 15 години имаше желаещи да ходят в САП Германия, сега с кран не можеш да ги помръднеш от България.... Най-много за някоя командировка.
Не разбирам от тези неща , но предполагам че е нормално форума да има достъп до ай-питата на пишещите.... Темата за АйПИ-то я повдигам защото Колегата искаше да се поФали откъде пише и колко голяма работа е на база местообитанието си..... и не само за него де.... въздух братче.....:-)
Някои дадоха фира в източна посока и IPтата им са на 5,3К км по въздуха (ако не ползват VPN). Поне такава е приказката в мрежата.
И един страничен въпрос - да разбираме ли, че по някакъв начин е видим IP адреса на пишещите във форума?
Пълни глупости. Говори по-малко за неща и теми, от които не разбираш.
пс: дай адрес да ти пратя една клавиатура с "щ"
Коментар