Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от increce Разгледай мнение
Мисля, че останалите колеги, които четат тук, могат да се направят извод за това, кой уважава аудиторита и кой спазва добрия тон и кой не.
Нито Вие нито аз ще повлияем на някого с нашите писания тук. Моята идея да чета и понякога да пиша в този форум беше провокирана от мисълта, че тук мога да прочета нещо интересно, да обменя информация и да чуя различна гледна точка и някакви аргументи за това.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от increce Разгледай мнениеМоята идея да чета и понякога да пиша в този форум беше провокирана от мисълта, че тук мога да прочета нещо интересно, да обменя информация и да чуя различна гледна точка и някакви аргументи за това.
Иначе спад ще има, най-малкото защото банките ще затегнат правилата за отдаване на кредит
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Спряха печатниците и парите вече имат цена!
Коментар
-
Научи се да уважаваш аудиторията и да обясняваш личните си мнения при молба, а не да ги представяш като цитат на банка "с ирония"!
Абсурдно е да твърдиш, че цените на имотите у нас няма да паднат при увеличение на лихвата от ЕЦБ със 100бп, при положение, че увеличение със 100бп на ФЕД срина борси и имоти с 20%.
Нито Вие нито аз ще повлияем на някого с нашите писания тук. Моята идея да чета и понякога да пиша в този форум беше провокирана от мисълта, че тук мога да прочета нещо интересно, да обменя информация и да чуя различна гледна точка и някакви аргументи за това.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
https://www.bloombergtv.bg/a/14-graf...iliarda-dolara
Повече от 350 фирми отлагат финансови планове за над 250 милиарда долара
Графика на деня, 01.08.2022 г.
13:26 | 1 август 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Така е ,тези фирмички що така не инвестират ?
- 1 like
Коментар
-
"Ако от банката се окажат прави, спад на цените на недвижимостите в България не може да се очаква."
Това изречение е отделено на нов ред и нов абзац. От структурата на изречението е ясно, че това е коментар от трето лице /мен/.
Малко по-късно ще копирам тук оригиналния текст, който е от Блумбърг терминал.Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Как го сметна това, я покажи?
При кумулативно покачване от ФЕД с 1%, в САЩ борси и имоти паднаха с 20%!Първоначално изпратено от increce Разгледай мнение
Кое как да съм сметнал?
Просто копирах във форума съобщение от една от големите банки.
Коментар
-
Научи се да уважаваш аудиторията и да обясняваш личните си мнения при молба, а не да ги представяш като цитат на банка "с ирония"!
Абсурдно е да твърдиш, че цените на имотите у нас няма да паднат при увеличение на лихвата от ЕЦБ със 100бп, при положение, че увеличение със 100бп на ФЕД срина борси и имоти с 20%.
Повече от 350 фирми отлагат финансови планове за над 250 милиарда долара
Графика на деня, 01.08.2022 г.
13:26 | 1 август 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Така е ,тези фирмички що така не инвестират ?
- 1 like
Коментар
-
Господине, цитатът от банката е в първото изречение. Второто изречение е мое мнение. Мислех, че става достатъчно ясно, още повече, че е отделено на нов ред и нов абзац, но явно не е било така. Вторият ми пост беше ирония, която явно отново е останала неразбрана.
За какви лъжи говорите? С второто изрчение съм изразил моето мнение по повод на разпространеното от банката. Това е елементарен извод, породен от елементарната логика, че когато основната лихва се вдига търсенето на кредити спада и пазарът се охлажда. Когато основната лихва спада или се задържа на много много ниски нива търсенето на кредити е голямо и пазарът се нажежава.
Не разбирам защо е необходимо да се използвате подобен тон в писмен текст във форума. Нали тук всеки може да споделя информация по темата и съответно да пише мнението си.
- 1 like
Коментар
-
Да де ама така си го представил все едно е от банката ,някак си смешно е ,напиши така смятам аз или нещо подобно,то и аз мога да си съчинявам свободни текстове .
Това изречение е отделено на нов ред и нов абзац. От структурата на изречението е ясно, че това е коментар от трето лице /мен/.
Малко по-късно ще копирам тук оригиналния текст, който е от Блумбърг терминал.
Коментар
-
Господине, цитатът от банката е в първото изречение. Второто изречение е мое мнение. Мислех, че става достатъчно ясно, още повече, че е отделено на нов ред и нов абзац, но явно не е било така. Вторият ми пост беше ирония, която явно отново е останала неразбрана.
За какви лъжи говорите? С второто изрчение съм изразил моето мнение по повод на разпространеното от банката. Това е елементарен извод, породен от елементарната логика, че когато основната лихва се вдига търсенето на кредити спада и пазарът се охлажда. Когато основната лихва спада или се задържа на много много ниски нива търсенето на кредити е голямо и пазарът се нажежава.
Не разбирам защо е необходимо да се използвате подобен тон в писмен текст във форума. Нали тук всеки може да споделя информация по темата и съответно да пише мнението си.
Коментар
-
Такаааа, виждам, че трудно разбираш въпросите ми, но в крайна сметка се оказва, че това е твое мнение, което представи за цитат от банка!
Опитай се да покажеш как си стигнал до този извод и запомни, че няма как да влияеш на аудитория, която вижда лъжите ти!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от increce Разгледай мнениеАко от банката се окажат прави, спад на цените на недвижимостите в България не може да се очаква.
Опитай се да покажеш как си стигнал до този извод и запомни, че няма как да влияеш на аудитория, която вижда лъжите ти!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеТошето ги успокояваше преди няколко месеца че няма да се вдигат лихвите сега обърна плочата
Левон дори да вижда, че има предпоставки за спад - също няма да излезе и директно да го заяви!
Той и Орешарски до лятото на 2009 не спираше да успокоява хората, че ще ни подмине.
И занапред ще продължи да се прави винаги от всички публични фигури, защото ако се изтъпанят и го заявят директно - само ще катализират процеса неимоверно, понеже е от типа на "самосбъдващите се пророчества"!
- 1 like
Коментар
-
Ти наясно ли си и дали осъзнаваш че дори и нашите банки не с час ,а ?
Знаеш ли колко служители работещи в банки са се набили с ипотеки при предишната криза и след това са страдали и на не малко са им взели жилищата ?
Айде да ни поствам вътрешна информация от наша банка да видиш какви глупости пращат на служителите си като прогнози ,скалъпени бюлетини от статии копи пейст ,нагласени с евтин софтуер ,това са им прогнозите на банките
Коментар
Коментар