IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Парите имат цена само за малките и неудобните. В Европа вече няколко държави пускат стимули уверено, докато ЕЦБ даже още не изяснила новия инструмент.
    Въпроса е колко ще е голяма рецесията... Ако е брутална, да речем 10%, колко според вас трябва да са тези стимули, че да върнат икономиката обратно?

Коментар

• Първоначално изпратено от increce Разгледай мнение

Мисля, че останалите колеги, които четат тук, могат да се направят извод за това, кой уважава аудиторита и кой спазва добрия тон и кой не.

Нито Вие нито аз ще повлияем на някого с нашите писания тук. Моята идея да чета и понякога да пиша в този форум беше провокирана от мисълта, че тук мога да прочета нещо интересно, да обменя информация и да чуя различна гледна точка и някакви аргументи за това.
      Така е, и аз съм на същото мнение, но все още не си ми отговорил на въпроса: Защо в САЩ всичко се срина, а у нас в България ще сме "бетон"?

Коментар

Моята идея да чета и понякога да пиша в този форум беше провокирана от мисълта, че тук мога да прочета нещо интересно, да обменя информация и да чуя различна гледна точка и някакви аргументи за това.
        За, което аз лично се радвам, че се включват хора с различни възгледи, че иначе темата е безинтерестна. Особенно писанията на брокерите, и на хората парадиращи за непрестанен ръст с по 50% годишно...

Иначе спад ще има, най-малкото защото банките ще затегнат правилата за отдаване на кредит

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Спряха печатниците и парите вече имат цена!
          Парите имат цена само за малките и неудобните. В Европа вече няколко държави пускат стимули уверено, докато ЕЦБ даже още не изяснила новия инструмент.

Коментар

Научи се да уважаваш аудиторията и да обясняваш личните си мнения при молба, а не да ги представяш като цитат на банка "с ирония"!
            Абсурдно е да твърдиш, че цените на имотите у нас няма да паднат при увеличение на лихвата от ЕЦБ със 100бп, при положение, че увеличение със 100бп на ФЕД срина борси и имоти с 20%.
            Мисля, че останалите колеги, които четат тук, могат да се направят извод за това, кой уважава аудиторита и кой спазва добрия тон и кой не.

Нито Вие нито аз ще повлияем на някого с нашите писания тук. Моята идея да чета и понякога да пиша в този форум беше провокирана от мисълта, че тук мога да прочета нещо интересно, да обменя информация и да чуя различна гледна точка и някакви аргументи за това.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

https://www.bloombergtv.bg/a/14-graf...iliarda-dolara
              Повече от 350 фирми отлагат финансови планове за над 250 милиарда долара

Графика на деня, 01.08.2022 г.

13:26 | 1 август 2022

Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Така е ,тези фирмички що така не инвестират ?
              Спряха печатниците и парите вече имат цена!

Коментар

"Ако от банката се окажат прави, спад на цените на недвижимостите в България не може да се очаква."

Това изречение е отделено на нов ред и нов абзац. От структурата на изречението е ясно, че това е коментар от трето лице /мен/.

Малко по-късно ще копирам тук оригиналния текст, който е от Блумбърг терминал.
                Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Как го сметна това, я покажи?
                При кумулативно покачване от ФЕД с 1%, в САЩ борси и имоти паднаха с 20%!
                Първоначално изпратено от increce Разгледай мнение

Кое как да съм сметнал?

Просто копирах във форума съобщение от една от големите банки.

Коментар

Научи се да уважаваш аудиторията и да обясняваш личните си мнения при молба, а не да ги представяш като цитат на банка "с ирония"!
                  Абсурдно е да твърдиш, че цените на имотите у нас няма да паднат при увеличение на лихвата от ЕЦБ със 100бп, при положение, че увеличение със 100бп на ФЕД срина борси и имоти с 20%.
                  https://www.bloombergtv.bg/a/14-graf...iliarda-dolara
                  Повече от 350 фирми отлагат финансови планове за над 250 милиарда долара

Графика на деня, 01.08.2022 г.

13:26 | 1 август 2022

Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Така е ,тези фирмички що така не инвестират ?

Коментар

Господине, цитатът от банката е в първото изречение. Второто изречение е мое мнение. Мислех, че става достатъчно ясно, още повече, че е отделено на нов ред и нов абзац, но явно не е било така. Вторият ми пост беше ирония, която явно отново е останала неразбрана.

За какви лъжи говорите? С второто изрчение съм изразил моето мнение по повод на разпространеното от банката. Това е елементарен извод, породен от елементарната логика, че когато основната лихва се вдига търсенето на кредити спада и пазарът се охлажда. Когато основната лихва спада или се задържа на много много ниски нива търсенето на кредити е голямо и пазарът се нажежава.

Не разбирам защо е необходимо да се използвате подобен тон в писмен текст във форума. Нали тук всеки може да споделя информация по темата и съответно да пише мнението си.

Коментар

Да де ама така си го представил все едно е от банката ,някак си смешно е ,напиши така смятам аз или нещо подобно,то и аз мога да си съчинявам свободни текстове .
                      "Ако от банката се окажат прави, спад на цените на недвижимостите в България не може да се очаква."

Това изречение е отделено на нов ред и нов абзац. От структурата на изречението е ясно, че това е коментар от трето лице /мен/.

Малко по-късно ще копирам тук оригиналния текст, който е от Блумбърг терминал.

Коментар

Господине, цитатът от банката е в първото изречение. Второто изречение е мое мнение. Мислех, че става достатъчно ясно, още повече, че е отделено на нов ред и нов абзац, но явно не е било така. Вторият ми пост беше ирония, която явно отново е останала неразбрана.

За какви лъжи говорите? С второто изрчение съм изразил моето мнение по повод на разпространеното от банката. Това е елементарен извод, породен от елементарната логика, че когато основната лихва се вдига търсенето на кредити спада и пазарът се охлажда. Когато основната лихва спада или се задържа на много много ниски нива търсенето на кредити е голямо и пазарът се нажежава.

Не разбирам защо е необходимо да се използвате подобен тон в писмен текст във форума. Нали тук всеки може да споделя информация по темата и съответно да пише мнението си.
                        Да де ама така си го представил все едно е от банката ,някак си смешно е ,напиши така смятам аз или нещо подобно,то и аз мога да си съчинявам свободни текстове .

Коментар

Такаааа, виждам, че трудно разбираш въпросите ми, но в крайна сметка се оказва, че това е твое мнение, което представи за цитат от банка!
                          Опитай се да покажеш как си стигнал до този извод и запомни, че няма как да влияеш на аудитория, която вижда лъжите ти!

Коментар

Ако от банката се окажат прави, спад на цените на недвижимостите в България не може да се очаква.
                            Такаааа, виждам, че трудно разбираш въпросите ми, но в крайна сметка се оказва, че това е твое мнение, което представи за цитат от банка!
                            Опитай се да покажеш как си стигнал до този извод и запомни, че няма как да влияеш на аудитория, която вижда лъжите ти!

Коментар

Тошето ги успокояваше преди няколко месеца че няма да се вдигат лихвите сега обърна плочата
                              По принцип това му е работата - да не клати лодката!
                              Левон дори да вижда, че има предпоставки за спад - също няма да излезе и директно да го заяви!
                              Той и Орешарски до лятото на 2009 не спираше да успокоява хората, че ще ни подмине.

И занапред ще продължи да се прави винаги от всички публични фигури, защото ако се изтъпанят и го заявят директно - само ще катализират процеса неимоверно, понеже е от типа на "самосбъдващите се пророчества"!

Коментар

Ти наясно ли си и дали осъзнаваш че дори и нашите банки не с час ,а ?
                                Знаеш ли колко служители работещи в банки са се набили с ипотеки при предишната криза и след това са страдали и на не малко са им взели жилищата ?
                                Айде да ни поствам вътрешна информация от наша банка да видиш какви глупости пращат на служителите си като прогнози ,скалъпени бюлетини от статии копи пейст ,нагласени с евтин софтуер ,това са им прогнозите на банките
                                Имам известна представа, да.

Коментар

Working...
                                X