Първоначално изпратено от MrCurious
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
https://bntnews.bg/news/energiynoto-...11444news.html
Еми щоо има задръстванье в Люлин -15% Урсула Ви вика по---бръже 2часа само сте задръстени?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Потребителските кредити са с постоянна лихва . Единствено ипотечните са с плаваща. Което е нормално ,защото лихвата по тях е доста по-ниска.Поне към момента.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
т.е. ще счупят икономиката , и после какво ще стане...
ако икономиката не се 'счупи' (разбирай хубава рецесия с възможност за депресия) - няма сила която да спре инфлацията
всъщност икономиката ще се сучпи защото постоянният приток на 'пари' от ЦБ стана съществено зъбно колело в мотора и
големият страх е, че счупването може да бъде много сериозно, а щетите дъглосрочни, но това е в резултат на години отлагане и вливане.. или както е казал народът - 'от много глава боли' и ' кога пихме - пеяхме кога плащахме ревахме'
аз мисля, че при нас малко ще закъснее (както винаги) драмата, но пък ще ни държи по-дълго (както винаги)
значителна част от ипотеките в България са обвързани през един сложен каламбур от доходности по депозит и тн и затова преди да тръгнат яки реклами за депозити то телевизора ще има глътка въздух и надежа, че 'нас това няма да ни засегне, защото сме остров на стабилност'.
в момента общо взето всички са наясно, че криза ще има, а лагерите са разделени на очакващи ЦБ да дава както 2020-та, а другата част очакваме ЦБ да оставят сухото да гори с риск да изтърват огъня...това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Пазарът на недвижими имоти се срива глобално. Основната причина, разбира се, са увеличаващите се лихви по заемите. Просто кредитополучателите изпитват сериозни проблеми вече да си плащат вноските. А сривът на този пазар е свързан със срив на всички останали пазари, защото, първо, по високите вноски изяждат допълнително от дохода на кредитополучателите и, второ, предизвиква срив в потреблението на други стоки и услуги.
Ако затягането на централните банки не обърне посоката си скоро, предупрежденията за прекалено затегната парична политика, която ще доведе до сериозна рецесия ще се материализират. Но е ясно, че централните банки няма да спрат затягането, докато инфлационният натиск не отслабне. Така че затегнете коланите!
“През последното десетилетие притежаването на къща означаваше лесни пари. Цените нарастваха надеждно в продължение на години и след това станаха странно еластични в пандемията. И все пак днес, ако вашето богатство е вързано с тухли и хоросан, е време да се изнервите. Сега цените на жилищата падат в девет от най-богатите икономики.
Спадовете в Америка засега са малки, но на най-агресивните пазари вече са драматични. В полудялата по търсенето на жилища Канада жилищата струват 9% по-малко, отколкото през февруари. Тъй като инфлацията и рецесията дебнат света е вероятно задълбочаване на корекцията - дори агентите по недвижими имоти са мрачни. Въпреки че това няма да взриви глобалните банки, както през 2007-09 г., то ще засили спада, ще остави кохорта от хора с разбити финанси и ще започне политическа буря.”
копирано от Ф.Б
Ю.В
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Така е .Вчера постнах линка,пазара на дълг в света е на висоти ,цепи рекорди,но бай Ганьо ще се финансира на ниски лихви....
Берти ще поясня какво следва,,ти знаеш,а и други които четат че имам добро инфо от банките,особено последните да кажем 2 години.
Всеки,повтарям всеки който има кредити на плаваща лихва и потребителски такива ще преживее,следното нещо :
Един ластик си представи вързан за ипотекар ,някой теглил кредит,представи си че ластика е неговата лихва,хванете ластика и започнете да го опъвате,леко,после по силно.. опъвайте,опъвайте почти до скъсване,после пуснете ластика . ...удара на ластика е крайния резултат от това което в момента готвят българските банки,банковата мафия в България на гражданите взели кредити ,особено последните години. .. който не ми вярва,може да си запише това което казвам в момента и да го коментираме до края на тази година ...
Коментар
-
Така е .Вчера постнах линка,пазара на дълг в света е на висоти ,цепи рекорди,но бай Ганьо ще се финансира на ниски лихви....
Берти ще поясня какво следва,,ти знаеш,а и други които четат че имам добро инфо от банките,особено последните да кажем 2 години.
Всеки,повтарям всеки който има кредити на плаваща лихва и потребителски такива ще преживее,следното нещо :
Един ластик си представи вързан за ипотекар ,някой теглил кредит,представи си че ластика е неговата лихва,хванете ластика и започнете да го опъвате,леко,после по силно.. опъвайте,опъвайте почти до скъсване,после пуснете ластика . ...удара на ластика е крайния резултат от това което в момента готвят българските банки,банковата мафия в България на гражданите взели кредити ,особено последните години. .. който не ми вярва,може да си запише това което казвам в момента и да го коментираме до края на тази година ...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ти да не му светиш в портфейла та знаеш че е скъсан. Има хора които имат милиони,но външно не парадират .Супер тъпо и просташко мислене Това може да го каже само някой ултра селяк,с извинение за израза
Доживях карловско цигане да ме нарече селяк.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ти да не му светиш в портфейла та знаеш че е скъсан. Има хора които имат милиони,но външно не парадират .Супер тъпо и просташко мислене Това може да го каже само някой ултра селяк,с извинение за израза
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениепоздрави от Краси Петров
засегнал е темата за лихвите по ДЦК и 'ипотеката на Ганьо'
https://www.facebook.com/1330188264/...52300690302665
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrCurious Разгледай мнение
Как да го слушам Краси като на тази достойна възраст е скъсан като сиромашки чорап.
Аз съм прагматик, гледам кой какво е постигнал преди да го приема за авторитет.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrCurious Разгледай мнение
Как да го слушам Краси като на тази достойна възраст е скъсан като сиромашки чорап.
https://praktiker.bg/bg//Instrumenti...li/c/P13011305
Коментар
-
https://knizhen-pazar.net/products/b...ri-v-balgariya
Коментар
-
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар