IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
    Ей го ,сега съм в Плевен,не знам защо Лева купи имоти тука,говорих с една жена ,мъжа и бил шофер на посланика ни в Италия,Палермо дошли са от Италия,мъжа и софиянец,да живеят в Плевен,отворила си и магазин ,какъвто е и ала и в София и сега си скубе косите ,пълна трагедия било,умряла работа,даже се набили и в къща по селата около Плевен,гледахме истории от живот на село,ала,бала дежурните опорки.
    Иначе приятен град,хубави стари блокчета има,новото строителство е на кофти места,довечера сме на гости на Люсито Дяковска в нейния хотел в парка Кайлъка,там да видим едни бизнес дела дали ще станат.
    Стига си говорил с приказвачи които и идея си нямат нито от имотен пазар, нито от пазар на наеми. Повърхностен си. Къв магазин бре, ела да видиш кварталния гараж от 15 кв.м - чакам на опашка да вляза. Плаща 400 лв наем собственика на магазина, познавам го, оборотът му на ден е поне 2-3 хил лева. Това не е за всеки. Знае какво и откъде взема, зарежда, цените му са конкурентноспособни. Само големите вериги са с големи отстъпки по каталог, знаеш.
    Върнал се и магазин ще ми прави, от всяко дърво свирка не става. Що аз не направя магазин, щото не умея.
    Осен това знаеш че с магазините като цяло е трудно. Много не са си направили сметката - кво предлагат, под наем ли са или собственици, артикули, цени, мениджмънт, персонал...буфер, сметки за топло и ток....в малък квартален биеш парата, в централна част с липса на място за паркиране и да носиш торбите и изобщо нема да стане. Това е. Липса на оценка.
    Last edited by bulgarian lev; 02.11.2022, 23:31.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Според мен бамките знаят че държавата ще я укъса догодина и затова ще чакат кът чакали за да я кредитират на по-висока цена.
      ами те и сега са мераклии, но нещо правителството не харесва процентите, а не виждам как ще станат по-добри в идните няколко месеца (година)...
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Няма кой да ти го купи в момента на тази цена ,ако искаш се пробвай и пусни обява,ще ти звънят брокери само за наеми,за продажби няма никой да ти се обади в момента ,филма приключи пак подчертавам от вече два или три месеца ,еуфорията беше до Юли някъде края на Юни,после финито.
        Не знам, кое е туто финитото, след като всеки месец ровя в пощата и изхвърлям с досада бележки с текст: "Купувам жилище в района". Апарта ми е на ет.3, между у-ще и парк.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

те БНБ може да продължават да си 'пипат ушите', но в един момент държавата ще има нужда от пари за запълване на дупките в бюджета
          лхвите по ДЦК няма да чакат БНБ, банките майки на наште тук също, Юрибора също... с или без намеса от страна на БНБ - тук нещата ще се затегнат покрай политиките в Европа. Просто ще стане с известен лаг... както винаги.
          Според мен бамките знаят че държавата ще я укъса догодина и затова ще чакат кът чакали за да я кредитират на по-висока цена.

Коментар

Федералната комисия по операциите на открития пазар заяви, че вероятно все още ще са необходими "постоянни увеличения", за да се достигнат лихвените проценти до ниво, което е "достатъчно рестриктивно, за да се върне инфлацията към 2% с течение на времето", в нова формулировка, добавена към изявлението ѝ след двудневната среща във Вашингтон. Банкерите единодушно решиха да повишат целта за основния лихвен процент с още 75 базисни точки до диапазона от 3,75 % до 4 % - най-високото му равнище от 2008 г. насам.

Пауъл заяви, че пътят за постигане на "меко приземяване" се е стеснил, тъй като Фед не е забелязал понижаване на инфлацията.

Меко приземяване - или ситуация, при която Фед намалява инфлацията чрез забавяне на растежа, без да предизвиква рецесия - все още е възможно, каза той. Но по-рестриктивната парична политика за борба с инфлацията стеснява прозореца за постигане на "меко приземяване", каза Пауъл.

"Никой не знае дали ще има рецесия или не, и ако има, колко тежка ще бъде тя", каза той, като добави, че работата на Фед е да възстанови ценовата стабилност.

Има ли неразбрали от тая вечер ????
            Каврък я виж какви ги говорят, после какви ги вършат тея от Фед. Мислиш ли, че този път ще спазят обещанията си? Дали в един момент няма да кажат, че 2% е трудно достижимо и ще гледат да докарат до 4%? Виж картинката долу:

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyyy1 Разгледай мнение

Любопитно БНБ , кога ще стигне тези 3-4 % на ФЕД и ЕЦБ….
              те БНБ може да продължават да си 'пипат ушите', но в един момент държавата ще има нужда от пари за запълване на дупките в бюджета
              лхвите по ДЦК няма да чакат БНБ, банките майки на наште тук също, Юрибора също... с или без намеса от страна на БНБ - тук нещата ще се затегнат покрай политиките в Европа. Просто ще стане с известен лаг... както винаги.
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Лордечето е кораво , по твоите думи 2008 г е ял някакви кожи и пак е оцелял без да продаде. Въпросът ми е как ще оцелеят изнежените миринакци? Някъде четох, че 30% от тях нямат дори 300$ по сметките си, харчат от кредитните си карти и живеят месец за месец.
                Прав си, Кавръчето малко преекспонира, че щял съм да си продавам гащите Кредитът ми е изплатен на 1/3 от главницата за година и половина, а имам и кеш вече, ОТНОВО насъбран, без бургаския да съм отдал, дори за една нощувка на чужди хора.
                През 2013г. бях събрал повече кеш в КТБ на 7,2% лихва, от оставащата ми главница от Алианц по потребителски на 6,8% твърда надбавка + ОЛП на БНБ, който беше 0,00%.

Коментар

• Федералната комисия по операциите на открития пазар заяви, че вероятно все още ще са необходими "постоянни увеличения", за да се достигнат лихвените проценти до ниво, което е "достатъчно рестриктивно, за да се върне инфлацията към 2% с течение на времето", в нова формулировка, добавена към изявлението ѝ след двудневната среща във Вашингтон. Банкерите единодушно решиха да повишат целта за основния лихвен процент с още 75 базисни точки до диапазона от 3,75 % до 4 % - най-високото му равнище от 2008 г. насам.

Пауъл заяви, че пътят за постигане на "меко приземяване" се е стеснил, тъй като Фед не е забелязал понижаване на инфлацията.

Меко приземяване - или ситуация, при която Фед намалява инфлацията чрез забавяне на растежа, без да предизвиква рецесия - все още е възможно, каза той. Но по-рестриктивната парична политика за борба с инфлацията стеснява прозореца за постигане на "меко приземяване", каза Пауъл.

"Никой не знае дали ще има рецесия или не, и ако има, колко тежка ще бъде тя", каза той, като добави, че работата на Фед е да възстанови ценовата стабилност.

Има ли неразбрали от тая вечер ????

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Ами, да го обявя, но риска е, че някой ще пожелае да го купи. После трябва пак да купувам нещо за щерката, а тя, както казва Песимиста, може да се чуди и мае дали да може да купи нещо, както някои други примери тук до 40г. възраст, което не е опция за нормален човек.
                    Няма кой да ти го купи в момента на тази цена ,ако искаш се пробвай и пусни обява,ще ти звънят брокери само за наеми,за продажби няма никой да ти се обади в момента ,филма приключи пак подчертавам от вече два или три месеца ,еуфорията беше до Юли някъде края на Юни,после финито.

Коментар

Лордечето е кораво , по твоите думи 2008 г е ял някакви кожи и пак е оцелял без да продаде. Въпросът ми е как ще оцелеят изнежените миринакци? Някъде четох, че 30% от тях нямат дори 300$ по сметките си, харчат от кредитните си карти и живеят месец за месец.
                      Недей ги мисли в Щатите един младеж на 20 години си купува нова кола само с работа на две места за по няколко часа,американците при криза ядят една пържола вместо две ,докато Европа минава на филия с олио и червен пипер .
                      Лордчето може и да е кораво ,но и това дето идва може да се окаже по кораво и от него

Коментар

Искам пред нотариус да го обявиш в момента за 300000 лева и искам да видя кой ще го купи ?За тази цена в момента обаче .
                        Аман от тъпотии...филма приключи от 2 месеца някъде с това дето брат ти е прожектирал ...свърши вече
                        Ами, да го обявя, но риска е, че някой ще пожелае да го купи. После трябва пак да купувам нещо за щерката, а тя, както казва Песимиста, може да се чуди и мае дали да може да купи нещо, както някои други примери тук до 40г. възраст, което не е опция за нормален човек.

Коментар

Преди няколко седмици ви дадох прост пример....
                          Имаш 100 млн дълг преди 50 години,ти си Пол Волкър ,вдигаш лихвите до 20%и чупиш пазара,постигаш стабилност...
                          В момента ако слушаш речите им внимателно те ти казват ,че не знаят къде ще спрат,ще отидат и над числата от 2008 година,просто защото в момента обема на дълга в системата е огромен ,за да можеш да смажеш нивата на инфлацията ти трябва да вдигнеш лихвите доста над това което преди 10 години е било нужно,относно плащанията сам виждаш плащат и на 6%лихва,Лордчето е готово и златото да си продаде но да си плати масрафа,това какво означава?
                          Означава че банката ще вдига докато Байлора не си продаде и гащите за да си плаща потребителския и едва тогава банката ще обяви че инфлацията е ок,защото тогава повярвай ми инфлация няма да има ...

Коментар

https://www.investor.bg/a/538-pazari...zvane-na-paual

ХА ХА ХА момчета цял ден празни приказки...на финала отново стигаме там дето бяхме ръжена ще Ви го сложат не нажежен до червено ами до оранжево....

И отвъд океана и в Европа посланието е само едно ....без значение какво ...ценовата стабилност на първо място,по отношение не само на жилищата...СПАД в цените. !
                            Чудесни новини! Държа малка дремеща сума във Франкфурт за покупка на сини чипове, само за проба, както ти с наполеончето.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Е,верно, прав си, балон, ако има при имотите, той се надува от тази година. Инфлацията на бързооборотните стоки със същия темп. Моя близка искаше да ми купи двустайката в София за 69 000€ през януари и това ми се струваше гуд диъл, но брат ми ме попари, че този апарт, след година-две, ще струва 300 каймета в лева, аз си помислих, че говори нарочно на ангро, щото, разбиранията ни са, че имот не се продава, но той се оказа НАЙ-ГОЛЕМИЯ пророк!!!!
                              Искам пред нотариус да го обявиш в момента за 300000 лева и искам да видя кой ще го купи ?За тази цена в момента обаче .
                              Аман от тъпотии...филма приключи от 2 месеца някъде с това дето брат ти е прожектирал ...свърши вече

Коментар

Добре де, някой да обясни как ще ги плащат тези огромни лихви? Доколкото знам, само лихвите са 1,5 трлн на година. Как ще ги плащат без пак да пуснат принтера?
                                Преди няколко седмици ви дадох прост пример....
                                Имаш 100 млн дълг преди 50 години,ти си Пол Волкър ,вдигаш лихвите до 20%и чупиш пазара,постигаш стабилност...
                                В момента ако слушаш речите им внимателно те ти казват ,че не знаят къде ще спрат,ще отидат и над числата от 2008 година,просто защото в момента обема на дълга в системата е огромен ,за да можеш да смажеш нивата на инфлацията ти трябва да вдигнеш лихвите доста над това което преди 10 години е било нужно,относно плащанията сам виждаш плащат и на 6%лихва,Лордчето е готово и златото да си продаде но да си плати масрафа,това какво означава?
                                Означава че банката ще вдига докато Байлора не си продаде и гащите за да си плаща потребителския и едва тогава банката ще обяви че инфлацията е ок,защото тогава повярвай ми инфлация няма да има ...

Коментар

Working...
                                X