IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Компании като Воновия немаш идея какво търсят / не е панелка на 60 години или комунистически бункер във Вазов с бабички комсомолки като съседи/.
    Те искат ЦЕЛИ сгради или портфолио от имоти мерени в стотин или хиляди.
    До тогава ще се случат местни Воновии за да речем десетина години и тогава ще дойдат да ги изкупуват един по един.... Има много подобни примери в нашата индустрия - да речем хранително вкусовата, сладоледи.... Световните компании изкупиха за десетина години всички видещи местни....Не съм сигурен дали има въобще някой с Българска собственост останал от водещите...
    Демографията и без Африка и теб ще се оправм до края на века.... без да има наследствени имоти...:-)
    https://it.dir.bg/tehnologii/predsta...i-utrobi-video
    И на кой ще ги отдават под наем тия жилища?В държавата с най-бързо намаляващото население на света.
    И проблемът не е в правенето на бебета,а в отглеждането им.И сега има по 25 хиляди аборта всяка година в България. Ама явно абортиралите жени нямат желание да отглеждат децата, които носят в утробите си.Още по-малко ще имат желание да отглеждат чужди деца.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Сравнения ще можем да правим само ако компании като Воновия се настанят на БГ пазара. Защо ли им е да го правят обаче?

Дотогава такива като вас ще са арендаторите - всеки с по 5-10 необитаеми апарта,дето не струват нищо и само генерират загуби.
      Компании като Воновия немаш идея какво търсят / не е панелка на 60 години или комунистически бункер във Вазов с бабички комсомолки като съседи/.
      Те искат ЦЕЛИ сгради или портфолио от имоти мерени в стотин или хиляди.
      До тогава ще се случат местни Воновии за да речем десетина години и тогава ще дойдат да ги изкупуват един по един.... Има много подобни примери в нашата индустрия - да речем хранително вкусовата, сладоледи.... Световните компании изкупиха за десетина години всички видещи местни....Не съм сигурен дали има въобще някой с Българска собственост останал от водещите...
      Демографията и без Африка и теб ще се оправм до края на века.... без да има наследствени имоти...:-)
      https://it.dir.bg/tehnologii/predsta...i-utrobi-video

Коментар

Гледай какви неща приказва този чиляк...Да не чете форума ?!
        Сравнения ще можем да правим само ако компании като Воновия се настанят на БГ пазара. Защо ли им е да го правят обаче?

Дотогава такива като вас ще са арендаторите - всеки с по 5-10 необитаеми апарта,дето не струват нищо и само генерират загуби.
        Last edited by keep_calm; 12.12.2022, 18:02. Причина: Спазвайте добрият тон.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Да не са райони с 9 евра на кв?
          не съм си и помислвял
          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

не знам какво си мислиш, че аз си мисля
            в младост ми стана много скъпо, набил съм се в други, доскоро пренебрегвани дестинации
            Да не са райони с 9 евра на кв?

Коментар

• Нарастващата инфлация и нарастващите разходи за заеми изпратиха цените на жилищата по стръмна низходяща траектория в целия свят, но едно от местата, където тази тенденция се развива най-бързо, е Швеция. След продължил десетилетия имотен бум, подхранван от евтини кредити, недостиг на жилища и ипотеки само с лихви, най-голямата икономика в скандинавския регион сега е в разгара на рязко свиване на жилищния пазар, което заплашва да задълбочи задаващия се икономически спад. Цените на жилищата са намалели с до 12% от пика си по-рано тази година, коригирани за сезонните вариации - или до 15% в номинално изражение. Сривът се случва толкова бързо, че спадът в реалния свят може да надхвърли спада от 20%, очакван от прогнозите.

ttps://www.bloomberg.com/news/artic...uverify%20wall

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                https://www.investor.bg/a/572-interv...ne-prez-2024-g
                Георги Шопов: Очаквам забавяне на жилищния пазар у нас догодина и възстановяване през 2024 г.

Принудени сме да проектираме все по-малки жилища заради ограничените възможности на хората за покупка, казва председателят на НАСП

Как забавяне? Лъжец! Имотите върят само нагоре!

Коментар

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...66963562180197

Виж какви наеми излизат в топ център

Дава под Наем 2-СТАЕН
                  град София, Център, ул. Шандор Петьофи
                  Виж карта

650 EUR
                  (8 EUR/m2)

В цената е включено интернет и телевизия, както и възможност за паркиране в двора на кооперацията.
                  Това ще срине цената на гаражите в центъра -

Вид имот: ГАРАЖ,
                  Под райони: ЦЕНТЪР,
                  Да не се показват обяви, докладвани за проблем,

Средна цена на имотите в извадката: 23282 euro
                  Средна цена на кв.м: 972 euro.

Коментар

Дава под Наем 2-СТАЕН
                    Виж карта

650 EUR
                    (8 EUR/m2)

В цената е включено интернет и телевизия, както и възможност за паркиране в двора на кооперацията.
                    това може да се бутне още надолу при дългосрочен наемател и на 600 ще са ок
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

в младост ми стана много скъпо, набил съм се в други, доскоро пренебрегвани дестинации

Дава под Наем 2-СТАЕН
                      Виж карта

650 EUR
                      (8 EUR/m2)

Коментар

Не се утешавам с това ,което си мислиш ,по скоро усещам напрежение в теб напоследък ,зависи по скоро на кой си си дал парите ,по Младост не знам някоя известна фирма да строи напоследък ,ти си знаеш де
                        препоръка е

Коментар

няма да крия, така си е.
                          кажи сега ти с какво се утешаваш?
                          Не се утешавам с това ,което си мислиш ,по скоро усещам напрежение в теб напоследък ,зависи по скоро на кой си си дал парите ,по Младост не знам някоя известна фирма да строи напоследък ,ти си знаеш де

Коментар

Утешаваш се че зеленото ще е наред и всичко ще е точно явно .
                            няма да крия, така си е.
                            кажи сега ти с какво се утешаваш?
                            препоръка е

Коментар

сигурно чете ама и той избирателно
                              никъде не видях за опинати ластици, ножици, сгънати бански и др. термини от форума
                              Утешаваш се че зеленото ще е наред и всичко ще е точно явно .

Коментар

Гледай какви неща приказва този чиляк...Да не чете форума ?!
                                сигурно чете ама и той избирателно
                                никъде не видях за опинати ластици, ножици, сгънати бански и др. термини от форума
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X