IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Решение на какво?

На изсичането на горите в Амазонка
    Това едното.... :-) Зануляването на дълговете - те ще си останат към хартията, а с дигиталното почват на чисто да трупат дълг....

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Като имаш няколко имота, защо да не желаеш да поскъпнат, въпреки, че имаш намерение да купуваш още? Ти ако имаш 10 койна, какво би предпочел - икономиката да върви и коЙните да катерят, или да се срине всичко и да останеш без работа...да се обезценят, та да купиш още 1-2 със спестяванията си? Изобщо логиката ви е...думи нямам.
      Койна не може да се сравнява с имотите, понеже е ограничен, т.е и да поскъпва повече не могат да се произведат! При имотите, ако поскъпват, това води автоматически до увеличаване на апетита за "производство", което е видно от исканите рекордни разрешителни. Ти конкретно като имаш 10 имота, защо предпочиташ, пазарът да бъде наводняван от имоти? Как така ще запазиш стойност, след като на пазара ще има повече имоти?

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Мисля, че са намерили решение - именно дигиталните валути. на СИФ имаше специална част в която се упоменава , че трябва да започнат да се използват от около 2025. Сега се тестват на някои места вече. Предполагам че известно време артията и дигиталните ще вървят паралелно и постепенно / може и десетилетия/ артията ще се печати и обезценява и бива заменяна от дигиталката.... А тя ще има и купища допълнителни функции, като това , че днес имаш, а след секунда си непослушен и ти я взимат. Тогава на черно ще можеш да си купуваш леб с артиено евро/долар.
        Та съдбата им е предизвестена , въпросът е само какви ще са стъпките и оправданията, срока и курса при дигитаизирането....
        Решение на какво?

На изсичането на горите в Амазонка

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Казах почти, значи не визирам всички "повишители". Платените тролове от строителите са ясни - личат си. Другата част са просто продавачи (купили/наследили) имот, но съм сигурен едно - тези хора не търсят имот, както твърдят! Аз досега не съм чувал за някой да търси актив и да желае поскъпването му.
          Добре , сложи 100К на подчертаното става ли ? Не брокери, а платени от строителите ?
          Мога да ти кажа, че познавам примерно по телефона половината от тези които мислиш за такива / като Купата например/, някои и на живо.
          Има някои нови профили, които не ги познавам на живо, но по начина им на писане не виждам поне аз нищо което да води към строител. Трябва да са много добри, ама пък кой би им плащал за общи приказки.

ПП На Кавръка от години му обясняваме, че с писане по форуми не може да промени пазара. Той е такъв какъвто е. А тази тема се чете от макс 100-200 човека / едно време имаше статистика за импресиите/ буквално нищо не е...
          Т.е. каквото и да си пишем тук пазара няма да се промени. И продавачи няма - единствено Ратко се прецака 1 път, ама тогава ситуацията беше особена и го разбирам знаейки и някои непублични детайли. Няма да повтори тази грешка...т.е. и продавачи няма. Има само купувачи - разликата е че повишителите могат да платят и по-висока цена, а понижителите не могат да купят на никоя цена...нямат или кеш или топки....:-)
          Last edited by pesimist4o na kvadrat; 25.01.2023, 15:50.

Коментар

Казах почти, значи не визирам всички "повишители". Платените тролове от строителите са ясни - личат си. Другата част са просто продавачи (купили/наследили) имот, но съм сигурен едно - тези хора не търсят имот, както твърдят! Аз досега не съм чувал за някой да търси актив и да желае поскъпването му.
            Като имаш няколко имота, защо да не желаеш да поскъпнат, въпреки, че имаш намерение да купуваш още? Ти ако имаш 10 койна, какво би предпочел - икономиката да върви и коЙните да катерят, или да се срине всичко и да останеш без работа...да се обезценят, та да купиш още 1-2 със спестяванията си? Изобщо логиката ви е...думи нямам.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ще сложиш ли 100К на горните твърдения ? нали те бива по тази част.
              В темата има само един брокер, ама той не е писал от доста дълго време....Маверик.... Явно има много работа
              Има и 1 бивш брокер де....:-)

Коментар

То само тя да е. Всички (почти) всички т.нар повишители са въздух под налягане, кът ги натиснеш малко и издишЪт. Пак се чудя на строителите що си дават парите за глупости.
                Ще сложиш ли 100К на горните твърдения ? нали те бива по тази част.
                В темата има само един брокер, ама той не е писал от доста дълго време....Маверик.... Явно има много работа
                Има и 1 бивш брокер де....:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Дурка е обикновен брокер с важна роля в настоящият театър. Тя винаги купува с отстъпка и на добра локация, без кредит, но съветва баламите, че сега е момента за апартамента на набалончени цени!
                  То само тя да е. Всички (почти) всички т.нар повишители са въздух под налягане, кът ги натиснеш малко и издишЪт. Пак се чудя на строителите що си дават парите за глупости.

Коментар

Дъри няма кредит, но вика "Взимайте сега е момента". Дъри купила по дъната (или на -50% дискаунт) ама вика "купувай" на върха. На чужд гръб и 100.....
                    Дурка е обикновен брокер с важна роля в настоящият театър. Тя винаги купува с отстъпка и на добра локация, без кредит, но съветва баламите, че сега е момента за апартамента на набалончени цени!

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Да сме наясно, не съм писала да се взима кредит. Учудвах се защо не вдигат лихвите по кредитите
                      Не ги видаг, щот форумните гиганти казаха, че ще ги вдигат.
                      Всичко наобратно, нали така.

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
                        07:00 USD MBA 30-Year Mortgage Rate 6.20% 6.23%
                        реално погледнато трябва да го вдигнат поне 3%-3.5% над лихвата ФЕД, но става така, че пазарът на ипотеки 'умира' и започват да намаляват рисковата премия, че да успеят все пак да пласират някакви ипотеки, което е от изключително значение за пазара на НИ... няма ли ипотеки пазарът се сгромолясва, а хората не искат да теглят 30г ипотеки на 7%... то и на 6% си е предизвестен фалит след някоя и друга годинка след лишения и глозгане на кредитни карти до последно.
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Дъри няма кредит, но вика "Взимайте сега е момента". Дъри купила по дъната (или на -50% дискаунт) ама вика "купувай" на върха. На чужд гръб и 100.....
                          Да сме наясно, не съм писала да се взима кредит. Учудвах се защо не вдигат лихвите по кредитите и от там след като лихвите не се вдигат написах ,че хората с кредит печелят, което си е вярно засега. Същото се отнася и за покупката на имоти, не пиша сега да се купуват имоти освен от хората с нужда от жилище за собствено ползване. Аааа, на теб съм ти писала да се оглеждаш за покупка от руснаците, когато за около два месеца продаваха с 50% дискаунт и то само защото ти ме светна какво се случва за което отново ти БЛАГОДАРЯ !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение

Ако искаме информация за фед, урсула и пр. простотии, знаем къде да си я намерим.
                            Ти и истаналите гарги предвиждахте 70 процента срив на имотите.
                            Придържайте се къв темата / тезата си.
                            Като за начало си признайте, че се окъкахте, и то много.
                            колега, признай си, че дълбоко си фрустриран
                            те, колегите предвиждат, но не обещават и избягват да дават компенсации
                            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Наистина много интересно поведение на банките.
                              Гледах сайта на ДСК, за кредитите в евро, трябваше да са увеличили лихвата със новата стойност на Euribor, от този месец, която е 2.858 ( предишанта е била (0.3xx). Да, ама не, отлагат го с месец. Директно са си го написали. Интересно ще е дали ще отложат с още един. Макар да не ми се вярва.
                              Сега друг е въпроса, че ипотеките в евро са около 5% от пазара на ипотеки, което ще има минимално отражение на пазара.
                              Аз пак да попитам, нали е инветиторски форум, а ипотечките са за 10-20-30 год? Какво значение има, че днес, утре или другия или по-другия, месец не са ги вдигнали? Някой ще обясни ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Изглежда днес е най-добре да имаш кредит
                                В инвеститорски форум (уж) говорим за днес, утре, или след изборите (3-4 месеца).

Коментар

Working...
                                X