If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Супер, много ти благодаря!
И да не върнат, все тая, бях ги прежалил тези средства. И това, което остава е повече от да чакам от наем на НИ. За 2023 сумата ще е вече по-голяма, че се възползвах от намаленията в цените на БАСФ и дублирах портфейла.
Най-много ме е яд, че не си купих преди 2 години малко Хапаг Лойд при тези ненормални цени на морския транспорт. Дивидентът им тази година е просто брутален. Сигурно сега е момента да се скъсяват, защото цената им е много висока сега и то при спада на цената на морския транспорт, но късите са си игра с огъня и за хора със здрави нерви.
Виж и British American Tobacco. Освен високия дивидент няма и Withholding Tax, УК не удържат такъв. Според мен заради ESG-простотиите курсът им страда, а имат 7 Милиарда печалба за 2022 и постоянен ръст на дивидентите. Аз като не пуша, защо да не прибирам паричките на тровещите се?
Направо попълни формуляра и го прати по пощата (заедно с копие от удостоверението на НАП за местно лице и евентуално извлеченията от брокера ти с платените дивиденти и удържаните данъци) на долния адрес. Ако им трябва още нещо, ще си го поискат. И се въоръжи с търпение.
Bundeszentralamt für Steuern
Zuständigkeitsbereich: Kapitalerträge
Referat St I B 3
An der Küppe 1
53225 Bonn
Супер, много ти благодаря!
И да не върнат, все тая, бях ги прежалил тези средства. И това, което остава е повече от да чакам от наем на НИ. За 2023 сумата ще е вече по-голяма, че се възползвах от намаленията в цените на БАСФ и дублирах портфейла.
Най-много ме е яд, че не си купих преди 2 години малко Хапаг Лойд при тези ненормални цени на морския транспорт. Дивидентът им тази година е просто брутален. Сигурно сега е момента да се скъсяват, защото цената им е много висока сега и то при спада на цената на морския транспорт, но късите са си игра с огъня и за хора със здрави нерви.
Много благодаря, супер полезен линк е втория, по първия още се ориентирам. Явно в Германия урдебата на данъчните удръжки е друга. В България дивидентът се обага с 5 %, защото корпоративният данък от 10 % вече е обложена при източника и чак след удържане на данък печалба се раздава дивидента.
И дори да върнат 11,375 %, пак не е малко в моя случай.
В интерес на истината уикенда подадох данъчна декларация в България и вчера вече получих данъка за възстановяване по направена застраховка живот. Не мога да се оплача от данъчните в България .
Направо попълни формуляра и го прати по пощата (заедно с копие от удостоверението на НАП за местно лице и евентуално извлеченията от брокера ти с платените дивиденти и удържаните данъци) на долния адрес. Ако им трябва още нещо, ще си го поискат. И се въоръжи с търпение.
Bundeszentralamt für Steuern
Zuständigkeitsbereich: Kapitalerträge
Ще ти трябва удостоверение от НАП, че си бил резидент в България. Целият процес отнема доста дълго.
Не забравяй, че ще ти възстановят само 11,375%, тъй като в DTA-то са договорени 15%, а са ти удържани 26,375%.
Много благодаря, супер полезен линк е втория, по първия още се ориентирам. Явно в Германия урдебата на данъчните удръжки е друга. В България дивидентът се обага с 5 %, защото корпоративният данък от 10 % вече е обложена при източника и чак след удържане на данък печалба се раздава дивидента.
И дори да върнат 11,375 %, пак не е малко в моя случай.
В интерес на истината уикенда подадох данъчна декларация в България и вчера вече получих данъка за възстановяване по направена застраховка живот. Не мога да се оплача от данъчните в България .
И аз познавам доста хора, които имат много хиляди, някои даже стотици хиляди, ама да връщат.
Нормално, парите обичат тишината! Има много хора с пари, но не го демонстрират прекалено и не парадират с това. И обратното, Ганя като се набълбука с кредит умира да реве, колко е зле, колко е лошо.... Га папка не рева:-)
Аз имам и от БАСФ и САП, но инвестиционният ми посредник ползва някаква супер загубена фирма за данъчно възстановяване, която е в щатите и си искат документи като да те откажат. Имаш ли идея за фирма, която може да съдейства за възстановяване на данък дивидент от Германия? В моя случай немците удържат около 24-26 %, което си е доста повече от българския дивидент. При мен данъкът не е малък, щото парите за един тристаен софийски топ квартал ги вкарах на ДАКС. В данъчната декларация тук си посочих платения дивидент в Германия.
Някой в друга тема беше писал, че евентуално можело през нашите данъчни да се иска възстанояване на платен в Германия дивидент от българско физическо лице, но ми се стори малко абсурдно твърдение, особено ако чакам нашите НАП-аджии да съдействат за възстановяване.
Не ти трябват фирми, които само да те скубят.
Тук са ти формулярите - попълваш, принтираш и ги пращаш (май вече може и онлайн):
Ще ти трябва удостоверение от НАП, че си бил резидент в България. Целият процес отнема доста дълго.
Не забравяй, че ще ти възстановят само 11,375%, тъй като в DTA-то са договорени 15%, а са ти удържани 26,375%.
Разпределимата печалба, която представлява парите за дивиденти към акционерите, е спаднала до 1,25 млрд. долара през първото тримесечие
Най-големият мениджър на активи като частен капитал и недвижими имоти Blackstone обяви в четвъртък, че разпределимата му печалба за първото тримесечие се е сринала с 36% на годишна база, тъй като заради слабия имотен пазар не е успял да продаде някои от притежанията си, съобщава Ройтерс.
Познавам доста хора, които доходите им скочиха и сега рефинансират кредити, намалявайки срока за погасяване. Това говори ли ти нещо, или трябва да се обясни на по-прост език?
И аз познавам доста хора, които имат много хиляди, някои даже стотици хиляди, ама да връщат.
Коментар