IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Повишението на доходите е с цел да имаш по-висок стандарт, да можеш да купиш повече с тях, а не да дадеш разликата за същото, но по-скъпо. Не и да купиш повече от нещо, което не ти трябва.

Масово хората с високи доходи в София имат вече жилище. Предстои им също да наследят още поне 1-2 такива. Защо да купуват още и още? Ако ще и милиардер да си,в момента има инвестиции в ДЦК на богати държави от 4%+, защо ти е тогава да набиваш парите в имот с доходност 2%? Никой разумен човек не би го направил, независимо с какви доходи е.
    От много разум може да се пропусне, че примерно утре Си ще предложи на света нова разплащателно/финансова система, която може да подкопае долара спрямо новата валута. Оттам еврото също може да пострада. Като ни се обезценят валутите, имотите може и да си запазят някаква стойност, за разлика от това в банките и в портфейла. Така, че защо да не се насочват хората към имотите?

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
      Причина номер 1 за високите цени е фактът,че в България масово се набиват пари в жилища като инвестиция. От емигранти, пари от сива икономика, крадени от държавни поръчки и еврофондове.
      Първопричината за високите цени на НИ са ниските лихви по кредити за прекалено дълъг период.
      Което винаги надува балони.После паричната политика се затяга,балоните се пукат и после пак.
      2007-2023-2039
      Отделно ,ние говорихме за забавените реакции на БНБ ,а не за % ипотеки в БГ

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
        БНБ сега ще докарат повече проблеми отколкото да оправят проблема. От една година света вдига лихви , тия се правеха на ударени , сега, след като една камара кухи лейки се набиха в ипотеки, започнаха да работят за по-високи лихви. Това трябваше да стане миналата година. Сега ще почнат проблеми и за бизнеса и вероятно ще почне да се чува за съкращения и влизаме в перфектната буря благодарение на неадекватниците от БНБ
        Откъде знаеш, че това не е целта?

Коментар

• Първоначално изпратено от smartinvest Разгледай мнение
          https://www.mediapool.bg/lihvite-u-n...ews347166.html

Лоши новини за повишителите и брокерите. Особенно брокерите пак ще трябва да бачкат за 1500 лева от осем до пет.
          Вай, вай, вай. Segato e виновен - той им този даде тази идея вчера!
          Лихвите у нас тръгват нагоре, БНБ вдига резервите на банките с 4 млрд. лв.

Управата на централната банка е решила в сряда да увеличи задължителните минимални резерви по привлечените от банките средства от нерезиденти от 5 на 10% от 1 юни, а резервите по средствата от резиденти и нерезиденти - от 10% на 12% от 1 юли.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

+1
            Това го пиша от години ,но не разбират и това е ! Примери съм давала ама напразно, освен заяждане и обиди друго не виждам.
            Дай един пример с конкретна обява и сметни доходността. Не цитирай твоите покупки от преди 20 години. Тук говорим за инвестиции днес и сега.
            Доходността от имоти в момента не е даже 2%, тя е отрицателна - само един козметичен ремонт след поредния наемател струва колкото наема за 2-3 години.

А наеми да се качват оттук нататък забравете. На 5 празни жилища ще има 1 кандидат макс.

Това например да го купя, ще струва 200к-250к с все такси и простотии. Няма избиване посмъртно с този мижав наем. Само да го пребоядисам трябват 5000 лева.
            https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...ik2&f1=1&fe7=1

Забележете промяната в наемната цена на това - мъчено на 1300, после 1200, после 1080. Хем и Артекс. Скъп апартамент, обзаведен с ПДЧ-боклуци. Вече половин година празно. Това ли е огромното търсене в Изток? Ако не го свали до поне 750 Евро няма наемане.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...ik2&f1=1&fe7=1
            Last edited by ejonny2376; 26.04.2023, 18:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Я купи на някое тепе в Пловдив и мирясай ,значи ако купиш и на тепето те признавам с оскар за инвеститор клас 1
              Може и това да стане. Но съм в Пловдив със служебна мисия. Не знам колко време ще съм там. Но като нищо ще лъзна един плевенски имот с 40% горница.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Така де, по-високия стандарт не включва ли притежанието на повече активи? Като цяло доходността изобщо не ме притеснява. Защото при потенциал за нарастване на наемите. Доходност от 2% в момента, може да се окаже 3% догодина. А за имоти купувани преди години - доста повече. Така, че сравнението с ДЦК-то е валидно само за текущия момент и в краткосрочна перспектива.
                +1
                Това го пиша от години ,но не разбират и това е ! Примери съм давала ама напразно, освен заяждане и обиди друго не виждам.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Виж сега ,рано или късно ще се продаде ,само ще ти кажа че момента за продажба беше точно когато баща ми почина ,ако трябва да сме безпрострастни,но...тогава на мен лично не ми е било изобщо да мисля за продажбата ....който е губил близък знае /говоря за майка,баща,брат или сестра/.
                  Ами не, няма да се продаде, понеже не знаеш цената на стоките. Казах ти го преди година и ти обясних много добре защо е така и ти казах за колко евевнтуално може да се продаде. Имаше достатъчно време за продажба, смъртта на близките ти е поредното извинение, аз също погребах майка ми след короната, но не съм ронил сълзи във форума търсейки състрадание. Щом си пуснал етажа ти е минала мъката, малко е грозно да се оправдаваш с това.

Какви са ти плановете за там? Не е нужно да изпадаш в детайли.

Коментар

• Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение

и това ако е живот?...
                    дано да не е това
                    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

какво, майка ти с 4/6 е разбрала, че си играеш на продавач
                      и ти спира готвената храна в къщи!?
                      и това ако е живот?...

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Нали тва правя. Гледам до 3 държанки да стигна. Във всеки град по една поне. .
                        иначе, споко...ще се появи и един имот при мен за продан, не е в Сф.
                        Я купи на някое тепе в Пловдив и мирясай ,значи ако купиш и на тепето те признавам с оскар за инвеститор клас 1

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Нормално да имаш други планове като не може да се продаде 2 години. Аз още като го пусна ти казах защо няма как да се продаде на тази цена.
                          Виж сега ,рано или късно ще се продаде ,само ще ти кажа че момента за продажба беше точно когато баща ми почина ,ако трябва да сме безпрострастни,но...тогава на мен лично не ми е било изобщо да мисля за продажбата ....който е губил близък знае /говоря за майка,баща,брат или сестра/.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Нали едни хора плащат, за да се държат лихвите изкуствено ниски дълго време, за да може стръвта да налапа хубаво на Европейски цени и да привлекат възможно най-много роби.
                            Колкото на по Европейски цени е налапал балъка,толкова робството му продължава по-дълго,
                            Същите тея хора плащат десетилетия вече за да не се приеме закона за фалита на ФЛ и с това същия този роб да остане роб до живот .
                            В България има най-нисък процент ипотечни кредити на човек от населението в целият ЕС.Не само това,но и депозитите превишават значително кредитите.
                            Не кредитите са причина за тези високи цени на жилищата.Има 187 хиляди ипотечни кредита.Като не с всички са купувани жилища, а някои са си ипотекирали жилищата,щото им трябват средства. Но дори с всички да се купува жилище при средно 20 години за изплащане на кредит,това означава средно 9000 ипотечни кредита на година. Което е незначително.
                            Причина номер 1 за високите цени е фактът,че в България масово се набиват пари в жилища като инвестиция. От емигранти, пари от сива икономика, крадени от държавни поръчки и еврофондове.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Ко ши ги прайш тея кинти бе Левчо? Пак в туули ли ще ги набиваш (имаш 8 парчета вече?!!)? Глей си кефа, земи си 2-3 държанки и си ги менкай, живота втора серия - нЕма.
                              Нали тва правя. Гледам до 3 държанки да стигна. Във всеки град по една поне. .
                              иначе, споко...ще се появи и един имот при мен за продан, не е в Сф.
                              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Повишението на доходите е с цел да имаш по-висок стандарт, да можеш да купиш повече с тях, а не да дадеш разликата за същото, но по-скъпо. Не и да купиш повече от нещо, което не ти трябва.

Масово хората с високи доходи в София имат вече жилище. Предстои им също да наследят още поне 1-2 такива. Защо да купуват още и още? Ако ще и милиардер да си,в момента има инвестиции в ДЦК на богати държави от 4%+, защо ти е тогава да набиваш парите в имот с доходност 2%? Никой разумен човек не би го направил, независимо с какви доходи е.
                                Така де, по-високия стандарт не включва ли притежанието на повече активи? Като цяло доходността изобщо не ме притеснява. Защото при потенциал за нарастване на наемите. Доходност от 2% в момента, може да се окаже 3% догодина. А за имоти купувани преди години - доста повече. Така, че сравнението с ДЦК-то е валидно само за текущия момент и в краткосрочна перспектива.

Коментар

Working...
                                X