Първоначално изпратено от Bailor
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Ама колега, това на мен ми е ясно, виж на Миро-Вергил ги обяснявай тия неща.
Има на още много неща да се очудваш и изненадваш, като това защо няма 50-70% спад.
Просто гледай мача.
Със здраве!
Трябва да погледнеш детайлите за да разбереш какво казват. В Центъра може да има грабежи , т.нар. violent crime, продажба на дрога, в събърбите по-често да дребни пресъпления, домашни скандали, съседски разправии, партита , тия неща винаги се познават зашото са коннцентрирани буквално по улици. На нашата улица преди 5-6 години имаше една баба, внука и беше пандизчия и като го пуснат от панделата идваше да я види. Сутринта всички коли на улицата са отворени и човека гепил каквото може, слънчеви очила, термоси ... е такива неща. По едно време бабата вече не можеше да щъка и отиде в старчески дом а цените на къщите се качиха с 10% зашото намаляха обажданията в полицията. Не казвам , че такава престъпност е за подценяване, просто има голяма разлика между различните типове престъпност.
Между другото полицията си получава заплатите от имотните данъци а имотните данъци са % от цените на къщите , та вероятно разбираш , че полицаите гледат поне донялъде да си вършат работата. Освен че са с прилични заплати полицаите имат много добри пенсии, получават 2-3% от заплатата си за всяка прослужена година, та след 30-35 години се пенсионират с пенсия равна ,че понякога и по-висока от най-високата им заплата. Резултаат е, че полицейската корупция е естествено лимитирана. Ти ако можеш да се пенсионираш на 55 с най-високата заплата която си изкарвал дали ше лъжеш на дребно с фишове за превишена скорост ?Last edited by segato; 25.04.2023, 00:12.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Естествено, че е раят,щото там всеки може да почне от нулата и да стане милионер .Сестра ми и зетят работят на държавна работа и въпреки това си купиха двуетажна къща за 160 хиляди долара,която изплатиха за няколко години. Кога в България двама държавни служители ще могат да закупят подобна къща и за няколко години да я изплатят?Тук даже прогнила панелка не могат да закупят,без да се загробят с ипотека за 30 години.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнениеПървоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
и сестра му, както и повечето икономически бежанци
ще казват, че там е раят на земята
докато не се завърнат тук стари, болни и без зъби
Естествено, че е раят,щото там всеки може да почне от нулата и да стане милионер .Сестра ми и зетят работят на държавна работа и въпреки това си купиха двуетажна къща за 160 хиляди долара,която изплатиха за няколко години. Кога в България двама държавни служители ще могат да закупят подобна къща и за няколко години да я изплатят?Тук даже прогнила панелка не могат да закупят,без да се загробят с ипотека за 30 години.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Цените тук не са и наполовина толкова балонизирани колкото са в България. Калифорния е скъп щат, доходите са високи и цените на имотите са високи. С доход от $211к на някои места може да не влезнеш в средната класа. Бих казал че средната класа е $250-$500к. При такъв доход, и къщи по $1.5-$2 млн какъв балон ? Такива рестрикции с фиксирани суми са голяма глупост защото $211k са малко пари за Сан Франциско или Пало Алто , но са много за селата във втрешността. Но то пък бне може за всяко нещо да има 1000 пояснения. Както и да е . Има професии , които не могат да се мерят по заплати със стартъпите. Например един счетоводител в общината ше изкарва към $100к и ако живее с някой който съшо изкарва $100к ше са в ситуация или да живеят под наем или да отидат в Невада или Аризона където къщите са по-евтини. Та щата се опитва да ги задържи , това е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
Виж се колко си зле ,теглиш кредити, продаваш някви маломерки, едните даже са ги зарязали и са ти оставили без акт 16,направо жалка история си ...
Взел да коментира живота в Америка,такива такива индивиди като теб в Америка няма ,защото и най обикновения клошар там дето предава кашони и пластмаса изкарва повече долари месечно отколкото ти само сънуваш
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Да разбирам, че това, че обременяват хората с допълнителен данък, за да поддържат имотния балон и да го надуят още повече е нещо много хубаво?
Сиреч, да се радват, че няма да има отдуване по-рано отколкото по-късно. Евалата!
- 3 Харесвания
Коментар
-
И ти как реши, че нямам представа?
Е, верно в Кълъмбъс точно не съм бил, пази Боже... ама то и няма нужда, нещата са ясни.
Коментар
-
- 3 Харесвания
Коментар
-
Хахаха-ами естествено, че в централната част е висока престъпността, щото там живеят основно маргиналите.В предградията живеят заможните хора и там престъпността е много ниска. Нали си гледал по филмите какво представляват американските къщи-с морава отпред, няма огради на двора,няма двойно подсилени метални врати. Така ли ще е ако има престъпници да грабят и крадат?
И сестра ми не ми е разправяла,ама зетят ми разправя.А той работи в полицията. Дали на него да вярвам относно престъпността или на теб,който и понятие си нямаш как е устроен живота в САЩ?
Е, верно в Кълъмбъс точно не съм бил, пази Боже... ама то и няма нужда, нещата са ясни.
Коментар
-
Хахаха-ами естествено, че в централната част е висока престъпността, щото там живеят основно маргиналите.В предградията живеят заможните хора и там престъпността е много ниска. Нали си гледал по филмите какво представляват американските къщи-с морава отпред, няма огради на двора,няма двойно подсилени метални врати. Така ли ще е ако има престъпници да грабят и крадат?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Видя ли картата?
Престъпността е повсеместна и най-голяма в централните части. О, изненада!
другото са разкази по какво е казала сестра ти....
И сестра ми не ми е разправяла,ама зетят ми разправя.А той работи в полицията. Дали на него да вярвам относно престъпността или на теб,който и понятие си нямаш как е устроен живота в САЩ?Last edited by Vergil1975; 24.04.2023, 22:20.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Колега, препоръчах Ви да отидете навън поне на ваканция. В Щатите Центъра на града не е добро място за живеене почти навсякъде. Средния американец живее в събърб в къща с двор и достатъчно спални да има отделна спалня за всяко дете. В Центъра живеят млади хора, често има и жилища за бедни, има и бездомнници и е нормално престъпността да е висока.
Има на още много неща да се очудваш и изненадваш, като това защо няма 50-70% спад.
Просто гледай мача.
Със здраве!
Коментар
-
Коментар
Коментар