Първоначално изпратено от segato
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
И при мен се увеличават автоматичните каси. Независимо дали иде реч за храни или дрехи.
Да живеят новите технологии! Welcome ChatGPT AI...Last edited by Конан-Варварина; 01.05.2023, 21:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Тук не съм много съгласен, че е само въпрос на стандарт, манталитета ни е такъв, а като няма спазване на закони нещата излизат извън контрол Имам много познати, които имат много висок стандарт, но ако могат да спестят 50лв. ще се възползват без да се интересуват, че нанасят поразия за 500лв., която друг ще я плати.Last edited by Конан-Варварина; 01.05.2023, 21:16.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Тук не съм много съгласен, че е само въпрос на стандарт, манталитета ни е такъв, а като няма спазване на закони нещата излизат извън контрол Имам много познати, които имат много висок стандарт, но ако могат да спестят 50лв. ще се възползват без да се интересуват, че нанасят поразия за 500лв., която друг ще я плати.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Калифорния. Цената на труда е висока и не е ефективно да плащаш $20 на час на човек да стои на щанд който продава по 100-200 кила месо на ден. Може би затова много магазини продават само пакетирана храна. Като гледам обаче много магазини в Европа съшо увеличават пакетираните храни за сметка на тези на щанд.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
От къде пишеш?
Коментар
-
В твоите среди няма защото хората имат по-висок стандарт и е по-приемливо да си ги платят отколкото да поемат рискове. Не е защото са много съвестниLast edited by Traicho_80; 01.05.2023, 20:52.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не знам как е в България, но тук единстевното което се мери и маркира на щанд са пресните меса и риби. Колбаси много рядко и то според мен е повече като опит да се изкара, че магазина породава някакви скъпи колбаси. Даже и в случай , че има щанд с човек, риба и пържоли се предлагат и пакетирани и нещата отиват все повече на всичко да е пакетирано защото е по-бързо за клиентите и по-евтино за магазина да продава така. В някои магазини има и зеленчуци , боб и пр. който се мерят но те се мерят на касата и дори може дам да си ги мериш на автоматичните каси.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
В моите среди няма, но пък и не липсват бунтари. Които виждайки как лекари изплащат за няколко години 200кЕ ипотека на фона на общия стандарт, може много бързо да се обърнат и вместо дарители в системата, да станат "точители". Тогава жална му майка на бюджета.
Затова и одеве споменах, че заради тоя манталитет страдат собствените им деца, но едва ли някой изобщо го осъзнава. Щото алчността не познава граници, а финансовия ресурс си има лимит. И колкото повече завлече някой от общата каца, толкова по-малко се разпределя за останалите след него.
Коментар
-
Абе схващам, но това е зарадиниския стандарт. Манталитета на Андрешко, да накажеш "богатите", системата или по принцип тези около теб,, ще е жив докато хората са бедни. Има ли много хора , които се хвалят как работят на черно спестяват от здравни застраховки ?
Затова и одеве споменах, че заради тоя манталитет страдат собствените им деца, но едва ли някой изобщо го осъзнава. Щото алчността не познава граници, а финансовия ресурс си има лимит. И колкото повече завлече някой от общата каца, толкова по-малко се разпределя за останалите след него.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Май не схващаш, че манталитета на българина е да се хвали и радва, че е "прекарал системата", а не да се срамува. Тука, ако всички крадат, а ти не, те имат за балък. Колкото по-висок ти е социалния статус и финансов статус, толкова повече правила можеш да нарушиш безнаказано. Ама не знам защо ти пиша очевидни неща
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Е като няма пари няма ли нещо между краката?Пълно е със самотни жени със собствени жилища. Жени се за някоя такава,прави й две деца и проблема му се решава.
Става зет на Радко или Лорда и живота му ще е песен с такива богати тъстове.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Ама как така, сериозно ли??
Ясно, че работи, то и в билите, а от скоро и кауфландите имат каси без касиери и кеш, само с карта. В Англия 2008ма съм го виждал това и без ИИ. Въпросът е, че ще мине време докато стане масово особено в бг магазината мрежа.Last edited by Конан-Варварина; 01.05.2023, 21:04.
Коментар
-
Явно е по-евтино да се наемат хора оше и обществото е бедно. Автоматизацията струва пари и носи някакви загуби защото при автоаматичните каси има много начини да маркираш например друг код ( ако е нешо насипно) и после да се направиш на ударен че не си разбрал че маркираш ябълки от 3 кинта вместо ябълки от 7 кинта, да не изчакаш кантара да измери или някакви подобни врътки. Ако дохода ти за деня е $500 едва ли ше тръгнеш да правиш врътки да спестиш $5 от покупки и да рискуваш да те хванат и да станеш за резил на целия магазин. Ако обаче си искарал $50 за деня, $5 са то 10% от надника и магазина трябва да ги калкулира зашото почти всеки ше го мнаправи. Накрая сметката е колко струва касиера и какви загуби тио носи касата ( зашото понякога стават и неумишлени грешки). Даже във форума някой се беше похвалил как взимал мандарини ли беше домати ли от някакъв магазин и плащал наполовина. Тук някой ако се похвали нещо такова дори на шега примерно на парти, ше си остане сам до края на партито и ше му е последното парти зашото никой не ще да има общо с лузъри. Какво остава да те видят че някой ти проверява чантите в магазина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Далеч сме още. Само големите международни вериги се опитват да вкарат каси на самообслужване. Всичко малко и бг си кара с добрите стари касиери.
Коментар
Коментар