Първоначално изпратено от nradev1111
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Недей пиши така на кило ,има много неща дето не знаеш,той много добре разбра какво му написах .
Заради климата и жегите вече има друга ниша ,която вече доста се е нагорещила ,това са имоти в планински райони с добър път и добра комуникация ,отдават се като топъл хляб ,имоти по морето ,по разни места дето след 5-6 години няма да може да се диша забрави ,климата се променя и много дестинации които до оня ден се пръскаха ще станат пустиня откъм хора и локации за инвестиция
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
митак,
само на тебе ще ти се извиня ако си признаеш, че плътно се водиш по моите виждания - без да съм те карал.
уточнявам никого не консултирам, а споделям както всички личното си мнение.
иначе голямото МЯУ се пече от доста време, но то не е конкретно за България, а въобще глобално.
Дали ще е през ковид или през война напрежението някъде трябва да се освобди, а печатането на пари винаги води до някакви кризи.
Иначе ако намекваш за кавръчето - той има кеш да купи 2 къщета като твоето (без да продава наследство!!), но не му е зор.
Иска да си купи нормално жилище и да му останат пари да инвестира. Да в последните години печатарите много сериозно обраха всеки, който държи кеш ( и ти се переше, че имаш някакъв кеш и ти си обран %-тно колкото и кавръчето), но всяко зло за добро както е казал народът (или поне за някои). Кавръчето много плавно и балансирано си инвестира парите. Било в облигации било частично във високотехнологични, но точно тази драма с тия смешни проценти по депозитите го мотивираха да излезе от простотията във форума и да започне да чете и действа. Много ясно, че ще му се присмивате и ще гледате в неговото канче, но за да извърви път от 10000 крачки човек трябва да направи първата - той я направи без много да бърза, без да се мята излишно и определено мога да кажа с консервативен подход и контрол на риска. Понеже не е редно да споделям осбено с подигравчии мога да ти кажа само виж епъл, гугъл, нвидиа. Човек като започне около 40 да си изгражда пенсионния портфейл до 50 и малко е готов ако е умерен, балансиран и не прави глупости. Понеже си коментираме с него ще ти кажа, че глупости не прави и не поема излишни рискове. Има мегдан и време да си нареди кошницата и именно затова не бърза да се набие в тухла, а после да седи във форума и да помпа цените и да смята капиталовата.
ПП лорда може и да прави лирични отклонения вечер, но и той стигна до извода, че инвестирането в тухли на пренаситен пазар не е най-якото нещо и започна да си допълва портфейла с акции.
ПП. и са си вечно негови акциите
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Приключи тая с руснаците останаха само тези дето трайно желаят да стоят в БГ
Миналата година като почна войната беше момента, като ги подплашиха че ще им секвестират имотите и много продадоха
Тези дето не са се уплашили в онзи момент не ги чакай сега да продадат и то на безценицаОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
1.Лева купи прекалено много имоти от гледна точка на разходната част и разправиите около тях .
2.Имоти за лично ползване имат смисъл ако ги обитаваш всеки ден и живееш там,имоти дето няма да се вясваш или ще ходиш от дъжд на вятър не са такива.
3.В неговите обувки съм защото ми е споделял много лична информация и част от тия неща и на мен са ми минали и ми минават през главата .
4.Кешовия проблем се решава не само с имоти-има и акции ,не говоря за фондове и за акциите на Пенка и Гинка ,има и земя ,той е купил земя но малко ,я да купи хубава земя в Добружда или някъде по Видинско плодородна до Дунава или Свищовско
5.Там дето ходиш е усойно и презаселено ,не става за нищо тоя район ,какато и Владя и Бистрица и други милионери и перачи си продават имотите щото вече им трябва летящи коли за тия села заради трафика и лошите тесни пътища .Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
не знам коя е на дъри махалата, но със сигурност не е свлачищен район и е Созопол.
даже и в Созопол за 600К евро къща трябва да е много голяма, което пък е до нужда и възможност на купувача.
приятел си купи къща в стария град по ковида за 150К-160К евро и е много доволен, но той я обитава активно със семейството си.
във фиш-фиш огромна част от строителството е незаконно, а впоследствие понаместено като търпимост и тн.
частта най-близка до морето ( топ линия ) е баш най-застрашена от свлачището, което уж го закрепиха, но знаем как се харчат пари за инфраструктура в България.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Знам достатъчно, а за което не знам мога да се досетя.. Това което пропускаш е че не си в неговите обувки - учил, работил, изкарал нещо с много жертви във всеки смисъл...и какво да фърли всичко на вятъра ли ?! Кой имот му е в повече ? Софийските носят по нещо , а и той има нужда от такъв тук, в Плевен милион пъти е писал , че ма нужда от имоти за лично ползване пак , а не морето е за почивка и пак за лично ползване предполагам / едва ли е за инвестиция, не че не може да го отдава/. Разрешил е главният проблем / кешовият/ , а другите неща са каквито са....
Морски имоти на първа линия с панорама и т.н. са единични и уникални . Това не е дори София в която сега ако Докторската е мястото след 100 години може да е периферия или гето като Женският пазар , а Кремиковци да се окаже топа....
Ходя всяка седмица на Витоша , дори по 2-3 дни и минавам по Беловодски път, Там има 5-6 строежа поне на уникални нови къщи / блокчетата не ги броя/. Коментирахме с жена ми дали да не земем нещо в района , за да сме полу в планината , но се отказахме. Трябва задължително кола и може да се ползва макс 5-6 месеца в годината....деца , училища , време , мъка....не си струва.... Най-добрият ми приятел от детството има къща във Владая ... наследствена... Гората граничи с нея. На младини се мъчи и студува 2-3 години и се премести в Гоцето :-)
Плевенския новото строителство може и да,стане основен за живеене, ще почакам още да видя как ще се развият нещата, а другите да продам един ден. Те пък са ценни с парното и централната топла вода. И в квартал с отстояние между сградите, зелени паркови пространства и гледка.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Знам достатъчно, а за което не знам мога да се досетя.. Това което пропускаш е че не си в неговите обувки - учил, работил, изкарал нещо с много жертви във всеки смисъл...и какво да фърли всичко на вятъра ли ?! Кой имот му е в повече ? Софийските носят по нещо , а и той има нужда от такъв тук, в Плевен милион пъти е писал , че ма нужда от имоти за лично ползване пак , а не морето е за почивка и пак за лично ползване предполагам / едва ли е за инвестиция, не че не може да го отдава/. Разрешил е главният проблем / кешовият/ , а другите неща са каквито са....
Морски имоти на първа линия с панорама и т.н. са единични и уникални . Това не е дори София в която сега ако Докторската е мястото след 100 години може да е периферия или гето като Женският пазар , а Кремиковци да се окаже топа....
Ходя всяка седмица на Витоша , дори по 2-3 дни и минавам по Беловодски път, Там има 5-6 строежа поне на уникални нови къщи / блокчетата не ги броя/. Коментирахме с жена ми дали да не земем нещо в района , за да сме полу в планината , но се отказахме. Трябва задължително кола и може да се ползва макс 5-6 месеца в годината....деца , училища , време , мъка....не си струва.... Най-добрият ми приятел от детството има къща във Владая ... наследствена... Гората граничи с нея. На младини се мъчи и студува 2-3 години и се премести в Гоцето :-)
2.Имоти за лично ползване имат смисъл ако ги обитаваш всеки ден и живееш там,имоти дето няма да се вясваш или ще ходиш от дъжд на вятър не са такива.
3.В неговите обувки съм защото ми е споделял много лична информация и част от тия неща и на мен са ми минали и ми минават през главата .
4.Кешовия проблем се решава не само с имоти-има и акции ,не говоря за фондове и за акциите на Пенка и Гинка ,има и земя ,той е купил земя но малко ,я да купи хубава земя в Добружда или някъде по Видинско плодородна до Дунава или Свищовско
5.Там дето ходиш е усойно и презаселено ,не става за нищо тоя район ,какато и Владя и Бистрица и други милионери и перачи си продават имотите щото вече им трябва летящи коли за тия села заради трафика и лошите тесни пътища .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Ей, вие повдигачите искате да отнесете имот с по-голям дискаунт и от най-големите понижители във форума...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Песи, имам усещането, че тази есен и зима може да има интересни разпродажби на морето от руснаците. Лошото е ,че не са купували много къщи. Ще се продават най-много двустайни и по-малко тристайни апартаменти. Другото което виждам е високия интерес от датчани и поляци ама може и да съм си контактувала само с такива ,та не знам.Апартамент в хубав комплекс не е за изпускане, има си предимства да знаеш особено ако не ползваш имота през цялото лято.
Миналата година като почна войната беше момента, като ги подплашиха че ще им секвестират имотите и много продадоха
Тези дето не са се уплашили в онзи момент не ги чакай сега да продадат и то на безценица
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Докторе, има един професор Лисичков, на 85г. в хематологията в София, с акъла си е, важното е да ти се е кеф работата.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеЕ, щом си разпродал повечето, всичко е наред, взел си кеша и въртиш синджира. Продай и последното, за да не се мъчиш докато гледаш спада, на квартира ли си?
И стига за мен,кажи ти какво "притежаваш" ? Защото двете ипотеки не са актив .Те са хомот и котва. И спреш ли да снасяш сумите на организацията която те е поробила,гориш !
- 1 like
Коментар
-
не знам коя е на дъри махалата, но със сигурност не е свлачищен район и е Созопол.
даже и в Созопол за 600К евро къща трябва да е много голяма, което пък е до нужда и възможност на купувача.
приятел си купи къща в стария град по ковида за 150К-160К евро и е много доволен, но той я обитава активно със семейството си.
във фиш-фиш огромна част от строителството е незаконно, а впоследствие понаместено като търпимост и тн.
частта най-близка до морето ( топ линия ) е баш най-застрашена от свлачището, което уж го закрепиха, но знаем как се харчат пари за инфраструктура в България.
Достатъчно голяма е и моята. 3 ет по 58 кв м. 4 спални.Last edited by bulgarian lev; 26.07.2023, 11:47.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Не. Не са скъпи. Къде къде под 600К€ са. Там на Дъри в махалата са толкова.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
На комплексите не съм фен.... Може да е ок ако инвеститора е коректен , ама съм се нагледал на простотии по новините с мизерии и опити за щавене.... Нямам нужда от такива емоции по време на почивка и по принцип. Аритметически също е неясно - вероятно трябва да му снеса 3-5К лева на година за поддръжка и изненади + покупката на апарта /замразени пари/ и т.н като за 20К лева мога да изкарам 1 месец на някои от изключителните места на земята със семейството ми с полет , храна, море и т.н.
При нас може къща, която ще ползвам няколко месеца в годината или апарт от руснаци в комплекс на цена под строителната себестойност ... доста и при свестна фирма за поддръжка..
- 1 like
Коментар
Коментар