Първоначално изпратено от COVID-19
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от wolf66 Разгледай мнение
Не си ли чувал, или поне прочел, че при продажба на употребяван автомобил от търговец в определени страни се плаща VAT? Или за бЕлослатинско-врачанския регион говориш?
Като ФЛ не си ТЪРГОВЕЦ по занятие. т.е. как изобщо ви хрумват, такива щуротии в главите - не знам... ?!?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
аа, жив и здрав
нямам никакво намерение да ти преча
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ако спестяват в тули за пенсия наем - не ги бърка и пак може да кълват на зелено
реално бърка спекулантите.
ако ратко си стегне новото строителство и го пуска под наем минава под хоризонта
но ако реши да продава след акт 16 трябва да тури и едно ддс за бирника (в случай, че го приемат)
Коментар
-
Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение
Първо, не съм казал НИКОГА, а че няма да стане...
справка в поста ми...
Минава, то знаеш ли колко от тия калинки спестяват...
Справка - и.д.п. Б.С. и фемили...
А шеф на нап еееее, да не казвам какъв.
Ясно е и трайо го каза. Блокираха нещата по ПВР и сега зор. Как ше правим бюджета. Оная тетка, дето е сл. фин.мин. мислиш ли че има акъла да води финанси на ДЪРЖАВА...?!
реално бърка спекулантите.
ако ратко си стегне новото строителство и го пуска под наем минава под хоризонта
но ако реши да продава след акт 16 трябва да тури и едно ддс за бирника (в случай, че го приемат)
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
никога не казвай никога
справка в поста ми...
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениена бирника му стига да хване тези, който се изповядват на данъчна или с ипотека, когато цената е реална и ддс-то е тлъсто.
огромно ддс преминава гратис в този режим иванчо купил на тъмно зелено и продал на ганьо след акт найсе на дебела цена, но без ддс
Справка - и.д.п. Б.С. и фемили...
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениечестно казано се чудя толкоз народ бачка в тази агенция - как не се светнаха по-рано
докато се натуткат ще дойде голямото мяу и сделките ще намалеят драстично.
Ясно е и трайо го каза. Блокираха нещата по ПВР и сега зор. Как ше правим бюджета. Оная тетка, дето е сл. фин.мин. мислиш ли че има акъла да води финанси на ДЪРЖАВА...?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение
Берт, няма как да стане това. И Ратко ти го написа. То все едно сега да си продам автомобила и да плащам ДДС...
Същото и с имотите. Ми, то и ти ако тръгнеш да продаваш някоя нива, да ти набият ДДС...?!?
А, я си представи на дарения к'во ДДС ше ти шибне бирника...
на бирника му стига да хване тези, който се изповядват на данъчна или с ипотека, когато цената е реална и ддс-то е тлъсто.
огромно ддс преминава гратис в този режим иванчо купил на тъмно зелено и продал на ганьо след акт найсе на дебела цена, но без ддс
честно казано се чудя толкоз народ бачка в тази агенция - как не се светнаха по-рано
докато се натуткат ще дойде голямото мяу и сделките ще намалеят драстично.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
и тук идва бирника и си казва:
- чаааакай малко. ако купувач1 (фл) продаде на купувач2 (фл) - за мене ДДС йок, йок ДМС, йок магистрали, водни кръгове, захранване на партийни обръчи. ако строител продаде на купувач2 с акт 16 - ддс на богато за държавата..
и затова са го намислили това с 5 г след въвеждане в експлоатация да си дърпат ддс-то - уж на ползу роду ама..
Същото и с имотите. Ми, то и ти ако тръгнеш да продаваш някоя нива, да ти набият ДДС...?!?
А, я си представи на дарения к'во ДДС ше ти шибне бирника...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Купувач 1 който си е купил на "тъмно зелено" апартамент преди разрешение за строеж, палил е свещи да стигне до някъде строежа продава на Купувач 2 правото си да закупи имота от строителя-тоест купувач 2 влиза на негово място в договора. Така купувач 1 е изкарал някой лев за риска който е поел, а купувач 2 поема щафетата и продължава с паленето на свещи до акт 16. Понеже и строителя е страна по договора между тримата се подписва въпросното тристранно споразумение
.
- чаааакай малко. ако купувач1 (фл) продаде на купувач2 (фл) - за мене ДДС йок, йок ДМС, йок магистрали, водни кръгове, захранване на партийни обръчи. ако строител продаде на купувач2 с акт 16 - ддс на богато за държавата..
и затова са го намислили това с 5 г след въвеждане в експлоатация да си дърпат ддс-то - уж на ползу роду ама..Last edited by bertram; 18.12.2024, 21:38.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
Пита се в задачата, колко е спестил от разходи влезлия на "тъмно зелено" и къде блееш ти по панеляците в ляолин...?!
п.п. За печалба няма да говорим все още...
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Купувач 1 който си е купил на "тъмно зелено" апартамент преди разрешение за строеж, палил е свещи да стигне до някъде строежа продава на Купувач 2 правото си да закупи имота от строителя-тоест купувач 2 влиза на негово място в договора. Така купувач 1 е изкарал някой лев за риска който е поел, а купувач 2 поема щафетата и продължава с паленето на свещи до акт 16. Понеже и строителя е страна по договора между тримата се подписва въпросното тристранно споразумение
.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Продавача и строителя не са ли един и същ?. Понеже и строителя е страна по договора между тримата се подписва въпросното тристранно споразумение
.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от wolf66 Разгледай мнение
Благодаря за обстойната проверка и непоискания съвет, но……остави ме да се излагам .
нямам никакво намерение да ти пречапрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Продавача и строителя не са ли един и същ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
но се опитвам.
виж сега, кое твое изказване ме разкърти
"Аз имам няколко семестъра икономика в БГ ( и аз не помня колко бяха, в Свищов, разбира се) , ДДС не се ли начислява върху ДОБАВЕНАТА стойност? Защо да не се обложи продажбата на голфа ако реши държавата и има добавена стойност ? ДДС какво значи абревиатурата?"
веднага реших, че си нов ник на фрости, когото тук наричаме по разбираеми причини 'прости"
сега се загледах, че си мембер и прочетох няколко твои мнения във форума
според мен са смислени
но за ддс най-добре не се изказвай
Коментар
Коментар