IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение

Човек, без никакви лоши чувства - оплел си се.

Не само, че звучи алогично, то си е така. Когато логиката се прекъсне, значи нещо не е наред, не смяташ ли? Тези, които ти визираш със затягането на примката, са именно хора като мен - работещи в частния сектор. Изобщо, ама изобщо, не съм съгласен, че сме неефективни или сме търтеи, даже напротив, в момента се прави точно обратното и ти даже го потвърждаваш с коментарите си (точно там ти се чупи логиката). В момента някакви популисти политици увеличават ударно заплати в държавния сектор, теглейки заеми за това, вместо за инвестиции, в същото време се увеличава и МОД, вдигайки осигуровките на хора като мен, за да може точно неефективните търтеи в държавната администрация да имат ръст на заплатите! И всичко това е за сметка именно на трудещите и плащащите си всичко като попове, т.е. най-коректната прослойка на обществото - работната сила на държавата.

Затова по-скоро те съветвам теб да не се връзваш на глупостите на разни политици, че доходите изпреварват инфлацията и как сега се живяло по-добре. Ми не, фактически преди пандемията, войната и голямото печатане на пари се живееше доста по-добре. Хайде със здраве.
    Защо човек с например 5000 лв. заплата трябва да има по-ниска средна данъчна ставка (разбирай данъци и осигуровки) от човек с например 1000 лв. заплата? Или не е проблем, когато решенията на управляващите са в твоя полза?
    А от гледна точка на ефективност, компетентност, професионализъм няма никаква разлика между държавен и частен сектор. Просто материалът в държавата е такъв.

Коментар

Не само, че звучи алогично, то си е така. Когато логиката се прекъсне, значи нещо не е наред, не смяташ ли? Тези, които ти визираш със затягането на примката, са именно хора като мен - работещи в частния сектор. Изобщо, ама изобщо, не съм съгласен, че сме неефективни или сме търтеи, даже напротив, в момента се прави точно обратното и ти даже го потвърждаваш с коментарите си (точно там ти се чупи логиката). В момента някакви популисти политици увеличават ударно заплати в държавния сектор, теглейки заеми за това, вместо за инвестиции, в същото време се увеличава и МОД, вдигайки осигуровките на хора като мен, за да може точно неефективните търтеи в държавната администрация да имат ръст на заплатите! И всичко това е за сметка именно на трудещите и плащащите си всичко като попове, т.е. най-коректната прослойка на обществото - работната сила на държавата.

Затова по-скоро те съветвам теб да не се връзваш на глупостите на разни политици, че доходите изпреварват инфлацията и как сега се живяло по-добре. Ми не, фактически преди пандемията, войната и голямото печатане на пари се живееше доста по-добре. Хайде със здраве.
      Дай да си стиснем ръцете на версията, че преди пандемията ти си се чувствал по-добре, а след пандемията - аз. Така вече ще има смисъл.

Това което обяснявах е, че скоро иде "преброяване" и първо ще летят глави в частния сектор, а после в държавния. След като имаме какво да покажем, защо са тези притеснения за примката? Нито имаме ипотеки на врата, нито кой знае каква конкуренция. Тогава за чий да се косим?
      Притесняваш се излишно, това се опитвам да ти намекна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Дори и да звучи алогично - не е. Примката се затяга за търтеите, които така или иначе са неефективни, докато за способните се отварят нови хоризонти, които липсваха само преди 15г. Може би си забелязал, че най-голям вой надават именно тези, които преди омаловажаха постиженията на останалите, поради липсата на монетаризация. Сега същите бленуват апокалипсиси и войни, защото чуждия успех им пари под лъжичката.

Затова не се връзвай на приказките на такива хора. Всеки човек има проекции, които малко или много са нереалистични, но това не означава да се отрича реалността.

Коментар

Не ми се ще, просто съм реалист, имам поглед какво се случва в частния сектор.

И да, държавата вдига и МОД, намалява моята заплата (вдигайки осигуровките ми), за да може бюджетниците да им се вдигат заплатите. Това също натяга още повече частния сектор. Обаче ми се струва, че ти си обърна мнението на 180 градуса, заради подчертаното. В първия пост говориш колко е розово, а във втория потвърждаваш, че положението не е добро и примката се затяга.
          Дори и да звучи алогично - не е. Примката се затяга за търтеите, които така или иначе са неефективни, докато за способните се отварят нови хоризонти, които липсваха само преди 15г. Може би си забелязал, че най-голям вой надават именно тези, които преди омаловажаха постиженията на останалите, поради липсата на монетаризация. Сега същите бленуват апокалипсиси и войни, защото чуждия успех им пари под лъжичката.

Затова не се връзвай на приказките на такива хора. Всеки човек има проекции, които малко или много са нереалистични, но това не означава да се отрича реалността.
          Last edited by Bad_Bear; 16.01.2025, 18:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Всички капиталисти бяхме с депозити в КТБ.
            А ти защо нямаше депозит в КТБ?
            капиталистите имат повече пари отколкото е размерът на гарантирания депозит...

виж ако пък си имал половин милион в ктб ще те призная... за ГОЛЕМ

Коментар

• Всички капиталисти бяхме с депозити в КТБ.
              А ти защо нямаше депозит в КТБ?
              Last edited by X_Y; 16.01.2025, 18:14.
              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Моментът е изключително подходящ за покупка на апартамент от хора, които живеят под наем, коментират брокери на имоти. Вместо да плащат наем, хората могат да купят собствен дом и да изплащат ипотечен кредит. Така след години имотът ще бъде изцяло изплатен и собственикът му няма да се притеснява дали има пари за месечния наем.

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...kredit-2411947

Затова ли са пощръклели перонните лъвове?

Коментар

?и аз си спомням с умиление как държах депозит в КТБ на 8,3% капитализирана лихва. За 4 години взех чисто над 9% доходност на година. Без никакви разходи и данъци.
                  По времето на КТБ доходите от бг наеми с приспаднати текущи ремонти, разходи и данъци бяха под 3,9% на година.
                  В момента доходите от бг наеми като се приспаднат данъци, ремонти и разходи по ипотеки са под 1,96% на година...
                  Фрости, аз си мислих че си на 19-20 години..

Сега разбирам че вероятно си ударил четиридесетака.

Много тъжно
                  Last edited by X_Y; 16.01.2025, 17:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

И на мен ми се струва, че ти се ще да е по-зле, отколкото е. Да не си от хората, които се утешават, повтаряйки, че всички закъсват, а те напредват, докато седят на едно място?

Държавата освен МРЗ, вдигна и МОД, щото от там цоца много. Розово или не, това е положението. Примката се стяга, който издържи, издържи.
                    Не ми се ще, просто съм реалист, имам поглед какво се случва в частния сектор.

И да, държавата вдига и МОД, намалява моята заплата (вдигайки осигуровките ми), за да може бюджетниците да им се вдигат заплатите. Това също натяга още повече частния сектор. Обаче ми се струва, че ти си обърна мнението на 180 градуса, заради подчертаното. В първия пост говориш колко е розово, а във втория потвърждаваш, че положението не е добро и примката се затяга.

Коментар

?и аз си спомням с умиление как държах депозит в КТБ на 8,3% капитализирана лихва. За 4 години взех чисто над 9% доходност на година. Без никакви разходи и данъци.
                      По времето на КТБ доходите от бг наеми с приспаднати текущи ремонти, разходи и данъци бяха под 3,9% на година.
                      В момента доходите от бг наеми като се приспаднат данъци, ремонти и разходи по ипотеки са под 1,96% на година...
                      Ми да си беше купил апартамент тогава, депозитът от тогава дасега ти е донесъл не повече от 50%. А имотът 100% от наеми + 100% от поскъпване!
                      Last edited by X_Y; 16.01.2025, 17:22.

Коментар

Наистина много хора печелеха от лихви и нямаше интерес към апартаментите. Обаче палачинката се обърна.

Който е купил апарт през 2014 г. и 2015 г. сега може да подскача от радост, че е купил евтино.
                        Last edited by X_Y; 16.01.2025, 17:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Питал ли се се колко струва тази вила СЕГА?
                          Заради локацията е трудно продаваема. Едвам се намери клиент.

Ще ни кажеш ли какви бяха цените на гарсионерите в Люлин през 2000 г. Предполагам в Обеля са били по-ниски.

Една колежка е купувала тогава в кв. Борово два тухлени апартамента, малки - едностаен за 10 000 USD и двустаен за 15 000 USD.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Половината тука с умиление си спомнят как са държали депозит в КТБ.
                            Last edited by X_Y; 16.01.2025, 17:23.
                            ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Пролетта на 2019 г. успях да продам малка вила с басен във Великотърновско. Купувана е през 1996 г и е ремонтирана през 2000 г. Голям късмет, че се намери клиент. Не мога да направя сметка колко ни е струвала вилата, но ремонтът от 2000 г. не беше евтин. Вероятно са отишли пари като за гарсионера в кв. Люлин (5000 USD през 2000 г.), евентуално малко по-малко. А аз взех 25 000 лв.

Клиентът е пич на 40 г, не работи, обаче баща му има пари. И си живее щастливо като султан, има и BMW. Боядиса едната стая в червено и е канил разни селянки там. След 3 години всичко му омръзна и продаде вилата. Дори лайфове е излъчвал от там, от басейна и от напивания.
                              Питал ли се се колко струва тази вила СЕГА?

Коментар

• АЙДЕ НА ОЙРОТО!
                                България може да поиска извънреден доклад за еврото до края на януари

Коментар

Working...
                                X