If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това го писах преди няколко страници - не е депозит и гаранцията е до 22к долара. За които ще взимаш 2-3 долара/евро/паунда на ден. Revolut ги праща на Fidelity, та всеки да си преценя риска. Малко не си струва занимавката защото е кокошкарска история за 20к, но е по-добре от нищо. Фед-а обаче яко смуче доларес от всякъде в момента.
С Пожелателното мислене (биещо към вманиачаване) на понижителите е едно,но реалността е съвсем друга - читавите имоти в София много често не стигат публичните обяви, а ако все пак стигнат, заминават на същия ден и дори не можеш да се вредиш за оглед. Доскоро в Лозенец имаше коптори за тотален ремонт на първи етаж на що-годе "сгодни" цени, но от няколко месеца и те изчезнаха. В друг голям областен град, където следя пазара, положението е подобно с малката разлика, че там хубавите имоти заминават за седмица.
Специално се регистрирах, за да споделя своето виждане.
И ?
Какво доказва това ? Изобщо казва ли нещо ??
В цял свят е така.Читавите имоти не се пускат на масовката.
А колко са читави в БГ вече е друг въпрос.В държава без ред и където цари безаконие ,такива просто няма !
Следя периодично темата от няколко години, а по-сериозен поглед над пазара на НИ имам от 3 години и за жалост все още съм на перона на чакащите. На мнение съм, че имотите в България са силно надценени, но не вярвам, че ще претърпят радикални корекции близките няколко години. Не и стойностните имоти. Пожелателното мислене (биещо към вманиачаване) на понижителите е едно, но реалността е съвсем друга - читавите имоти в София много често не стигат публичните обяви, а ако все пак стигнат, заминават на същия ден и дори не можеш да се вредиш за оглед. Доскоро в Лозенец имаше коптори за тотален ремонт на първи етаж на що-годе "сгодни" цени, но от няколко месеца и те изчезнаха. В друг голям областен град, където следя пазара, положението е подобно с малката разлика, че там хубавите имоти заминават за седмица.
Добре е да го чуят от човек който не е купил и търси. Щото гледа, ходи, пита и знае нещата. Читави имоти не можеш да се доредиш. Те не търсят, само търсят причини
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Следя периодично темата от няколко години, а по-сериозен поглед над пазара на НИ имам от 3 години и за жалост все още съм на перона на чакащите. На мнение съм, че имотите в България са силно надценени, но не вярвам, че ще претърпят радикални корекции близките няколко години. Не и стойностните имоти. Пожелателното мислене (биещо към вманиачаване) на понижителите е едно, но реалността е съвсем друга - читавите имоти в София много често не стигат публичните обяви, а ако все пак стигнат, заминават на същия ден и дори не можеш да се вредиш за оглед. Доскоро в Лозенец имаше коптори за тотален ремонт на първи етаж на що-годе "сгодни" цени, но от няколко месеца и те изчезнаха. В друг голям областен град, където следя пазара, положението е подобно с малката разлика, че там хубавите имоти заминават за седмица.
При понижителите от 18г. откакто следя форума се наблюдава една и съща картинка. Вият на перона една-две години, а после или купуват моментално или сменят ника и продължават да вият, защото, нали, не е удобно да тропаш с крак и да кълнеш спад, спад, при небивал ръст на цените. Има единствено двама понижители, които са в странна симбиоза, единият невъзмутимо дебелоок, другият абсолютен мазохист.
Стойностни имоти колкото искаш (по критериите за БГ, понеже в най-бедната държава на Европа да говорим за стойностен имот е силно пресилено). Ето ти малка извадка.
Абсолютно непродаваеми на обявените цени, стоят с месеци и дори години. Пазарните цени са мнооого далеч от очакванията на продавачите. А че все още офертите са малко се дължи на безумната лихвена политика в България и на некадърността/невъзможността на хората в БГ да влагат парите си в друго освен в имот.
единя гледал в тубата за къща на бали, другия, разбрал, неразбрал, сложил една рисунка и той
и вече са специалисти и обират плюсове
имат по един и от мен, де
Историята е показала ,че рано или късно народа излиза и не подбира .
Концентрацията на богаттство ,когато удари тавана ,удря тия дето са се ояли .
Дреме му на оня вънка ,кой какво бил постигнал ,ама чакай малко да ти обясня ...така ще свърши всичко .
Мерки ,налози ,в цял свят ги почват с наеми , с ограничения ,защото няма как да се построят повече жилища ,защото населението расте с по-бързи темпове,затова решението е да се наложи с мерки ,част от натрупаните имоти да се махнат ,да се наложат такива рестрикции че да се продава ,наемите да са ниски и достъпни и наемателя да има права като собственика .Натам отиваме и който не е разбрал да е разбрал .
У нас в София маса народ купи гаражи и паркоместа ,ама сега общината ще удари и тях с огромни строежи на паркинги да си лапа от там
А ти защо не купиш една хубава, голяма кола (втора употеба, автоматик) и да си бръмчите из България?
По планински хотели, по Северното черноморие, ще купувате изгодна храна на местна почва, ще си свъркате и ще ви е хубаво,
Коментар