Първоначално изпратено от pwise
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
Същевременно, доходите от работна заплата ще се увеличат шоково с 19.61% още от първия ден на новата година.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
Същевременно, доходите от работна заплата ще се увеличат шоково с 19.61% още от първия ден на новата година.
Коментар
-
Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение
Ако имаш кредит, очаквай да получиш смс с известие за ново намаление на лихвите. Съвсем скоро ще го получиш. В една от банките е с 0.4% от следващия месец. От 2.5% на 2.9%
. При това на отпуснат вече кредит, за новите шарани, условията сигурно ще са различни, ако вече не са.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Не става така вече:
(5) (Нова - ДВ, бр. 98 от 2018 г., в сила от 01.01.2019 г.) Данъкът по ал. 1 се дължи и в случаите, когато в двегодишен срок от завършването на сградата в груб строеж, съответно - в едногодишен срок от съставяне на констативен акт по чл. 176, ал. 1 от Закона за устройство на територията, сградата не е въведена в експлоатация или не е издадено разрешение за ползване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Да, собственик на идеални части от земята съм. Но за 6 месеца от миналата година говоря, купих го май месец 2022. И тези 1,80 платих Март т.г. Значи не дължа данък сгради за този имот. Той собственика на сградата затова и не припира за акт 16, оборудва си апартите и ги гласи за наем да потече и тогава да плаща данъци.
(5) (Нова - ДВ, бр. 98 от 2018 г., в сила от 01.01.2019 г.) Данъкът по ал. 1 се дължи и в случаите, когато в двегодишен срок от завършването на сградата в груб строеж, съответно - в едногодишен срок от съставяне на констативен акт по чл. 176, ал. 1 от Закона за устройство на територията, сградата не е въведена в експлоатация или не е издадено разрешение за ползване.
Коментар
-
Ми не са благотворителни - печалбата на банките била рекордна, мисля че 80% повече от миналата година в друга новина мернах.
Та има още на къде да ходят лихвите надолу за съжаление.
Ето тук първия линк да не съм голословен - https://www.capital.bg/biznes/finans...kacha_s_80_do/. Съвсем скоро ще го получиш. В една от банките е с 0.4% от следващия месец. От 2.5% на 2.9%
. При това на отпуснат вече кредит, за новите шарани, условията сигурно ще са различни, ако вече не са.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Е да де, те фондовете са изкупвачи на земя.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111
Не е така.Имаш задължение да пащаш данък ако живееш в имот без акт 16.
Закон за местни данъци и такси чл. 14 ал.2
Дори няма да подаваш защото данъчното го уведомяват и направо почват да ти текат данъците след 2г.
- 1 like
Коментар
-
Бе нали онзи ден видях три баби ит едно Кнежанско село, носеха си документите при изкупвач на земя.
Коментар
-
Верояно си платил данъка на прилежащата земя. Малка идеална част. За апрт нема ка да е само 1,80Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Ми не са благотворителни - печалбата на банките била рекордна, мисля че 80% повече от миналата година в друга новина мернах.
Та има още на къде да ходят лихвите надолу за съжаление.
Ето тук първия линк да не съм голословен - https://www.capital.bg/biznes/finans...kacha_s_80_do/
доста бизнес почва да се задъхва и се усеща
в такива условия банките няма да раздават през широки пръсти
в сектор земеделие ще имат ядове
в сектор ВЕИ също ще имат ядове
има и други но те напролет
ПП преди време имахме спор с колеги тук - зачети как банките осчетоводяват новоотпуснатите кредити и как се отразява на печалбата им. Рекордните печалби са именно до голяма степен от рекордното отпускане на нови кредити.
Last edited by bertram; 13.11.2023, 00:22.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Е как да не знаят.Требе да са много тъпи.Те фондовете яко се рекламират.Едва ли има балъци да се минат да продадат на половин ценаОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Въпрос на Общински решения е. И аз платих 1,80 лв данък за новия апарт все още без акт 16.
Коментар
Коментар