If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Как кола за 50к ще е скъпа? Че то една сапунерка хуйдай кона е 80 палки, база.
Разбира се, че нито една проста ламарина не е скъпа, спрямо двустаен имот в София, затова поскъпват имотите в Столицата, конкурират се с еба си простите инфлуенсъри-неандерталци, пристигнали от къде ли не!
Преди такива бяха доста по-масово явление. Но все пак е хубаво да изясним какво е скъпа кола. На фона на средните софийски доходи над 50к, можем да я броим за скъпа за нормален квартал.
Как кола за 50к ще е скъпа? Че то една сапунерка хуйдай кона е 80 палки, база.
Преди такива бяха доста по-масово явление. Но все пак е хубаво да изясним какво е скъпа кола. На фона на средните софийски доходи над 50к, можем да я броим за скъпа за нормален квартал.
Ами, поне пред апарта ми съм виждал много такива. Тойоти си ейч ар,мерц. s класи, тесли 3 и подобни, на съседи се оказаха...
Повечето, които живеят в скъпи имоти са ги придобили на много по-изгодни цени. За скъпа кола, трябва висок доход. Дори хора с по 3-4 нормални апартаменти нямат доход за А8-ца...па нека струват 1 милка. Както има ориентировъчна формула колко заплати трябва да струва жилището, така има и за колите.
На повечето места е прието, че колата трябва да е в диапазона между 6-12 пъти от месечния доход за да е по джоба на собственика. Понеже у нас масово се карат коли 2-ра ръка, всеки финансово грамотен човек ще се сети, че 6 Х месечния доход е по-разумния вариант.
Какъв разум в Бг? Знаеш ли колко продавачки в моловете на 1000 лв теглят по 10-15 палки за цици и носове?
Айде бе, аз съм виждал точно обратното. И не само аз, да видя по-скъпа кола паркирана пред панелката. Не ми обяснявай, че всички баровци са финансово грамотни, предвид начина с който са си изкарали парите. Ти да нямаш някаква идеализирана представа за богатите хора в България, а..
Щом ги купуват, значи за някого смисъл има. Мен и теб, колкото и да ни е яд, пазар за тях има.
Не, няма пазар за тях на тези нива. Ще си стоят ей така по бдс.
П.С В този блок доколкото си спомням на зелено бяха на 1500 евра, 70-80% са ей такива боклуци по 50-60 кв., купени за отдаване или препродажба.
Ми скъпо е. Как си представяш, човек, който кара кола за 250 000 лв да живее в тва WC от 50 кв ?
Хората, които карат коли за 250к, живеят в жилища, които струват поне 1 млн евро.
Айде бе, аз съм виждал точно обратното. И не само аз, да видя по-скъпа кола паркирана пред панелката. Не ми обяснявай, че всички баровци са финансово грамотни, предвид начина с който са си изкарали парите. Ти да нямаш някаква идеализирана представа за богатите хора в България, а..
Ми скъпо е. Как си представяш, човек, който кара кола за 250 000 лв да живее в тва WC от 50 кв ?
Хората, които карат коли за 250к, живеят в жилища, които струват поне 1 млн евро.
Повечето, които живеят в скъпи имоти са ги придобили на много по-изгодни цени. За скъпа кола, трябва висок доход. Дори хора с по 3-4 нормални апартаменти нямат доход за А8-ца...па нека струват 1 милка. Както има ориентировъчна формула колко заплати трябва да струва жилището, така има и за колите.
На повечето места е прието, че колата трябва да е в диапазона между 6-12 пъти от месечния доход за да е по джоба на собственика. Понеже у нас масово се карат коли 2-ра ръка, всеки финансово грамотен човек ще се сети, че 6 Х месечния доход е по-разумния вариант.
Щом ги купуват, значи за някого смисъл има. Мен и теб, колкото и да ни е яд, пазар за тях има.
Аз като ти казвам, че това брутално презастрояване не е в интерес на собствениците, ти скачаш. Ето в конкретния случай, тези жилища директно конкурират твоя имот, защото са нови, лъскави и с подземни паркоместа.
За бруталното застрояване си прав. Но и то в конкретни райони, не е в твоя полза, та в какво беше по-добър
Коментар