Първоначално изпратено от pa4anga
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ярък Разгледай мнениеСпоред мен жилищата си намериха равновесната точка. Разходите на строителите се нормализираха. Материалите поевтиняха а труда леко се покачва. Всичко е в норма.
От друга страна инфлацията за 2 г е около 20 %, а заплатите и доходите нараснаха с 30 % .
Съотношението средна заплата/м2 е даже по-добро от преди 2 г.
Лихвите се повишиха, но според банкерите повишенията на ОЛП спират, а (примерно в Англия) ще започнат и да падат.
Жилища има в излишък и за всеки рибар има по минимум един шаран....
Аз за 2г откакто продавам голям апартамент три пъти съм пред сделка, отказвам се по някаква причина и след 2 месеца съм с нова цена....
Ситуацията се повтаря...
Сега съм го обявил приблизително на 35 % по-висока от 2021г и чакам ..... Ще видим....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Според мен жилищата си намериха равновесната точка. Разходите на строителите се нормализираха. Материалите поевтиняха а труда леко се покачва. Всичко е в норма.
От друга страна инфлацията за 2 г е около 20 %, а заплатите и доходите нараснаха с 30 % .
Съотношението средна заплата/м2 е даже по-добро от преди 2 г.
Лихвите се повишиха, но според банкерите повишенията на ОЛП спират, а (примерно в Англия) ще започнат и да падат.
Жилища има в излишък и за всеки рибар има по минимум един шаран....
Аз за 2г откакто продавам голям апартамент три пъти съм пред сделка, отказвам се по някаква причина и след 2 месеца съм с нова цена....
Ситуацията се повтаря...
Сега съм го обявил приблизително на 35 % по-висока от 2021г и чакам ..... Ще видим....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
милиони пъти сме писали за това
да не се разхождат жени и деца по квартири
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Щом им вярваш на показният просперитет:-)
Моя поглед точно над гастерите на острова и Германия, че че последните 1-2 години положението е ад. Скъпотия, рецесия, криза. Зле е работата викат. Някои ще се връшат на село, други ще стискат зъби. И това не са строители и селскостопански работници, а грамотни специалисти.
Но както и да е.
Никой не е казал, че наема трябва да е евтин и социален. Селска къщурка всеки си има.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Екстра са си ,с по две деца са повечето.По Германия ,Великобритания са основно.Бачкат си ,децата знаят по 3 езика ,идват си чат пат ваканциите .Учат в хубави училища ,развиват се ,имат спокоен живот и не им дреме как щемси платят сметките .Унмас като платят наема и режийните, храната дето е майка си баща си внос и скъпа и какво остава?Детски градини няма ,учители няма ,лекари няма какво искаш?Те затова се махнах, седяха търпяха и се разкараха.
У нас наем плащат само разни единици дето не са се ориентирали,а семействата с деца и под наем мизерстват и се мъчат.И това го казвам защото не е единичен случай. Много семейства с деца се разкараха .
да не се разхождат жени и деца по квартирипрепоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
-
Екстра са си ,с по две деца са повечето.По Германия ,Великобритания са основно.Бачкат си ,децата знаят по 3 езика ,идват си чат пат ваканциите .Учат в хубави училища ,развиват се ,имат спокоен живот и не им дреме как щемси платят сметките .Унмас като платят наема и режийните, храната дето е майка си баща си внос и скъпа и какво остава?Детски градини няма ,учители няма ,лекари няма какво искаш?Те затова се махнах, седяха търпяха и се разкараха.
У нас наем плащат само разни единици дето не са се ориентирали,а семействата с деца и под наем мизерстват и се мъчат.И това го казвам защото не е единичен случай. Много семейства с деца се разкараха .
Моя поглед точно над гастерите на острова и Германия, че че последните 1-2 години положението е ад. Скъпотия, рецесия, криза. Зле е работата викат. Някои ще се връшат на село, други ще стискат зъби. И това не са строители и селскостопански работници, а грамотни специалисти.
Но както и да е.
Никой не е казал, че наема трябва да е евтин и социален. Селска къщурка всеки си има.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Ти ако мислиш, че тези 10 семейства навън са цъфнали и вързали...
Коментар
-
Наем в България да плащаш трябва да си луд.По добре в чужбина за наем.У нас стандарта е зле за наематели.
Имам поне 10 семейства познати с деца се махнаха поради тази причина и нито едно не се върна.
Скъпа храна,скъпи наеми спрямо доходи ,за семействата не остават никакви пари ,помощи няма...и т.н.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеНе познавам човек, който да взима ипотечен кредит с намаляващи вноски. Аз имам на анюитетни вноски.
Сам си видял при всяка вноска към банката какъв огромен процент от нея е лихва и какъв мижав главницата. Това лично за мен е убийствено. Може да плащаш 10 години и да си изплатил 85% от лихвата и само 15% от главницата. При проблем с вноските банката си е взела лихвите авансово и дава имота на ЧСИ. Често стойността на продажбата е далеч от оставащата главница и хем си плащал лихви, хем ти взимат имота и за капак пак си длъжник.
Варианта с предсрочно погасяване на кредита в този случай също не е удачен.
Предполагам основната причина да не се избират намаляващи вноски е, че трабва да се доказват високи доходи, който много хора не могат да покажат.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Той от мама не се дели бре! Там е уредил безплатна вода,парно, краде домати,ползва градски транспорт безплатно и кво ли още не ,болшевикът който крещи"отнемайте на хората имотите които не ползват". Тоест Никито си е форумна карикатура! А масЕрът му , гурото Бертрам ,сее акъл под крилото на мама и тате и го окуражава да продължава в същия дух!
Истината е,че който има и прави кинти трябва да мисли как да им запазва стойността, кой квото го влече, бизнес,имоти,метали,акции и т.н. Под кинти се разбира поне над 200 300к годишно чисти, да не кажа и повече ,но ще ме обвинят в снобизЪМ.
Да не говорим че и не знаеш как и в какво.
Нито се учиш нито се образоваш в тази насока.
Земи се образовай ,каквото не съм знаел си навакса всеки ден а ти говориш глупости
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Ако някой ден ти се наложи да излезнеш на квартира ще останеш доста учуден за реалното състояние на наемният пазар и за реалностите спрямо сайтовете за обяви дето ти се струва че можеш да наемеш нещо годно за живеене на що годе нормално място за под 500лв
Имам поне 10 семейства познати с деца се махнаха поради тази причина и нито едно не се върна.
Скъпа храна,скъпи наеми спрямо доходи ,за семействата не остават никакви пари ,помощи няма...и т.н.Last edited by nkavrakov1982; 13.02.2024, 08:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Той от мама не се дели бре! Там е уредил безплатна вода,парно, краде домати,ползва градски транспорт безплатно и кво ли още не ,болшевикът който крещи"отнемайте на хората имотите които не ползват". Тоест Никито си е форумна карикатура! А масЕрът му , гурото Бертрам ,сее акъл под крилото на мама и тате и го окуражава да продължава в същия дух!
Истината е,че който има и прави кинти трябва да мисли как да им запазва стойността, кой квото го влече, бизнес,имоти,метали,акции и т.н. Под кинти се разбира поне над 200 300к годишно чисти, да не кажа и повече ,но ще ме обвинят в снобизЪМ.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Ако дори само до 2039г. няма да има спад, Bertram, няма да е познал само с 22 години от 2017г.. АМИ, ТОВА СИ Е ЦЯЛ ЦИКЪЛ НА КОНДРАТИЕВ БЕ ДА ГО Е..А!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Ако някой ден ти се наложи да излезнеш на квартира ще останеш доста учуден за реалното състояние на наемният пазар и за реалностите спрямо сайтовете за обяви дето ти се струва че можеш да наемеш нещо годно за живеене на що годе нормално място за под 500лв
Истината е,че който има и прави кинти трябва да мисли как да им запазва стойността, кой квото го влече, бизнес,имоти,метали,акции и т.н. Под кинти се разбира поне над 200 300к годишно чисти, да не кажа и повече ,но ще ме обвинят в снобизЪМ.Last edited by pa4anga; 13.02.2024, 04:22.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар