IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Той от мама не се дели бре! Там е уредил безплатна вода,парно, краде домати,ползва градски транспорт безплатно и кво ли още не ,болшевикът който крещи"отнемайте на хората имотите които не ползват". Тоест Никито си е форумна карикатура! А масЕрът му , гурото Бертрам ,сее акъл под крилото на мама и тате и го окуражава да продължава в същия дух!
    Истината е,че който има и прави кинти трябва да мисли как да им запазва стойността, кой квото го влече, бизнес,имоти,метали,акции и т.н. Под кинти се разбира поне над 200 300к годишно чисти, да не кажа и повече ,но ще ме обвинят в снобизЪМ.
    Пачангов, ти в кварталния фитнес ли стигаш до такива велики умотворения?

Коментар

• Първоначално изпратено от ярък Разгледай мнение
      Според мен жилищата си намериха равновесната точка. Разходите на строителите се нормализираха. Материалите поевтиняха а труда леко се покачва. Всичко е в норма.
      От друга страна инфлацията за 2 г е около 20 %, а заплатите и доходите нараснаха с 30 % .
      Съотношението средна заплата/м2 е даже по-добро от преди 2 г.
      Лихвите се повишиха, но според банкерите повишенията на ОЛП спират, а (примерно в Англия) ще започнат и да падат.
      Жилища има в излишък и за всеки рибар има по минимум един шаран....
      Аз за 2г откакто продавам голям апартамент три пъти съм пред сделка, отказвам се по някаква причина и след 2 месеца съм с нова цена....
      Ситуацията се повтаря...
      Сега съм го обявил приблизително на 35 % по-висока от 2021г и чакам ..... Ще видим....
      Дай да го видим този прословут апартамент. Обява има ли?

Коментар

• Според мен жилищата си намериха равновесната точка. Разходите на строителите се нормализираха. Материалите поевтиняха а труда леко се покачва. Всичко е в норма.
        От друга страна инфлацията за 2 г е около 20 %, а заплатите и доходите нараснаха с 30 % .
        Съотношението средна заплата/м2 е даже по-добро от преди 2 г.
        Лихвите се повишиха, но според банкерите повишенията на ОЛП спират, а (примерно в Англия) ще започнат и да падат.
        Жилища има в излишък и за всеки рибар има по минимум един шаран....
        Аз за 2г откакто продавам голям апартамент три пъти съм пред сделка, отказвам се по някаква причина и след 2 месеца съм с нова цена....
        Ситуацията се повтаря...
        Сега съм го обявил приблизително на 35 % по-висока от 2021г и чакам ..... Ще видим....

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

милиони пъти сме писали за това
          да не се разхождат жени и деца по квартири
          Тук си прав, но за съжаление доста хора създават поколение без да могат да се грижат за себе си, камо ли да се грижат за друг.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Щом им вярваш на показният просперитет:-)
            Моя поглед точно над гастерите на острова и Германия, че че последните 1-2 години положението е ад. Скъпотия, рецесия, криза. Зле е работата викат. Някои ще се връшат на село, други ще стискат зъби. И това не са строители и селскостопански работници, а грамотни специалисти.
            Но както и да е.
            Никой не е казал, че наема трябва да е евтин и социален. Селска къщурка всеки си има.
            Моето дете и брат му учат в държавни училища ,като с автобуси ги взимат от училище и ги връщат,малкия има безплатен и обяд ако иска да се храни в училище.Отделно безплатни лекарства...и още и още...държавните болници са като частните у нас, пъти капитализирани и инвестирани в хора и ресурси....Сравненията с у нас нямат почва

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Екстра са си ,с по две деца са повечето.По Германия ,Великобритания са основно.Бачкат си ,децата знаят по 3 езика ,идват си чат пат ваканциите .Учат в хубави училища ,развиват се ,имат спокоен живот и не им дреме как щемси платят сметките .Унмас като платят наема и режийните, храната дето е майка си баща си внос и скъпа и какво остава?Детски градини няма ,учители няма ,лекари няма какво искаш?Те затова се махнах, седяха търпяха и се разкараха.
              У нас наем плащат само разни единици дето не са се ориентирали,а семействата с деца и под наем мизерстват и се мъчат.И това го казвам защото не е единичен случай. Много семейства с деца се разкараха .
              милиони пъти сме писали за това
              да не се разхождат жени и деца по квартири
              препоръка е

Коментар

Екстра са си ,с по две деца са повечето.По Германия ,Великобритания са основно.Бачкат си ,децата знаят по 3 езика ,идват си чат пат ваканциите .Учат в хубави училища ,развиват се ,имат спокоен живот и не им дреме как щемси платят сметките .Унмас като платят наема и режийните, храната дето е майка си баща си внос и скъпа и какво остава?Детски градини няма ,учители няма ,лекари няма какво искаш?Те затова се махнах, седяха търпяха и се разкараха.
                У нас наем плащат само разни единици дето не са се ориентирали,а семействата с деца и под наем мизерстват и се мъчат.И това го казвам защото не е единичен случай. Много семейства с деца се разкараха .
                Щом им вярваш на показният просперитет:-)
                Моя поглед точно над гастерите на острова и Германия, че че последните 1-2 години положението е ад. Скъпотия, рецесия, криза. Зле е работата викат. Някои ще се връшат на село, други ще стискат зъби. И това не са строители и селскостопански работници, а грамотни специалисти.
                Но както и да е.
                Никой не е казал, че наема трябва да е евтин и социален. Селска къщурка всеки си има.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Ти ако мислиш, че тези 10 семейства навън са цъфнали и вързали...

Коментар

Наем в България да плащаш трябва да си луд.По добре в чужбина за наем.У нас стандарта е зле за наематели.
                    Имам поне 10 семейства познати с деца се махнаха поради тази причина и нито едно не се върна.
                    Скъпа храна,скъпи наеми спрямо доходи ,за семействата не остават никакви пари ,помощи няма...и т.н.
                    Ти ако мислиш, че тези 10 семейства навън са цъфнали и вързали...

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
                      Не познавам човек, който да взима ипотечен кредит с намаляващи вноски. Аз имам на анюитетни вноски.
                      Какво те накара да подпишеш такъв договор?
                      Сам си видял при всяка вноска към банката какъв огромен процент от нея е лихва и какъв мижав главницата. Това лично за мен е убийствено. Може да плащаш 10 години и да си изплатил 85% от лихвата и само 15% от главницата. При проблем с вноските банката си е взела лихвите авансово и дава имота на ЧСИ. Често стойността на продажбата е далеч от оставащата главница и хем си плащал лихви, хем ти взимат имота и за капак пак си длъжник.

Варианта с предсрочно погасяване на кредита в този случай също не е удачен.

Предполагам основната причина да не се избират намаляващи вноски е, че трабва да се доказват високи доходи, който много хора не могат да покажат.

Коментар

Той от мама не се дели бре! Там е уредил безплатна вода,парно, краде домати,ползва градски транспорт безплатно и кво ли още не ,болшевикът който крещи"отнемайте на хората имотите които не ползват". Тоест Никито си е форумна карикатура! А масЕрът му , гурото Бертрам ,сее акъл под крилото на мама и тате и го окуражава да продължава в същия дух!
                        Истината е,че който има и прави кинти трябва да мисли как да им запазва стойността, кой квото го влече, бизнес,имоти,метали,акции и т.н. Под кинти се разбира поне над 200 300к годишно чисти, да не кажа и повече ,но ще ме обвинят в снобизЪМ.
                        Пачанга ти ако трябва да вкараш 200 хиляди на борсата ще има да мигаш от страх като дете.
                        Да не говорим че и не знаеш как и в какво.
                        Нито се учиш нито се образоваш в тази насока.
                        Земи се образовай ,каквото не съм знаел си навакса всеки ден а ти говориш глупости

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Ако някой ден ти се наложи да излезнеш на квартира ще останеш доста учуден за реалното състояние на наемният пазар и за реалностите спрямо сайтовете за обяви дето ти се струва че можеш да наемеш нещо годно за живеене на що годе нормално място за под 500лв
                          Наем в България да плащаш трябва да си луд.По добре в чужбина за наем.У нас стандарта е зле за наематели.
                          Имам поне 10 семейства познати с деца се махнаха поради тази причина и нито едно не се върна.
                          Скъпа храна,скъпи наеми спрямо доходи ,за семействата не остават никакви пари ,помощи няма...и т.н.
                          Last edited by nkavrakov1982; 13.02.2024, 08:14.

Коментар

Недей така с лошо пачангов. Тия двамата обитатели на деЦки носят нежни души и ще ги нараниш с тези си думи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Ако дори само до 2039г. няма да има спад, Bertram, няма да е познал само с 22 години от 2017г.. АМИ, ТОВА СИ Е ЦЯЛ ЦИКЪЛ НА КОНДРАТИЕВ БЕ ДА ГО Е..А!!!!
                              “Тайминг ис евритинг” са думи на берджо. И какво са за берджо 22 години? За Кондратиев може да са цял цикъл, а за арменския фермер да са като една секунда. Времето е относителна величина.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Ако някой ден ти се наложи да излезнеш на квартира ще останеш доста учуден за реалното състояние на наемният пазар и за реалностите спрямо сайтовете за обяви дето ти се струва че можеш да наемеш нещо годно за живеене на що годе нормално място за под 500лв
                                Last edited by pa4anga; 13.02.2024, 04:22.

Коментар

Working...
                                X