IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тук хубаво задълбавате във фундамента, но мен просто ме интересува цената на акциите на АТЕРА.
    Само след месец и половина ставаме член на ЕС и за чуждите фондове вече отпадат редица бариери да инвестират тук. Или просто за пръв път ще ни забележат на картата. А фондовете за земя са най-лесния начин да достигнат до подценената българска земя.
    Чужди инвеститори във фондовете има и сега. Поскъпването на акциите ще стане по-скоро, отколкото някои си мислят.

Коментар

• Включих се в тази дискусия, защото тя започна да взима един едностранчиво негативен характер без да се отчитат редица положителни моменти. Никой не спомена за това, че Карол намалиха наполовина таксите си за управление на фонда - от 3% на 1,5% годишно от стойността на активите и от 20% на 10% от годишната печалба на фонда. По този начин ще бъдат спестени по 370 000 лв годишно и това дава възможност още през 2007 г. дружеството да излезе на някаква печалба.
      Никой не споменава, че Карол имаха един далеч по-коректен подход към инвеститорите при набирането на капитала - набираха го на малки части и само колкото е необходим в близките месеци. А от Елана събраха огромен капитал само и само да събират от него такси за управление при все че поне половината все още не е инвестиран.
      Имах доста акции от АТЕРА, спечелих добре, но от доста време нямам и не планирам да имам подобен тип акции, тъй като стилът ми е определено по-рисков. Това обаче не означава, че АТЕРА не е добра нискорискова инвестиция.

Коментар

• Адванс Терафонд е стройно организирана и добре управлявана структура - над 200 души купуват земя за нас ежедневно. Имаме и ясен фокус - придобиваме терени, които могат да ни донесат висока доходност. Инвестираме целенасочено в Североизточния и Северен централен район на България, където съответно притежаваме 45% и 32% от общо закупените земи. Цената там е по-висока с 25%, но пазарът на арендните отношения е най-силно развит и арендите са с 250% по-високи спрямо други региони

Не знам защо Бобан1 споменава Северозападнала България?

Коментар

• Когато циклопа попитал Одисей как се казва. Одисей му отговорил НИКОЙ.

Коментар

• нали ви казах,че вече няма да изразявам мнение по темата

Коментар

• Сега вече разбрах защо АТЕРА купуват баири и чукари - ти си изкупил последните 500 декара плодородна земя в БГ. Е какво ни остава на нас пустиняци пустиняци. Ще я пробутаме на някой западен фонд след 2-3 години като първо качество.
              И за по-малко от 40 лева аренда да не я даваш, че подбиваш пазара.

Първоначално изпратено от никой.
              не купувам тези фондове,защото купувам направо земя
              и имам над 500 дек
              аз ще спра да пиша,но не заправяйте моята теза
              след 1 година ще ви я припомня
              като се видят приходите от рента за 2007 г н афондовете
              то е ясно,че за 2006 няма да има такава
              изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• не купувам тези фондове,защото купувам направо земя
                и имам над 500 дек
                аз ще спра да пиша,но не заправяйте моята теза
                след 1 година ще ви я припомня
                като се видят приходите от рента за 2007 г н афондовете
                то е ясно,че за 2006 няма да има такава

Коментар

• Защо ли теорията за добронамереността нещо не ми се струва реална?!? Прекалено много жар има в изказванията на никой., а това не може да е случайно.

Моето лично мнение е че е невъзможно да нямаш акции от АТЕРА или ЕЛАРГ, ако наистина формираш един диверсифициран и балансиран портфейл. Всеки уважаващ себе си инвеститор смятам че би купил малко такива акции, като застраховка, а и шанс да спечели от сигурния ръст на цените на земеделската земя.

Коментар

• Аз мисля, че е от добранамереност-опитва се да предпази неопитните спекуланти.

Коментар

• И аз на този етап не съм любител на фондовете за земеделска земя, но не ходя да тръбя ВЪВ ВСЯКА ЕДНА ТЕМА за земеделска земя, че тези фондове купували само чукари, дето никой не искал да ги обработва и т. н., а той го прави постоянно. Защо ли? Дали само от някаква свръхдобронамереност и желание да предпази заблудени овчици-инвеститори?

Коментар

• Първоначално изпратено от La Costa
                        "никой.", много си упорит в излагането на негативните си виждания относно АТЕРА. Защо ли?
                        La Costa не е само към АТЕРА, а и към останалите фондове за инвестиции в земеделска земя. Има си своите доводи, а времето ще покаже "кой крив, кой прав"

Коментар

• От управляващото дружество на АТЕРА вече обявиха, че земята на фонда е вече отдадена под аренда за средно 11 лв/дка, което прави 1 650 000 лв

"никой.", много си упорит в излагането на негативните си виждания относно АТЕРА. Защо ли?

Коментар

• само да не забравите,че никой не плаща 15лв рента за баири и чукари
                            айде наслука

Коментар

• Първоначално изпратено от zaho
                              grubata smetka pri 15lv/dekar
                              ATERA 150000dka
                              2 250 000 lv v/u 22 mln akcii e 10st na akcia.
                              lo6o, no puk ste vidim po-natatuk.
                              Ако сметката е такава според мен никак не е лошо!

Коментар

• grubata smetka pri 15lv/dekar
                                ATERA 150000dka
                                2 250 000 lv v/u 22 mln akcii e 10st na akcia.
                                lo6o, no puk ste vidim po-natatuk.

Коментар

Working...
                                X