SEBULBA, за мен е трудно да го нарека "нормално преструктуриране" ако в историята на фонда не е имало дори наполовината на тези декари продадени за месец. Всъщност за цялата 2009-та плюс 2010-та общите продадени декари са наполовина на тези през месец Март. Не твърдя че е нещо лошо, а че има нужда от информация за инвеститорите. Примерно: на каква средна цена са били закупени навремето продадени сега земи, каква категория са продадените земите, в кои райони и т.н. Не за друго, ама ако някой купи хиляда Лади и едно Ферари на средна цена 5 хиляди лева и след това продаде Ферарито на цена 10хил лева, това погледнато само като стойности може да е 100% печалба, но дефакто си е чиста измама. Хиперболизирам разбира се, но аз лично затова съм акционер в това дружество - заради добрите перспективите пред сектора и прозрачността на управлението.
Второ, сам си противоречиш: от една страна твърдиш че продават с цел преструктуриране (освобождаване от нестратегически активи), а не защото имат нужда от кеш. От друга, страна очакваш увеличение на капитала наесен/напролет с цел разрастване на фонда?! Ами само от продажбата на земя за Q1, АТЕРА са си докарали едни 9млн лева т.е. не малко кеш и изглежда нелогично да си набавят сега този кеш ако планират наесен да съберат още доста кеш.
Второ, сам си противоречиш: от една страна твърдиш че продават с цел преструктуриране (освобождаване от нестратегически активи), а не защото имат нужда от кеш. От друга, страна очакваш увеличение на капитала наесен/напролет с цел разрастване на фонда?! Ами само от продажбата на земя за Q1, АТЕРА са си докарали едни 9млн лева т.е. не малко кеш и изглежда нелогично да си набавят сега този кеш ако планират наесен да съберат още доста кеш.
Първоначално изпратено от SEBULBA
Разгледай мнение
Коментар