Ako изпълнят записаното в протокола, ДОБРЕ, ЗНАЧИ ДО 1 МЕСЕЦ след EX DIVIDEND DAY!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
В публикувания протокол от ОСА е отбелязано, че се планира изплащането на дивидента до края на септември 2020г.
http://www.x3news.com/download/?id=475428
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от vatla Разгледай мнение
По закон до края на годината.
Историческия поглед показва други параметри в сроковете(много по кратки), но по важният момент е...Наваксването в изоставането на заработката на дивидента за следващата година; сиреч тази!!!
пп. Чиче аз залагам че до влизането на първокластниците в школото- ще го преведът, па да видим кое ще да е верното!Last edited by inta53; 17.08.2020, 21:35.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
Според чл.115в, ал.7 от ЗППЦК:
ексела ми подсказва, че това значи "до 16.10.2020 г."
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
Като не е 2022 пак добре е
чл.10 ал.2 от ЗДСИЦ-
Дивидентите се изплащат в срок 12 месеца от края на съответната финансова година
(7) (Предишна ал. 5, изм. - ДВ, бр. 62 от 2017 г., в сила от 01.01.2018 г.) Дружеството е длъжно да осигури изплащането на акционерите на гласувания на общото събрание дивидент в 60-дневен срок от провеждането му. Разходите по изплащането на дивидента са за сметка на дружеството.Vanitas vanitatum...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Като не е 2022 пак добре е
чл.10 ал.2 от ЗДСИЦ-
Дивидентите се изплащат в срок 12 месеца от края на съответната финансова година
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Изглежда е минало
http://www.x3news.com/
А от техния сайт:- 28 август 2020 | Екс-дивидент дата – първи ден, от който акциите се търгуват без право на дивидент;
- 31 август 2020 | Дата на право на дивидент - право на дивидент имат само акционери, които са вписани в книгата на акционерите на тази дата - 14-ия ден след деня на общото събрание;
- ? 2020 | Дата на плащане на дивидент
чл.10 ал.2 от ЗДСИЦ-
Last edited by abc; 17.08.2020, 16:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеМина ли ОС-то ?
Адванс Терафонд АДСИЦ-София представи уведомление за паричен дивидент.
Решението за разпределяне на паричен дивидент е взето на ОСА на дружеството проведено на 17-08-2020 г. в София - 1164. На ОСА е гласуван дивидент за 2019 г. в общ размер на 11915412.74 Размер на дивидента за една акция бруто - 0.14 лв. Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) - 0.133 (само за акционери физчески лица) лв.
А от техния сайт:- 28 август 2020 | Екс-дивидент дата – първи ден, от който акциите се търгуват без право на дивидент;
- 31 август 2020 | Дата на право на дивидент - право на дивидент имат само акционери, които са вписани в книгата на акционерите на тази дата - 14-ия ден след деня на общото събрание;
- ? 2020 | Дата на плащане на дивидент
Last edited by petrg5s; 17.08.2020, 16:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
по спомени без да претендирам за изчерпателност
тлза тези 18 800 дка не се взема рента за въпросните 5 г.
другите до 37 000 са най вероятно земи купени с аренден договор (няма качествена земя без аренден) и са на 10 лв. примерно.Атера не преима парите защото иска да развали договора. Води преговори за висока рента продажба и сие
може би има и някоя земя не е окс
но и в отдадените 84% има необработваема защото земята се отдава накуп цяло землище
аз така си я давам в родното село на баба
пък 1-2 имота не се работят
това е ол ин в цената за рента на пакета
Поздрави
не е препоръка за покупко продажба
Аз си мисля, обаче, че тези 20 000дка ,за които не вземат рента са по скоро ливади, пасища, запустели лозя и овощни градини.
Често в нотариалните актове освен нива фигурира и нещо от горните.
На мен така ми се е случвало купувайки нива , да трябва да купя и съдъращата се в НА ливада, защото продавачът ми казва, че продава или всичко или нищо.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Към 30.06.2020 имат продадени на лизинг и на разсрочено плащане 18800 дка., а те се вклчват в общото количество притежавана земя, докато не я продадат окончателно
Не съм убеден, че за тях прибират рентата..
Днес има ОС и това можеше да бъде изяснено там, но аз нямам възможност да присъствам
тлза тези 18 800 дка не се взема рента за въпросните 5 г.
другите до 37 000 са най вероятно земи купени с аренден договор (няма качествена земя без аренден) и са на 10 лв. примерно.Атера не преима парите защото иска да развали договора. Води преговори за висока рента продажба и сие
може би има и някоя земя не е окс
но и в отдадените 84% има необработваема защото земята се отдава накуп цяло землище
аз така си я давам в родното село на баба
пък 1-2 имота не се работят
това е ол ин в цената за рента на пакета
Поздрави
не е препоръка за покупко продажба
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнениеПоредния бюлетин, от който се вижда, че рентната отдаденост остава на 80-84% или някъде около 37'000 декара не се отдават под аренда от години. Или тези декари са пасища и голи ливади и не стават за нищо, но пък се преоценят неправомерно високо в баланса или се отдават под аренда по 40 лв. годишно, но парите не стигат до акционерите в АДСИЦ-а, а мениджмънтът прибира под масата 1.5 мил. лв. годишно! кое от двете е не се знае, защото отдавна няма срещи с инвеститорите...
Не съм убеден, че за тях прибират рентата..
Днес има ОС и това можеше да бъде изяснено там, но аз нямам възможност да присъствам
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнениеПоредния бюлетин, от който се вижда, че рентната отдаденост остава на 80-84% или някъде около 37'000 декара не се отдават под аренда от години. Или тези декари са пасища и голи ливади и не стават за нищо, но пък се преоценят неправомерно високо в баланса или се отдават под аренда по 40 лв. годишно, но парите не стигат до акционерите в АДСИЦ-а, а мениджмънтът прибира под масата 1.5 мил. лв. годишно! кое от двете е не се знае, защото отдавна няма срещи с инвеститорите...
Ликвидация ще е най-добре за всички ! Но тея тиквочи няма да искат да си пуснат дойната крава.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Поредния бюлетин, от който се вижда, че рентната отдаденост остава на 80-84% или някъде около 37'000 декара не се отдават под аренда от години. Или тези декари са пасища и голи ливади и не стават за нищо, но пък се преоценят неправомерно високо в баланса или се отдават под аренда по 40 лв. годишно, но парите не стигат до акционерите в АДСИЦ-а, а мениджмънтът прибира под масата 1.5 мил. лв. годишно! кое от двете е не се знае, защото отдавна няма срещи с инвеститорите...IM d best
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеНе Атерата е лоша акция,напротив,....БФБ е кривата ракета тук....Ама матряла е такъв ,кво да праиш.Сънува и бленува как дава бетони кочини под наем и върти синджирахахаха
Коментар
Коментар