IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Здрасти,
    знаеш, уважавам мнението ти, но в случая си ималко или много пристрастен (както и аз ).

1. Пазарът на предишната криза реагира по еднакъв начин и тук, и там, пък и навсякъде - всичко мина под ножа. така че какво ще държиш, няма особена разлика, ако удари голямото мяу
    2. Защо тук дръпна толкова много - причините според всеки са различни, за мен основната е в яхтата, но може да са си мои фиксации. А може и (тук благодаря на дизайнера за мнението) да влзиат нови депозанти, за които по-сигурно от депозита няма, но земята се доближава до него най-много
    3. Хората се хранят 3-4-5 пъти на ден - факт, но за това не е нужна земя, т.е. нужна е все по-малко земя, щото всичко става изкуствено. Иди до някоя оранжерия в Холандия и виж - за твое инфо, Холандия произвежда повече домати от нас. В пъти. А земя нямат. Отделно земя си има колкото искаш в Русия и Щатите - малко ГМО и ще имаш достатъчно да изхраниш не 8, ми 18 милиарда без проблем
    4. НСА е нещото, което е най-важно за един адсиц (и мениджмънта, но да не отварям реч за него) - а НСА при бреф е за 5-6+ лева, тук няма накъде да ходи над 3-3,50 макс
    5. А яйцата винаги са ми в една кошница, колкото и бфб да не е нормална борса, просто (си мисля, че) знам какво правя, както е казал дедо Бъфет. За мен разхвърлянето с по 5-10 000 лева в 10-15 акции е безумие, но всеки си знае и си преценява

П.С. Възможно е офисът да поумре - факт, то затова и цената на акцията е само 2,40, а не 3,40 или 4,40 към момента - има неясноти, но само сградата в Тех парка (като махнеш всички заеми) струва повече от сегашната капитализация на цялото. И ще расте с появата на метрото точно пред нея и ускоряване растежа в София, което е неизбежно. Това е сега, след година-две-три ще е още повече, ще е дабъл (цената на акцията), тук дабъл за този период няма как и откъде да има. Затова и решението за избор между бреф и атера е абсолютно еднозначно. За мен. Но всеки има право на мнение - затова и предлагам бас, ма няма кой да ми се върже явно от всички вярващи в яхтата

Успехи и все нагоре!
    Е,
    За да сме съвсем коректни, хубаво е и да споменем и че сградата в Тех парка De facto не е на Бреф, а на Юробанк.
    Когато / и ако/ се плати целия кредит заедно с дължимите лихви, тогава е добре да се включва в сметките.
    При Атера задълженията към банки са 0/ нула/

Успехи и на теб!
    Last edited by abc; 18.08.2021, 15:39.

Коментар

5. А яйцата винаги са ми в една кошница, колкото и бфб да не е нормална борса, просто (си мисля, че) знам какво правя, както е казал дедо Бъфет. За мен разхвърлянето с по 5-10 000 лева в 10-15 акции е безумие, но всеки си знае и си преценява

П.С. Възможно е офисът да поумре - факт, то затова и цената на акцията е само 2,40, а не 3,40 или 4,40 към момента - има неясноти, но само сградата в Тех парка (като махнеш всички заеми) струва повече от сегашната капитализация на цялото. И ще расте с появата на метрото точно пред нея и ускоряване растежа в София, което е неизбежно. Това е сега, след година-две-три ще е още повече, ще е дабъл (цената на акцията), тук дабъл за този период няма как и откъде да има. Затова и решението за избор между бреф и атера е абсолютно еднозначно. За мен. Но всеки има право на мнение - затова и предлагам бас, ма няма кой да ми се върже явно от всички вярващи в яхтата

Успехи и все нагоре!

Груйче, Груйчеее,- прескачаш поколения чадо!
      Дедо ти да не се е родил с фондове, та си мериш и копираш с капата му?
      Много леб, сол и чОрба требе да изручиш йоще, по сръбско, маляшко и туранагско... и вервам дните нема ти стигнат, оти то и за началото си требе час!!!
      ТК че снасяй повече по кощницата и не се прай на туй , що си не си!!!
      Дерзай Груйча и мери с права мера!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Г-н Груев,
        За седмица новорегистрираните заразени в Бг се увеличават със 100 %. С толкова и настанените в болница.
        Нямам кристална топка и не знам какво ще се случи след седмица, месец, година...
        Но като цяло не съм оптимист.
        Както за случващото се у нас, така и по света.
        И ако се стигне до затваряне на офиси, дали хората ще спрат да се хранят по 3 пъти на ден?! А храната се произвежда на полето...
        Та, затова и реакцията на пазара при Атера и при Бреф при предното затваряне беше различна. Но такава ще е и при едно следващо такова/ без да го желая , разбира се/

Просто едни празни мисли на един празен човек..

Ии,
        Старите хора казват, че всички яйца не бива в една кошница да се слагат, но ти си знаеш..
        Здрасти,
        знаеш, уважавам мнението ти, но в случая си ималко или много пристрастен (както и аз ).

1. Пазарът на предишната криза реагира по еднакъв начин и тук, и там, пък и навсякъде - всичко мина под ножа. така че какво ще държиш, няма особена разлика, ако удари голямото мяу
        2. Защо тук дръпна толкова много - причините според всеки са различни, за мен основната е в яхтата, но може да са си мои фиксации. А може и (тук благодаря на дизайнера за мнението) да влзиат нови депозанти, за които по-сигурно от депозита няма, но земята се доближава до него най-много
        3. Хората се хранят 3-4-5 пъти на ден - факт, но за това не е нужна земя, т.е. нужна е все по-малко земя, щото всичко става изкуствено. Иди до някоя оранжерия в Холандия и виж - за твое инфо, Холандия произвежда повече домати от нас. В пъти. А земя нямат. Отделно земя си има колкото искаш в Русия и Щатите - малко ГМО и ще имаш достатъчно да изхраниш не 8, ми 18 милиарда без проблем
        4. НСА е нещото, което е най-важно за един адсиц (и мениджмънта, но да не отварям реч за него) - а НСА при бреф е за 5-6+ лева, тук няма накъде да ходи над 3-3,50 макс

Успехи и все нагоре!
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Според мен до 4-5 години бреф ще е поне 5 лева, дори 6, атера няма къде да ходи над 3, макс 3,50. А и като сравним управлявашите тук, дето дерат по 5-10 милки комисиони и там с Милка, нещата са повече от ясни. Аз продадох тук и купих там. Времето ще покаже кой крив и кой прав, за мен бреф е единственото смислено дружество на бфб към момента
          Г-н Груев,
          За седмица новорегистрираните заразени в Бг се увеличават със 100 %. С толкова и настанените в болница.
          Нямам кристална топка и не знам какво ще се случи след седмица, месец, година...
          Но като цяло не съм оптимист.
          Както за случващото се у нас, така и по света.
          И ако се стигне до затваряне на офиси, дали хората ще спрат да се хранят по 3 пъти на ден?! А храната се произвежда на полето...
          Та, затова и реакцията на пазара при Атера и при Бреф при предното затваряне беше различна. Но такава ще е и при едно следващо такова/ без да го желая , разбира се/

Просто едни празни мисли на един празен човек..

Ии,
          Старите хора казват, че всички яйца не бива в една кошница да се слагат, но ти си знаеш..

Коментар

• Така, така, усърдно се грижиш за имиджа на БРЕФ-чето. Може и втори етаж да ти дадат, защото няма да имат с кого да ги запълнят, а таксата и там си тече за обслужващото дружество! Земята обаче ражда продукция постоянно и цената й има само един ход - нагоре!

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение
              Груйчо, май си на хранилка при БРЕФ!
              Я, един се усети - браво, знаеш ли колко добре ми плащат, цял етаж вече ми дадоха на бартер в новата сграда, щото нямат кинти да ми платят кеш. И понеже си звезда, ще предложа на теб и на още двама, ако искат, бас, че до 3 години, т.е. до 18,08.2024, цената на бреф не просто ще е отвяла тази на атера, ами и ще е докарала много по-добра доходност с все дивидентите, дето ги чакате тук (но е твърде възможно да останете с пръст в устата) и уж няма да ги има там. Басът е на хубава бутилка уиски от около 200 кинта или друг алкохол по избор, нямам претенции, може и на сума, ако съответната ответна страна предпочита.

ха да видим кой има топки или всички ще се покрият като мишлета, както обикновено
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Груйчо, май си на хранилка при БРЕФ!

Коментар

• Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение

Набивам се тук, защото земеделските земи все още са евтини и има накъде да поскъпват. Мое лично мнение ...Като претеглих везните с BREF, реших засега да не инвестираме в офиси под наем, поне докато не мине Ковид-кризата.
                  Според мен до 4-5 години бреф ще е поне 5 лева, дори 6, атера няма къде да ходи над 3, макс 3,50. А и като сравним управлявашите тук, дето дерат по 5-10 милки комисиони и там с Милка, нещата са повече от ясни. Аз продадох тук и купих там. Времето ще покаже кой крив и кой прав, за мен бреф е единственото смислено дружество на бфб към момента

Коментар

Тотално ми писна от мурафетите на г-н Донев. Днес за пореден път лъсна един такъв - DUH !!!
                    А, те щото в хес и хика са едни честни...

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Това не звучи добре, да се отървеш от тези, които са заформили дъно и се очаква тепърва да се вдигат и да се набиеш в напомпани, ако и да са дивидентни, но ти си знаеш
                      Тотално ми писна от мурафетите на г-н Донев. Днес за пореден път лъсна един такъв - DUH !!!

Коментар

Имам и други акции от преди това, но ги имам за рискови - CCB, CHIM, FIB, SFARM, SFTRD, като последните 2 вече разчиствам, за сметка на увеличение в HIKA и HES
                        Това не звучи добре, да се отървеш от тези, които са заформили дъно и се очаква тепърва да се вдигат и да се набиеш в напомпани, ако и да са дивидентни, но ти си знаеш

Коментар

Така е, но депозитът е безрисков, а тук особено на тези нива, си има риск. Пък и над 3 няма какво да прави тази акция, щото няма какво да я подкрепи, Отделно, утре мажо решава, че ще купи едни 50 000 дка, щото някой негов познат му ги дава на прИмоция и лелеяният дивидент отива в кофата - примерна хипотеза, която е съвсем реална. Затова ми е интересна стратегията на Дизайнера и защо се набива точно тук и точно сега, на тези цени? Щото много са като него, но единици се решават. Иначе си напълно прав, ако няма нови маймуни на клона, няма как да стане работатат
                          Набивам се тук, защото земеделските земи все още са евтини и има накъде да поскъпват. Мое лично мнение ...Като претеглих везните с BREF, реших засега да не инвестираме в офиси под наем, поне докато не мине Ковид-кризата.

Коментар

25000 лв тук и близо 5000 лв в BGX
                            Имам и други акции от преди това, но ги имам за рискови - CCB, CHIM, FIB, SFARM, SFTRD, като последните 2 вече разчиствам, за сметка на увеличение в HIKA и HES
                            Благодаря за отговора. Успех и все нагоре!

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Поне 10% от тук е по-добре от 0-та, пък и как ще стигне 3 и нагоре, ако няма по-късно включили се
                              Повече от половината са ми купени от прибралите доволно 11 стинки дивидент, на цена между 2.35 и 2.39

Коментар

Принципно си закъснял, но по-добре късно, отколкото никога. Интересно ми е каква е стратегията ти - 100% в Атера, защото.... Или нещо друго - етф, злато, имоти, определени акции и т.н. Чисто любопитство. Успех тук
                                25000 лв тук и близо 5000 лв в BGX
                                Last edited by Designer; 17.08.2021, 21:50.

Коментар

Working...
                                X