статията изчезна от Инвестора.... какво става?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)
Collapse
X
-
.
Празните топофиси ще се запълнят до края на годината
До края на тази година няма да останат свободни висококачествени офис площи, които са категоризирани като клас А в София, прогнозираха от консултантската компания Colliers International. Търсенето на този тип имоти ще се засили в близко бъдеще. Въпреки че в момента около една пета от офисите в широк център са незаети, обемът на новопостроените висококачествени сгради, които отговарят на изискванията на международните фирми, намалява. Те са общо не повече от 300 хил. кв. м, което е под 20% от всички офис площи. Разпределени са в не повече от 16 сгради или комплекси. В периферията на града нивата на свободните пространства са останали непроменени. Наемните нива в столицата зависят от локацията и качеството на проектите, но през последните 3 години са намалявали прогресивно. Средните цени на офисите клас А в центъра са се понижили с около 1 евро на кв. м през втората половина на 2011 г. спрямо първата. Очакванията на експертите са те да се повишат леко през 2012 г. заради засиленото търсене и по-ограниченото предлагане. В момента площите висок клас струват между 10 и 11 евро на кв. м месечно. Все още не се предвижда да стартират нови проекти за построяване на наистина качествени офис сгради. Това се дължи най-вече на това, че строителството не е със същия темп, както преди, а инвеститорите все още търсят пари, които да вложат. Ще мине време, докато се появят новите предприемачи, коментира Атанас Гаров, управляващ директор на Colliers.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hommedome Разгледай мнениестатията не посочва кой е намалил участието си .... а това е по-интересното
Коментар
-
Миналия месец вероятно още някой (или някои) от така наречените институциални инвеститори продадоха над 500 000 акции ,така ,че вероятно ще има коалиции по интереси за завземане на властта и ще бъде интересно .Ето и за тези ,които се интересуват акционерите в края на 2009 -http://benchmark.bg/files/documets/bg/Prilogenie%2011%20Nar2-2009.pdf
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеСтана ми смешно - банка Пиреус си намалила участието с 10000 акции до 30 К..
Купила ги на 2 лв, продала на 0.1 лв....взела 1000 лв....и записала счетоводна загуба от 19 К лв....Щото е на супер печалба..та си вкарва загуба.....
Не е ли по-нормално да купува в момента , та да си оправи счетоводството след време.....
Аз се замислям , дали да не направя 1 %......
Батя, ще ме приемете ли в "кръга на непокорните" с 1 %....?
Коментар
-
Стана ми смешно - банка Пиреус си намалила участието с 10000 акции до 30 К..
Купила ги на 2 лв, продала на 0.1 лв....взела 1000 лв....и записала счетоводна загуба от 19 К лв....Щото е на супер печалба..та си вкарва загуба.....
Не е ли по-нормално да купува в момента , та да си оправи счетоводството след време.....
Аз се замислям , дали да не направя 1 %......
Батя, ще ме приемете ли в "кръга на непокорните" с 1 %....?
Коментар
-
Първоначално изпратено от hommedome Разгледай мнениестатията не посочва кой е намалил участието си .... а това е по-интересното
Тия 235 хил. бр. по днешни цени са си към 21 хил. лв., 7 бона на месец или по 350 лв. на ден. Да не говорим, че днешните цени не са това, което беше Q4`2011.
На прима виста се набиват еланците, след тях Юг маркет.
Друга тема е цената на акцията.
Препоръки няма!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнениеТой циреят тук пукна още когато цената на този ШИТ беше над 2.00лв. Сега само доизстискват останалото в гнойната пъпка. Ясно ли евече кога ще ги спрат от търговия тези?Я всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bobo67 Разгледай мнениецените на имотите в София с ръст от 5-6%
Коментар
-
Първоначално изпратено от bobo67 Разгледай мнениесъвсем малко остана да пукне цирея тук
Коментар
Коментар