поиграх си с калкутора и го изкарах приблизително 16% лихва което е много добре
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Финансов лизинг за имот - рискове?
Collapse
X
-
не видех че си написал наем 70лв. значи за тебе е много изгодно.предполагам е некъде в дълбоката провинция и това е начин да се продаде щото там продажбите са трудни. ти почти не рискуваш освен че може да има хипер инфлация което не ми се верва. а и ако го прдадеш кеш нали парите на депозит и същия риск от инфлация
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениеа колко му е наема
Рисковете за мен са:
1. Незаконен договор?!
2. Валутни и инфлационни - преживял съм как с една-две заплати се купува имот (или се изплаща остатъка от 80%)
3. Проблем с изгонването при евентуално спиране на плащането (имат и деца)
Коментар
-
Първоначално изпратено от jikev Разгледай мнениеПреди две години купих имот за 12 000лв.
Скоро след това го отдадох под наем. Наемателите излязоха свестни, след като плащаха година и половина ми предложиха да купят имота на изплащане.
Обясних им условията за "финансов лизинг" (http://www.leasing.bg/analyses/68/) до колкото съм запознат.
Договорихме се за 200лв месечно за 10години.
(все едно съм им дал 20 000лв кредит с 3,6% лихва - имота е обезпечението)
Имота остава мой до последната вноска!
Те си го застраховат, ремонтират и стопанисват за тяхна сметка...
Имам ли право да сключа такъв договор?
Какви рискове крие за двете страни ( и за мен като продавач предимно... )Only God Can Judge me...
Коментар
-
Финансов лизинг за имот - рискове?
Преди две години купих имот за 12 000лв.
Скоро след това го отдадох под наем. Наемателите излязоха свестни, след като плащаха година и половина ми предложиха да купят имота на изплащане.
Обясних им условията за "финансов лизинг" (http://www.leasing.bg/analyses/68/) до колкото съм запознат.
Договорихме се за 200лв месечно за 10години.
(все едно съм им дал 20 000лв кредит с 3,6% лихва - имота е обезпечението)
Имота остава мой до последната вноска!
Те си го застраховат, ремонтират и стопанисват за тяхна сметка...
Имам ли право да сключа такъв договор?
Какви рискове крие за двете страни ( и за мен като продавач предимно... )Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар