IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на предназначението на офиси в магазин

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от cccccggggg Разгледай мнение
    Няма такъв филм "бизнес помещение".
    За търговки обект е необходима светла височина 3.20м.! Така че ако не си го купил, направи консултация с надзорна фирма дали изобщо е възможно.
    ПП Няма невъзможни неща!
    Сигурен ли си че височината трябва да е 3.20м, не съм го купил още

Коментар

• Няма такъв филм "бизнес помещение".
      За търговки обект е необходима светла височина 3.20м.! Така че ако не си го купил, направи консултация с надзорна фирма дали изобщо е възможно.
      ПП Няма невъзможни неща!

Коментар

• Първоначално изпратено от nns Разгледай мнение
        Защо искаш да сменяш статута и на мазето?! За да плащаш по висок данък ли? Така или иначе от написаното разбирам ,че ще е 1 магазин не два , а на офиса също не ти трябва чак толкова да му сменяш официално с проект статута - за данъчните няма значение - офис или магазин , то си е бизнес помещение , може да си извършваш търговска дейност , само ако е за хранителни стоки , не съм сигурен в храните дали не могат да измислят да се заяждат за това. Ако не е за хранителни стоки не се занимавай с глупости, а пък за мазето напълно безсмислено , да не говорим , че може и да не отговаря на изискванията за магазин.
        Значи искам двата обекта да ги обединя в един и да направя вътрешни стъпала, понеже в момента имат 2 различни входа и в обект със статут на офиси неможе да се извършва търговска дейност доколкото аз знам.

Коментар

• Първоначално изпратено от sezgin_sali Разгледай мнение
          Здр предстои ми да купя два етажа които са със статут на офис в 1 нот.акт са, единия от които е на 1 ет, а др е подземен под него с отделен вход и санитарен възел. Имам намерение да ги ползвам като магазин, като направя вътрешни стъпала за надолу. Чух, че има вероятност да ми откажат да сменят статута на подземния етаж в статут на магазин и че мога да го ползвам само като склад. Възможно ли е това или не?
          Защо искаш да сменяш статута и на мазето?! За да плащаш по висок данък ли? Така или иначе от написаното разбирам ,че ще е 1 магазин не два , а на офиса също не ти трябва чак толкова да му сменяш официално с проект статута - за данъчните няма значение - офис или магазин , то си е бизнес помещение , може да си извършваш търговска дейност , само ако е за хранителни стоки , не съм сигурен в храните дали не могат да измислят да се заяждат за това. Ако не е за хранителни стоки не се занимавай с глупости, а пък за мазето напълно безсмислено , да не говорим , че може и да не отговаря на изискванията за магазин.

Коментар

• Първоначално изпратено от sezgin_sali Разгледай мнение
            Здр предстои ми да купя два етажа които са със статут на офис в 1 нот.акт са, единия от които е на 1 ет, а др е подземен под него с отделен вход и санитарен възел. Имам намерение да ги ползвам като магазин, като направя вътрешни стъпала за надолу. Чух, че има вероятност да ми откажат да сменят статута на подземния етаж в статут на магазин и че мога да го ползвам само като склад. Възможно ли е това или не?
            Логиката е проста... Изискването е всеки магазин да има вход отвън.... Ако и дете помещения са ЕДИН офис нямаш проблем, ако има два отделни нотариални акта първо ще трябва да ги обединиш и после да смениш статута... При всички положения ти трябва архитект. Така, че действай... Недей слуша какво ти разправят Гошо, Пешо и т.н. местни "специалисти".
            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Смяна на предназначението на офиси в магазин

Working...
            X