IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазарът на жилища в България върви по пътя на възстановяването

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ale1

Само след месец ще има хиперинфлация , основната валута ще се отвърже от енергията - петрола. Банките в тези дни на хиперинфлация , ще качват лихвите като луди и ще направят кредитите си до един предсрочно изискуеми..ще приберат апартаментите на тези които са ги купили с пари взети в заем ат тях.
    D.Y.F-091066

Коментар

• не мисли с Твоята глава за Банките - мисли с Тяхната

Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Банките през 2013 , ще направят всичките си жилищни кредити изискуеми предсрочно , дори с 30% кредит да купят ...банката ще стане собственик на жилището за което са платили 70%..Може една стаичка да си вземат със собствени пари, но това ще е тяхно.
      това е последното , което ще направят Банките
      в Едно си прав - през 2013 ще има промени в ситуацията

и тези "промени" няма да са някакви извънземни..........

просто ги забравихме........

увлечени в общия поток от дезинформация за тези 4 год

---------------
      Банките си изкарват Парите -продавайки КРЕДИТИ
      нито им трябват имоти , още по-малко да раздават "безплатни лихви" по депозити
      ---------
      всичко се върти , но Нищо не се променя ..........

и всичко се Връща

Коментар

• Глупости на търкалета. Докато си плащаш лихвите и си връщаш вноските бамките няма да те пипат. Притрябвали са им апартаменти те да не са агенция за имоти. Горко им на тези дето даваш съвети...

Коментар

• Diablo

За 70% от новите апартаменти които се продават потенциалните купувачи са повече от 10 пъти превишаващи броя на апартаментите за продажба. Тези които протакат, няма да купят по евтино и те просто чакат за да купят по скъпо защото са се поддали на психозата от спада на цените. Предприемачите за да покрият това търсене трябва не да продават под себестойност, а да строят жилища на по ниска цена и себестойността да пада при жилищата които сега се строят.За 5 години не се случи, няма да стане и за 50.
          Съвета ми към моите познати, които имат намерение да купуват е да го направят до края на декември и в никакъв случай да не вземат заеми, а да купуват с колкото са им възможностите. Банките през 2013 , ще направят всичките си жилищни кредити изискуеми предсрочно , дори с 30% кредит да купят ...банката ще стане собственик на жилището за което са платили 70%..Може една стаичка да си вземат със собствени пари, но това ще е тяхно.
          D.Y.F-091066

Коментар

• >Това, че има реални цени на пазара, от които не може да се избяга е ясно и на най-незапознатите... И аз имам достатъчно опит и като купувач и като продавач, тъй като баща ми има строителна фирма, и аз се занимавам с намирането на стари къщи, чиито собственици обезщетяваме и строим. Така, стига за мен... Наистина е добър вариант за Морена да последва твоя съвет, но проблема е там, че не знаем банката на каква сума ще и го оцени и какъв ресурс ще и отпусне. Той едва ли ще и стигне да купи по-голям апартамент без да доплаща, особено ако иска да запази района, в който живее. Но това, че да купуваш чрез брокер е по-добрия вариант изобщо не съм съгласен. А твърдението на -1912- че ще си излагаш условията пред брокера, че не ти се плащало комисионна и не ти се подписвал договор, тия ги да ги приказва на някой друг. Няма брокер, който да се съгласи на тези условия, аз поне съм работил с повечето от тях. Като не ти отърва, е... продавай си ги сам, брокера е юридическо лице, без договор няма да си мръдне пръста. Морена може да си пусне обявата в нета, там все ще и се обади частно лице, няма все АНИ да и звънят, аз съм продал вече близо 1000 апартамента, е не е лесно, но се получава и без брокер. Когато предлагаш нещо добро, все ще се намери купувач, който да го оцени и да го превърне в свой дом. Успех Морена, ако имаш време и нерви все ще успееш да пласираш старото си жилище и да си намериш ново без кръвопийци. >

Да ти припомня само!

Жив и здрав да си !

Коментар

• Първоначално изпратено от Diablo Разгледай мнение
              Имам идея колко струва да се строи в днешно време... Много мои познати са в строителния бранш и съм говорил с тях по някой въпроси. Казвали са ми, че минимума за квадрат жилищна площ е около 300 евро, В момента, поне за Стара Загора (както споменах, това е пазара, който визирам) най-ниските цени, които съм виждал са 330 евро на квадрат. Сигурен съм на 100%, че по ниско от това ниво няма да има, иначе строителите трябва да работят за тоя дето духа и клати гората. Това са моите основания да смятам, че цените няма да падат още. А и с навлизането на все повече руснаци и китайци на българския имотен пазар, каквато е тенденцията от тази година, едва ли ще позволи допълнителен спад
              Хеле пък тук!!! ...думи нямам

Коментар

Не мога да разбера докога ще чакат някой хора имотите да започнат да се подаряват. Аз следя пазара от няколко години, тъй като исках да купувам. Колкото и малко сделки да се осъществяват днес, едва ли цените ще паднат още. Вече забелязвам поскъпването, поне в Стара Загора, тъй като ме интересува този пазар. Не мисля, че цените на имотите ще паднат още, особено на новото строителство, тъй като предприемачите няма да започнат да подават под себестойността. Има вероятност цените да паднат, но това ще е за жилищата, които имат нещо, което не им е наред
                Момко,
                в една друга тема търсят мнение как да продадат апартамент без посредник,там си написал,че баща ти има строителна фирма.И ти си в основата на продажбата ,на 1000 апартамента!!!
                Тук обаче си ги надробил едни.......

Коментар

• Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнение
                  Да бе! Негарантиран. Ти верваш ли си? Явно не си виждал повече от 50 лева нацело
                  Лордов не всички са мизерници.Не всички карат лятос с 800кинта а зимъс с 1000.Не всички имат заеми и влог 5000кинта.Има една друга реалност която ти просто не може да осъзнаеш.Щото природата ти е сложила таван 5000кинта.И понеже си мислиш че си нанй най и няма по умни и по богати от теб те избива на агресия.Колкото и да злобееш чуждите пари се увеличават а твоите намаляват.Разликата е в главата.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    За да вярваш, че държава като нашата може да гарантира влогове до 100 000 трябва да си абсолютна гъдулка.
                    Нека верва чиляка, той бойко тиквата на такива като него разчита...

Коментар

Да бе! Негарантиран. Ти верваш ли си? Явно не си виждал повече от 50 лева нацело
                      За да вярваш, че държава като нашата може да гарантира влогове до 100 000 трябва да си абсолютна гъдулка.
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Не всички са като теб с 5000 кинта влог.Има хора с по 250000-500000кинта влогове.
                        Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

Това братле е мита за богатия наемател работещ из целия свят ама търси на наеме у Дружба примерно На влогарите им знам всичките дитирамби, бая смешни са!
                          Той няма кинти да се обръсне, чака мизерна лихвичка от 40лв. за 1000 депозит и реве като раждаща циганка задето са щяли да му вземат четири лефа на година данък. Няма по-уникално същество от портрета на българския среден влогар. Това е третият вид!
                          Не всички са като теб с 5000 кинта влог.Има хора с по 250000-500000кинта влогове.

Коментар

Ми ако те могат да го бият толкова с пари, ми да си купят нещо тяхно, не да ходят да търсят евтини квартири
                            Това братле е мита за богатия наемател работещ из целия свят ама търси на наеме у Дружба примерно На влогарите им знам всичките дитирамби, бая смешни са!
                            Той няма кинти да се обръсне, чака мизерна лихвичка от 40лв. за 1000 депозит и реве като раждаща циганка задето са щяли да му вземат четири лефа на година данък. Няма по-уникално същество от портрета на българския среден влогар. Това е третият вид!
                            Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

• Perni4anin

Може ! Остави им номера на телефона си и като се навият да ти ги дадат на 1% , да ти звъннат им кажи. На тях и един процент им е много , по принцип като въртят парите не им се лепят проценти , ами им отпадат..пък ги ще им дадеш нали и ще си едно голямо изключение.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• музовир

Лорде вече и наемателите ли ходят само да зяпат ! Аз имам за гонене наематели, чакам да паднат температурите под нулата обаче, пък може да изкарат пачки.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X