IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как според вас трябва да се калкулира комисионната на брокер !

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nns Разгледай мнение
    От 5 до 10 % може и до 20 зависи от конкретната ситуация , но само от продавача!
    Не разбирам от тоя бизнес и не знам колко трябва да е комисионната. Но считам, че може и да е от купувача, ако той е отишъл при брокера и е сключил с него договор да му търси имот. И отново напомням основните принципи:

1. Купувачът(наемателят) дължи комисионна САМО ако е сключил договор с АНИ да му ТЪРСИ имот.

2. Продавачът (наемодателят) дължи комисионна САМО ако е сключил договор с АНИ да му НАМЕРИ купувач(наемател).

3. Обаждането по обява, пусната от АНИ НЕ ПРАВИ обадилият се клиент на агенцията, респективно НЕ ДЪЛЖИ комисионна.

4. Обаждането от страна на АНИ по обява, пусната от частно лице, НЕ ПРАВИ това лице клиент на агенцията, респективно НЕ ДЪЛЖИ комисионна.

В тази връзка искам да попитам създателя на темата дали ще ми поиска комисионна ако аз се обадя на обява, пусната от него. Независимо дали е за продажба или покупка (отдаване под наем или наемане).
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• От 5 до 10 % може и до 20 зависи от конкретната ситуация , но само от продавача!

Коментар

• Първоначално изпратено от Laudis Разгледай мнение
        Да попитам ,как според вас трябва да се формира комисионното възнаграждение на брокер ?
        Брокера да е доволен и клиента също за да не се чувства ограбен едва ли не .

Бихте ли ми изброили задълженията ,които брокера поема към клиент в определен тип сделка ?
        Дайте пример за допълнителни обязаности ,които брокера да поеме към клиента си -
        нещо ново като тип услуга?

Как според вас трябва да се калкулира комисионната на брокер ?
        В началото - едно отклонение: моята теза е, че съществителното "комисиона" е в женски род, затова - при липса на мъжки род, независимо, че може да се спори с "комисионен договор", последното си го апроксимирам към "договор за комисиоНа"..., така че -окончателно си изписвам "комисиоНа" - НЕ с двойно "Н"... Разбира се, тук може да има поне още едно мнение...

Друго - несъществено: в случая "брокер" не е дефинирана като длъжност - за посредник при сделки с недвижими имоти ли се отнася, или за застрахователен брокер? (виси само едно "брокер"...)... В последния случай комисиоНата се начислява в цената на застрахователния продукт, който брокерът предлага на клиента..., но схемата може да е и доста по-сложна...

Ще приема, че се интересуваш от комисиоНата на брокер, работещ в областта на продажби на жилища и отдаване под наем... Според мен комисиоНата на брокера е включена в договора с продавача (наемодателя) на недвижимостта. Друг е въпросът, че НЯКОИ брокери се опитват "да доят" и другата страна, с която по принцип априори нямат договор. В настоящият момент - при пренаситеност на пазара - това може да доведе до пропуск в сключването на сделката...

Последното е мой коментар...

Приятен ден!
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Как според вас трябва да се калкулира комисионната на брокер !

Да попитам ,как според вас трябва да се формира комисионното възнаграждение на брокер ?
          Брокера да е доволен и клиента също за да не се чувства ограбен едва ли не .

Бихте ли ми изброили задълженията ,които брокера поема към клиент в определен тип сделка ?
          Дайте пример за допълнителни обязаности ,които брокера да поеме към клиента си -
          нещо ново като тип услуга?

Как според вас трябва да се калкулира комисионната на брокер ?
          Last edited by Laudis; 10.11.2011, 05:10.
        Working...
        X