IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• anon6706

Интересно е кой ще купи , съвсем ясно ако започнат да се продават жилища на бедънно ниски цени ще ги изкупят разни заложни къщи..Другите хубави имоти ще се купят от специални лица свъзани с банките , т.е. ще се сменят само собственици в определен кръг. И на пазара ще се появят неща като недовършено строителство ..без изгледи да се завърши до 2050 година.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Та в този ред на мисли, трябва да се помисли кой и/или какво би накарало горди собственици на изцяло собствено жилище да го предложат на пазара при падащи цени!!!.. Някаква шокова причина ще да бъде....
      Виждам, че се появяват наченки на дискусия, а тя е с потенциал да бъде много интересна.
      Имаме или скоро ще имаме фундаментална промяна в мисленето на собствениците на НИ (закупени последните 20-30 год. или унаследени). Новият играч-продавач ще се появи на сцената, ако останем на ценово плато или продължаващ равномерен спад (аз го наричам обезкръвяващ). Това ще натрупа енергия и е напълно възможно на определен етап да доведе до ускорено поевтиняване на НИ.
      Кой или кои ще са новите играчи-продавачи? Дали банки, дали наследници с по 2-3 имота, които пустеят, дали хора останали без средства за посрещане на ежедневните си нужди (не може да продадеш 25 тухли, за да купиш хляб), това предстои да се види.
      Last edited by anon6706; 26.11.2010, 00:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
        Ами аи успех с новия ник. Като те прочетох, разбрах, че пише мой стар познат с нов ник.
        Хехе, поне аватарът и подписът са си същите
        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
          Не е така. Поне за киселото зеле.
          Прави се в големи количества и
          хората спазват обичая да го залагат
          след Димитровден !!!!
          Без киесело зеле Мирко нищо не е
          =================================
          http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
          Спасете Мирко !!!
          Може и да си прав, ама миризмата на кисело зеле из мазите драстично намаля последните години. Според мен е нормално, аз лично няма никога да почна да правя кисело зеле. Може да си купя малко, но не това е основната храна на масата ми...

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
            Ми к'во - прецаках си стария ник от глупост - помолих модераторите да ми го сменят, но така, че да си запазя съобщенията, т.е. всичките ми съобщения отпреди промяната да излизат с новия ник. Уж нямало никакъв проблем да има, ама... И се видях принуден да се регистрирам наново.
            Ами аи успех с новия ник. Като те прочетох, разбрах, че пише мой стар познат с нов ник.

Коментар

Тука не са необходими въпроси. Просто това е реалността.

Само бъркаш за киселото зеле. От доста време киселото зеле не е това което беше в БГ. От доста време в БГ има целогодишно всякакви зеленчуци. Киселото зеле остана традиция от комунистическо, когато зимата нямаше нищо. Само кисело зеле и туршия. Е, и те са на почит все още, но се правят в по-малки количества...
              Не е така. Поне за киселото зеле.
              Прави се в големи количества и
              хората спазват обичая да го залагат
              след Димитровден !!!!
              Без киесело зеле Мирко нищо не е
              Спасете Мирко !!!
              --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
              http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

Крукс, какво е станало, че си сменил ника?

Питам да съм сигурен, защото с теб се водеше интересен разговор, демек ти си ти
                Ми к'во - прецаках си стария ник от глупост - помолих модераторите да ми го сменят, но така, че да си запазя съобщенията, т.е. всичките ми съобщения отпреди промяната да излизат с новия ник. Уж нямало никакъв проблем да има, ама... И се видях принуден да се регистрирам наново.
                Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от silistra Разгледай мнение

По стечение на съдбата се уредих със пълен ХДпакет на Булсатком и като гледам как говорят министрите и какви са водещите новини„ Много е топло за сезона и зелето не може да вкисне за салата за ракийката„ коригирам прогнозата за спада на с още 35 дори 40%

Доста трудни времена се задават
                  Тука не са необходими въпроси. Просто това е реалността.

Само бъркаш за киселото зеле. От доста време киселото зеле не е това което беше в БГ. От доста време в БГ има целогодишно всякакви зеленчуци. Киселото зеле остана традиция от комунистическо, когато зимата нямаше нищо. Само кисело зеле и туршия. Е, и те са на почит все още, но се правят в по-малки количества...

Коментар

• Да уточня. че взех максималният кредит, който можеха да ни отпуснат , като в момента съм на 3% главница и 1 път в годината мога да променям главницата от 1 до 5%. Но за тези привилегии водих преговори, или по български казано циганих се почти 2 седмици с банката Да ама те не искаха да ме изпускат понеже, разбраха, че ако искам мога да изплатя заема докато свърши мандата на ББ, надявам се да е 4г, ама последно време.... Та и затова се разбрахме.

Тези 30% спад ги очаквам в България.

Ако отдавам апартамента под наем би се изплатил за около 20 до 22г. Има само още една чужденка във входа, ама тя е една мноооого богата млада арабка от Дубай. На баща и спортната кола я носели със самолет за през лятото да има какво да кара тук докато е на гости

Други въпроси

По стечение на съдбата се уредих със пълен ХДпакет на Булсатком и като гледам как говорят министрите и какви са водещите новини„ Много е топло за сезона и зелето не може да вкисне за салата за ракийката„ коригирам прогнозата за спада на с още 35 дори 40%

Доста трудни времена се задават

Коментар

• Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение
                      средно статистически апартамент в софия е 70м2 по 700 Е/м2 прави 49,000 евро от продажба, при 6.5% лихва от 15 годишни ДЦК, 1 баба може да си докарва по 520лв на месец от лихва. за тези пари ще си вземе чисто нова гарсониера заедно с парното пак в софия или ще и покрие всички разходи в някое провинциално градче. след 15 години главницата пак си остава за 'унучетата'.

варианти има и не е виновен никой политик за ситуацията, а бабата е малоумна и децата и ламтят да налапат 'хапартамента' и затова всеки мизерства. толкова ли са прости пенсионерите по света като бягат да живеят на старини в по-евтини дестинации, ние ли сме единствените умници на земята? това е съмнително, но няма и грам съмнение, че сме най-бедната държава в Европа, не само в ЕС.

може би сме бедни, защото сме най-прости като нация, иначе да сме се оправили сами, дори и за маймунките се казва monkey see, monkey do
                      Хе хе хе,

баба и ДЦК!!!

По принцип си прав, но залиташ в едната крайност. Всеки човек си има право да си живее както си иска. Ако иска няма да продаде имота и ще мизерства, ако иска ще продаде имота, ще отиде на село и ще живее като цар. Въпрос на избор.
                      За разлика от нашите пенсионери, тези които са по света за които споменаваш не са принудени да продават имотите си за да не мизерстват...
                      Last edited by luboil; 25.11.2010, 20:33.

Коментар

Не съм сигурен как да коментирам твоето изказване.

Само ще кажа, че който каквото си надроби, това ще сърба или който каквото си постели на това ще легне.
                        средно статистически апартамент в софия е 70м2 по 700 Е/м2 прави 49,000 евро от продажба, при 6.5% лихва от 15 годишни ДЦК, 1 баба може да си докарва по 520лв на месец от лихва. за тези пари ще си вземе чисто нова гарсониера заедно с парното пак в софия или ще и покрие всички разходи в някое провинциално градче. след 15 години главницата пак си остава за 'унучетата'.

варианти има и не е виновен никой политик за ситуацията, а бабата е малоумна и децата и ламтят да налапат 'хапартамента' и затова всеки мизерства. толкова ли са прости пенсионерите по света като бягат да живеят на старини в по-евтини дестинации, ние ли сме единствените умници на земята? това е съмнително, но няма и грам съмнение, че сме най-бедната държава в Европа, не само в ЕС.

може би сме бедни, защото сме най-прости като нация, иначе да сме се оправили сами, дори и за маймунките се казва monkey see, monkey do

Коментар

как кой? циганите и държавните работници

ще трябва да почне обратна миграция към селата, ако искат що годе сносни старини, иначе са обречени на мизерия. как може 1 сама баба да се отоплява и изхранва в град без да й помагат децата?
                          не е ли по-умно да продава апартамента и да бяга на село, със 30-40,000 спестени от размяната на градски апартамент със селска къща може да си докарва по 150-200лв на месец към пенсията само от лихви.
                          или може би все пак бедността на българския пенсионер си е негов личен лайфстайл избор? ако е така, няма за какво да ги мислим
                          Да го продаде тя , но за унуците
                          няма да има хапартамент !!!
                          Спасете Мирко !!!
                          --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                          http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

ще трябва да почне обратна миграция към селата, ако искат що годе сносни старини, иначе са обречени на мизерия. как може 1 сама баба да се отоплява и изхранва в град без да й помагат децата?
                            не е ли по-умно да продава апартамента и да бяга на село, със 30-40,000 спестени от размяната на градски апартамент със селска къща може да си докарва по 150-200лв на месец към пенсията само от лихви.
                            или може би все пак бедността на българския пенсионер си е негов личен лайфстайл избор? ако е така, няма за какво да ги мислим
                            Не съм сигурен как да коментирам твоето изказване.

Само ще кажа, че който каквото си надроби, това ще сърба или който каквото си постели на това ще легне.

Коментар

Мене не ме притеснява ценовото движение на НИ относно броя пенсионери. Мен ме притеснява кой и как ще изхранва тези пенсионери от една страна и от друга, поне 90% от тях са си заслжули спокойни старини...

Коментар

средната продължителност на живота е 67 за жените, 64 за мъжете, ако не се лъжа, т.е. мъжете почти не живеят след пенсия.

да направим с тези числа сметката: до 20 години 90% от тези пенсионери ще са умрели, това са над 1 милион овакантени жилища, а едва 26,000 семейства се формират на година или 500,000 максимум за 20 години, те имат нужда от 250,000 жилища, т.е. 750,000 ще останат свободни, в БГ има 3.8 милиона жилища, 750,000 са 19.7% от общия брой.
                                както и да го гледаме, предлагането многократно ще надвишава търсенето, 4 пъти да сме точни, правете си изводи за ценовите тенденции при тези обстоятелства.
                                Мене не ме притеснява ценовото движение на НИ относно броя пенсионери. Мен ме притеснява кой и как ще изхранва тези пенсионери от една страна и от друга, поне 90% от тях са си заслжули спокойни старини...

Коментар

Working...
                                X