If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
не слагаи Монако в списъка защото там като купиш ти дават гражданство и си редуцираш данъците върху дохода ако човек печели по няколко милиона на година в с покупка в Монако може да е напред още първата година
Хубаво е жилищата в бг да паднат до инвестиционни коефиценти това ще е оздравително за сектора
Решили сте да инвестирате в недвижим имот в някоя европейска страна и очаквате печалба?
Ако целта ви е да получавате малка, но стабилна печалба от даване под наем на жилището например в Монако обаче, ще трябва да се запасите с търпение, пише руското електронно издание finmarket.ru, цитирано от БТА. Пълното изплащане на инвестиция в недвижим имот там отнема близо век.
Така че, ако времето ви притиска, можете да инвестирате в Турция или Украйна, където инвестицията се изплаща седем пъти по-бързо. В България това става за близо 17 години.
Експертите от специализирания сайт ГдеЭтотДом.ру анализират стойността на жилищата спрямо размера на наемите и срока, за който недвижимият имот може да бъде изплатен и да донесе печалба чрез даване под наем в отделните европейски страни. Най-продължителен период отнема връщането на инвестициите в Монако, Франция и Андора, а най-малко трябва да чакат инвестиралите в Турция, Украйна и Германия. България е сред страните с най-бърза възвращаемост на инвестициите.
Ето и класацията:
1. Турция - 13,5 години (при средна стойност на кв. метър 1778 евро и наем 706 евро месечно);
2. Германия - близо 15 години (2180 евро, 797 евро);
3. Австрия - над 15 години (2032 евро, 727 евро);
4. България - почти 17 години (1185 евро, 380 евро);
5. Русия - 19 години (3757 евро, 1070 евро);
6. Испания - 19 години (3084 евро, 870 евро);
7. Македония - 20 години (1044 евро, 284 евро);
8. Швейцария - над 20,5 години (6908 евро, 1795 евро);
9. Холандия - над 21 години (4096 евро, 1060 евро);
10. Румъния - близо 22 години (1665 евро, 422 евро);
11. Великобритания - 26 години (8072 евро, 1664 евро);
12. Гърция - 26 години (3728 евро, 782 евро);
13. Италия - 29 години (5580 евро, 1036 евро);
14. Франция - 34 години (7294 евро, 1152 евро);
15. Монако - 92 години (29512 евро, 1751 евро).
Напълно реален телефонен разговор, проведен днес между мен и един "предприемач"
- Добър ден!
- Добър ден! С какво мога да Ви бъда полезен?
- Интересувам се от апартамента Х в сградата Y, която строите в момента
- О, да - чудесен апартамент... бла-бла... супер разпределение... бла-бла... топ локация... бла-бла... изключително изгодни цени... бла-бла... качествено луксозно ново строителство... бла-бла...
- Да, да, добре. Видях, че няма още Акт 16, кога очаквате да получите?
- (Мълчание) За съжаление не мога да Ви отговоря на този въпрос...
- Защо? Нямате ли график?
- Имаме, разбира се, но... (мълчание)... Срещаме изключително неразбиране от страна на банките, нали разбирате...
- Да, разбирам. Благодаря Ви, довиждане!
- Ама чакайте, вие нали не сте идвали да го видите апартамента? Елате, ще се убедите сам, че супер разпределение... бла-бла... топ локация... бла-бла... изключително изгодни цени... бла-бла... качествено луксозно ново строителство... бла-бла...
- Да, благодаря Ви, ще следя новините на сайта Ви и когато получите Акт 16, пак ще се чуем. Лек ден!
Как бе? Пред тебе и злобния дори не помислям... виж че първо на вас искам да издигна паметник преживе.
Ако се вземвах - на себе си първом щях да напраЙЪ!
Е, ъх, ъм, чакай, че зациклих
Че ти днес не положи ли основите на собствения си виртуален паметник тука? Нал си силния на деня?
Поклон, поклон, о... поклон пред основите на твоя паметник оооо.. Джулиъс, бог на имотите...
П.П. За бургаския брокер нищо не каза. Нали те помолих учтиво, все пак не съм от тези които твърдят че знаят всичко и са чели всичко. Да не си го анатемосал и той да си е теглил куршума?
Да бе, да бе... знаем, че си слаб! За това не се изисква никаква смелост!
Къде къде по-трудно е, а за такива като теб и Лупчо невъзможно, да пробвате да се подиграете на някой силен на деня!
Едно време такива като тебе бяха най-върлите доносници на властта, а после станаха най-репресираните от режима... през '90-те не можеше по улиците да се разминеш от репресирани, разбирай доносници... Такива като тебе пращаха на Т.Ж. картички и за Нова година и за др. нищо, че не им отговаряха... ама и не спираха да пращат, щото пък ако Първия се усетел - лошо им се пишеше
Страх, малеее, страх!... но от падналия страх няма как да изпиташ - него и дете може да го довърши... нали така?
Буха ха ха,
Браво... поклон пред такива светли българи!
Мисля, че си за паметник... преживе. Той и бай Тошо беше втория в света (след Брежнев), който имаше за кратко паметник в Правец още докато беше жив (после като падна Брежнев и паметника беше тихомълком разкаран)... ти може да си третия!
п.с.
Ами да... сега като се замисля мисля, че ти и Лупчо в братска целувка (ала Брежнев/Живков) ще сте идеален паметник
... Ще паснете и на гей-парада... отвсякъде ще сте актуални, модерни, разкрепостени! ахахахахаха
оби4ам да се присмивам,оби4ам да се заяждам,оби4ам на умряло ку4е нож да вадя/щото то4но умрялото ку4е е най-виновно за вси4ко/оби4ам да създавам излишно напрежение
..оби4ам когато съдия изпълнител слага ръка
на имуществото ти
и така
Къде къде по-трудно е, а за такива като теб и Лупчо невъзможно, да пробвате да се подиграете на някой силен на деня!
Едно време такива като тебе бяха най-върлите доносници на властта, а после станаха най-репресираните от режима... през '90-те не можеше по улиците да се разминеш от репресирани, разбирай доносници... Такива като тебе пращаха на Т.Ж. картички и за Нова година и за др. нищо, че не им отговаряха... ама и не спираха да пращат, щото пък ако Първия се усетел - лошо им се пишеше
Страх, малеее, страх!... но от падналия страх няма как да изпиташ - него и дете може да го довърши... нали така?
за мен силните не са проблем а пример за подражание
аз харесвам първанов,премянов,доган
това са професионалисти които много умело си пекат хляба и аз им се възхищавам
при мен мишена е така наре4ения средностатисти4ески 4овек който си е пълен глупак и само другите са му виновни 4е не може да дръпне и цял живот е с убеждението
4е някой трява да му помогне
мишкатора има то4но обратното мислене
той напада по силния защото самия той не може и му е мъка
то4но както българина знае само да хули правителството
то4но както някой хора във форума постоянно гледат да се заядат с анон
то4но както ти се заяждаше с асен
както и да е де, благодари се 4е не те е забелязал още щото тогава ще се наложи вси4ки да се посмееме за твоя сметка
а това много много ми харесва, защото оби4ам да се подигравам на тези които са зле
както казват американците "това просто е по силно от мене"
Аз пък знам за няколко човека, които пресрочиха срока на взите, останаха 3-4 години и се върнаха със 100-200 000$. Друг е въпроса как, какво и къде са правили и колко банки са завлекли.
Даже имам теория, че бригадите са допринесли поне за един фалит на банка в US.
Така че и Ivkoo може да е изкарал, ако е бил по-отворен и не смята да ходи повече в US.
Същите схеми си правят и в Европа, специално за Австрия и Германия съм го видял с очите си. Разликата е че сумите са с една нула по-малко. Дано само давността на задължениата в Еворопа да не е над 10г., че иначе лошо.
Е, не говорим за разбойничество и мошеничество, а за това колко може да си докараш от една бригада без да нарушаваш законите (или поне не грубо).
От моите познати най-много изкара една девойка, която работеше на две места - в закусвалня на пълен работен ден, а вечер като танцьорка в бар. Тя се върна с 8К и това беше абсолютен рекорд. Масово наистина се връщат с 3-4К, и то ако са бачкапи пак на по две места и са спестявали всеки цент.
Всъщност най-масовото беше да се върнат с нищо или с около 1000 долара, но и с лаптоп, камера, фотоапарат и един сак американски дрешки
Аз пък знам за няколко човека, които пресрочиха срока на взите, останаха 3-4 години и се върнаха със 100-200 000$. Друг е въпроса как, какво и къде са правили и колко банки са завлекли.
Даже имам теория, че бригадите са допринесли поне за един фалит на банка в US.
Така че и Ivkoo може да е изкарал, ако е бил по-отворен и не смята да ходи повече в US.
Същите схеми си правят и в Европа, специално за Австрия и Германия съм го видял с очите си. Разликата е че сумите са с една нула по-малко. Дано само давността на задължениата в Еворопа да не е над 10г., че иначе лошо.
Докато не си на градус....
Хванал си се за този закон за фалит/банкрут на ФЛ като удавник за сламка, май?
Този закон е неприложим вече (това се прави преди надуване на балона), а и дори да бъде приет, то той няма да има ретроактивно действие.
Последствията от приемане на такъв закон сега ще са доста мрачни за строителния сектор и имотите изобщо. В развитите държави, както и у нас, се прави оценка на риска при отпускането на кредит. При наличие на действащ закон за фалит на ФЛ в България, рискът по кредита ще скочи до небето. Тогава ще се случат 2 неща - банките ще вдигнат % самоучастие (няма да се учудя, ако стане 80-90%) както и ще вдигнат лихвата в началото на периода, а ще пада към края.
Както се казва - безплатен обяд няма, няма и да има никъде по света.
Успех.
и при двата вариянта имотите го духат
при самоу4астие от 80-90% от кредитирания
се обесмисля самия кредит от гледна то4ка на самия кредитиран според мен
не 4е банките са способни в момента дори
и на такъв процент самоу4астие да отдават заеми,но просто това ще изиска прекаено големи суми кеш които така или ина4а липсват
от друга страна дори и закона да не е действащ лихви4ките в бгто пак си ска4ат
до небето
аа това много много ми харесва, защото оби4ам да се подигравам на тези които са зле
както казват американците "това просто е по силно от мене"
Коментар