Първоначално изпратено от Alonso
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеТова също е с/у "Пикадили парк", но не на магистралата, а в тихата част. Цената е още по-ниска.
http://imoti-varna.net/bg/property/1...oti-varna.html
п.п.Няма да е зле да илюстрирате с конкретни примери представата си за качествен имот. Снимки и цени.
За мен тези цени са си нормални и 2007 си бяха такива. Сега сигурно пак ще се намери някой като господина под вас, който да ме обижда ама аз така и не видях сделки на такива нечовешки цени по време на бума. Просто на оферти бяха едни цените а сделките си ставаха на тези цени които са си сега. Аз моетото жилище си го закупих през лятото на 2007 на 750Е/м2 според моите си представи за качествено жилище и избирах между няколко около тези цени. За качествен имот не мога да дам определение, защото всеки си търси различни неща, но за некачествен мога да посоча например лоша комуникация, липса на паркинги, некачественно изпълнение, шум, лошо изложение, партерен етаж или висок етаж без асансьор, лошо разпределение на стаите, лоша използваемост на квадратурата, голям процент общи части и други такива. Не съм брокер на НИ и нищо не препоръчвам, нито пък имам каквато и да е предположение или предпочитание накъде ще вървят цените на имотите занапредПросто наблюдавам и констатирам
Last edited by Alonso; 01.08.2010, 02:52.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеТова също е с/у "Пикадили парк", но не на магистралата, а в тихата част. Цената е още по-ниска.
п.п.Няма да е зле да илюстрирате с конкретни примери представата си за качествен имот. Снимки и цени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеСпоред мен е много неправилно, като става дума за НИ да се говори за цена на квадрат. Имах един запис тука от среща на инвестора в който един господин, мисля че Алекси се казваше, обясняваше защо не се занимава с имоти и че там всичко е много специфично и как в белите държави в една и съща кооперация има до 70% разлика в цената на еднакви жилища спрямо вида довършване, етажа и изложениетоТа като човек, активно участвал в пазара на имоти през последните няколко години наблюдавам че засега няма падане на цените на качествените имоти. Сделки няма много, но от друга страна и продавачите на качествените имоти не свалят цени и чакат. Къде ще му излезе края никой не знае. Въпросната кооперация на ТИМ, срещу пикадили парка за мен не е качествен имот, понеже е с изложение към магистрала и аз лично не бих живял там. Така че за мен намалението на цената там е логично
Ако беше от страната на Пикадили парка с добра гледка към морето може би нямаше да е такава ситуацията
п.п.Няма да е зле да илюстрирате с конкретни примери представата си за качествен имот. Снимки и цени.Last edited by val/she; 31.07.2010, 22:51.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеТа като човек, активно участвал в пазара на имоти през последните няколко години наблюдавам че засега няма падане на цените на качествените имоти. Сделки няма много, но от друга страна и продавачите на качествените имоти не свалят цени и чакат. Къде ще му излезе края никой не знае.
Активен на пазаря на имотя бил
Ам к'во да ти кажа:
Хи хи хи
Балък...
П.П.П. И не чакай да ти отговарям на брокерските ти изцепки... хи хи хи
Коментар
-
Първоначално изпратено от zalagania Разгледай мнениекяфят ли ви новите блокчета на арх. Карил Диков до Симеоновско шосе. бая пари им искат ,а на мен са ми грозни
Верту дет са ги кръстили
http://www.eliterealestates.com/sear....9.11.13.14.18
Коментар
-
Според мен е много неправилно, като става дума за НИ да се говори за цена на квадрат. Имах един запис тука от среща на инвестора в който един господин, мисля че Алекси се казваше, обясняваше защо не се занимава с имоти и че там всичко е много специфично и как в белите държави в една и съща кооперация има до 70% разлика в цената на еднакви жилища спрямо вида довършване, етажа и изложениетоТа като човек, активно участвал в пазара на имоти през последните няколко години наблюдавам че засега няма падане на цените на качествените имоти. Сделки няма много, но от друга страна и продавачите на качествените имоти не свалят цени и чакат. Къде ще му излезе края никой не знае. Въпросната кооперация на ТИМ, срещу пикадили парка за мен не е качествен имот, понеже е с изложение към магистрала и аз лично не бих живял там. Така че за мен намалението на цената там е логично
Ако беше от страната на Пикадили парка с добра гледка към морето може би нямаше да е такава ситуацията
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
val/she
Забрави ги тези цени 1700 и 1800 , реално сделки на пазар не е имало кой знае колко на такива цени.То има цена и 3 000 и в момента , обаче не става въпрос за такива конвеционални строителства.Последно като се чуваха такива високи цени и пазарът беше замръзнал , той тогава още се успа. Виж цена 1000 - 1300 беше друго , пазарът още беше жив. А този апартамент 116 квадрата , ако забелязваш фасадата на сградата , не нещо добро и по скоро е недобро.Освен това зависи как стои въпросът като изложение , по снимката на сградата май не е добро.И освен това северните му стаи , защо той има такива..на какви пари да се продадат ?Last edited by supertrader; 31.07.2010, 16:03.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеНапротив , точно защото те разбирам го написах това по -долу !
Ти все пак си търговец и от десет планини вода ще ми докараш за да докажеш "правотата " си .
Аз като виртуален клиент мога също (поне ) толкова вода да ти докарам и все някъде ще стигнем до компромис .....виртуален ....пока !
Честь имею !
п.п.Провокирана бях от писание на Веско, който така и не иска да си признае, че се прецака като не продаде имота си преди 2 г.
Нямало било качествени имоти, Дрън-дрън!- Да се намираме на приказки.И луксозните НИ с уникални качества и локации, като всички останали търпят корекция в посока надолу.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениено едва ли ще ме разберете съдейки по това, което сте написал по-горе.
Ти все пак си търговец и от десет планини вода ще ми докараш за да докажеш "правотата " си .
Аз като виртуален клиент мога също (поне ) толкова вода да ти докарам и все някъде ще стигнем до компромис .....виртуален ....пока !
Честь имею !Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеНяма нормална логика цените в " Чайка " да са по -ниски от " Морската градина " ...Всичко в градината е вече непродаваемо , на практика излишно и е поредното тимаджийско набълбукване с отдавна предизвествен " Мултигруп " -- Финал .....За цялата тим --структура .
Всъщност има ГОЛЯМА логика, но едва ли ще ме разберете съдейки по това, което сте написал по-горе.
п.п.Най-малкото от там тръгват ВСИЧКИ автобусни линии, на 1 спирка е от соц.лукса "Чайка", а притежава и качества на извънградски имот.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениежилищната сграда на ТИМ с/у "Пикадили парк", миналата година най-ниските цени бяха около 1700Е/кв.м.Днес са 1245Е/кв.м.Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнениеДобре, знаете броя на лошите кредити. Защо обаче си мислите, че броя на ипотекираните жилища е точно броя на лошите кредити?
Някои недостатъци в тезите могат да се изведат и обсъдят. Желание да има.
По-скоро не сме мислили, че има съответствие. Обратното, като се прилагат сметки, коефициенти и спекулативни допускания, търсим начин да се доближим до този брой чрез разсъждения и пресмятания.
Иначе :
Да ви светна, че има ипотечни кредити с обезпечение 2-3 имота, има и ипотекирани цели блокчета като залог за един кредит. А, нещо сметката се обърка, май от 20 700 ще скочим поне на 40 000?
Има обаче и още по-тежки случаи. Лично преживяване. Преди около 8-9 години пазарът на кредити започна да се размърдва след драмите от края на 90-те.
Във фирмата договорихме с банка един инвестиционен кредит. Страшна мъка и много убито време бяха потребни. Не питайте за обезпеченията, формално бяха петорни. Каквото се сети човек, всичко приложиха. Най-накрая дойде и последният удар. Поискаха от трима по-едри акционери (и членове на борда) да ипотекират допълнително и лични имоти като Н-то обезпечение. Имаше драми. Една от съпругите се дръпна. Все пак стана това, което искаше банката. Захапката им е доста здрава.
Горното е илюстрация за това, че има и множество заложени жилищни имоти, които реално обезпечеват корпоративни кредити.
До този етап разсъждаваме основно за имотите на частни лица, които са ипотекирани в полза на банка, която е кредитирала точно тяхната покупка.
В интерес на истината това е просто един от многото видове.
Разбивка в подробности няма да видим.
Ако и сега твърдите, че няма да окажат влияние на пазараВижте какво се случва с цените на офис площите, когато все повече и повече и все по-хубави и хубави такива излизат на пазара. Вижте и си го признайте и на себе си.
Last edited by nacheff; 31.07.2010, 13:05.
Коментар
Коментар