IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Плащане при закупуване на имот ...кеш ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• По-добре да не цигануваш за 1-2 % спестен данък, според мен. Ако имота няма разрешение за ползване вземи адреса на продавача и да напише и разпише запис на заповед за парите докато излезе разрешителното и нотариалния акт.

Коментар

• И ДДС-то си искай

Коментар

• Първоначално изпратено от atanasovpetko@abv.bg Разгледай мнение
        не се сещам...
        И какъв е риска при акт 15?
        Никога да не получиш акт 16.И да се окаже че трябва да достроявате на принципа на ЖСК ако всички апартаменти са продадени.Ако не са още по лошо.Да не говорим какви проблеми ще имаш с тока щото няма да имате партиди а само една обща и на името на продавача.Като си пусне съседа печката и бушона изключва.Ще станеш луд.

Коментар

• Ако сградата няма разрешение за ползване забрави за плащане кеш... Ако пък има спазари наистина поне 10% отстъпка... Мен лично ако питаш не бих рискувал... Измекяри бол... Съветвай се с адвокат!!!
          Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
            Ако имота е на акт 15 или на зелено не се набутвай.
            Ако е готов, има смисъл, само при поне 15 % отстъпка от цената ( защо 15%?? - сам се сети).
            Сделките се изповядват на данъчни оценки, а те в някои случаи са над пазарните
            .....
            не се сещам...
            И какъв е риска при акт 15?

Коментар

Здравейте,
              Скоро ще закупувам апартамент. Строителя иска да да обявим официално половината от цената. А остатъка да му го платя кеш (не по банков път).
              Щял съм да спечеля и аз от гледна точка на разходите по закупуване.

Има ли някакви рискове? Чувал съм, че при изповядване на сделката никога не се обявява реалната цена .
              Моля за съвет.
              Петко
              Ако имота е на акт 15 или на зелено не се набутвай.
              Ако е готов, има смисъл, само при поне 15 % отстъпка от цената ( защо 15%?? - сам се сети).
              Сделките се изповядват на данъчни оценки, а те в някои случаи са над пазарните
              .....

Коментар

Здравейте,
                Скоро ще закупувам апартамент. Строителя иска да да обявим официално половината от цената. А остатъка да му го платя кеш (не по банков път).

Има ли някакви рискове? Чувал съм, че при изповядване на сделката никога не се обявява реалната цена .
                Моля за съвет.
                Петко
                Петко нали знаеш че после ако искаш разваляне на сделката ще получиш половината за другата няма доказателсва.Ако парите са ти чисти не прави глупости.Нищо не печелиш.Ще платиш малко по малък данък но после може да отнесеш много голям кърпел

Коментар

• Плащане при закупуване на имот ...кеш ?

Здравейте,

Моля за съвет.
                  Петко
                Working...
                X