По-добре да не цигануваш за 1-2 % спестен данък, според мен. Ако имота няма разрешение за ползване вземи адреса на продавача и да напише и разпише запис на заповед за парите докато излезе разрешителното и нотариалния акт.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Плащане при закупуване на имот ...кеш ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от atanasovpetko@abv.bg Разгледай мнениене се сещам...
И какъв е риска при акт 15?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеАко имота е на акт 15 или на зелено не се набутвай.
Ако е готов, има смисъл, само при поне 15 % отстъпка от цената ( защо 15%?? - сам се сети).
Сделките се изповядват на данъчни оценки, а те в някои случаи са над пазарните
.....
И какъв е риска при акт 15?
Коментар
-
Първоначално изпратено от atanasovpetko@abv.bg Разгледай мнениеЗдравейте,
Скоро ще закупувам апартамент. Строителя иска да да обявим официално половината от цената. А остатъка да му го платя кеш (не по банков път).
Щял съм да спечеля и аз от гледна точка на разходите по закупуване.
Има ли някакви рискове? Чувал съм, че при изповядване на сделката никога не се обявява реалната цена .
Моля за съвет.
Петко
Ако е готов, има смисъл, само при поне 15 % отстъпка от цената ( защо 15%?? - сам се сети).
Сделките се изповядват на данъчни оценки, а те в някои случаи са над пазарните
.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от atanasovpetko@abv.bg Разгледай мнениеЗдравейте,
Скоро ще закупувам апартамент. Строителя иска да да обявим официално половината от цената. А остатъка да му го платя кеш (не по банков път).
Има ли някакви рискове? Чувал съм, че при изповядване на сделката никога не се обявява реалната цена .
Моля за съвет.
Петко
Коментар
-
Плащане при закупуване на имот ...кеш ?
Здравейте,
Моля за съвет.
ПеткоТагове: Отмаркиране на всички
Коментар