IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Оооооооо, сори, сега видях, че Вал/шето е писала. Стигнах до същото предположение, щото като видиш картата на Бургас, отвсякъде заобиколен с големи езера. Обаче залива предполага много по голямо развитие като световно пристанище дори. Варненския е мизерен, да не говорим, че Варна в сравнение с Бургас е в Северна европа- над Стара планина!

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
      ...............щото натам съм отправил инвестиционен взор...........
      Да не смени мечтата за гаража в Люлин, който да направиш на кръчма в която вече може и да спиш със цаца-бира на Бургас

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        1. Вдигането на пенсионната възраст не решава проблема веднага - и сега пенсионерите са твърде много за работещите.
        2. Вдигането на данък за втори имот ще раздвижи единствено за 2-3 месеца нотариусите.
        3. А пък най-малко от теб очаквах да ми заговориш клиширано относно пълненето на бюджета - рИформа!!!! Нещо като да се направи анкетна комисия в Народното събрание ли?
        4. Плоският данък е единственото добро нещо за десни и леви. Премахването му ще докара доста щети за България.

Ако са десни - ще се вдигат ДАНЪЦИ поголовно и АКЦИЗИ. тези неща пълнят веднага и безотказно бюджета.

Ако са леви - Господ да ни е на помощ.
        Най- големият проблем е Кодекса на Труда.
        Актовете започват от 15 000.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
          Това, за 100 годишната ипотека сериозно ли го говорите??? Мернах го, но приех, че е шега. Говорим за апартаменти.
          В Испания и Швейцария може би да има законов регламент, но тук при отказ от наследство баМките трябва да разчитат на дълголетие.
          Говорете за Варна и Бургас да ви се не види!

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
            Ako си десен, вдигаш пенсионната възраст и увеличаваш (евентуално) данъка само за втори/неосновен имот. Намаляваш данъците на НИ в етажна собственост- и сега са високи. Ако си десен- правиш поголовна сеч или както му казват реформа в публичния сектор.
            Пак, ако си десен, премахваш праговете и плоския данък. Смехурия е този данък. Проблемът е КТ.
            1. Вдигането на пенсионната възраст не решава проблема веднага - и сега пенсионерите са твърде много за работещите.
            2. Вдигането на данък за втори имот ще раздвижи единствено за 2-3 месеца нотариусите.
            3. А пък най-малко от теб очаквах да ми заговориш клиширано относно пълненето на бюджета - рИформа!!!! Нещо като да се направи анкетна комисия в Народното събрание ли?
            4. Плоският данък е единственото добро нещо за десни и леви. Премахването му ще докара доста щети за България.

Ако са десни - ще се вдигат ДАНЪЦИ поголовно и АКЦИЗИ. тези неща пълнят веднага и безотказно бюджета.

Ако са леви - Господ да ни е на помощ.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
              сто годишна ипотека е безумие според мен. Аз имам една на която ми остават 13,5 години, но след няколко месеца ще намаля срока с нови 2 години.
              В момента повече ме интересуват предимствата на Бургас пред Варна, щото натам съм отправил инвестиционен взор. Давайте мнения за двата големи черноморски града. Кой кой е и по най ли е от другия?
              Бургас НЯМА физическа възможност за развитие. Може да се усъвършенства, но не и да расте.
              Не е местен патриотизъм.

Коментар

• Това, за 100 годишната ипотека сериозно ли го говорите??? Мернах го, но приех, че е шега. Говорим за апартаменти.

Коментар

• сто годишна ипотека е безумие според мен. Аз имам една на която ми остават 13,5 години, но след няколко месеца ще намаля срока с нови 2 години.
                  В момента повече ме интересуват предимствата на Бургас пред Варна, щото натам съм отправил инвестиционен взор. Давайте мнения за двата големи черноморски града. Кой кой е и по най ли е от другия?

Коментар

• Ako си десен, вдигаш пенсионната възраст и увеличаваш (евентуално) данъка само за втори/неосновен имот. Намаляваш данъците на НИ в етажна собственост- и сега са високи. Ако си десен- правиш поголовна сеч или както му казват реформа в публичния сектор.
                    Пак, ако си десен, премахваш праговете и плоския данък. Смехурия е този данък. Проблемът е КТ.

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                      Струва че няма политик, партия, която да има смелост да пипа имотните данъци... Въпреки че добре се крият зад лозунгите Европа ни задължава, в Европа е така...
                      Ако си поставен пред избор: Спираш плащане на пенсии или увеличаване на имотен данък и ако си политик на власт - какво ще избереш?

Държавата ни е фалирала, поне така мисля. Ще крепят положението до изборите и с надеждата, че до тогава глобалната икономика ще се е съвзела.
                      Това няма да се е случило и който и да дойде на власт, ще трябва да избира:

Ако е десен: Увеличаваш данъците, в това число имотните и акцизите
                      и не намаляваш пенсиите.
                      или
                      отиваш на международните пазари за нов заем на 6-7% лихва.

Ако е ляв: Запазваш борда, не увеличаваш данъците и акцизите, но намаляваш пенсиите
                      или
                      буташ борда, запазваш данъците и акцизите и увеличаваш в левове пенсиите. И тогава отиваш на международните пазари за кредит от 15%.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        Изчакай само 2-3 години и ще видиш какво ще се случи със собствениците на НИ в БГ. Сега се започва със сини, зелени и пембени зони, но голямото нахендряне ще дойде съвсем скоро.

Ще ги питам тогава банките с толкова НИ чрез дъщерни дружества как ще им плащат данъците.....

П.П. Да уточня - притежавам НИ, но гледам реално на нещата.
                        Аз съм готов за такова дърво, въпреки че не ми се вярва...

Струва че няма политик, партия, която да има смелост да пипа имотните данъци... Въпреки че добре се крият зад лозунгите Европа ни задължава, в Европа е така...

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                          421/263 за 100К 30/100 години. Тези 3 процента кой ги дава

Иначе са 840/750 при 9%. Или ще ми кажеш, че в момента можеш да намериш по-ниска лихва?
                          Дали няма ? БЛП +2,71 пункта
                          ГПР-то по този кредит е 7,8 а лихвата много по-надоли. Сам си я сметни! След това погледни надолу към ходилата си за да видиш колко си бос

Коментар

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
                            Мунчо, хайде сметни ми ги на 3% анюитетни та да видим как няма смисъл до 100 годишни. Гледам на всяка манджа мерудия си , сигурен показател, че не разбираш от нищо.
                            Ти май си Лендлорда и си решил вече да продаваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
                              Мунчо, хайде сметни ми ги на 3% анюитетни та да видим как няма смисъл до 100 годишни. Гледам на всяка манджа мерудия си , сигурен показател, че не разбираш от нищо.
                              421/263 за 100К 30/100 години. Тези 3 процента кой ги дава

Иначе са 840/750 при 9%. Или ще ми кажеш, че в момента можеш да намериш по-ниска лихва?

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                                Миче, нъл имаш компутер. Ако си си купила Ексел, и таквоз мое да имаш. Вземи и изчисли едно анюитетче и виж след коя година няма смисъл от дълги ипотеки. Пробвай от 8% надоле Да ти обяснявам ли кво е анюитет?

Коментар

Working...
                                X