IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
    Берти,
    имам към днешна дата 7 имота, от които 3 в София.
    Два от тях отдавах до скоро в София, даже гараж отделно отдавах към един и същи имот на наемател на плод и зеленчук.
    Сега отдавам само един апартамент без договор и един магазин с договор.
    Земеделско земя за аренда около 50 ДКА.
    Заемите ми към момента са към 5 000 лева, и то заради едни акции които ми носят дивидент не повече от 500 лева годишно. Жилищни заеми нямам на мое име, само съ съдлъжник по заем за голям апартамент на който жена ми е съсобственик.
    В момента горещо се натискам да купя имот за мах 35 К лева. и пазара съм го избиколил многократно. Сънувам огледи, флиртувам с брокери.
    Директните контакти със собственици не ги харесвам, всички са непоклатими като мен и не обичат да коментират цена. Затова предпочитам контактите с брокери. Собствениците са прекалено силни.
    Панелков а помниш какво си писал преди?Щото има несъответствие.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
      Голям рентиер и фактор на имотният пазар. Ти си бил страшен бе. Аз търся да купя до 30К евро и ме е срам да се свържа с агенция във Варна поради мижавата сума, ти се изяваваш като супер купувач 'флиртувам с брокери' със 17К евро.
      Боже прибери си вересиите.
      И после същите келеши се оплакват по форумите че нямало нищо читаво , а само боклуци били останали.

Коментар

Берти,
        Два от тях отдавах до скоро в София, даже гараж отделно отдавах към един и същи имот на наемател на плод и зеленчук.
        Заемите ми към момента са към 5 000 лева, и то заради едни акции които ми носят дивидент не повече от 500 лева годишно. Жилищни заеми нямам на мое име, само съ съдлъжник по заем за голям апартамент на който жена ми е съсобственик.
        В момента горещо се натискам да купя имот за мах 35 К лева. и пазара съм го избиколил многократно. Сънувам огледи, флиртувам с брокери.
        Директните контакти със собственици не ги харесвам, всички са непоклатими като мен и не обичат да коментират цена. Затова предпочитам контактите с брокери. Собствениците са прекалено силни.
        Голям рентиер и фактор на имотният пазар. Ти си бил страшен бе. Аз търся да купя до 30К евро и ме е срам да се свържа с агенция във Варна поради мижавата сума, ти се изяваваш като супер купувач 'флиртувам с брокери' със 17К евро.
        Боже прибери си вересиите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение

Честито на идиотите (идиоти са тези, които "инвестират" в коптори като теглят жилищен заем)!

Не че съм против заключението ти, да теглиш заем за да "инвестираш" в коптори си е мазохизъм. Обаче по повод цените на НИ преди време имаше дискусии и обосновки въз основа на себестойност, материали, амортизации, обезщетения и маса други фактори които оказват влияние (това беше преди лордове и производни да завземат форума ) Та имаше една версия, която се радваше на учудваща популярност, че едва ли не строителя трябвало да продава на 10% печалба, което било нормално за всяко производство едва ли не
          И въпроса ми е в какво инвестират неидиотите, които теглят заем, което не е описано в НК или не си инсайдер на борсата?

Коментар

Продажби на жилища в София:
            1)
            - през първото тримесечие на 2008г. бяха 8,035
            2)
            - през първото тримесечие на 2013г. бяха 3,600
            Тоест за 5 години има спад от над 55%.

Средна цена на кв. м. жилищна площ в София:
            1)
            - през първото тримесечие на 2008г. беше 2,163.17 лв.
            2)
            - през първото тримесечие на 2013г. беше 1,422.33 лв.
            Тоест за 5 години има спад от над 34% на средната цена на кв. м. жилищна площ в София и въпреки това има спад на продажбите на жилища в София с над 55%.

Честито на идиотите (идиоти са тези, които "инвестират" в коптори като теглят жилищен заем)!

http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=20
            http://www.registryagency.bg/?page_id=26
            Възхищавам ти се истински за фактологичното и статистическото обосноваване и изключително точното заключение
            Евала!

Коментар

Сънувам огледи, флиртувам с брокери.

Коментар

[b]Тоест за 5 години има спад от над 34% на средната цена на кв. м. жилищна площ в София l]
                Ебати зора!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                За два дни любимото злато на информаторите се срина с 12%

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  лорде,

дето ще ги сусолиш - кажи колко имота имаш към текуща дата, колко са отдадени , колко заеми погасяваш и какъв е нетния доход (месечен) дето ти остава

ако цифрата е ок - то в този форум няма да има кой да те бъзика
                  Берти,

Коментар

• Продажби на жилища в София:
                    1)
                    - през първото тримесечие на 2008г. бяха 8,035
                    2)
                    - през първото тримесечие на 2013г. бяха 3,600
                    Тоест за 5 години има спад от над 55%.

Средна цена на кв. м. жилищна площ в София:
                    1)
                    - през първото тримесечие на 2008г. беше 2,163.17 лв.
                    2)
                    - през първото тримесечие на 2013г. беше 1,422.33 лв.
                    Тоест за 5 години има спад от над 34% на средната цена на кв. м. жилищна площ в София и въпреки това има спад на продажбите на жилища в София с над 55%.

http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=20
                    http://www.registryagency.bg/?page_id=26

Коментар

• Inform

В момента цените вече се повишават леко, докато ти го каже статистиката ще изтече обаче доста вода по Дунав..лошо - пак се повишават цените на имотите, що така ?
                      D.Y.F-091066

Коментар

Информаторе, прекалено си семпъл за да даваш мнение за човек за когото хем нищо не знаеш, хем те делят един вагон книги.
                        Голите едни и същи статистики които четеш са ти промили тотално мозъка. Клиент на банките може да бъде само надежден човек, това се опитвам да ти обясня, такива като теб не ги допускат там
                        За начало можеш да започнеш четенето от това що е капитализъм? Също така не е лошо да се ограмотиш, би ли могъл да съществува капитализма без банковата система във вида който я познаваме? Много сложни въпроси за един счети нали?
                        лорде,

дето ще ги сусолиш - кажи колко имота имаш към текуща дата, колко са отдадени , колко заеми погасяваш и какъв е нетния доход (месечен) дето ти остава

ако цифрата е ок - то в този форум няма да има кой да те бъзика

гадни или луксозни имотите дето не живееш в тях трябва да ти носят доход( в момента ефтинджосите имоти са доста по актулани) или поне да запазват стойност (това важи май повече за луксозните)
                        Last edited by bertram; 28.04.2013, 22:05.
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

драгомире (драгомир радев от Радомир), ти като пенсиониран мильо си идеалният клиент банките да експериментират някои практики, които не е позволено да се употребяват върху човек.

Информаторе, прекалено си семпъл за да даваш мнение за човек за когото хем нищо не знаеш, хем те делят един вагон книги.
                          Голите едни и същи статистики които четеш са ти промили тотално мозъка. Клиент на банките може да бъде само надежден човек, това се опитвам да ти обясня, такива като теб не ги допускат там
                          За начало можеш да започнеш четенето от това що е капитализъм? Също така не е лошо да се ограмотиш, би ли могъл да съществува капитализма без банковата система във вида който я познаваме? Много сложни въпроси за един счети нали?

Коментар

• драгомире (драгомир радев от Радомир), ти като пенсиониран мильо си идеалният клиент банките да експериментират някои практики, които не е позволено да се употребяват върху човек.

Коментар

Според действащата от 2003г. класификация на икономическите дейности в България в строителството са наети:
                              1)
                              - в края на януари 2003г. - 91,921 души
                              2)
                              - в края на юли 2008г. - 206,886 души

За сравнение домакинствата в България дължаха жилищни кредити:
                              1)
                              - в края на януари 2003г. сумата беше 229,381 хил. лв. или по-малко от 230 милиона лв.
                              2)
                              - в края на юли 2008г. сумата беше 7,396,661 хил. лв. или почти 7.4 милиарда лв.
                              Тоест за 5 години и 6 месеца жилищните заеми се увеличиха с по-малко от 7.2 милиарда лв. докато наетите в строителството се увеличиха с над 114 хиляди души.

Според действащата от 2008г. класификация на икономическите дейности в България в строителството са наети:
                              1)
                              - в края на юли 2008г. - 209,733 души
                              2)
                              - в края на 2012г. - 119,507 души

1)
                              - в края на юли 2008г. сумата беше 7,396,661 хил. лв.
                              2)
                              - в края на 2012г. сумата беше 9,441,757 хил. лв.
                              Тоест за 4 години и 5 месеца жилищните заеми се увеличиха с над 2 милиарда лв. и строителните фирми оптимизираха персонала до по-малко от 120 хиляди души.

http://www.bnb.bg/BankSupervision/index.htm
                              http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=26
                              Спокойно, ти няма да си сред хората на които ще разрешат да теглят кредит.

Коментар

• Според действащата от 2003г. класификация на икономическите дейности в България в строителството са наети:
                                1)
                                - в края на януари 2003г. - 91,921 души
                                2)
                                - в края на юли 2008г. - 206,886 души

1)
                                - в края на януари 2003г. сумата беше 229,381 хил. лв. или по-малко от 230 милиона лв.
                                2)
                                - в края на юли 2008г. сумата беше 7,396,661 хил. лв. или почти 7.4 милиарда лв.
                                Тоест за 5 години и 6 месеца жилищните заеми се увеличиха с по-малко от 7.2 милиарда лв. докато наетите в строителството се увеличиха с над 114 хиляди души.

Според действащата от 2008г. класификация на икономическите дейности в България в строителството са наети:
                                1)
                                - в края на юли 2008г. - 209,733 души
                                2)
                                - в края на 2012г. - 119,507 души

1)
                                - в края на юли 2008г. сумата беше 7,396,661 хил. лв.
                                2)
                                - в края на 2012г. сумата беше 9,441,757 хил. лв.
                                Тоест за 4 години и 5 месеца жилищните заеми се увеличиха с над 2 милиарда лв. и строителните фирми оптимизираха персонала до по-малко от 120 хиляди души.

http://www.bnb.bg/BankSupervision/index.htm
                                http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=26

Коментар

Working...
                                X