IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение
    … не трябва да се забравя, че една не малка част от тези жилища, са собственост на руснаци, англичани, ирландци и т.н. …..друга част са необитаеми по селата ( не там където им се иска на собствениците ) ….
    В България:
    1)
    В края на 1989г.
    - населението в градовете беше 6,079,839 души
    - броят на жилищата в градовете беше 2,103 хиляди
    Тоест съотношението беше 2.89 в края на 1989г.
    2)
    В края на 2012г.
    - населението в градовете беше 5,306,233 души
    - броят на жилищата в градовете беше 2,588,850
    Тоест съотношението беше вече едва 2.05 в края на 2012г.

В България:
    1)
    В края на 1989г.
    - населението в селата беше 2,912,477 души
    - броят на жилищата в селата беше 1,260 хиляди
    Тоест съотношението беше 2.31 в края на 1989г.
    2)
    В края на 2012г.
    - населението в селата беше 1,975,808 души
    - броят на жилищата в селата беше 1,320,498
    Тоест съотношението беше вече едва 1.50 в края на 2012г.

http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=20
    http://statlib.nsi.bg:8181/isisbgsta...ици

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
      От друга страна, Пешка,

държавата гарантира депозита ти до 100000 евро срещу неразумното поведение да си държиш парите във фалирала банка. Не може само едната страна да иска защита, а другата да си трае. Просто.
      Е ти да не би да искаш да ми кажеш че държавата трябва да плати заема на длъжника щото бече не можел да плаща.Няма проблем.Маха държавата гаранцията и веднага си тегля парите.Е тогава няма банки и настава земен рай.

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
        Точно ми се въртеше една идея докато ви четох дискусията и гледам, че си я събрал в едно изречение. Наистина защо всички приемат за даденост, че банката е някакъв голям камък, дето не може да се помръдне, а горкият кредитоискател е непременно слабата страна и може само да се оплаква, че го клатели с договорите и лихвите и го заробвали пожизнено?

Примерно имам клиент, на когото му е отеснял двустайния и иска тристаен. Разликата в цените - примерно 30%, а клиентът няма спестени толкова. Клиентът примерно си има постоянна работа, заплатата му официално 1500 лева, кредитната му история - чиста. Апартаментът, който си е харесал е ликвиден. Поръчвам на един печен юрист като Грую например да състави договор за кредит в стил "Казвам си условията и ако приемате, тегля кредит" и го пращам на банките в PDF заедно със справка за доходите на човека и описание на предлаганото обезпечение.

Дали ще има ответна реакция или ще отиде в коша понеже "Клиент дето много знае, не го щем" ?
        Ми кат не го щат има още 30 банки ако никъде не го щат остава в двустайния.И те така днес в коша утре в коша а в други ден никой не пита за кредит.Времето върви трябва да се плащат лихви по влоговете заплати.Намаляват лихвата по депозита увеличават таксите и всички започват да бягат.И те така докато се научат.А на Запад лихвите са малки щото на 25-26г вече си с 500000 долара дългове за образование и къща.какви да са лихвите като работа няма или ако има е за не повече от 50000 на година но преди облагане с данъци?Е те за това там лихвите са ниски щото главниците са големи.

Коментар

• Спорет мен имотите ще станат бесплатни, защото никои няма да изка да живее в тази кочина. Даже ЕС ще дават субсидии на пенсионери, цигани, турци, престъпници да остават или да се изселват в България.

Коментар

• От друга страна, Пешка,

държавата гарантира депозита ти до 100000 евро срещу неразумното поведение да си държиш парите във фалирала банка. Не може само едната страна да иска защита, а другата да си трае. Просто.

Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Aйде стига бе направо се натъжих и ще се разплача.Еми приятелю аз искам да ми звънне Джулия Робъртс и да ми каже много съм нещастна не издържам повече идвам да те взема стягай багажа и на летището отиваме на остров в пасифика.....И искам да съм вечно млад и безсмъртен.Та какво искат хората си е техен личен проблем.Който няма покрив над главата си и кинта живее при мама и тате и си трае.Може и на село там наемите не са високи.Не може хем нямам пари хем искам в София хем да е 130 квадрата и обзаведен и въобще думата искам трябва да се забрави.Простираш се според чергата си.Научаваш се да пачкаш повече и по малко да искаш.Никой не ти е длъжен с нищо

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              Нали това говоря.Като няма хора които искат кредити банките ще се научат какво се прави.Влизаш в банката казваш си условията и ако приемат теглиш кредит ако не искат чао Гергино.Ти без кредит можеш те не.
              Точно ми се въртеше една идея докато ви четох дискусията и гледам, че си я събрал в едно изречение. Наистина защо всички приемат за даденост, че банката е някакъв голям камък, дето не може да се помръдне, а горкият кредитоискател е непременно слабата страна и може само да се оплаква, че го клатели с договорите и лихвите и го заробвали пожизнено?

Примерно имам клиент, на когото му е отеснял двустайния и иска тристаен. Разликата в цените - примерно 30%, а клиентът няма спестени толкова. Клиентът примерно си има постоянна работа, заплатата му официално 1500 лева, кредитната му история - чиста. Апартаментът, който си е харесал е ликвиден. Поръчвам на един печен юрист като Грую например да състави договор за кредит в стил "Казвам си условията и ако приемате, тегля кредит" и го пращам на банките в PDF заедно със справка за доходите на човека и описание на предлаганото обезпечение.

Дали ще има ответна реакция или ще отиде в коша понеже "Клиент дето много знае, не го щем" ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
                Виж сега Бате Пешо,не е проблем от къде ще изтегля кредит при положение,че мога да си го плащам,проблема е,че банките в БГ,зорлем правят кредитите на хората лоши като им вдигат лихвите.Да уточним и нещо друго,хората изтеглили ипотечни кредити искат да си ги връщат,други са тези които не искат,но това е друга тема.
                Не вкарвайте дискусията в някаква махленска раздумка с епитети "парцали,страсти и мераци",едно е ясно,банките,ако няма на кой да раздават кредити не могат да съществуват,това е ясно и на децата.
                Договорите и начина на работа на банките в БГ ще трябва да премислят и поправят,както и начина на отпускане на кредитите,че кредитополучателите изчезват и от там и банките закъсват.
                Не приемам дискусията толкова лично,но не мога и да си крия главата в пясъка и да казвам само,който взел да връща,без да се замисля.
                Много кредити бяха отпуснати на хора,знаейки,че тези кредити са рискови заради премийте,това е отговорност първо на банките и после на хората.Много фирмени кредити бяха отпускани по същите причини и това рано или късно ще се "разсмърди".Около мен,вече започват да "уреждат" левови кредити,без клауза да се превалутират,кажи сега после кой ще е виновен.
                Така,че не пиша,че кредитите Не трябва да се връщат,напротив Трябва.Банките,обаче Трябва да се озаптят по някакъв начин,иначе ще страдаме и тези с кредитите и тези с депозитите.
                Понеже сме в темата за понижението на цените на имотите,ще отбележа,че при такива банки,депозитите Не са за предпочитане,пред покупката на НИ.
                Нали това говоря.Като няма хора които искат кредити банките ще се научат какво се прави.Влизаш в банката казваш си условията и ако приемат теглиш кредит ако не искат чао Гергино.Ти без кредит можеш те не.

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
                  Не се заяждам, но това ми звучи като обикновена неспособност хората да си поемат отговорността за постъпките.
                  Никой никого не е карал насила да тегли кредити, а и притежаването на имот още не е задължително.
                  Преди години имаше една реклама "Искам всичко" - ами не може така, видя се. А това, че има хора, които са я гледали и са се забили в банката още на другата сутрин - просто не говори добре за тях, меко казано.
                  Хората са поели своята отговорност,плащат си кредитите,тези които не могат им отнемат жилищата,тук две мнения няма.
                  Банките да поемат своята отговорност,защо са раздали кредити на хора,който не могат да ги плащат и защо са вдигали лихвите толкова,че да направят кредитите лоши,слава Богу не всички.
                  Никак няма да ми е приятно,ако се случи нещо и не мога да си взема парите от банките да ми обясняват,че са виновни хората който не си плащали кредитите или,че са плащали високи лихви по депозитите.
                  Това е истинската дискусия,не кой,как и защо взимал кредит и може или не може да си го плаща.
                  Банките са длъжни да поемат своята отговорност !
                  Last edited by Dury; 20.07.2013, 13:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                    Естествено е, че банките са виновни за ситуацията с кредитите.
                    Те диктуват законодателството и манипулираха яко хората.
                    ...
                    Не се заяждам, но това ми звучи като обикновена неспособност хората да си поемат отговорността за постъпките.
                    Никой никого не е карал насила да тегли кредити, а и притежаването на имот още не е задължително.
                    Преди години имаше една реклама "Искам всичко" - ами не може така, видя се. А това, че има хора, които са я гледали и са се забили в банката още на другата сутрин - просто не говори добре за тях, меко казано.

Коментар

• Естествено е, че банките са виновни за ситуацията с кредитите.
                      Те диктуват законодателството и манипулираха яко хората.

Да не говорим за историята с кредитните милионери от 90-те години...

То е нормално да са мафия, да печелят, да си гледат интересите, но не е нормално да няма контрол и регулации, които за защитават поребителите.

Съчувствам на хората, теглили кредити с високи лихви по време на бума в цените на имотите! Трябва да се плащат кредитите - хванали са се на хорото. Освен това, ако се разровите във форумите - не е било да няма здравомислещи хора, които да са предупреждавали...

Но регулации трябва да има поне за бъдещите кредити. Задължително си е!

Коментар

Мдам,типично мислене на банкер
                        Та какво рече,премийките били важни,а ? Ами такива ще са всичките ни работи в БГ-то,щом не професионализма ни води,а премийките.
                        Пък и алчност от хората,ех банкери,банкериии,не е алчност това при хората,при вас банкерите е и го каза чудесно,премията е важна.
                        Научете се и вие да поемате отговорност,не да раздавате на всеки кредити,заради премиите.Раздали 1000 кредита по 1000 лева на едни мургави българи за да приберат премията /няма да казвам коя е банката,знаеш я/,после вдигнали лихвата на хората които си плащат чинно за да избият загубите.Това е един много малък пример за това какви профита сте,както и колко много права се дават на банките.Та по тази причина,сега масово се закриват офиси на банки,уволняват се служителите им и премийките намаляха.
                        Данъците се вдигат от парламента и правителството,а те се избират от суверена-Сульо и Пульо,ясно !
                        За "мутренските" простотии,дори няма да споменавам.

Не става въпрос за теб Бате Пешо,а за Грую Груев.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          Глей ся пич ми що не тегли кредит от Западна Европа и САЩ?Банките се били разпищолили!!!!!!!!!!!!!!!!Някой изтеглил пари и не иска да ги връща банките се разпищилили държавата я намало.Га взимахте кредит що н е бяха се разпищолили?Кога теглиш кредит отношенията се уреждат с договор.като не ти харесва не подписваш няма кредит и си налягаш парцалите.Като не можете да си владеете страстите и мераците няма да се сърдите и друг да ви е виновен.
                          Виж сега Бате Пешо,не е проблем от къде ще изтегля кредит при положение,че мога да си го плащам,проблема е,че банките в БГ,зорлем правят кредитите на хората лоши като им вдигат лихвите.Да уточним и нещо друго,хората изтеглили ипотечни кредити искат да си ги връщат,други са тези които не искат,но това е друга тема.
                          Не вкарвайте дискусията в някаква махленска раздумка с епитети "парцали,страсти и мераци",едно е ясно,банките,ако няма на кой да раздават кредити не могат да съществуват,това е ясно и на децата.
                          Договорите и начина на работа на банките в БГ ще трябва да премислят и поправят,както и начина на отпускане на кредитите,че кредитополучателите изчезват и от там и банките закъсват.
                          Не приемам дискусията толкова лично,но не мога и да си крия главата в пясъка и да казвам само,който взел да връща,без да се замисля.
                          Много кредити бяха отпуснати на хора,знаейки,че тези кредити са рискови заради премийте,това е отговорност първо на банките и после на хората.Много фирмени кредити бяха отпускани по същите причини и това рано или късно ще се "разсмърди".Около мен,вече започват да "уреждат" левови кредити,без клауза да се превалутират,кажи сега после кой ще е виновен.
                          Така,че не пиша,че кредитите Не трябва да се връщат,напротив Трябва.Банките,обаче Трябва да се озаптят по някакъв начин,иначе ще страдаме и тези с кредитите и тези с депозитите.
                          Понеже сме в темата за понижението на цените на имотите,ще отбележа,че при такива банки,депозитите Не са за предпочитане,пред покупката на НИ.

Коментар

Та какво рече,премийките били важни,а ? Ами такива ще са всичките ни работи в БГ-то,щом не професионализма ни води,а премийките.
                            Пък и алчност от хората,ех банкери,банкериии,не е алчност това при хората,при вас банкерите е и го каза чудесно,премията е важна.
                            Научете се и вие да поемате отговорност,не да раздавате на всеки кредити,заради премиите.Раздали 1000 кредита по 1000 лева на едни мургави българи за да приберат премията /няма да казвам коя е банката,знаеш я/,после вдигнали лихвата на хората които си плащат чинно за да избият загубите.Това е един много малък пример за това какви профита сте,както и колко много права се дават на банките.Та по тази причина,сега масово се закриват офиси на банки,уволняват се служителите им и премийките намаляха.
                            Данъците се вдигат от парламента и правителството,а те се избират от суверена-Сульо и Пульо,ясно !
                            Не съм банкер а спестител.Нещо си се объркал.

Коментар

Не,не може да се разсъждава така,не може и не трябва.
                              Банките в БГ са се разпищолили безобразно,това което правят с лихвите по кредитите е меко казано безобразие.Никой не казва,че когато изтеглиш кредит,трябва да те смажат,нито,че е лошо да теглиш кредити,трябва да има поне малко двустранни отношения.
                              Защо в западна Европа и САЩ,лихвите по ипотечни кредити са в порядъка 1-3.5 %,а тук 7-12 % ? И не ми казвайте,че икономиката им е много добре,защото кризата тръгна точно от там.
                              Банките,трябва да се задължат да работят в пазарна среда,не както сега,като феодали,както и да поемат загубите от собствените си грешки.
                              Глей ся пич ми що не тегли кредит от Западна Европа и САЩ?Банките се били разпищолили!!!!!!!!!!!!!!!!Някой изтеглил пари и не иска да ги връща банките се разпищилили държавата я намало.Га взимахте кредит що н е бяха се разпищолили?Кога теглиш кредит отношенията се уреждат с договор.като не ти харесва не подписваш няма кредит и си налягаш парцалите.Като не можете да си владеете страстите и мераците няма да се сърдите и друг да ви е виновен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                Батка, подкрепям те на 100% с изказванията ти - няма как да стане само с искам

Сега за банките - видиш ли били виновни? Що? И едните (банките), и другите (хората) бяха водени от едно основно нещо - алчност - защо за едните да може, пък за другите да е забранено? Банкерите искаха да си вземат премийките за раздадените кредити, а хорицата бързаха да купят (без значение за какво им е), защото "ами утре са 10% отгоре". И като висиш пари на някого, си зависим от него. Точка. И на мен да ми висиш, и аз ще те гоня до дупка, че даже и отвъд дупката ти ще отида Ама банката била имала права, пък Сульо нямал - ами не е точно така, тя и държавата ти вдига данъдЗите без да те пита и да ти дава нищо насреща, нали? там как влияете? Има си договори с банките и там си пише всичко- толкоз. Ама не бил чел, ама нямал избор - ами да си чел, да си се консултирал с адвокат/фин. консултант и да не си бил толкова алчен, а избор винаги има-може и да не купуваш коптор, може да си останеш при мама и тате, може да не идваш в София, може да живееш под наем и т.н. избори много. И не е вярно, че банките си правели каквото си искат - само Бурканбанк с плешивия арменец се изхитри да вкарва нов компонент (т.нар.премия или надбавка) и съответно ги счупват от осъдителни присъди в най-различни съдилища. Знаеш ли на колко народ съм казвал да не подписват на Юрибор + 5-6% надбавка в момента, защото Юриборът е на исторически най-ниските си нива и защото това значи, че ти под това, което си подписал като лихва в момента, е невъзможно да паднеш. Ама Ганьо не чува и ми се смее, щото видиш ли така било най-прозрачно. Ама след няколко години ще реве, щото е взел кредит за 20-30 години, а не за 2-3. Олигофрени много, в Бг поне е пълно с олигофрени с претенции и точно те са любимите уфси за стригане от всички. И ще продължат да ги стрижат, точно щото са уфси с претенции!!!

Коментар

Working...
                                X