IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от troll feeder Разгледай мнение
    Лорде,
    Ти се не си ли на 40 години?
    Като как тогава си служил 20 години като офицер, да не би в полицията 20-годишните да ги правят офицери?
    А и преди това си бил управител на ресторант на Витошка, бил си 2 години в казарма, учил си 5 години география...

Не че се заяждам нещо, ама ако и другите ти числа са толкова верни, колкото тези ...
    На 45 съм. А и съм учил задочно. Винаги съм работил през време на следването.
    Изкарах две магистратури, не съм учил просто "география". Продължавам да се дообразовам по двете ми завършени специалности "Геоморфология и картография", както и MA Cultural Tourism, като едновременно и преподавам и работя заедно със съпругата.
    Купувам непрекъснато книги. Последната е на Калесник - "Общие географические закономерности земли". На теб не ти ли се струва по-скоро съмнително наличието на сума ти корабни капитани във форума и почти всички под либерийски флаг?
    Най-хубавото в НЕинвестицията в която не вярвате, е , че за един живот човек може да се сдобие с няколко имота, без да е наследил богато наследство. Просто трябва да е отворен за нови идеи и да вижда там където другите са сляпи.
    Last edited by Лорда; 09.09.2013, 17:23.

Коментар

• Лорде,
      Ти се не си ли на 40 години?
      Като как тогава си служил 20 години като офицер, да не би в полицията 20-годишните да ги правят офицери?
      А и преди това си бил управител на ресторант на Витошка, бил си 2 години в казарма, учил си 5 години география...

Не че се заяждам нещо, ама ако и другите ти числа са толкова верни, колкото тези ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
        Да не послъгваш нещо? Няма български офицер на 5 цифрена заплата. Аз съм бил 20 години офицер, но на 4-цифрена мах..
        А да си фриц в чужбина - абсурд!
        Корабен офицер като мечо
        И да, в чужбина съм,, в африка.
        Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
          Не съм го написал със злоба а просто така, радвам се на хора който са постигнали нещо с труда си !!! а ФУКЛЬО написах щото политиците го правят това с един подкуп и питат за още.
          И аз мога да се изфукам:
          2009 - уча
          2011 - диплома
          2012 -държавни изпити
          2012 - старши офицер, заплата 5 цифрена2013 - ще купувам жилище
          Да не послъгваш нещо? Няма български офицер на 5 цифрена заплата. Аз съм бил 20 години офицер, но на 4-цифрена мах..
          А да си фриц в чужбина - абсурд!

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
            Не съм го написал със злоба а просто така, радвам се на хора който са постигнали нещо с труда си !!! а ФУКЛЬО написах щото политиците го правят това с един подкуп и питат за още.
            И аз мога да се изфукам:
            2009 - уча
            2011 - диплома
            2012 -държавни изпити
            2012 - старши офицер, заплата 5 цифрена
            2013 - ще купувам жилище

Честито !!!
            Пожелавам успех и късмет
            Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнение
              Първо отговори на въпроса в цифри.
              Ми отговорил съм ти - 500 кинта за всьо!
              Ти си....

Коментар

Въпреки това КМЕТА ме нарича фукльо.
                И аз мога да се изфукам:
                2009 - уча
                2011 - диплома
                2012 -държавни изпити
                2012 - старши офицер, заплата 5 цифрена
                2013 - ще купувам жилище

Коментар

Добре де, дай ми съвет! Искам да го чуя, незнам дали ще го приема. Ти си пич, не вярвам да ме подведеш със съвет в който сам не вярваш.
                  Първо отговори на въпроса в цифри.

Коментар

250 ,може да ти е балансовата стойност но не и реалната.Има още много да се учиш.И не смятам да ти отварям очите.Прекалено си самодоволен и самодостатъчен за да чуеш и приемеш какво и да е чуждо мнение и съвет.И последен въпрос.Напиши колко плащаш данък сгради и такса смет сумарно за всичките си гореизброени "имоти" за да ме светнеш.
                    Добре де, дай ми съвет! Искам да го чуя, незнам дали ще го приема. Ти си пич, не вярвам да ме подведеш със съвет в който сам не вярваш.
                    Сега видях, че си дописал.
                    Данък сграда за къщата ми е много нисък, щото се води само старата с разрешение за ползване, новата в строеж. За сметка на това плащам такса ток на два електромера щото се водят стопански и клиентския им № започва с числото 20.
                    Сумарно 500лв. за сите имоти плащам и то ми помагат роднини, щото единият не е лично мой.
                    Last edited by Лорда; 08.09.2013, 22:08.

Коментар

Е, ти сляп ли си, че не виждаш, че почти всичко е в минало време и половината в текущо? Какви хиксове , кви 5 лева?
                      Всичко е на база реални сделки и договори. Където съм могъл да занижа, занижил съм мах. Въпреки това КМЕТА ме нарича фукльо. Ей такива като него пишете за инвестиция в НИ, хора без пукнат грош!!!
                      Каква фукня може да е изброяването на неколцина имоти на има няма обща стойност около 250К евра?
                      Хората по морето гледам стопанисват комплекси за десетки милиони и сигурно се смеят на изброеното тук!
                      250 ,може да ти е балансовата стойност но не и реалната.Има още много да се учиш.И не смятам да ти отварям очите.Прекалено си самодоволен и самодостатъчен за да чуеш и приемеш какво и да е чуждо мнение и съвет.И последен въпрос.Напиши колко плащаш данък сгради и такса смет сумарно за всичките си гореизброени "имоти" за да ме светнеш.
                      Last edited by van05; 08.09.2013, 22:03.

Коментар

Сметки без кръчмаря.Уравнението ти е с много "Х" -ве .По подобен начин действа националната статистика (стъкмистика).Нема лошо да се радваш сам.
                        Е, ти сляп ли си, че не виждаш, че почти всичко е в минало време и половината в текущо? Какви хиксове , кви 5 лева?
                        Всичко е на база реални сделки и договори. Където съм могъл да занижа, занижил съм мах. Въпреки това КМЕТА ме нарича фукльо. Ей такива като него пишете за инвестиция в НИ, хора без пукнат грош!!!
                        Каква фукня може да е изброяването на неколцина имоти на има няма обща стойност около 250К евра?
                        Хората по морето гледам стопанисват комплекси за десетки милиони и сигурно се смеят на изброеното тук!

Коментар

Моят опит с имотите е 15 годишен.
                          Всичко започна през 1994г. , когато частично унаследих, частично заплатих на роднини първия ми панелен апартамент, като участвах със собствени средства спестени в ТСБ.
                          Живея в него от 1998г., след като почина моъ роднина. От 2001г. до ден днешен живея в него с жена ми защото се намира между парк и училище и тя много държи още да сме в него, въпреки другите имоти. Апартаментът е двустаен, но наблюдавам гарсониерата точно до него, която се отдава за 380 лв. в момента. Да приемем, че моят би се отдавал за 400лв.
                          180х400=72000 лв. за тези 15 години. Същия вид апартамент в квартала , но не на тази най-добра локация се продава средно за 35000Е, значи, че моят би се продавал примерно за 36К Е, въпреки, че от скромност завишавам само с 1000 евра.
                          Това означава, че вече веднъж апартамента съм го избил само от спестените наеми.
                          В момента мога да му взема още толкова кеш. Силно ликвиден е като имот предвид местоположението му.
                          2стъпка- 1996г. унаследяване на 1/2 вила на 50км. от центъра на вселената - София.
                          Плюса е, че природата е рай., но е недостроена, не съм избрал типа брави за вратите, които са в унисон с вкуса на моето аристократично семейство
                          3-та стъпка. След 15 годишна зверска работа и съдебни дела с цел осъществяване на справедливост, закупих през 2002г. малък парцел от 400м2 с къща от 160м2 в квартал на Софето - широк центр за сумата от 34К $. В същия парцел- стара къща състояща се от две преходни стаи, кухня и мазе.
                          Старото къще отдавах между 2002г. и 2008г. на средна цена от 200лв.
                          72х200=14400 за сграда която е с предписание за събаряне, а получената сума бе реинвестирана в новата сграда за изолация, дограма и вътрешни мазилки.
                          В периода 2005-2008г. една софтуерна компания много агресивно ми предлагаше и тормозеше цели 3 години да наеме новата недовършена къща за 2000лв.
                          Гаражът го отдавах отделно за сумата от 100лв. месечно предвид многото нови жилищни кооперации в района и липса на места за паркиране.
                          72х100лв. = 7200лв. от един стар гараж строен през 70-те
                          Тях също набих в ремонти на новата къща.
                          В момента средната цена на подобна къща като новата с парцела , без да броим старата е около 120К евра. Тоест капиталовата цена е нарастнала 5 пъти
                          4-та стъпка- Закупуване на 4-ст. апартамент панел от 110м2 в София от общината като съдлъжник на жена ми и други роднини за сумата от 60000лв.
                          В момента пазарната му средна цена е 60К евра. Тоест двойно по-голяма.
                          От кредита за закупуването му остават 47К ЛЕВА.
                          Отдава се за 500лв. месечно на компания от 6 човека.
                          Брои се от януари 2008г. отдаването.
                          56 месеца х 500лв. = на 28000лв.
                          5-та стъпка - 2009г. закупуване на малък магазин - 10м.2 с договорена отстъпка от 33%.
                          От 2009г. до ден днешен се отдава за 6% годишно от вложената цена.
                          6-та стъпка- 2012г. очертаване и получаване на НИ за 15дка наследствена земя, част от която до регулация! Предстои регулиране на 2дка в рамките на града.
                          Недостатък на имотния портфейл- липса на ВИ.
                          Липса на достатъчно търговски площи и ЗЗ /жена ми има едни 50дка в най-плодородния район на страната, но взема само рента в натура/.
                          Следващите стъпки се подразбират.
                          Сметки без кръчмаря.Уравнението ти е с много "Х" -ве .По подобен начин действа националната статистика (стъкмистика).Нема лошо да се радваш сам.

Коментар

Моят опит с имотите е 15 годишен.
                            Всичко започна през 1994г. , когато частично унаследих, частично заплатих на роднини първия ми панелен апартамент, като участвах със собствени средства спестени в ТСБ.
                            Живея в него от 1998г., след като почина моъ роднина. От 2001г. до ден днешен живея в него с жена ми защото се намира между парк и училище и тя много държи още да сме в него, въпреки другите имоти. Апартаментът е двустаен, но наблюдавам гарсониерата точно до него, която се отдава за 380 лв. в момента. Да приемем, че моят би се отдавал за 400лв.
                            180х400=72000 лв. за тези 15 години. Същия вид апартамент в квартала , но не на тази най-добра локация се продава средно за 35000Е, значи, че моят би се продавал примерно за 36К Е, въпреки, че от скромност завишавам само с 1000 евра.
                            Това означава, че вече веднъж апартамента съм го избил само от спестените наеми.
                            В момента мога да му взема още толкова кеш. Силно ликвиден е като имот предвид местоположението му.
                            2стъпка- 1996г. унаследяване на 1/2 вила на 50км. от центъра на вселената - София.
                            Плюса е, че природата е рай., но е недостроена, не съм избрал типа брави за вратите, които са в унисон с вкуса на моето аристократично семейство
                            3-та стъпка. След 15 годишна зверска работа и съдебни дела с цел осъществяване на справедливост, закупих през 2002г. малък парцел от 400м2 с къща от 160м2 в квартал на Софето - широк центр за сумата от 34К $. В същия парцел- стара къща състояща се от две преходни стаи, кухня и мазе.
                            72х200=14400 за сграда която е с предписание за събаряне, а получената сума бе реинвестирана в новата сграда за изолация, дограма и вътрешни мазилки.
                            В периода 2005-2008г. една софтуерна компания много агресивно ми предлагаше и тормозеше цели 3 години да наеме новата недовършена къща за 2000лв.
                            Гаражът го отдавах отделно за сумата от 100лв. месечно предвид многото нови жилищни кооперации в района и липса на места за паркиране.
                            В момента средната цена на подобна къща като новата с парцела , без да броим старата е около 120К евра. Тоест капиталовата цена е нарастнала 5 пъти
                            4-та стъпка- Закупуване на 4-ст. апартамент панел от 110м2 в София от общината като съдлъжник на жена ми и други роднини за сумата от 60000лв.
                            5-та стъпка - 2009г. закупуване на малък магазин - 10м.2 с договорена отстъпка от 33%.
                            6-та стъпка- 2012г. очертаване и получаване на НИ за 15дка наследствена земя, част от която до регулация! Предстои регулиране на 2дка в рамките на града.
                            Липса на достатъчно търговски площи и ЗЗ /жена ми има едни 50дка в най-плодородния район на страната, но взема само рента в натура/.

ФУКЛЬО

Коментар

• Моят опит с имотите е 15 годишен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
                                Нещо ми реже поста,та да си го продължа :
                                Има ПИ,УПИ,къщи,земеделска земя,магазини,офиси,места за хранене,кафенета,цели сгради и много разновидности от жилищни имоти.Тук се крие разковничето в притежанието и управление на НИ и печалбата от тях.
                                Може много да се говори по темата,но повечето участници във форума това не ги интересува,интересува ги само определението НИ е равен на лоша инвестиция.
                                Места за хранене е равно на ресторант
                                Поздрави
                                Определено има доста голям обсег и разновидност в НИ. Радвам се, че бизнеса върви(който го разбира) и че има потенциал. Това означава, че едни виждат неща, които други не могат да видят. Дано и хората, които не виждат потенциал в това все пак някой ден да прогледнат и да инвестират в повече НИ. Колкото повече възможности за бизнес и инвестиции има толкова по-добре за всички........
                                Успех на всички!

Коментар

Working...
                                X