IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

На тоя"финал"ти му слагаш границата както те устройва. При положение, че 12 години цените не достигнаха пика от 2008г.
    Дъри е като Путин ,оня откаченяк само повтаря едно и също до откат и при нея няма друг сценарии освен ръст

Коментар

Т.е от 2008г насам постоянно цените на имотите растяха? Що ли ми се струва, че чак през 2020г цените станаха по-високи.Тия 12 години какво се случи?
      По-високи в какво изражение - Реално или ........ само НОМИНАЛНО?

Тия дето са купували едностайки в Изток на цена от 1800 евра/квадрат през 2008 - това колко ли заплати са били тогава, как мислиш? Какво си можел да купиш с тия пари навремето и сега, а?

Локация - Локация (хубаво)... ама и ТАЙМИНГА е баш важен!

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Финала до тук е по-високи цени и то на някой места тройно на други двойно
        На тоя"финал"ти му слагаш границата както те устройва. При положение, че 12 години цените не достигнаха пика от 2008г.

Коментар

Надявам се ,че не търсиш апартамент от тогава ?
          Филма е друг.
          Купих през 2011 г. с 30% дискаунт. Вероятно сега филма ще е друг, предвид свръх производството на имоти (справка виж крановете), а за демографията няма да отварям дума.

Коментар

Т.е от 2008г насам постоянно цените на имотите растяха?Що ли ми се струва, че чак през 2020г цените станаха по-високи.Тия 12 години какво се случи?
            Финала до тук е по-високи цени и то на някой места тройно на други двойно

Коментар

Мдам и финала винаги е увеличение на цените
              Т.е от 2008г насам постоянно цените на имотите растяха?Що ли ми се струва, че чак през 2020г цените станаха по-високи.Тия 12 години какво се случи?

Коментар

https://www.bloombergtv.bg/a/3-pazar...ozi-za-lihvite

Ето ти актуална прогноза за финала .

Евтини пари,скъпи жилища

Скъпи пари,спад в цените на жилищата,даже златото реагира на прогнозата за още поскъпване на парите
                Акциите и облигациите се понижават след влошени прогнози за лихвите

Златото се задържа близо до най-ниското ниво на затваряне от повече от месец

инвеститорите започнаха да се приспособяват към перспективата за по-високи лихвени проценти, докато Федералният резерв се бори с инфлацията.

Коментар

• Индексът на продукцията в сектор „Строителство“ се понижава с 1.6% през декември 2022 г. в сравнение с предходния месец. Намаление с 1.7% е отчетено при гражданското/инженерното строителство, а при продукцията от сградното строителство - с 1.6%.

Спрямо декември 2021 г. строителната продукция намалява с 4.3%. Понижение е отчетено както при сградното строителство - с 6.1%, така и при гражданското/инженерното строителство - с 2.0%.

https://nsi.bg/bg/content/20067/%D0%...B8%D0%BD%D0%B0

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Той ужким все е друг,ама финалите са същите

Коментар

• 2/8/2023

Коментар

Филма е друг.
                        Той ужким все е друг,ама финалите са същите

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Това, че сделките намаляват и цените не падат ме връща към далечната 2008-2009 г.... Имах един колега, който беше купил апартамент в началото на 2008 г., и постоянно водехме спорове с него за цените, той твърдеше, че цените ще са само нагоре, а аз не бях съгласен с това. Към края на 2008 или началото на 2009 г., пак нещо се заговорихме за НИ и той ми вика, че в момента нямало сделки и никой не купува, но цените не мърдат и нямало да паднат... А то какво стана после? Този филм мисля, че съм го гледал вече, но да видим...
                          Филма е друг.

Коментар

И какво от това ,че сделките намаляват, нима цените падат ?! Над половин година намаляват ,а цените същите. Защо ?
                            Това, че сделките намаляват и цените не падат ме връща към далечната 2008-2009 г.... Имах един колега, който беше купил апартамент в началото на 2008 г., и постоянно водехме спорове с него за цените, той твърдеше, че цените ще са само нагоре, а аз не бях съгласен с това. Към края на 2008 или началото на 2009 г., пак нещо се заговорихме за НИ и той ми вика, че в момента нямало сделки и никой не купува, но цените не мърдат и нямало да паднат... А то какво стана после? Този филм мисля, че съм го гледал вече, но да видим...

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Виж сега ,

Процесите които описа са валидни в целия свят.
                              България не се намира на Марс ,че при нас да има уникална икономика ,неповторима по вида си и структурата си .
                              След като имотните пазари и цени падат в целия свят от САЩ,през Канада ,Скандинавието до Европа ,България няма как да е изолирана от тези процеси.
                              Няма смисъл да задълбаваме повече в накакви детайли ,картинката е видна по новините извън България отнасящи се до всички глобални имотни пазари
                              Процесите в страните се различават. Вече съм ви писала ,че през 2008-2014 г. във Франция и Швейцария, лихвите се качиха малко и бързо паднаха, цените намаляха слабо и бързо се възстановиха. В България, не се случи така защото лихвите не паднаха и докато КТБ не фалира цените не започнаха да се възстановяват. Винаги има разлики.

Коментар

Инертен е пазара ама спад йок Лихвите са нормални, а заплатите скачат, инфлацията не спира, строителството намалява. Колко време според теб ще отнеме да се разбере ,че спад няма да има или ако има ще е минимален ? Скоро няма да има нищо заслужаващо се да се купи, не се ли усещаш ?
                                Виж сега ,

Процесите които описа са валидни в целия свят.
                                България не се намира на Марс ,че при нас да има уникална икономика ,неповторима по вида си и структурата си .
                                След като имотните пазари и цени падат в целия свят от САЩ,през Канада ,Скандинавието до Европа ,България няма как да е изолирана от тези процеси.
                                Няма смисъл да задълбаваме повече в накакви детайли ,картинката е видна по новините извън България отнасящи се до всички глобални имотни пазари

Коментар

Working...
                                X