Първоначално изпратено от bota156
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Alecta CEO Calls $2 Billion US Bank Foray ‘a Big Failure’
Alecta CEO Magnus Billin says the investments in SVB, Signature Bank, and First Republic Bank were a “big failure.”- CEO tells Bloomberg TV pension fund must learn from failed bet
- Billing sees risk of central banks “breaking the markets”
“Obviously it’s a big failure for us as an investor,” Magnus Billing said in an interview on Bloomberg TV on Tuesday. “We need to learn something from that and take actions...
https://www.bloomberg.com/news/artic...lure#xj4y7vzkg
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеBurn-out?Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Ти първо гащите си вържи, па после и валутата.
Унищожението е само в главата ти.
Ако еврото се разпадне швабите мигом си връщат марката, франсетата- франка, а гърците - драхмата!
п.п.
Количеството на текста няма нищо общо с неговото качество!
Аз се впечатлявам от смисъла, а не от обема.
Ако ще и със шрифт 1000 да пишеш - ефектът ще е един и същ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеСтига си плямпал глупости. 97 НЯМАШЕ евро. И БОРД с вързана нашата ВАЛУТА към някоя друга няма нищо общо с УНИЩОЖЕНИЕ на валутата. Утре може да я развържем или да я вържем за друга по стабилна, че еврото "компот"
Неслучайно навремето го вързахме към марката, а не към долара! Айде сега помисли ЗАЩО...
И коя е тая "по-стабилна" валута от еврото, дето вътре в него с най-голямо тегло влизат бившата немска марка и френски франк? Дето Германия само допреди 2-3 год. беше световен шампион по износ, преди да бъде изпреварена от Китай.
Last edited by X_Y; 16.03.2023, 17:55.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНие сме в ролята на проскубана кокошка от лятото на '97-ма.
(благодарение на собствената ни некадърна политическа пасмина)
Разбирам да имаме истинска и независима валута с реален обменен курс и собствена, пълноценна монетарна политика, която да искаме да защитим и затова да се дърпаме от еврото....... да, това го разбирам!
Но при условие, че истински лев няма повече от четвърт век, а само един... "посредник за евра"?!?
п.п.
Като ги е писал тия неща Стиглиц надали е имал предвид някакъв такъв... сурогат.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЛихва от 0.25% на мен ми изглежда най-възможният вариант по няколко причини, но най-важната от тях е, че дават предвидимост на пазара! Те не казват докъде ще ги вдигнат (защото и те самите НЕ знаят къде ще е върха - дали 5.5%, дали 6%... дали 8% - защото всичко зависи от стат. данни), но когато го правиш с равномерни стъпки и през равни интервали - все пак даваш на бизнеса някаква предвидимост и сигурност.
Почнеш ли да шаваш единия месец с 0.5%, после с 0.25% после пак с 0.5% - това е несериозно! Подобни лабилни решения генерират твърде голяма несигурност в пазарите, а паниката така или иначе вече е на достатъчно високи нива, че както виждаш гъта здрави банки (макар и със силиконови крака).
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеПри тази инфлация 0.25 е смешно ,несериозно и безотговорно ,основния проблем е времето ,и те знаят ЧЕ ГО НЯМАТ
Според мен ще ги увеличат само с 0.25%.
Всеки има правото да си даде мнението... ти ако очакваш по-голямо увеличение - споделяй колко и защо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеДнес един се оплака, че получил честитка - ипотечката му от 1100 евра станала 1220. Като гледам в неактуалната тема къв ступор е настанал, вероятно не е само той.
П.с казах има аз, яденето и пиенитУ - свърши. Иде келнера със сметката.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение[ATTACH=CONFIG]n4040462[/ATTACH]
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЛихва от 0.25% на мен ми изглежда най-възможният вариант по няколко причини, но най-важната от тях е, че дават предвидимост на пазара! Те не казват докъде ще ги вдигнат (защото и те самите НЕ знаят къде ще е върха - дали 5.5%, дали 6%... дали 8% - защото всичко зависи от стат. данни), но когато го правиш с равномерни стъпки и през равни интервали - все пак даваш на бизнеса някаква предвидимост и сигурност.
Почнеш ли да шаваш единия месец с 0.5%, после с 0.25% после пак с 0.5% - това е несериозно! Подобни лабилни решения генерират твърде голяма несигурност в пазарите, а паниката така или иначе вече е на достатъчно високи нива, че както виждаш гъта здрави банки (макар и със силиконови крака).
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
И още по-интересно ще стане когато безработица скочи,Ганъо го уволнят и банките си поискат тяхното
И като почне една лавина....и едни пукотевици...едни фойерверкитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнениеАз съм за 50, но може би ще играят с 25, за да успокоят тълпата, ако се чувстват несигурни! След това ще наваксат!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениетова нищо не е
Проблем ще стане, когато влезем в рецесия и вноската стане 1500, а бизнеса/заплатата си седи на настоящите нива в най-добрия случай.
И като почне една лавина....и едни пукотевици...едни фойерверки
Колкото по-голям е балона,повече болка ще има.В БГ без никакво съмнение,най-големия такъв е в НИ
Дирижабъл с хелииLast edited by petrg5s; 16.03.2023, 15:58.
- 1 like
Коментар
Коментар