IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

BURN-IN ще има. Къф out ве?
    Кредит ли имаш?

Коментар

• Alecta CEO Calls $2 Billion US Bank Foray ‘a Big Failure’

Alecta CEO Magnus Billin says the investments in SVB, Signature Bank, and First Republic Bank were a “big failure.”
      • CEO tells Bloomberg TV pension fund must learn from failed bet
      • Billing sees risk of central banks “breaking the markets”
      The chief executive officer of Sweden’s biggest pension fund, Alecta, admitted its $2.1 billion bet on three niche US banks tied to Silicon Valley Bank’s collapse was “a big failure”.

“Obviously it’s a big failure for us as an investor,” Magnus Billing said in an interview on Bloomberg TV on Tuesday. “We need to learn something from that and take actions...

https://www.bloomberg.com/news/artic...lure#xj4y7vzkg

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
        Burn-out?
        BURN-IN ще има. Къф out ве?
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Burn-out?

Коментар

• Ти първо гащите си вържи, па после и валутата.
            Унищожението е само в главата ти.
            Ако еврото се разпадне швабите мигом си връщат марката, франсетата- франка, а гърците - драхмата!

п.п.
            Количеството на текста няма нищо общо с неговото качество!
            Аз се впечатлявам от смисъла, а не от обема.
            Ако ще и със шрифт 1000 да пишеш - ефектът ще е един и същ.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
              Стига си плямпал глупости. 97 НЯМАШЕ евро. И БОРД с вързана нашата ВАЛУТА към някоя друга няма нищо общо с УНИЩОЖЕНИЕ на валутата. Утре може да я развържем или да я вържем за друга по стабилна, че еврото "компот"

Неслучайно навремето го вързахме към марката, а не към долара! Айде сега помисли ЗАЩО...

И коя е тая "по-стабилна" валута от еврото, дето вътре в него с най-голямо тегло влизат бившата немска марка и френски франк? Дето Германия само допреди 2-3 год. беше световен шампион по износ, преди да бъде изпреварена от Китай.

Last edited by X_Y; 16.03.2023, 17:55.

Коментар

Ние сме в ролята на проскубана кокошка от лятото на '97-ма.
                (благодарение на собствената ни некадърна политическа пасмина)

Разбирам да имаме истинска и независима валута с реален обменен курс и собствена, пълноценна монетарна политика, която да искаме да защитим и затова да се дърпаме от еврото....... да, това го разбирам!
                Но при условие, че истински лев няма повече от четвърт век, а само един... "посредник за евра"?!?

п.п.
                Като ги е писал тия неща Стиглиц надали е имал предвид някакъв такъв... сурогат.
                Стига си плямпал глупости. 97 НЯМАШЕ евро. И БОРД с вързана нашата ВАЛУТА към някоя друга няма нищо общо с УНИЩОЖЕНИЕ на валутата. Утре може да я развържем или да я вържем за друга по стабилна, че еврото "компот"
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Лихва от 0.25% на мен ми изглежда най-възможният вариант по няколко причини, но най-важната от тях е, че дават предвидимост на пазара! Те не казват докъде ще ги вдигнат (защото и те самите НЕ знаят къде ще е върха - дали 5.5%, дали 6%... дали 8% - защото всичко зависи от стат. данни), но когато го правиш с равномерни стъпки и през равни интервали - все пак даваш на бизнеса някаква предвидимост и сигурност.

Почнеш ли да шаваш единия месец с 0.5%, после с 0.25% после пак с 0.5% - това е несериозно! Подобни лабилни решения генерират твърде голяма несигурност в пазарите, а паниката така или иначе вече е на достатъчно високи нива, че както виждаш гъта здрави банки (макар и със силиконови крака).
                  Имаха достатъчно данни да ударят с 50, но банките взривиха тълпата. Иначе съм съгласен с доводите ти.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                    При тази инфлация 0.25 е смешно ,несериозно и безотговорно ,основния проблем е времето ,и те знаят ЧЕ ГО НЯМАТ
                    Ако си следил разговора - си даваш сметка, че говорим единствено за следващата среща на Фед на 22.март!

Според мен ще ги увеличат само с 0.25%.

Всеки има правото да си даде мнението... ти ако очакваш по-голямо увеличение - споделяй колко и защо.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                      Днес един се оплака, че получил честитка - ипотечката му от 1100 евра станала 1220. Като гледам в неактуалната тема къв ступор е настанал, вероятно не е само той.

П.с казах има аз, яденето и пиенитУ - свърши. Иде келнера със сметката.
                      Га ядоха и пиха през Ковида не рИваха ,а сега ...........?

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
                        [ATTACH=CONFIG]n4040462[/ATTACH]
                        Бабето сега нанася щети на имотаджиите ,нека им е да видят какво е

Коментар

Лихва от 0.25% на мен ми изглежда най-възможният вариант по няколко причини, но най-важната от тях е, че дават предвидимост на пазара! Те не казват докъде ще ги вдигнат (защото и те самите НЕ знаят къде ще е върха - дали 5.5%, дали 6%... дали 8% - защото всичко зависи от стат. данни), но когато го правиш с равномерни стъпки и през равни интервали - все пак даваш на бизнеса някаква предвидимост и сигурност.

Почнеш ли да шаваш единия месец с 0.5%, после с 0.25% после пак с 0.5% - това е несериозно! Подобни лабилни решения генерират твърде голяма несигурност в пазарите, а паниката така или иначе вече е на достатъчно високи нива, че както виждаш гъта здрави банки (макар и със силиконови крака).
                          При тази инфлация 0.25 е смешно ,несериозно и безотговорно ,основния проблем е времето ,и те знаят ЧЕ ГО НЯМАТ

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

И още по-интересно ще стане когато безработица скочи,Ганъо го уволнят и банките си поискат тяхното
                            И като почне една лавина....и едни пукотевици...едни фойерверки
                            по-добре да не се случва скоро
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
                              Аз съм за 50, но може би ще играят с 25, за да успокоят тълпата, ако се чувстват несигурни! След това ще наваксат!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                това нищо не е
                                Проблем ще стане, когато влезем в рецесия и вноската стане 1500, а бизнеса/заплатата си седи на настоящите нива в най-добрия случай.
                                И още по-интересно ще стане когато безработица скочи,Ганъо го уволнят и банките си поискат тяхното
                                И като почне една лавина....и едни пукотевици...едни фойерверки
                                Колкото по-голям е балона,повече болка ще има.В БГ без никакво съмнение,най-големия такъв е в НИ
                                Дирижабъл с хелии
                                Last edited by petrg5s; 16.03.2023, 15:58.

Коментар

Working...
                                X