IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Имах предвид , че трябва да имам човек там , адвокат или нещо, ако се наложи да се вадят документи. Вероятно ще ми трябва физически адрес на офис. Кой да се разправя ? Сега гледам че Малта въобще не им е нисък корпоративния данък аз вече с врътки не ми се занимава. Ей къде е Черна гора. Е-фирма в Естония (за да е регистрирана в ЕС), която плаща royаlties в Черна гора, След няколко години, като влезнат в ЕС сигурно имотите им ше станат като в Хърватска.
    Има фирми кои ти регистрират фирмата, предоствят ти номинее директор (ако искаш), адрес, и ти изготвят всички документи от до. Ти само бачкаш и вадиш кинти.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Кви 20-30%? Няма такова нещо, 3-4к $ са първата година, после за подновяване 2-3к и си ти. Тия 300-400к през swift ли са? Мен за около 200к $ от УС до Швейцария ме одраха към 2000$ такса, баси кожодерите. Ама никой не ме е флагвал.
      Имах предвид , че трябва да имам човек там , адвокат или нещо, ако се наложи да се вадят документи. Вероятно ще ми трябва физически адрес на офис. Кой да се разправя ? Сега гледам че Малта въобще не им е нисък корпоративния данък аз вече с врътки не ми се занимава. Ей къде е Черна гора. Е-фирма в Естония (за да е регистрирана в ЕС), която плаща royаlties в Черна гора, След няколко години, като влезнат в ЕС сигурно имотите им ше станат като в Хърватска.

Коментар

Еми ше видя с Малта. Аз съм много малък и данъците, не са ми достатъчно високи да наемам други хора да ми движат фирмата. Ако трябва да дам 20-30% за мениджмънт кел файда , че ше спестя 10% данъци. Освен това еднократни трансфери по 300-400к, за дребосъци като мен, вдигат флагове, не че сега не се наложи да ги местя, но поне първоначалната идея беше да има нещо да работи в БГ и да се купи нещо там. Съшо така, винаги е добре да има някакви пари локално, да се помага на роднини. Знаете как е , българина не иска да взима пари от децата да не им тежи, и едва ли не трябва да правиш схеми че няма какво да ги правиш и да ги взима, иначе ше отидат за данъци. С тоя Ковид , помощ си трябваше. Та България просто чекваше много боксове за мен , но това е някаъв частен случай и няма значение в голямата картинка.

Ако бях грък и ме дерат са данъци в Гърция а аз изнасям зехтин за препакетиране в Италия , какво ми пречи да отворя фирма да прави износа, да плаща на гръцката ми фирма по себестойноист и да оставя печалбата в България където данъка е по-нисък ? Точно този пример може да няма смисъл но схващаш идеята, ниските данъци привличат бизнеси , които нямат нишо общо с България и генерират едни пари , които иначе няма да ги има. С тая несигурност и простотия обаче, колко от тях ше останат ? То да бяха само политиците. Ей го Кавръка, съвремениия Андрешко, който решил да наказва "бизнесите", че много се били ояли. Ми ще наказва до деня в който всичко приключи и му светне кой му е плащал заплатата.
        Кви 20-30%? Няма такова нещо, 3-4к $ са първата година, после за подновяване 2-3к и си ти. Тия 300-400к през swift ли са? Мен за около 200к $ от УС до Швейцария ме одраха към 2000$ такса, баси кожодерите. Ама никой не ме е флагвал.

Коментар

Стига бе човек, шом пишеш тук явно имаш интернет. Напиши в Гугъл "new factory in Hungary" и виж какво излиза само за последните 12 месеца:

A Hungarian Town Seethes Over a Giant Chinese Battery Plant ...
          BMW raises investment in Hungary EV factory to over 2 bln ...
          Lenovo Officially Opens First European In-House Manufacturing Facility in Ullo, Hungary ...
          New Rheinmetall Ammunition Factory in Hungary ...
          Infineon opens a new semiconductor module factory in Hungary ...
          CATL, the world's largest battery manufacturer, has announced a plan to build a giant new battery plant in Hungary to supply automakers like ...

Напиши съшото и за България. Някой щял да инвестира 5 млн евро, друг 25 млн ... повечето са от 2022. Затова няма пари в бюджета. Виж само колко фармацевтични компании се изнесоха от България в последните няколко години. Къде са Glaxo, Sanofi ? Това са големи компании , който дойдоха и отвориха офиси . Като видяха какво е ги затвориха.

Унгарците събират милиарди с "високите" заплати , ние се радваме на някакви обешания за трохи като от ония измекяри на Киро , дето шяха да правят албански електрически коли и още нищо. Ма вместо да се стреснете Вие ше наказвате бизнеса дето правел "големите" пари. Ми наказвайте го бе. Сега Ви е паднало.
          Както казва класикът Дури-локация,локация,локация.Унгария е в задния двор на Германия, Австрия, Италия и други големи европейски икономики.България е на Балканите. Не е и в Шенген. Разходите, а и времето за доставка са много по-малко в Унгария.
          Това е все едно да сравняваш някое село близо до София и някое близо до Видин и да търсиш причини в данъците защо софийското село е пълно с хора,а видинското обезлюдено.
          Друг въпрос е,че Унгария си е част от западноевропейската общност,била е част от Австро-Унгария,католици са и фирмите от Западна Европа я чувстват като много по-близка държава от православната България, разположена на Балканите до Турция, Македония и Сърбия.
          Някой даде и пример с Ирландия. Ама в Ирландия говорят на английски език ,граничат с Великобритания, а и в САЩ има голяма ирландска общност.Затова не е учудващо, че много американски фирми инвестираха в Ирландия.
          Last edited by mirodes; 17.03.2023, 21:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Разликата в заплатите е 50 процента, не 10.А разликата в корпоративния данък е 1 процент.Което е незначително.
            Така че няма по-добри условия за бизнес в друга държава от България .И един ЕДНОКРАТЕН данък няма изобщо да се отрази толкова негативно относно желанието на фирмите да инвестират в България. А и да се махнат някои не я фатално при тая на практика нулева безработица. Много по-важно е да се закърпи бюджета и да не се вземат заеми на висока лихва.
            Стига бе човек, шом пишеш тук явно имаш интернет. Напиши в Гугъл "new factory in Hungary" и виж какво излиза само за последните 12 месеца:

A Hungarian Town Seethes Over a Giant Chinese Battery Plant ...
            BMW raises investment in Hungary EV factory to over 2 bln ...
            Lenovo Officially Opens First European In-House Manufacturing Facility in Ullo, Hungary ...
            New Rheinmetall Ammunition Factory in Hungary ...
            Infineon opens a new semiconductor module factory in Hungary ...
            CATL, the world's largest battery manufacturer, has announced a plan to build a giant new battery plant in Hungary to supply automakers like ...

Напиши съшото и за България. Някой щял да инвестира 5 млн евро, друг 25 млн ... повечето са от 2022. Затова няма пари в бюджета. Виж само колко фармацевтични компании се изнесоха от България в последните няколко години. Къде са Glaxo, Sanofi ? Това са големи компании , който дойдоха и отвориха офиси . Като видяха какво е ги затвориха.

Унгарците събират милиарди с "високите" заплати , ние се радваме на някакви обешания за трохи като от ония измекяри на Киро , дето шяха да правят албански електрически коли и още нищо. Ма вместо да се стреснете Вие ше наказвате бизнеса дето правел "големите" пари. Ми наказвайте го бе. Сега Ви е паднало.
            Last edited by segato; 17.03.2023, 21:25.

Коментар

ДОД не ме интересува , говорим за бизнеси. 10-20% разлики в заплатите също. Значи Унгария все пак има по-нисък корпоративен данък от България ? Верно ли ?

Сега сметни , че в България разходите се броят "имал си дал си" а в Унгария ги сваляш преди печалбата и ше видиш зашо ефективния корпоративен данък за малки фирми в България може да е и 20%. Погледни в табличката си колко са 20% или по-малко. Става сериозна конкуренция май. Сега си помисли къде отиваме с допълнителен 33% данък солидарност върху свръхпечабите и то обявен от днес за утре. Порше няма къде да ходи, зашото те трябва да са локални в страната. Порше плаща няколко заплати и изнася пари извън страната и ако въоще плаша някакви данъци в България е зашото са ниски. Направи им ги като в Германия и чакай да видиш къде ше предпочетат да ги плащат. ИТ аутсорсинг компаниите произвеждат продукт в страната и внасят пари а не изнасят. С въможностите за дистъанционна работа, може да са в примерно в Черна гора, където между другото данъка също 9%, и са май доста по напред от България като бизнес климат.

Факта, че самия ти виждаш, че системата не работи, и дори като ти се обяснява зашо не работи ( дори обяснението да е грешно) отхвърляш всичко с доводи "един човек каза" и продължаваш с " на мен жокер ми не требе" е шокиращ.
              Разликата в заплатите е 50 процента, не 10.А разликата в корпоративния данък е 1 процент.Което е незначително.
              Така че няма по-добри условия за бизнес в друга държава от България .И един ЕДНОКРАТЕН данък няма изобщо да се отрази толкова негативно относно желанието на фирмите да инвестират в България. А и да се махнат някои не е фатално при тая на практика нулева безработица. Много по-важно е да се закърпи бюджета и да не се вземат заеми на висока лихва.
              Разберете в крайна сметка, че освен бизнесмените има и други хора в България, така че в тежки времена ще се наложи и бизнесът да поеме част от бремето. А на който не му отърва може да отиде в Дания и да плаща средно по 6000 евро брутна заплата месечно и 22 процента корпоративен данък.
              Last edited by mirodes; 17.03.2023, 21:05.

Коментар

Вземам данни от сайта tradingeconomics.com.
                За Унгария-15 процента ДОД,9 процента корпоративен данък.
                За България съответно по 10 процента ДОД и корпоративен данък .
                Средната брутна работна заплата в Унгария е 1470 евро при 995 евро в България.
                ДОД не ме интересува , говорим за бизнеси. 10-20% разлики в заплатите също. Значи Унгария все пак има по-нисък корпоративен данък от България ? Верно ли ?

Сега сметни , че в България разходите се броят "имал си дал си" а в Унгария ги сваляш преди печалбата и ше видиш зашо ефективния корпоративен данък за малки фирми в България може да е и 20%. Погледни в табличката си колко са 20% или по-малко. Става сериозна конкуренция май. Сега си помисли къде отиваме с допълнителен 33% данък солидарност върху свръхпечабите и то обявен от днес за утре. Порше няма къде да ходи, зашото те трябва да са локални в страната. Порше плаща няколко заплати и изнася пари извън страната и ако въоще плаша някакви данъци в България е зашото са ниски. Направи им ги като в Германия и чакай да видиш къде ше предпочетат да ги плащат. ИТ аутсорсинг компаниите произвеждат продукт в страната и внасят пари а не изнасят. С въможностите за дистъанционна работа, може да са в примерно в Черна гора, където между другото данъка също 9%, и са май доста по напред от България като бизнес климат.

Факта, че самия ти виждаш, че системата не работи, и дори като ти се обяснява зашо не работи ( дори обяснението да е грешно) отхвърляш всичко с доводи "един човек каза" и продължаваш с " на мен жокер ми не требе" е шокиращ.

Коментар

Е как да са най-ниските ? Кажи ми колко са например в Унгария.
                  Вземам данни от сайта tradingeconomics.com.
                  За Унгария-15 процента ДОД,9 процента корпоративен данък.
                  За България съответно по 10 процента ДОД и корпоративен данък .
                  Средната брутна работна заплата в Унгария е 1470 евро при 995 евро в България.

Коментар

Хахаха-какъв офис,като той е един от шефовете във фирмата. В българският клон имам предвид.
                    И ако искаш може да сравняваме данъците, осигуровките и заплатите с всяка друга европейска държава. И в България са НАЙ-НИСКИ.
                    Е как да са най-ниските ? Кажи ми колко са например в Унгария.

Коментар

Питах сериозно ли се опита да вкараш твоя приятел работещ в някакъв офис като достоверен източник на информация ? Шо се касае до данъците, вече съвсем не са ниски и което е още по-лошо са трудно предивидими шом може да бъдат променени от днес за утре. Инвестиции се правят за години напред и е задължително да има предвидима среда.
                      Хахаха-какъв офис,като той е един от шефовете във фирмата. В българският клон имам предвид.
                      И ако искаш може да сравняваме данъците, осигуровките и заплатите с всяка друга европейска държава. И в България са НАЙ-НИСКИ.

Коментар

Цената на услугите им е същата като в другите държави от Централна и Източна Европа, а данъците, осигуровките и заплатите много по-ниски. Какво толкова учудващо има?Приходите им са сходни, а разходите в България много по-ниски. Оттам и печалбата им е по-висока.
                        Питах сериозно ли се опита да вкараш твоя приятел работещ в някакъв офис като достоверен източник на информация ? Шо се касае до данъците, вече съвсем не са ниски и което е още по-лошо са трудно предивидими шом може да бъдат променени от днес за утре. Инвестиции се правят за години напред и е задължително да има предвидима среда.

Коментар

Ти сериозно ли ... ?
                          Цената на услугите им е същата като в другите държави от Централна и Източна Европа, а данъците, осигуровките и заплатите много по-ниски. Какво толкова учудващо има?Приходите им са сходни, а разходите в България много по-ниски. Оттам и печалбата им е по-висока.

Коментар

Имам един приятел, който работи в представителството в София на една от най-големите автомобилни компании в света.
                            Ти сериозно ли ... ?

Коментар

Как? Като финансовия министър участва в раздумки за кредити от МВФ и вдига ефективните данъци с 300% ? Какво те кара да си такъв опимист ? В кой момент ше си зададеш въпроса колко много е достатъчно много за да се изнесат всички ? Ако няма значение, що спирате на 300% увеличение ? Направете ги 1300% и да се решат проблемите на бюджета за години напред. Така де, тия бизнеси само правят пари в България, трябва да си плащат за го правят. 130% данък солидарност изглежда справедлив.
                              Ще се изнесат на куков ден.Реваха като вдовици за хуй и като вдигнаха МОД и МРЗ,пък още са си тук.Имам един приятел, който работи в представителството в София на една от най-големите автомобилни компании в света. И казва, че българското представителство на фирмата няколко години подред има най-големи печалби от всички представителства в Централна и Източна Европа.Заради ниските данъци и осигуровки и ниските заплати.
                              При по-високи данъци малко ще си намалят печалбата и пак ще са на първо място по печалба.

Коментар

Как хем няма пари в бюджета, хем бизнеса на макс и не може да намери работници ? Хем данъците най-ниски в Европа , хем 30% сива икономика ? Сивата икономика плаща поне 10% за да крие данъци, зашо просто не си ги плаща , вместо да ги крие ? Не намираш , ли че нещо не е наред ?

Как например би приел предположението, че бюрокрацията, корупцията и простотията в системата изтласкват бизнесите а тези които все пак остават минават в сивия сектор за да могат да функционират. Пример: цял свят приема PayPal и подобните като онлайн плащане само България ги приема като кешови и познай , трябва да стои човек с каса до компютъра и да издава касова бележка като получиш плащане онлайн. Не минават извинения, че покупката е била 2 часа през нощта а счетоводителя издал касоватаа бележка сутринта ... касовата бележка за кешови плащания се издава в момента на покупката. Това е само една от простотиите с които аз съм се сблъсквал. Кой знае колко други има. Та има си обяснение и за сивия сектор и за странната липса на безработица при закъсващ легален бизнес. Логиката , че може да добавим още проблеми, защото тия бизнеси още стоят и няма къде да ходят, накрая ще навие махалото и ще ги изгони. Венецуела все пак е на същата планета и може да видите какъв е рзултатата.
                                Няма работници заради демографският срив, както и заради високите нива на емиграция. Хората избират да емигрират в държави,където трудът им се оценява. Което е положително, щото българските бизнесмени от немай къде започнаха да плащат повече. Преди 15-20 години рефренът беше:"Като не ти харесват условията напускай,20 човека чакат за твоето място ".Да ама сега никой не чака .
                                А манталитетът на родните бизнесмени е такъв ,че и 1 процент да е данъка ,пак ще търсят начини да не го плащат.Изобщо не е парадокс, щото знам десетки истории на работници,на които не им се спазват трудовите права.А и повечето ми познати в частни фирми ги осигуряват на МРЗ,само работодателят им да спести данъци и осигуровки.
                                А в случаят важи същото и за бизнеса-като не му харесват най-ниските данъци и осигуровки в ЕС и най-ниските заплати да напусне. Да отиде в Швеция или Дания. Там сигурно ще са му по-добри условията,ще плаща по-ниски данъци и заплати.
                                Колкото до сравнението с Венецуела то е толкова нелепо, че няма изобщо какво да се коментира.
                                Last edited by mirodes; 17.03.2023, 19:54.

Коментар

Working...
                                X