Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обратно броене до ERM 2 за правителството на Борисов

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
  Вчера отвсякъде ни осведомиха, че правителството е дало мандат на финансовия министър да подаде апликационната форма (заявлението) за тясно сътрудничество с ЕЦБ, което всъщност се оказа заявлението за членство в ERM-2, което чакахме. Разбрахме също, че прословутото заявление ще бъде подадено до края на работния ден... Оттогава някой да е чул или прочел, че заявлението е наистина подадено и можем да говорим за него в минало свършено време?
  със сигурност вървят сериозни "доуточнявания " с "партньорите" от ЕЦБ -търпение.....
  За ЕРМ 2 -от всичко изчетено останах с впечатлението ,че официалното писмо ще бъде подадено чак след "прегледа",тоест след година ,ако всичко е "по план"

  Коментар


  • Това е сериозно нещо и си требе референдум.Народа трябва да го реши а не някакви тикви и дъбнишки пуеци

   Коментар


   • това писмо е като гинкиното, от незнам си коя банка
    абсолютен скам
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

    Коментар


    • Вчера отвсякъде ни осведомиха, че правителството е дало мандат на финансовия министър да подаде апликационната форма (заявлението) за тясно сътрудничество с ЕЦБ, което всъщност се оказа заявлението за членство в ERM-2, което чакахме. Разбрахме също, че прословутото заявление ще бъде подадено до края на работния ден... Оттогава някой да е чул или прочел, че заявлението е наистина подадено и можем да говорим за него в минало свършено време?

     Коментар


     • Коментар


      • Щом и неспециализираните медии започнаха да се интересуват, работата е сериозна!

       Коментар


       • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
        Чакаме с нетърпение, може би трябва да се просветли малко народа по темата. Щото ние тук по-финансово информираните изглежда единодушно сме за, но хората които не се занимват с финанси само страхове имат... и позитиви не виждат.
        Не само хората които не се занимават с финанси имат страхове:
        "Има и нови аргументи, свързани главно с членството в банковия съюз. Влизането в него означавало да спазваме нарежданията на ЕЦБ, което в периода до самото въвеждане на еврото щяло да бъде силно притеснително и рисково. Истината обаче е, че притесненията и рисковете са само за онези в банковия (а и в небанковия финансов) сектор, които имат какво да крият. Например за схемата КТБ на безразборно финансиране на собствения бизнес с парите на вложителите. За останалите проверката и контролът отвън могат да бъдат само успокоителни."
        От линка на бика https://www.economic.bg/bg/news/10/b...em-shansa.html

        Коментар


        • Чакаме с нетърпение, може би трябва да се просветли малко народа по темата. Щото ние тук по-финансово информираните изглежда единодушно сме за, но хората които не се занимват с финанси само страхове имат... и позитиви не виждат.

         Коментар


         • Да не забравяме - България все още не е подала кандидатурата си за ЕRM-2!

          Директорът ERM ІІ Клаус Реглинг коментира, че очаква страната ни до дни да подаде кандидатурата си за влизане в чакалнята за Еврозоната:
          Днес на свое заседание Еврогрупата в присъствието на министъра на финансите Владислав Горанов и управителя на БНБ Димитър Радев обсъди изпратеното от тях на 29 юни 2018 г. съвместно писмо за намеренията на българските

          Коментар


          • Най-добрият коменар, което съм прочел досега:
           Този път отговорът е „да“. България поиска да влезе едновременно в ERM-2 (т.нар. чакалня на еврозоната) и в банковия съюз. И получи одобрението на финансовите министри от еврогрупата

           Коментар


           • Силно препоръчително е по-дъртите които помнят 1996 - 1998г., да се събудят и ако искат да почнат да се спасяват!Ако ли не - ще оправдаят сентенцията за Лошия Матриал!

            Специално за първолаците през оня период, пораснали сега и пишещи поради разни причини глупости, новина от 1,11,1996 г.:

            В ПОНЕДЕЛНИК пазарът отвори на нивато около 243-244 лв. за долар. Още същия ден левът отслабна до 246-247 лв.usd/$. През цялата седмица централната банка беше активен участник на пазара, като се намесваше в подкрепа на лева. В четвъртък главно заради дългия вальор левът отслабна до 249-250.50 лв./USD, което е нормално от гледна точка на лихвения деференциал. В петък доларът се търгуваше при отварянето около 251-252 лв./USD, като реални оферти за продажба на долари имаше около 251.50-252 лв./USD. През другата седмица не предвиждам резки движения в цената на щатската валута. Определящо значение за това ще играят преговорите с мисията на Международния валутен фонд. Очаквам левът да отслабва ежедневно в рамките на суаповото число, но реалното такова - т.е. обусловеното от лихвения диференциал.Дългият вальор в четвъртък ще стане също причина за натиск върху лева, но ключово значение ще имат решението и новините около валутния съвет. Съвсем естествена реакция на банките, а също и на населението би било, при положение че се приеме предложението за валутен съвет и левът се фиксира на по-високи нива спрямо някоя от основните валути, да настъпи масово търсене на валута.
            https://www.dnevnik.bg/print/arhiv_p...lutniia_pazar/

            До момента има едно голо писмо за намерения (извън всякаква процедура)от страна на горанов и бнб написано изцяло под Вътрешен натиск и пристъп на Отчаяние! Отговор няма да има именно защото такъв не се изисква....

            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

             Именно ERM2 няма нищо общо,но еврозоната има и докато престояваме докато я чакаме не сме пълноправни членове на банковия съюз.Специалиста по долу също ти е отговорил
             Е два коментара под твоя има цитат ще че очастваме в Single Resolution Fund (еквивалента на нашият фонд за гарантиране на вземанетата в БНБ) което значи че в случей на нещо като КТБ ще се ползва Single Resolution Fund средства а не нашият празен фонд за гарантиране на вземанията. Така че на практика сме си пълноправни членове на банковия съюз. То като изключим няколкото български банки и сега е така защото европейските майки на другите ни банки очастват в този фонд и отговарят на тези изисквания. Тук просто някой банки няма да назовавам имена ще трябва да си сменят методологиите до колкото знам една от българските банки вече е по тази методология след случея с КТБ за другите ще има малко промени в играта. Може би е хубаво да се отвори друга тема във форума където да се обсъжда какво значи банковият съюз.
             http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

             Коментар


             • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              от така сервираното инфо излиза, че едва ли не сега започва подготовката ни за влизането в чакалнята..... какво дремаха последните години. Сега за една година ще трябва да си оправим банковата система на КОЙ, прокуратурата на Баце и Шиши (Доган) и да сме ок догодина по това време да ни кажат айде готови сте ето ви билетчето за кино.....

              чисто политически не виждам кой ще ни спре - трябва да тупат по рамото йесмен защото не им трябват още поляци, чехи и унгарци по линия на заселването на континента с талибани. Затова всички са мили и услужливи, но според мен големият зор за корумпираните ни политици ще дойде , когато започнат одити и доклади от професионалистите, които ще правят одити по нужните точки. Тогава като нищо ще излезе Фрау Меркел и ще каже с благ тон "ами нашите приятели имат още да работят"

              реформите до сега в съдебна система и всякакви надзори се свеждат до това да се сложат наши хора на важните места, че да няма кой да ни развали хатъра докато у(при)свояваме фондовете.

              не съм оптимист
              и аз.........

              Коментар


              • Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение

               нали не сравняваш икономиката на България с тази на Великобритания, Дания, Швейцария и тн.
               Още повече че до колкото всички знаем скоро Великобритания дори няма да е в ЕУ та не само в Еврозоната.
               За нас излизане от борда с въвеждане на еврото особенно ако го направим при курс 1.96 е възможно най-полужителното развитие за нашата икономика. Първо защото най-после ще излезнем от борда и ще имаме истинска централна банка във формата на ЕЦБ. Ще може да имаме финансова политика макар и диктувана от ЕЦБ което ще помогне за контрол над инфлацията и тн. от друга страна контрола над банковата ни система от нещо като ЕЦБ е далеч по-добре от контрол от БНБ. Защото когато се случи нещо като с КТБ вместо ние да вадим пари да си спасяваме банките ще ги спасява ЕЦБ освен това нашите банки ще могат да заемат капитал от ЕЦБ на доста по-ниски цени и ще може да ползваме различни програми за по-ниски заеми. Прибави и по-високият ни кредитен рейтинг защото ЕЦБ ни гарантира а не БНБ и като цяло за икономиката това е добра новина. Току виж и някой външни инвеститори се завърнат. Което също ще е полужително.
               ++++++++++++++++++

               Коментар


               • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Стабилен е..Ама много е стабилен..Нали видяхме с КТБ..
                С изключение на 2-3 съмнителни банки, наистина секторът е доста стабилен, особено на фона на проблемите на някои от членките в ЕЗ. Ако нещо може да ни спъне по пътя към еврото, то това са именно тези 2-3 банки. Когато се оправят проблемите в тези банки, банковата ни система става чук.
                Last edited by Tantum; 13.07.2018, 16:18.

                Коментар

                Working...
                X