Кой им даде дипломи на тия кифли???
Аз да припомня на двете кифли, че в Конституцията също пише:
Чл. 51.
(1) Гражданите имат право на обществено осигуряване и социално подпомагане.
Ето още едно право, но както всеки знае, това че има такова право, посочено в конституцията, въобще не пречи плащането на осигуровки да е задължително!

МАРГАРИТА ПОПОВА и МАЯ МАНОЛОВА НЕ РАЗБИРАТ И НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ПРОЧЕТАТ КАКВО ПИШЕ В КОНСТИТУЦИЯТА Тези две високопоставени дами си позволяват публично да твърдят, че в Конституцията на Република България било записано някакво "ПРАВО на ГЛАСУВАНЕ", което "ПРАВО" не позволявало да бъде превръщано в ЗАДЪЛЖЕНИЕ. Я да погледнем внимателно и с потребния за това интелект КАКВО ТОЧНО Е ЗАПИСАНО в КОНСТИТУЦИЯТА. Записано е следното: "Чл. 42. (1) Гражданите, навършили 18 години, с изключение на поставените под запрещение и изтърпяващите наказание лишаване от свобода, имат право да избират държавни и местни органи и да участват в допитвания до народа." КАКВО ПРАВО ИМАТ ПО КОНСТИТУЦИЯ ГРАЖДАНИТЕ, г-жа Попова и г-жа Манолова? Къде прочетохте, че гражданите "ИМАТ ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ?" В Конституцията черно на бяло е записано, че гражданите "ИМАТ ПРАВО ДА ИЗБИРАТ". ДА ИЗБИРАТ, А НЕ ДА ГЛАСУВАТ! ПРАВОТО НА ГРАЖДАНИТЕ ДА ИЗБИРАТ ПО НИКАКЪВ РАЗУМЕН НАЧИН НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОТЪЖДЕСТВЯВАНО С ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ. Това е груба логическа грешка в мисленето, описана още от Аристотел като нарушаване на "ЛОГИЧЕСКИЯ ЗАКОН ЗА ТЪЖДЕСТВОТО" в съдържанието на понятията и термините, с които се изразяват понятията. Аз, както госпожите Попова и Манолова, ИМАМ КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО ДА ИЗБИРАМ, А НЕ КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО ДА ГЛАСУВАМ. Гласуването е демократичен процедурен механизъм, чрез който аз упражнявам ПРАВОТО СИ ДА ИЗБИРАМ. Гласуването може да бъде ЯВНО или ТАЙНО, ДОБРОВОЛНО или ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, а конкретната му форма се определя със закон или с правилник. Моето конституционно ПРАВО ДА ИЗБИРАМ по никакъв начин не може да бъде нарушавано от начините, по които гласувам. Аз мога ДА ИЗБИРАМ както с явно, така и тайно гласуване. Аз мога ДА ИЗБИРАМ както чрез доброволно, така и чрез задължително гласуване. Формата на гласуване, начините за гласуване НИТО се определят и записват, нито могат и трябва да се определят и записват в Конституцията. СЛЕДОВАТЕЛНО, ПРОТИВНИЦИТЕ НА РЕФЕРЕНДУМА, КОЙТО ДА СЪДЪРЖА И ПИТАНЕ КЪМ НАРОДА ДАЛИ ТОЙ ПОДКРЕПЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ, ИЗОБЩО НЕ СА ПРОЧЕЛИ АДЕКВАТНО И НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ПИШЕ В КОНСТИТУЦИЯТА. Както доброволното, така и задължителното гласуване по никакъв начин не засягат моето конституционно ПРАВО ДА ИЗБИРАМ. Това конституционно право при едни конкретни условия може да бъде ползвано и упражнявано от гражданите чрез механизма на доброволното, а при други конкретни условия - чрез механизма на задължителното гласуване. Конкретната форма на този механизъм, повтарям, нито е записана, нито трябва да бъде записвана в Конституцията. Тази конкретна форма на гласуване се определя със закон или с правилник. ГРАЖДАНИТЕ ИМАТ КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО ДА ИЗБИРАТ, А НЕ КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ. Хора на високи държавни постове са абсолютно задължени ДА РАЗБИРАТ каква е разликата между ПРАВО НА ИЗБИРАНЕ и демократичните механизми за ползване и упражняване на това КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО НА ИЗБИРАНЕ.
Здравко Дунов
Здравко Дунов
Чл. 51.
(1) Гражданите имат право на обществено осигуряване и социално подпомагане.
Ето още едно право, но както всеки знае, това че има такова право, посочено в конституцията, въобще не пречи плащането на осигуровки да е задължително!
Коментар