IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Кой им даде дипломи на тия кифли???
    МАРГАРИТА ПОПОВА и МАЯ МАНОЛОВА НЕ РАЗБИРАТ И НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ПРОЧЕТАТ КАКВО ПИШЕ В КОНСТИТУЦИЯТА Тези две високопоставени дами си позволяват публично да твърдят, че в Конституцията на Република България било записано някакво "ПРАВО на ГЛАСУВАНЕ", което "ПРАВО" не позволявало да бъде превръщано в ЗАДЪЛЖЕНИЕ. Я да погледнем внимателно и с потребния за това интелект КАКВО ТОЧНО Е ЗАПИСАНО в КОНСТИТУЦИЯТА. Записано е следното: "Чл. 42. (1) Гражданите, навършили 18 години, с изключение на поставените под запрещение и изтърпяващите наказание лишаване от свобода, имат право да избират държавни и местни органи и да участват в допитвания до народа." КАКВО ПРАВО ИМАТ ПО КОНСТИТУЦИЯ ГРАЖДАНИТЕ, г-жа Попова и г-жа Манолова? Къде прочетохте, че гражданите "ИМАТ ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ?" В Конституцията черно на бяло е записано, че гражданите "ИМАТ ПРАВО ДА ИЗБИРАТ". ДА ИЗБИРАТ, А НЕ ДА ГЛАСУВАТ! ПРАВОТО НА ГРАЖДАНИТЕ ДА ИЗБИРАТ ПО НИКАКЪВ РАЗУМЕН НАЧИН НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОТЪЖДЕСТВЯВАНО С ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ. Това е груба логическа грешка в мисленето, описана още от Аристотел като нарушаване на "ЛОГИЧЕСКИЯ ЗАКОН ЗА ТЪЖДЕСТВОТО" в съдържанието на понятията и термините, с които се изразяват понятията. Аз, както госпожите Попова и Манолова, ИМАМ КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО ДА ИЗБИРАМ, А НЕ КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО ДА ГЛАСУВАМ. Гласуването е демократичен процедурен механизъм, чрез който аз упражнявам ПРАВОТО СИ ДА ИЗБИРАМ. Гласуването може да бъде ЯВНО или ТАЙНО, ДОБРОВОЛНО или ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, а конкретната му форма се определя със закон или с правилник. Моето конституционно ПРАВО ДА ИЗБИРАМ по никакъв начин не може да бъде нарушавано от начините, по които гласувам. Аз мога ДА ИЗБИРАМ както с явно, така и тайно гласуване. Аз мога ДА ИЗБИРАМ както чрез доброволно, така и чрез задължително гласуване. Формата на гласуване, начините за гласуване НИТО се определят и записват, нито могат и трябва да се определят и записват в Конституцията. СЛЕДОВАТЕЛНО, ПРОТИВНИЦИТЕ НА РЕФЕРЕНДУМА, КОЙТО ДА СЪДЪРЖА И ПИТАНЕ КЪМ НАРОДА ДАЛИ ТОЙ ПОДКРЕПЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ, ИЗОБЩО НЕ СА ПРОЧЕЛИ АДЕКВАТНО И НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ПИШЕ В КОНСТИТУЦИЯТА. Както доброволното, така и задължителното гласуване по никакъв начин не засягат моето конституционно ПРАВО ДА ИЗБИРАМ. Това конституционно право при едни конкретни условия може да бъде ползвано и упражнявано от гражданите чрез механизма на доброволното, а при други конкретни условия - чрез механизма на задължителното гласуване. Конкретната форма на този механизъм, повтарям, нито е записана, нито трябва да бъде записвана в Конституцията. Тази конкретна форма на гласуване се определя със закон или с правилник. ГРАЖДАНИТЕ ИМАТ КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО ДА ИЗБИРАТ, А НЕ КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ. Хора на високи държавни постове са абсолютно задължени ДА РАЗБИРАТ каква е разликата между ПРАВО НА ИЗБИРАНЕ и демократичните механизми за ползване и упражняване на това КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО НА ИЗБИРАНЕ.
    Здравко Дунов
    Аз да припомня на двете кифли, че в Конституцията също пише:
    Чл. 51.
    (1) Гражданите имат право на обществено осигуряване и социално подпомагане.

Ето още едно право, но както всеки знае, това че има такова право, посочено в конституцията, въобще не пречи плащането на осигуровки да е задължително!
    Last edited by Jimmy; 02.02.2014, 13:27.
    Don't work hard, work smart!

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
      Да обаче набора не е като теб.Он си знае защо лижеше задника на Баце като беше на власт .
      Точно затова подкрепям всеки който е на власт, щото 80% от българите са като теб и мечо наборе, само плюват властимащите, независимо какви са и какво правят. Мечо поне прояви самокритичност, за теб плюването е най-голямата добродетел.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Обаче, като се замисля самокритично, аз от своя страна, който и да дойде на власт все го плюя.
        Да обаче набора не е като теб.Он си знае защо лижеше задника на Баце като беше на власт .
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
          Бойко Борисов много ми падна в очите онзи ден.
          Гледах по по ТВ-то и коментираше Фидосова. Тази ми е изключително противна. Обаче ББ като каза, че Фидосова била допринесла много плюсове за ГЕРБ, но минусите които допринесла били много повече от плюсовете - говори много за характера и добродетелите му.
          Плюсове - минуси...както и да е...
          Пощипването по бузата за какво беше..? ( и за коя буза ставаше въпрос - щото едни бузи на федито, трудно ще ги ощипеш...)

Коментар

• Бойко Борисов много ми падна в очите онзи ден.
            Гледах по по ТВ-то и коментираше Фидосова. Тази ми е изключително противна. Обаче ББ като каза, че Фидосова била допринесла много плюсове за ГЕРБ, но минусите които допринесла били много повече от плюсовете - говори много за характера и добродетелите му.

Коментар

• Първоначално изпратено от energetik Разгледай мнение
              Явно съм недооценил тематично богатия RIM диапазон на Чунчо.
              Освен розови сънища за триумфално завръщане на Дянков Велики Чунчо очевидно е спохождан често и от кошмари:

Поради простотията на народонаселението връщането на Дянков се отлага

Комунистите харчат като за световно (всъщност оставаме в рамките на 3 % дефицит, ама това са незначителни детайли...), алчни пенсионери излизат на припек, вихри се хиперинфлация (всъщност сме в техническа дефлация), вече сме в дълбока депресия (не сме, очертава се растеж над 2 %), борсата се срива (точно обратното), борда пада ..., до дни предстои свършека на света!

Едичък изход се види за спасение на отечеството - нова конституция и Бойко - президент, Дянков - премиер !!!

И отново следва мъчителното събуждане и яростното тролене по форумите...

Чунчо, смени си успокоителните и пробвай хомеопатични средства - казват че помагали

+1
              Няма да му помогнат..Хомеопатията е преобладаващо профилактична...
              На чунчо само маркуч със студена вода ( двустранно) , евентуално може да му помогне....

Коментар

• Сън в зимна нощ 2

Явно съм недооценил тематично богатия RЕM диапазон на Чунчо.
                Освен розови сънища за триумфално завръщане на Дянков Велики Чунчо очевидно е спохождан често и от кошмари:

Поради простотията на народонаселението връщането на Дянков се отлага

Комунистите харчат като за световно (всъщност оставаме в рамките на 3 % дефицит, ама това са незначителни детайли...), алчни пенсионери излизат на припек, вихри се хиперинфлация (всъщност май сме на ръба на дефлация), вече сме в дълбока рецесия (не сме, очертава се растеж над 2 %), банките се рутят, борсата се срива (точно обратното), борда пада ..., до дни предстои свършека на света!

Едичък изход се види за спасение на отечеството - нова конституция и Бойко - президент, Дянков - премиер !!!

И отново следва мъчителното събуждане и яростното тролене по форумите...
                Last edited by energetik; 02.02.2014, 13:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                  Ето за този фанатизам пиша аз- Боко до гроб!. Значи днес Владо Каролев каза нещо много съществено. Публичния държавен дълг през бай-тошово врем е бил към 80% от БВП, сега е 18% Пет поредни български правителства включая герберастското са правили добри политики по дълга.
                  Сега обаче дамагога-популист Боко-ТИКВАТА крещи че щели да задлъжнеят децата ни при положение, че 2/3 от новия дълг отива за рефинансиране на стар.
                  Тиквочът обаче късно разбра Дянков и дянковщината докъде може да доведе народа. Късно разбра, че с политика на свиване на доходите народа може да го разкъса дори физически....
                  Това са лъжи. При Герб увеличиха от 10% пенсии до 20% заплати на администрацията от всички сфери.
                  Не твърдя ,че ГЕРБ за перфектни. имаха много гафове и грешки, но направиха първата крачка в правилната посока. или казано по друг начин най малкото зло.Тези сега ще ни обезкостят. Помни ми думите: Наред е 1. бутането на Борда, 2. пускането на печатницата, 3 хиперинфлация и обезценка на влоговете около 33.5 милиарда.
                  Ако новият дълг беше за рефинансиране нямаше да ни намалят рейтинга и да ни начукат 200 милиона на година повече лихви.
                  Новият дълг от над 5 милиарда е 85% за крадене. 5 % за хвърляне прах в очите на избирателите и 10% за държавни дела.
                  Увеличение на пенсиите с 3 лева и 54 стотинки
                  Увеличение на депутатските заплати с 354 лева. как е а?

И знаеш ли защо така стана с публичния дълг?
                  Виждам ,че си просто човече: Каролев го предизвках точно в тази тема и се оказа лаладжия и избяга . защо не пише повече тук?
                  и аз по бай Тошово време имах 10 000 лева спестявания. сега имам 10 лева спестявания. Останалите ми ги открадна Жан Виденов , Сергейя и злодея ореха, както и професора по крадене на влогове Румен Гечев. Сега пак е той на власт. Честито!
                  Не си мислете ,че като имате валута на влог сте защитени. При фалит на банката влога автоматично се обменя и изплаща в лева по кур с измислен от БСП пладнешки разбойници-партизани.
                  Първо се научи да мислиш и тогава говори комунистическите си опорни глупости на Московеца.
                  Я виж комунистите от 2005 до 2009 колко милиарда вдигнаха общия дълг и защо все при тях всичко върви в негативна посока
                  1. Инфлация, галопираща
                  2. Дълг 3 пъти увеличен
                  http://www.google.com/publicdata/exp...l=bg&ind=false
                  Attached Files
                  Last edited by 4ono; 02.02.2014, 12:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                    Лопатите са ФУРНАДЖИЙСКИ
                    Обаче, като се замисля самокритично, аз от своя страна, който и да дойде на власт все го плюя.

И тъй като само аз и Негова Светлост сме просветлени и имаме лидерски качества, всеки може да си избере кого да следва
                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ono Разгледай мнение
                      , магистрали, мостове,метра енергийна ефективност...БЛЯ БЛЯ [SIZE="4"]Пладнешки разбоиници-(партизани)[/IZE]

Ето за този фанатизам пиша аз- Боко до гроб!. Значи днес Владо Каролев каза нещо много съществено. Публичния държавен дълг през бай-тошово врем е бил към 80% от БВП, сега е 18% Пет поредни български правителства включая герберастското са правили добри политики по дълга.
                      Сега обаче дамагога-популист Боко-ТИКВАТА крещи че щели да задлъжнеят децата ни при положение, че 2/3 от новия дълг отива за рефинансиране на стар.
                      Тиквочът обаче късно разбра Дянков и дянковщината докъде може да доведе народа. Късно разбра, че с политика на свиване на доходите народа може да го разкъса дори физически....

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                        Лорде твоята е лесна, на следващите избори като дойдат други, на тях ще симпатизираш.
                        Теб не може да те мислим
                        Лопатите са ФУРНАДЖИЙСКИ
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

• Личи си ,че си прост енергетик.

Първоначално изпратено от energetik Разгледай мнение
                          Чунчо днес здравата се е развихрил по темата за Симеон Дянков Велики - де да сме знаели какъв титан е управлявал българската икономика допреди година, ама на, не го оценихме, обиди се човека и си тръгна!
                          (Тук вина има и ген. Борисов, че май той изхвърли хер Флик като парцал, но дет' се вика има грешка , има и прошка )

Та да си дойдем на думата - за Чунчо решението на днешната криза е просто и ясно:

1.Събира се една делегация от ГЕРБ, реформаторите и всички други опозиционни сили!
                          2. Отиват на крака при Дянков в Москва или където там се намира и коленопреклонно го умоляват да се върне - текст от типа: "На кого ни остави бащице ... " и пр.
                          3. Дянков се завръща, демократичното и пропазарно гражданство устройва грандиозно посрещане (от типа на посрещането на Царя) и от летището направо го въвежда в Министерството на финансите (а защо пък да не го направим направо премиер, тоя гений ?)
                          4. Естествено пенсиите моментално се замразяват, вдигаме тока, правим балансиран бюджет (това никой в Европа не го прави в условията на криза, ама те са тъпи и не разбират от финанси, а ние си имаме гения Дянков-Велики!) и пр. дянковщини!

А бре мушмурок некадърен, пенсии и бюджетни заплати се вдигат само и единствено при заработени пари от икономиката, а не със взети заеми.
                          Изграждането на инфраструктура и наливането на 3.5 милиарда евро подарени пари в българската икономика за строеж на пътища, магистрали, мостове, метра, енергийна ефективност , пречиствателни станции, доведе до ръст на БВП по време на криза и благодарение на този ръст Дянков увеличи пенсиите с 9.3% заплати на учители с 10%, заплати на администрация , лекари , военни, което беше смотолявено и омаловажено(по скоро отречено) от комунистическите демагози.
                          Благодарение на политиката на Дянков, намалил ДДС в туризма от 20 на 7% а после на 9%, и изградените магистрали и пътища,сега туризма бележи 9% прираст и това пълни бюджета на страната.
                          Благодарение на инфраструктурните еврофондове, в тази държава се произвеждаха пътища и това даде тласък на всички отраси свързани със строителството и нови работни места. Сега като се теглят 5 милиарда заеми и се раздават за печелене(купуване) на малоумни гласоподаватели, това да не би да помогне на Икономиката.ни.
                          Ще ти кажа: раздаването на пари без те да са изработени от икономиката ни ще увеличи инфлацията и ще намали доходите на работниците за сметка на хрантутниците.
                          Спомни си какво направиха комундетата прес 1996-1997 г. Очаква ни падане на борда ако тези псевдо комунисти не бъдат изритани от властта.
                          Обясни ми как олигарха Георги Гергов шеф на Партийната организация в Пловдив изповяда социалистическата идея? Как един олигарх работодател се бори за правата на работниците и социалнослабите.? смешно е и тъжно!
                          Виж как грабят народа си от БСП
                          инфлация по години:
                          1996 БСП над 300% годишна инфлация.
                          1997 БСП 200% инфлация
                          2004 г НДСВ - 4%
                          2005 г БСП -6.5%
                          2006 г БСП - 6.5%
                          2007 г - БСП 12.5%
                          2008 г БСП -7.8%
                          2009 г ГЕРБ - 0.6%
                          2010 г ГЕРБ -4.5%
                          2011 г ГЕРБ -2.8%
                          2012г ГЕРБ - 3.4%
                          Пладнешки разбоиници-(партизани)
                          Attached Files
                          Last edited by 4ono; 02.02.2014, 11:16.

Коментар

• https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Коментар

• Чудесна реч на > https://www.youtube.com/watch?v=yGPb6PRMY68
                              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Сън в лятна (зимнa) нощ

Чунчо днес здравата се е развихрил по темата за Симеон Дянков Велики - де да сме знаели какъв титан е управлявал българската икономика допреди година, ама на, не го оценихме, обиди се човека и си тръгна!
                                (Тук вина има и ген. Борисов, че май той изхвърли хер Флик като парцал, но дет' се вика има грешка , има и прошка )

Та да си дойдем на думата - за Чунчо решението на днешната криза е просто и ясно:

1.Събира се една делегация от ГЕРБ, реформаторите и всички други опозиционни сили!
                                2. Отиват на крака при Дянков в Москва или където там се намира и коленопреклонно го умоляват да се върне - текст от типа: "На кого ни остави бащице ... " и пр.
                                3. Дянков се завръща, демократичното и пропазарно гражданство устройва грандиозно посрещане (от типа на посрещането на Царя) и от летището направо го въвежда в Министерството на финансите (а защо пък да не го направим направо премиер, тоя гений ?)
                                4. Естествено пенсиите моментално се замразяват, вдигаме тока, правим балансиран бюджет (това никой в Европа не го прави в условията на криза, ама те са тъпи и не разбират от финанси, а ние си имаме гения Дянков-Велики!) и пр. дянковщини!
                                5. България ликува, Чунчо е щастлив и доволен!

6. Чунчо се събужда и открива че чаршафа се е омотал около врата му. С ужас установява че т. 1 до т. 5 е само един прекрасен сън. Фрустриран Чунчо сяда пред компа ...

Резултата от т. 6 е го гледаме в изобилие (и не само от Чунчо) но няма лошо, нека изпускат парата хората, пък ако взимат и някой лев за това още по-добре
                                Last edited by energetik; 02.02.2014, 01:12.

Коментар

Working...
                                X