IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 13.11.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
    Не става дума за правителството, Мечо.Аз смятам Орешарски и Бобева за добри специалисти, примерно.Проблема е в ценностите.Някаква сган , която е преждевременно остаряла, морално и физически си позволява да забранява на най-будната част от обществото да задава въпроси и иска отговори. .....
    Аз не ги познавам, това че са специалисти не означава, че имат право да действат непрозрачно и да не дават исканите от обществото отговори.

Държавата не е частна собственост на Орешарски и Бобева, за да се разполагат както намерят за добре, тайно от нас.

След като вече доказаха недвусмислено, че не желаят да се отчитат, ние сме длъжни да ги сменим и да намерим други специалисти, дето ще са готови да се отчитат своевременно за действията си.

Ние сме собствениците на държавата. Не те. Специалисти дал господ. Въпроса е да се осъзнаем и да влезем във владение.

Децата като са се осъзнали преди нас трябва да им кажем евалла и да ги подкрепим.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• По изхода на студентската стачка ще познаем кои сме и къде живеем

октомври 27, 2013 by nervousshark

И може би десет хиляди години по-късно археолозите на бъдещото човечество ще напишат в своите доклади:
      „Тези човешки същества, които са налагали комунизма, очевидно са страдали от илюзията, че могат да спрат времето. В действителност те са спрели само собствените си часовници.“

Това е края на есето “Когато часовниците са спрели” http://chitanka.info/text/24343-koga...site-sa-spreli на Георги Марков, писано някъде през 70те, а може би и през 60те. От тогава са изминали поне 40 години, горе-долу смислената част на един човешки живот. А може би и 50, това няма чак такова значение.

По-тъжното е, че 24 години след края на Мъртвото време гласовете на хората със спрели часовници са все така многобройни, силни и добре сихронизирани. Даже си мисля, че тези гласове нямат нужда от стимула на страха или парите, те просто са програмирани така, да виждат света в черно и бяло и да реагират като бесни кучета на всичко, което би разбутало застоелите води на тяхното блато.

С думи, които от десетки години се движат по параболата “води ни Партийо, води ни”, “да се снишим, докато отмине”, “демокрацията/демократите/неолибералите/друга-страхотия-по-избор е виновна за отчайващото положение и липсата на пари за ендеката на културата”, “длъжни сте да ни давате”, “всеки, който е против статуквото, е враг на народа, курва, спекулант и изедник” и “не е времето, мястото и начина за промяна, не се прави така и не се прави от точните хора”.

Да, факт е. Едва ли има друг, който да знае по-добре от рупорите на застоя “как не се прави”, защото те не го правят от години, и не го правят най-добре. Тъжно е да си радиоточка, но още по-тъжно е да си маларийна ларва, доволно застинала в блатото на нищовремието.

Страхът им е една от причините продължаващите вече почти 140 дни, без прецедент, протести да предизвикат буря от омраза, грозни думи и фалшификати. Фалшификати на протести, на протестиращи, на Изборен кодекс, на свободно слово и на загриженост за бъдещето. И омразата идва не само благодарение на парите на заплашения монопол от мутри, олигарси, посредствени политици и Държавна Сигурност. Тя идва благодарение на нашите пари, раздадени, източени или платени като заплата в обществени медии, Народното събрание и Министерски съвет. И най-страшното – тя често идва напълно безплатно.

Страхът и ужасът, че блатото ще се изплиска. Все пак, много въпроси не ми дават мира – какъв точно трябва да си, за да насаждаш омраза срещу бъдещето – децата, студентите, знаещите, можещите, искащите да учат? Може би същият, който е предавал брат си по време на Сталинските репресии, съседа си на Народния съд и е доносничил срещу колегите си по време на диктатурата в България.

Едно нещо знам със сигурност. Виж кой те мрази и се страхува от теб, и ще разбереш дали си на прав път.

От 14ти юни насам вървим по правилния път. Протестите се случиха в точното време, на точното място, студентите се присъединиха организирано също в точния момент. Всъщност няма неточен момент да започнеш своя бунт срещу блатото. Но има неточен момент да сипеш омраза. И неточните хора, срещу които да го направиш. Децата.

Знам още нещо – по изхода на студентската стачка ще познаем кои сме и къде живеем. Дали ще успее или ще бъде смазана. Дали управляващите ще пуснат престъпници да направят погром или ще си подадат оставката. Дали сме мислещи хора в демократична държава, или човечета със спрели часовници в безвремието на диктатурата. Дали България има бъдеще или то ще отлети безвъзвратно през Терминал 1 и Терминал 2.

И също знам, че продължаваме. Ние, от площад “Независимост”, студентите, преподавателите, мислещите, можещите, искащите.

П.С. Докато пишех този текст, в двора на СУ нахлуха скинари, предвождани от депутата от БСП Борис Цветков, близките до правитеството Нина Гергова и Бисер Миланов -Петното и Андрей Вълчев от младежкото БСП. По ирония на историята следовниците на Сталин и Хитлер и организираната пресъпност бяха обединени от обща кауза - погром над демократично протестиращото бъдеще на България.
      http://nervousshark.wordpress.com/20...i-kade-jiveem/
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Аз ги подкрепям безусловно, щом ще го бутаме червеносвинския комунизъм, да го бутаме сички заедно !!!
        Има едно "НО". Смятам, че ще се изчисти обаче

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
          Щом могат да правят деца, дечковците могат да си носят отговорността. Ние можем да ги подкрепим или не.
          Аз ги подкрепям под условие
          Аз ги подкрепям безусловно, щом ще го бутаме червеносвинския комунизъм, да го бутаме сички заедно !!!
          tnm

Коментар

Комуняците съвсем са я окъсали да докарат дебелите вратове и бръснатите глави да страхуват студентите !!!

До една седмица правителството пада
            Не става дума за правителството, Мечо.Аз смятам Орешарски и Бобева за добри специалисти, примерно.Проблема е в ценностите.Някаква сган , която е преждевременно остаряла, морално и физически си позволява да забранява на най-будната част от обществото да задава въпроси и иска отговори. .....
            Life won't wait for you.

Коментар

• Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                " ......вратите на СУ са затворени с вериги..."

Айде сега да направим един разбор на ситуацията....
                Ако не дай си боже стане нещо - земетресение, пожар или една пиратка от някой малоумник гръмне и се осакатят, премажат, изгорят или напикаят от страх 50-60 дечковци, кой ще е виновен ..?
                Кокенце, сподели, щото си най-отворена в политиката....
                Щом могат да правят деца, дечковците могат да си носят отговорността. Ние можем да ги подкрепим или не.
                Аз ги подкрепям под условие

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                  Бисер Петното - вожда и учителя на "контрапротестиращите" .....Олигофрени. Дано поне Делянчо и Цецко В. са ви платили достатъчно.
                  Комуняците съвсем са я окъсали да докарат дебелите вратове и бръснатите глави да страхуват студентите !!!

До една седмица правителството пада
                  tnm

Коментар

• Бисер Петното - вожда и учителя на "контрапротестиращите" .....Олигофрени. Дано поне Делянчо и Цецко В. са ви платили достатъчно.
                    Life won't wait for you.

Коментар

То пък едни скинари Бъз ги е да ходят да тупат циганите, а нападат студенти
                      Едно време какви скинари имаше, ехеееее .....
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        Идиоти едно време се борехме за политиката и полицията вън от университетите а те ги докараха доброволно...
                        Едно време "вие" сте се "борили"а сега децата ви нямат право да се "борят" ... Кои сте "вие" бе Монти?Комунидите не разбрахте ли, че България не ви е бащиния завещана на 9.9.44? Кои сте вие, че да критикувате студенти, че се бунтуват? Казах ви веднъж, ще ви го кажа колкото пъти е необходимо:
                        "Общество, което забранява на младите хора да се вълнуват и бунтуват, заслужава господарите си".
                        Life won't wait for you.

Коментар

• " ......вратите на СУ са затворени с вериги..."

Айде сега да направим един разбор на ситуацията....
                          Ако не дай си боже стане нещо - земетресение, пожар или една пиратка от някой малоумник гръмне и се осакатят, премажат, изгорят или напикаят от страх 50-60 дечковци, кой ще е виновен ..?
                          Кокенце, сподели, щото си най-отворена в политиката....

Коментар

А да видим сега монтитата как ще се извъртят !!!
                            Нима не си им научил номера?Поради липса на доводите и аргументите започват личните обиди и нападките

Коментар

• Първоначално изпратено от brbr
                              Скинари водени от депутат от БСП пробиха окупацията на СУ! ВИДЕО...http://daniivanov.blogspot.com/2013/...post_8379.html
                              Не те знам таралеж ли си, мишка ли си, нямам и идея що те държат от инвестора. Много бавиш новините

Коментар

То пък едни скинари Бъз ги е да ходят да тупат циганите, а нападат студенти
                                Бъз ги е да ходят при циганите ,щото не им стиска .За там се иска да имаш дупце,а те такова нямат.

Коментар

Working...
                                X